Színtévesztés

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Akkor a 34 egész jó? Zöldes-kékesnél hibáztam szerintem sokat.
morcosqtya
neonfényben, óccó monitorral, munkahelyi gépen.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

htx!

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Piloss
8 pont

hmmm....

Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

Dzsini
Lent írtam a tesztrõl, nekem akkor 170 pont környékén volt (most nem álltam neki), az közepes színtévesztés - a 90 enyhe tévesztést, a 20 már gyakorlatilag kiváló színlátást jelent - persze attól is függ, hogy a monitor normálisan be van-e állítva, milyen a környezeti fény, stb... ez sem teljesen megbízható, de jó szórakozás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Calver
23, kékeszöld résznél kis híján kifolyt a szemem, most már értem miért <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

Nem egészen sikerült lefordítanom.. 99 ponttal, "low acuity" értéket kaptam, ez a világvége szindróma lenne? 😊

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Aquir
az érzékelésrõl 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Animefox
Hallod majdnem összekoszoltam ma a szélvédõmet, jön a meleg és szaporodnak ezek a motoros bogarak.... xD Szemüveg ide oda én közveszélyesen vezetek így is úgy is... 😊 csak annyira kéne hogy lássam valamennyire vele azt a szar babos könyvet...

Aquir
ha megfelelõ szemüveg nélkül vezetsz elüthetsz valakit

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Azért ez nem lenne ilyen egyszerû. 😊
Különbözõ fokozatai vannak a tévesztésnek, egyáltalán nem biztos, hogy találnál olyat, akinek hasonló lencse kellene, mint Neked (nem is beszélve az esetleges dioptriáról).
De azért sok sikert! 😊

Animefox
Nekem alkalmassági vizsgára kéne csak 😄 Kölcsön akarnék kérni egyet....

Pár hónapja lehetõséget kínáltak a szemüveg kipróbálására, de nem volt idõm rá, ettõl függetlenül kíváncsi vagyok, milyen lenne mindent "helyes" színben látni. 😊

Aquir
kizárt

Animefox
Valakinek van szemüvege???

ZilogR
Gondolom minden nap ezt hallod: ...isteni a sütije...! És azok a mókás színek...! Egyenesen IMM-MMÁ-DOMM! 😉 😛

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

hy ,,, énis színtévesztõ vok..a szakmám szerint pedig cukrász😄.,.de sosem volt még gondom belõle😄DD

Aquir

bardocz
Jah azt hittem sztereogram topikban vagyok😄
bardocz
Én ebben nem látok semmit😞
Aquir
gratz
áh, ez már kismiska ahhoz képest 😄

chhaya
You have perfect color vision!
Nekemis, nyiiiiiiii. 😄
Énis rövidlátok.

na mennyi az annyi?

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Aquir
már mindenki elég jól látja a színeket? 😊

(cseppet sem zavaró ugye amit a színek okoznak néha)

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Aquir
de mivel én nem tévesztek színt (höhö), ezért mondtam szerénységemben is hogy rövidlátó vagyok xD

Dzsini
természetesen színlátásra gondoltam jó látásnál, nem rövidlátó topicban vagyunk, hanem színtévesztõben 😄

Aquir
épp ezért mondtam hogy relatív :p mint az elõzõ hozzászólásomban 😊

ZilogR
hmm... én is rövidlátó vagyok... nocsak, csináljunk felmérést! rövidlátók vs nem rövidlátók színlátás tournament lol, wow, yeah! 😊 😉

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

bardocz
Jó színlátásról van szó,senki sem beszél itt jó látásról 😊
Aquir
mondjuk az a "jó" látás relatív 😊 én rövidlátó vagyok
(vagyis öregkoromban javulni fog a szemem😊

Aquir
nem tagadom, elsõre 😊

Dzsini
aztamindenit - jól látó ismerõsök is olyan 10-20 pont körül produkáltak - ehhez már nagyon jó szem és jó minõségû monitor is kell 😊 gratula.

ZilogR

Elsõre...! 😛

Anno a BME-n színtechnikából kimérték a szemem és nagyon jó eredményt produkáltam - pedig esélyes voltam színtévesztésre, mert láttam a "babos"-könyvben azokat a számokat is, amiket nem kellett volna...

bardocz
13 pont.
"A lower score is better, with ZERO being the perfect score."

Bár én nem vagyok színtévesztõ.
Dzsini
100as színskála teszt
soronként az elsõ és az utolsó színfolt fix, a közteseket kell árnyalatok szerint sorbarakni, végül pontszámot ad aszerint, hogy hány lépésnyit tévedtél összesen...

Igazából xenonlámpánál kellene, mert így sokat torzít a monitor is, de nem rossz teszt. (176 pont)

persze olcsóbban<#puszis>
Szia timantes!
Én is szintévesztõ vok,csináltattam is szemcsiit ezt a szinkorrekciósat,105000 ft-ba került és ahova akartam menni nem fogadták el 😞de ha érdekel akko rnagyábol tudom a számokat😊,és ha valakit érdekel a szemcsi akkor egy szép fekete kerettel(d25-ös lencsével)eladnám, e-mail:[email protected]
sziasztok
Segítsetek!!! Engem is üldöz a színtévesztés 😞(

Eddig 2 alkalmassági vizsgálaton kibuktam miatta ( katona , rendõr ) , most megint megyek alkalmassági vizsgálatra immáron HARMADSZORRA ( most épp fegyõr ) . Úgy hallottam hogy 90%ban szinte mindenhol ugyanolyan baboskönyvet olvastatnak. Megtudná valaki mondani hogy milyen számok vannak a könyven , esetleg milyen sorrendben követik egymást ???

SOS-ben kellene , 2 nap múlva megyek.

Én is színtévesztõ vagyok, elég bosszantó néha :]
Fõleg ha pl piros-kék, zöld-narancs, kék-narancs színû objektumok egymás mellett vannak, akkor vibrál elõttem a határfelület 8-(
(Bizonyos árnyalatoknál)
Meg ilyen párosítású háttér és betûszín mellett nem tudom elolvasni a szöveget, ki kell jelöljem, hogy lássam :]
30/22

Most láttam én is a www.szintevesztes.hu -t, kíváncsi is voltam az árakra... hát ennyiért inkább továbbra is kijelölöm a szövegeket, ha úgy adódik. Amíg meg nem gazdagszom 😄

Meg aztán elég Elton John-os némelyik ilyen szemüveg, egyes nem színtévesztõk még félreértik 😛

(Jah, és persze az örökös magyarázkodás: színtévesztés nem= színvakság)
És milyen stílusban kened? 😄

Megvan a király szemüvegem! Már hónapok óta használom! Nagyon jó! A tesztek is simán mennek! Csak sokat kellett gyakorolnom a szinek felismerését, mert attól hogy láttam a különbséget, még nem ismertem fel, és nem tudtam megnevezni azokat. Volt egy jó segítségem, aki mindíg elmondta hogy mit látok! Már rendben van minden! Nekivágtam a festésnek is!
atenza
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mégpedig az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan oldalt mutatni ahol jól össze van foglalva a piros-zöld színtévesztés? Ugyanis egy tétel errõl szól és azért nehéz összeszedni a dolgokat! Köszönöm

Ejjj, az már döfi <#vigyor2> Így már értem a problémád.

n3whous3
15-bõl 2 és ráadásul nem is voltam biztos abban a kettõben.<#vigyor4>

púúúúú

Hehe, azért az már nem rossz. A lenti teszten mennyit értél el? 😊

n3whous3
Amúgy is színtévesztõ vagyok. A sötét árnyalatok világos elõtérben (ahogy írtam, pl. a Word színválasztó menüjében) eléggé zavarnak. És mivel kismérteûek azok a rohadt kis ikonok, nehéz kinézni, hogy most az sötétkék, vagy fekete (arról nem is beszélve, hogy a lila-kék megkülönböztetés általában mind a mai napig nem megy 😊 )

púúúúú

Aquir
Dehát a színtévesztés az hogy amelyik adott összetételû fény jut a szemébe azt másnak látja, másnak érzékeli, minden körülmények között. akkor mi köze a mérethez?

Mert most nem arról van szó ebben topicban hogy távolról vagy egyéb fényviszonyok mellett színt téveszt egy normál látású ember 😊

n3whous3
Nem távolság, hanem méret. És nehogy má' te mond meg, hogy én jól látom a színt kis méretben vagy nem? <#schmoll2><#vigyor4>

púúúúú

Aquir
A színtévesztésnek nincs köze a távolsághoz, mert mindent ugyanúgy lát 😊 Az meg hogy így téveszt színt, hát az egy tulajdonság😊

Oldal 1 / 4Következő →