177
Akikkel kib*sztak az X kromoszómák!
-
#177 Akkor a 34 egész jó? Zöldes-kékesnél hibáztam szerintem sokat. -
#176 neonfényben, óccó monitorral, munkahelyi gépen.
-
Aspyrin #175 htx! -
#174 8 pont
hmmm....
-
#173 Lent írtam a tesztről, nekem akkor 170 pont környékén volt (most nem álltam neki), az közepes színtévesztés - a 90 enyhe tévesztést, a 20 már gyakorlatilag kiváló színlátást jelent - persze attól is függ, hogy a monitor normálisan be van-e állítva, milyen a környezeti fény, stb... ez sem teljesen megbízható, de jó szórakozás. -
#172 23, kékeszöld résznél kis híján kifolyt a szemem, most már értem miért -
Aspyrin #171 Nem egészen sikerült lefordítanom.. 99 ponttal, "low acuity" értéket kaptam, ez a világvége szindróma lenne? :) -
#170 A 142-es teszt új címen -
#169 az érzékelésről :)
-
#168 Hallod majdnem összekoszoltam ma a szélvédőmet, jön a meleg és szaporodnak ezek a motoros bogarak.... xD Szemüveg ide oda én közveszélyesen vezetek így is úgy is... :) csak annyira kéne hogy lássam valamennyire vele azt a szar babos könyvet... -
#167 ha megfelelő szemüveg nélkül vezetsz elüthetsz valakit -
Aspyrin #166 Azért ez nem lenne ilyen egyszerű. :)
Különböző fokozatai vannak a tévesztésnek, egyáltalán nem biztos, hogy találnál olyat, akinek hasonló lencse kellene, mint Neked (nem is beszélve az esetleges dioptriáról).
De azért sok sikert! :) -
#165 Nekem alkalmassági vizsgára kéne csak :D Kölcsön akarnék kérni egyet.... -
Aspyrin #164 Pár hónapja lehetőséget kínáltak a szemüveg kipróbálására, de nem volt időm rá, ettől függetlenül kíváncsi vagyok, milyen lenne mindent "helyes" színben látni. :) -
#163 kizárt -
#162 Valakinek van szemüvege??? -
#161 Gondolom minden nap ezt hallod: ...isteni a sütije...! És azok a mókás színek...! Egyenesen IMM-MMÁ-DOMM! ;) :P -
bcrics #160 hy ,,, énis színtévesztő vok..a szakmám szerint pedig cukrász:D.,.de sosem volt még gondom belőle:DDD -
#159 -
#158 Jah azt hittem sztereogram topikban vagyok:D -
#157 Én ebben nem látok semmit:( -
#156 gratz
áh, ez már kismiska ahhoz képest :D -
#155 You have perfect color vision!
Nekemis, nyiiiiiiii. :D
Énis rövidlátok.
na mennyi az annyi? -
#154 már mindenki elég jól látja a színeket? :)
(cseppet sem zavaró ugye amit a színek okoznak néha)
-
#153 -
#152 de mivel én nem tévesztek színt (höhö), ezért mondtam szerénységemben is hogy rövidlátó vagyok xD -
#151 természetesen színlátásra gondoltam jó látásnál, nem rövidlátó topicban vagyunk, hanem színtévesztőben :D -
#150 épp ezért mondtam hogy relatív :p mint az előző hozzászólásomban :) -
#149 hmm... én is rövidlátó vagyok... nocsak, csináljunk felmérést! rövidlátók vs nem rövidlátók színlátás tournament lol, wow, yeah! :) ;) -
#148 Jó színlátásról van szó,senki sem beszél itt jó látásról :) -
#147 mondjuk az a "jó" látás relatív :) én rövidlátó vagyok
(vagyis öregkoromban javulni fog a szemem:) -
#146 nem tagadom, elsőre :)
-
#145 aztamindenit - jól látó ismerősök is olyan 10-20 pont körül produkáltak - ehhez már nagyon jó szem és jó minőségű monitor is kell :) gratula. -
Elsőre...! :P
Anno a BME-n színtechnikából kimérték a szemem és nagyon jó eredményt produkáltam - pedig esélyes voltam színtévesztésre, mert láttam a "babos"-könyvben azokat a számokat is, amiket nem kellett volna... -
#143 13 pont.
"A lower score is better, with ZERO being the perfect score."
Bár én nem vagyok színtévesztő. -
#142 100as színskála teszt
soronként az első és az utolsó színfolt fix, a közteseket kell árnyalatok szerint sorbarakni, végül pontszámot ad aszerint, hogy hány lépésnyit tévedtél összesen...
Igazából xenonlámpánál kellene, mert így sokat torzít a monitor is, de nem rossz teszt. (176 pont) -
dechatlon #141 persze olcsóbban -
dechatlon #140 Szia timantes!
Én is szintévesztő vok,csináltattam is szemcsiit ezt a szinkorrekciósat,105000 ft-ba került és ahova akartam menni nem fogadták el :(de ha érdekel akko rnagyábol tudom a számokat:),és ha valakit érdekel a szemcsi akkor egy szép fekete kerettel(d25-ös lencsével)eladnám, e-mail:[email protected]
sziasztok -
timantes #139 Segítsetek!!! Engem is üldöz a színtévesztés :((
Eddig 2 alkalmassági vizsgálaton kibuktam miatta ( katona , rendőr ) , most megint megyek alkalmassági vizsgálatra immáron HARMADSZORRA ( most épp fegyőr ) . Úgy hallottam hogy 90%ban szinte mindenhol ugyanolyan baboskönyvet olvastatnak. Megtudná valaki mondani hogy milyen számok vannak a könyven , esetleg milyen sorrendben követik egymást ???
SOS-ben kellene , 2 nap múlva megyek. -
Zolorado #138 Én is színtévesztő vagyok, elég bosszantó néha :]
Főleg ha pl piros-kék, zöld-narancs, kék-narancs színű objektumok egymás mellett vannak, akkor vibrál előttem a határfelület 8-(
(Bizonyos árnyalatoknál)
Meg ilyen párosítású háttér és betűszín mellett nem tudom elolvasni a szöveget, ki kell jelöljem, hogy lássam :]
30/22
Most láttam én is a www.szintevesztes.hu -t, kíváncsi is voltam az árakra... hát ennyiért inkább továbbra is kijelölöm a szövegeket, ha úgy adódik. Amíg meg nem gazdagszom :D
Meg aztán elég Elton John-os némelyik ilyen szemüveg, egyes nem színtévesztők még félreértik :P
(Jah, és persze az örökös magyarázkodás: színtévesztés nem= színvakság)