Veszélyes gyógyszerre bukkantak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ami jobb mint az orvosi gyakorlatban bevállt terápia? Ezért él meg sok húgyagyú tehetségtelen kuruzsló.
Itt olvashattok a méregtelenítéssel kapcsolatos alapelvekrõl, ötletekrõl:
www.hairwellness.hu<#beka2>#beka2>
Kara kánként folytatom tanításom.
Én, amikor ilyeneket olvasok, örülök neki, mert - nem titok - én is Erdélybõl származom, de nem kell idealizálni Erdélyt sem. Reálisan kell szemlélni a világot, persze az érzelmi kötõdésekrõl sem kell lemondani.
Erdélyben (Romániában) kevesebb vegyszert, tartósítószert használnak, mert az élelmiszeripar, a konzervgyártás nem fejlõdött olyan mértékben, mint nyugatabbra, szerencsére. Mûtrágyát is kevesebbet használnak, szerencsére, fõleg a pénzhiány miatt, és amióta megszûntek a téeszek és állami gazdaságok.
Ennek ellenére ott is sokféle betegségben szenvednek az emberek, a zíros ételek miatt, az alkohol fogyasztása miatt ott is sok a szív-és érrendszeri beteg, a máj- és hasnyálmirigy beteg, a rákos betegek. Hogy ott van-e több, vagy itt, nem tudom, ehhez bele kellene merülni a WHO (www.who.org) statisztikáiba.
Ami viszont tény, ehhez nem kell statisztika, a természetes környezet a legtöbb helyen jobban megmaradt. Vannak itt is kivételek, a nehézipar, a festékipar, cementgyárak, festékgyárak, vegyipari üzemek stb. környezete (Medgyes, Petrozsény stb.). A Székelyföldet nem iparosították olyan mértékben, mint más régiókat, emiatt - a rossz utaakt leszámítva - ott gyönyörû a környezet. Én például szeretném nyugdíjasévemet valahol a Hargita lábainál leélni, hallgatni a patk csobogását, az énekesmadarakat, és málna, gomba, áfonya, kökény után kutatva járni a hegyoldalakat. Medvékkel meg jóban lenni. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Aki tanul, az hülye. Aki nem tanul, az is marad.
Elárulod egyébként, mi volt?
Ezt azért nem mondanám.
"Az ovostudomany arra epit hogy beteg vagy, a hagyomany arra hogyan elozheto meg.."
Ez sem igaz. A modern orvostudomány egyik legnagyobb felfedezése a higiénia fontossága volt, ami éppen hogy a megelõzésrõl szól.
És vannak pl. védõoltások is, amik szintén megelõznek.
"Ez az alapja minden ilyen jellegu probelemanak, es a gyoszerek nagy resze azert "tamadja" a korokozokat, betegseget stb, ahelyett hogy vegeredmenyben a rendszert erositene, ahogy azt pl az ayurveda preparatumai teszik."
Az erõs immunrendszer sem véd meg mindentõl. Fõleg, ha valakinek nincs. Szóval szükség van gyógyszerekre is.
Kamilla, kezdõdõ náthára, torokgyulladásra, stb. Külsõleg kisebb gyulladásokra borogatásként, és pattanások ellen sem rossz.
Bodza, vöröshagyma (a külsõ száraz héjja) meghûlésre, teaként.
Körömvirág, fájdalomcsillapító hatású, belsõleg nem javallott.
Buzogány (valami sás vagy nádféle, elnevezése tájékonként változik), komolyabb megfázás esetén a termése ülõfürdõnek, jófajta forróvízben.
Fûzfának a kérge és levele, fájdalomcsillapító és lázcsökkentõ hatású, teának elkészítendõ.
Bürök, teának kifõzve a tetvek ellen (meg az ismerõsök ellen is - a szaga miatt).
Hirtelen ennyi jutott eszembe, amire emlékszem öreganyám és a szomszéd öregasszony receptúráiból.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
mert itthon minden boltban csak c-vitamin nélküli paprikát lehet kapni. totál igaza van, menjen csak haza. ha megtehetném én is így tennék.
nagyapámnak 86 éves korában megvolt minden foga (egészségesen). aztán mi volt akkor? sonka szalonnával, kis pálesszal lefojtva. utána jófajta dohány.
de mellette volt NORMÁLIS értékes krumpli-zöldség-tej, miegymás.
ma meg aztán van táplálkozási kultura felfújt, jólkinézõ, mit sem érõ ételekkel.
ne legyel tul okos, a sok ezer eves hagyomanyok kozelebe sem jon a mai orvostudomany.
Az ovostudomany arra epit hogy beteg vagy, a hagyomany arra hogyan elozheto meg..
Nemtom fel tudod ezt fogni e?
Ez az alapja minden ilyen jellegu probelemanak, es a gyoszerek nagy resze azert "tamadja" a korokozokat, betegseget stb, ahelyett hogy vegeredmenyben a rendszert erositene, ahogy azt pl az ayurveda preparatumai teszik.
Szoval igy ertettem nem a kozepen hanem az elejen kell kezdeni..
A gyogynovenyeknek nincsen karos hatasa, termeszetesen a megfeleloen preparaltra gondoltam, nem gondolta itt senki sem hogy akkore taho vagy hogy kimesz legelni. (csak te)
na de hagyjuk, nincs ertelme, tetszik csinald, vagy ne csinald, okoskodj,oktalankodj stb, szeva
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ráadásul általában az egészséges életmód drága, alig megfizethetõ.
Úgyhogy az átlagembernek általában nem sok választása van ezügyben. Az alternativ gyógymódok terjedését pedig az is visszaveti, hogy nincsenek egyértelmüen definiálva, nincsenek hosszú éveken át tartó tesztekkel alátámasztva, ráadásul rengetek a kuruzsló is, és igy az emberek nem hisznek benne. Általában az fordul az alternativ gyógymódok felé akiken a hagyományos orvostudomány nem tud segiteni.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az az alapja, hogy ami nagy dózisban hasonló tüneteket okoz, mint egy adott betegség, az nagyon kicsi dózisban a szervezet adott betegséggel szembeni határozottabb fellépését indukálja. Késõbb vették észre, hogy ilyen kis dózisok esetén minnél kisebb a dózis, annál erõsebb ez a hatás. Néha már olyan kicsi a dózis, hogy szinte ki sem mutatható, de a szervezet valahogy így is érzékeli. Vitatott, hogyan.
Gyakorlásával az egészség fentartható megõrizhetõ, de ebben a rendszerben fontos szerep jut a bevitt tápláléknak is, mivel abból is belsõ energia lesz, és bekerül a körforgásba (ha belehugyozol a kocsi tankjába nemfog menni ...).
A legtöbb kínai harcmûvészet része többé kevésbé (tahi chi nak legjobban szerintem), lehet külön csak ezt is tanulni.
Igazából mást nemnagyon kell tudni róla, csinálni kell. Kipróbálja az ember, ha érez jótékony hatást folytatja, ha nem otthagya, nemkell feltétlenül tudományos bizonyítékokra várni, a madár sem várta meg, hogy bebizonyítsa a tudomány, hogy lehet repülni.
egy kis történelemkönyv böngészés csodákra lenne képes. hogy csak egy nevet említsek: Semmelweiss...
meg is hurcolták, mert õ tudott valamit.
hát igen. van az egészségügy, meg van a betegségügy.
de ahogy mondtam. sajnos az allopaták kapták a támogatást. innentõl kezdve nehéz bizonyítani. már az ókorban is mûködött a lobbi...
nem értek egyet az utolsó bekezdéseddel, ez nem érv, hanem csak szöveg. bocs, nem akarlak megbántani.
Látott már valaki "édesgyökér" nevû izét? Állítólag gyopmorfekély ellen jó, de lehet hogy tévedek. He mégis arra jó, akkor jó-e a gyulladásgátlók okozta gyomorpanaszok ellen?
Na, többek között ezért viszolygok annyira az "alternatív" gyógymódoktól.
Googli segít neked.
Aztán itt van a többi divatos gyógymód. Mi az ördög az a homeopátia? Nem mindenki tudja ám. Vagy sokan pont azokból a kiadványokból, amelyeket a módszer hívei az ellenfél kategóriába sorolnak. Nem szerencsés a még tájékozatlanok informálását teljesen az ellenségre bízni, vagy igen? <#pardon1>#pardon1>
De ezen elönyök mellet ne felejtsük el, hogy ehhez el kellet jutnunk arra szintre, amikor az évezredes "triviális" betegségek már nem okoznak gondot. Mert lehet akármilyen alternativ gyógymodom, egy vakbélgyulladást, egy pestist
vagy egy mezei náthát némi bakteriális felülfertõzéssel nem gyógyit meg. És bizony az elõzõ évezredekbe az ehhez hasonló betegségek irtották az embereket és csak nagyon keveset a napjaink krónikus betegségei. Tehát ne becsüljük alá a mai orvos és gyógyszertudományt.
Olyan -- ESETLEGES -- tapasztalatokra alapozva, amelyek nem is azonosak, nem is ellenõrizettek. Ahány ember, annyiféle tapasztalat, a különbségek okait pedig a hozzánk hasonló kisember meg sem kisérli feltárni (nem is tudná).
Sokan az orvostudományt összetévesztik a saját körzeti orvosul gyakorlatban felmutatott teljesítményével. Pedig a kettõ marhára nem ugyanaz. Amikor nagy a nyomás rajta, tele van a rendelõ, jut 3,5 perc egy betegre, a betegek felének lelki eredetû baja van, a másik fele viszont komolyan beteg, gyakran nagyonis...
Aztán hoznak egy törvényt, hogy aki túl sok támogatott gyógyszert ír fel, annál majd részletes vizsgálatot tartanak az OEP "szakemberei", tessék hát félni és minél kevesebbet felírni.
És persze maga az orvos sem szent, erkölcsileg és szellemileg egyarátn emberi korlátokkal bír. Amit régen tanult, azt bizony elfelejti, az orvostudomány újabb eredményeit pedig nincs ideje megtanulni.
Egy dolgot ne felejtsen senki: ezek a homeopátia meg ezoterika meg erika meg mik az ókorban is voltak meg a középkorban is. Ezeknek a tanoknak módjukban áll (volna) bizonyítani, amikor tõlük függött a betegek életben maradása. Nos, tudjuk hogy milyen sûrûn haltak meg akkor fiatalok is, még a leggazdagabbak közül is
Ez még egy korábbi cikk, a homeopátiára szóló több évtizedes tiltást idõközben oldották fel az illetékesek.
szó szerint.
de hála istennek igaz a mondás. sok lúd disznót gyõz.
szóval muszáj "nekik" engedni. így nem éves 8000 milliárdos a forgalmuk, hanem csak 7998 milliárd. nem hiszem,hogy nagyon fáj nekik.
Továbbá a kinai orvoslás is elismert státuszt nyert az MTA-tól, tudományos vizsgálatok alapján. (Nem a hatásmechanizmust vizsgálták, mert az valójában sok gyógyszernél sem ismert pontosan, hanem magát a hatásosságot.)
Ha gyakorlati szempontból nézem, nekem sincs több szabadidõm mint akárki másnak aki napi 8-10 órában dolgozik. Tény: a szervezet folyamataiba tudati módon pár év gyakorlása után kimondottan hatékonyan be lehet avatkozni, minimálisnál is kevesebb kockázattal. Amióta ez így lecsapódott bennem, azóta sokkal inkább erre specifikusan tréningelem magamat. A közérzetem azóta jelentõsen jobb mint korábban, pedig engem is ér rendesen stressz.
Na mindegy, kiselõadást lehetne tartani az összefüggésekrõl, most inkább dolgozom.
Az ezoterika jó dolog, de az átlag emberknek nem áll szándékokban (nincs idejük, leszarják) egészségmegörzõ technikákat tanúlni, viszont a vitaminok nekik is lehetõséget biztosítanak.
Sokat qiqong-ozok és gyakorlok egyéb keleti dolgokat, ebbõl kifolyólag sose voltam igazán beteges, de amióta vitaminokat szedek (és itt nem centrumra gondolok) azóta érezhetõen erõsebb a szervezetem, többet birok stb.
...aztán még sajnáld õket...