Nagykorúság csak 21 felett?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

érdekes sztem a teszkón kivül sehol sem tartják be

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

CattiBrie
o.O

[/spam]™

sapkafej
hát ez a "trendy" duma 😛

György

sapkafej
12-13 évesek? sztem ez túlzás. legalábbis én sose látok egyet sem.

György

Catti: Jellemzo, errol beszelek. 😄

Bucser: Bobby-k? Fura egy nev. 😊

Sapkafej: Mit mond mindenki? 😊

Hajnalcat: Pontosan. Leszokik a cigirol barki is mert rairjak a dobozra hogy karos az egeszsegre? Nem.

homeless: tevedes, regebben nem volt trendy. Regebben nem is hasznaltak ezt a szot höhö. Egyebbkent a tobbi resze igaz, egyre lejjebb csuszik ez a hatar. A tavalyi paraderol lattam egy aranyos kepet hogy ilyen 10-12eves kislányocskák ott ugralnak kisminkelve mindenfele "trendi oltozekkel es kiegeszitovel". Normalis az ilyen? 😄
#144: Nekem is volt egy aranyos kis epizodom. 4. evvege korul megyunk kocsmazni haverokkal. Kerunk valami kis roviditalt eloszor en kertem aztan mondja a pultos csaj hogy:
- Szemelyit mutassal legyszi.
- Kerdem én minek? de azert kozbe kotoraszom elo.. mikor vennem ki mar adnam a kezebe meglatja.
- Jah koszi nemkell. En csak mosolygok. (Meglatta hogy nem ilyen kartyaszeru hanem a regebbi koteses es rogton kapcsolt hogy akkor mar elmultam 18.)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

eörgs
k, hbd margit <#smile>

erö

Marki
Tökjó, holnap leszek nagykorú, ha megvalósul a törvényjavaslat <#smile>

KoЯn

Van egy bolt ahol piát szoktunk venni. Ott se kérték el soha senkitõl a személyit. Kb. 1 hónapja megbaszták õket párszázezerre, és azóta mindenkitõl elkérik. Még tõlem is elkérték a múltkor(mondjuk én tényleg nem nézek ki 20-nak), pedig mi már törzsvásárlónak számítunk ott <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Mindig is trendy volt a fiatalon ivászat. Csak éppen régen nem lehetett látni 12-13 éves kis szarokat hót részegen mászkálni, hajnal 3-kor. Kezd lejjebb csúszni az a határ amikor egy fiatal elkezd inni/cigizni. Régen 16-17 volt kb ez a határ. Amikor én voltam ennyi idõs, akkor olyan 14-15 év volt(én is kb ilyen idõsen rugtam be elõször, és próbáltam ki a cigit), mostmeg eltelt 6 év és 13 évesen már javában iszogatnak. Ez már tényleg dúrva. 16 évesen még belefér, de az alatt nem kéne.

Teljesen mindegy, hogy feltolják 3 évvel, akkor is venni fogják a cigit meg az alkoholt a fiatalok. Nem fogják a bolti eladók elkérni minden egyes embernek a személyiét, ahogy ezt eddig se tették. A pénz számít ebben az országban, semmi más. Ha ad a gyerek pénzt az árúra, akkor ugyanúgy megkaphatja, mint a felnõttek, nem fogja az eladót érdekelni, hogy nagykorú-e az illetõ vagy sem. Ez a valós helyzet.

sapkafej
mindenki ezt mondja :|

György

és még személyit sem hordanak a civilek😊
Bucser
Ja ott az utcai rendõröknél nincs fegyver sem (bobby-k)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sné Zsuzsa
😊)

Én 15 évesen nem azért részegeskedtem a suli disco-ban, mert tiltva volt, hanem, mert hajtott a kíváncsiság, mert a tesókám is azt csinálta 😊 Jelenleg 19 vagyok, de nem nagyon érdekel a pia...ha megtíltanák sem érdekelne. Egy vodka-martini a max, amit fogyasztok egy este folyamán..vagy max kettõ 😊 ha annyira kellene martini és én nem vehetnék megvetetném egyik haverral vagy anyuékkal, tudják nagyon jól, hogy nem sokszor alkoholizálok

Canon 450 D

CattiBrie
nyilván

[/spam]&#8482;

A britt tarsadalmat nem kene a magyar tarsadalomhoz hasonlitgatni mas vilag uralkodik arrafele. 😊
Amugymeg nem azt csinaljak a fiatalok amit a torveny tilt, hanem ami "trendy".

Elvesztettem a fonalat, inkabb ledolok szusszanok egyet. 😄

mousee: A kozlekedest csak tapasztalni lehet tanulni nem. Egyertelmu hogy figyelsz az utra es jelzesekre nem telefonalsz zenet hallgatsz stb kozben. (ezt nem sokan tartjak be)
Az ujdonsult vezetoknek kellene lassabban es ovatosabban vezetniuk de sajna pont az forditottja igaz. Tehat a venek lassak es ovatosak (ezzel marmar balesetveszelyes helyzetet teremtenek) South park eszembejutott hehe.. a kezdok meg mintha mar 50eves tapasztalattal rendelkeznek "hude jo vagyok" modjara vezetnek. 😞

Bandee1987
Meg aztán minden fiatal azt szereti a legjobban csinálni, ami tiltott számára. Most képzeljétek el: a 18,19,20 évesek ezentúl nem vehetnének alkoholt a boltokban...Mi lenne belõle? Minden 18,19,20 éves elkezdene keményen inni, hogy õ csakazért is megmutatja, hogy rá nem vonatkozik ilyen szaros törvény. Épp az ellenkezõje következne az egésznek, mint amit akartak volna...
Pl. angliában volt vmi törvény, hogy éjfél után tilos alkoholt szolgálni bárokban, és nemrég oldották fel ezt a törvényt. Elõtte mi volt? Fiatalok kedvenc játéka az volt, hogy éjfél elõtt minél jobban legigyák magukat mattrészegre. Miért is volt ez? A törvény miatt!!!Ha nem lett volna ilyen törvény, akkor nem hiszem, hogy ennyien berugtak volna, legalábbis nem ily mértékben.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

mousee
ezzel ezzel ja és persze ezzel...bocsi a szóismétlésért 😛P

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Bandee1987
Szal nem értem, ha sok-sok év alatt nem lehetett megváltoztatni ebben a tekintetben a világ fiatalságát, akkor ez miért pont most történne meg?

mousee
teljesen eggyetértek ezzel, én pontosan ugyanígy vagyok ezzel 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Akkor ez meg már a vizsgabiztosokra vezethetõ vissza. Nekem pl olyan az oktatóm, hogy mindent a számba rág, és ötvenszer elmondja, hogy mi hol merre, egészen addig, amíg tökéletesen nem csinálom. És nem a vizsgaútvonalra tanít meg, hanem az általános dolgokra... Figyeld a táblákat, ha gyalogoslámpa villog, akkor ez meg az ... szóval ilyesmikre. És szerintem ez a jó.
Visszatérve a vizsgabiztosokra, kb a 90%ukat meg lehet kenni egy huszassal, és egybõl átenged... De persze van ellenpélda is. Oktatóm mesélte, hogy volt egy olyan történet (legenda), hogy tanuló huszast odaadta az oktatónak, az meg közvetítette a vizsgabiztosnak. Vizsgabiztos meg mondta, hogy ez neki nem éri meg, ha lebukik, akkor bukta az állását, és a mindennapi kenyerét, és visszaadta az oktatónak a pénzt. Oktató persze nem szólt a vizsgázónak. Vizsgázó csont nélkül, hót nyugodtan vezetett, persze sikerült neki a vizsga. Az oktató odament hozzzá, és visszaadta neki a huszast, hogy nesze, tudsz te vezetni, ezt meg költsd a csajokra 😛PP

(úú de elkalandoztam)

Bandee1987
Az apja is tapasztalatból beszélt, és annak is az apja tapasztalatból beszélt. Szal nem fog ez másképp zajlani velünk sem, bár én nem dohányzom, nem füvezem, csak néha megiszok 1-1 üveg sört, meg nagyritkán berúgok, de nem azért rugok be, mert mindenáron, hanem mert baráti társaságban könnyebben csúszik le több ital. Sztem ez még nem probléma 😊

Bandee1987
Nem így értettem a megnevelés szót.

Sir Quno Jedi
Hogy melózhassak. Tudod, mint az orvosok.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

OFF
Keszenletben? Es mire varsz? 😊

Sir Quno Jedi
Ja éjszaka csak nem fogok a könyvtárban rohadni (fõleg mert bezár), amúgy meg éjszaka is készenlétben vagyok (nomeg hétvégén is)...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Áááááááááááááááá dehoooooogy

Sir Jedi: Jah a melo az mindenek felett áll. 😞

Yupp az mas teszta. Kozlekedes utan annyit igyon ameddig lat. 😄

Sir Quno Jedi
Régen mindég ott rohadtunk a haverokkal, de akor még nem volt meló...

Bucser
hát 3 4-szer kihasznáják az ilyen "menõ" pasik a csajt aztán rájön a csaj is hogy mit kell keresnie és mit kell messzirõl elkerülni😊 persze a tanulópénz mindig fájdalmas asjnos de csak a saját hibájából tanul mindig az ember.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én az esti repülés utáni alkoholszint ellenõrzésrõl beszélek. <#ravasz1>

SRobert
Nemtom, nekem még mindig ez a 18 évesen már lehet katonáskodni dolog tetszik.
18 évesen már nyugodtan lövöldözhetsz egy háborúban, de nehogy rágyújts közben, mert az egészségtelen és halált okozhat! 😊

Na részemrõl befejeztem, pápá mindenki!<#wave>

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Ha kozlekedni akar ne is igyon még teat se. 😄D

A gond az hogy a vezetok 80%a nem tud kozlekedni. A vezetes egy dolog azt barmelyik hulye megtanulja de a kozlekedes az egesz mas helyzet. En ugy vennem el a jogsit a vezetok nagy reszetol mint a fene. Balesetek legtobbszor azert fordulnak elo mert 1) valaki kemenykedik valakinek 2) valaki ivott es igy csokken a "valaszideje" 😄 3) nem tud vezetni es+/vagy kozlekedni. 4) vis major 😄

Sziasztok!

Szerintem nagy hülyeség felnyomni a korhatárokat. Csak annyit, hogy 14 éves kortól lehet VITORLÁZÓREPÜLÕGÉPET vezetni és 18 éves kortól MOTOROS REPÜLÕGÉPET. Most képzeljétek el. Mondjuk 19 évesen a pézes gyerek megkapja a motoros repülõre való jogsiját, de a pilótaszivart nem szívhatja el, és nem ihatja meg a pilótabárban a Martini-t, mert még nem 21. 😄DDDD LOL

Bucser
NA látom sikerült összekötnöd az szavazati jogot meg a szeszesital fogyasztást😊 tudtommal USA-ban 18 év felett lehet szavazni de csak 21-tõl inni.. MOst akkor mi is van kéremszépen.. Az SG politikamentes fórum. IMO maradjon is így. Az pedig, hogy hány éves korodtól vagy a törvény elõtt egyenlõ megint más dolog. (USA-ban ez szintén 18 év) Csak a szeszesitalfogyasztás nem egyenlõ a felnõttéválással ellenben azzal ahogy azt sok tini hinni akarja😄

😄DD

Catti: Magyaran szolva nezzen ki jol. Vicces vagy. 😄

Sir Jedi: Haaat attol fugg mien kozegben vagy. Konyvtarba nem jarsz? Itt a bibi. 😄

mousee
Én pont holnap kapok vizsgaidõpontot jogsira, szóval eszedbe ne jusson ilyet kívánni 😊))

A másik meg az, hogy itt az értelmi szinttel van igazábol a baj. Én ha már egy sört megittam, már akkor sem kezdenék autókázni. Amúgy meg diszkók környékén meg lehet növelni a rendõrségi ellenõrzést, és egybõl kevesebb lesz a baleset. Kicsit meg kell szigorítani az ittas vezetés büntetését, egybõl mindenki meggondolná, hogy akkor most hogy is van ez 😛P

Uhh, hogy ez nem jutott eszembe... Én kérek elnézést😊

SRobert
Lõdd le õket! 😉

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Én inkább a jogsi korhatárt tolnám ki 21 évre, a sok diszkóbaleset miatt. Menjen busszal ha inni akar. El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet valaki annyira retardált, hogy részegen vezessen. Én ha be akarok baszni akor alap, hogy nem kocsival megyek.

CattiBrie
van olyan izom, amin látszik, hogy heti 5ször nyomja, gyúrja és olyan gusztustalanná formálódik, hogy elhányom magam.. és van olyan husi, ami testi adottság és az szép (nem kigyúrt izom, hanem vastag kar)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
naigen, az, hogy most 18 vagy 21 tök mindegy, lehet 50 is, ha úgy sem "bûntetik/ellenõrzik/tiltják"..

[/spam]&#8482;

DJ Skyline
nem olvastam el csak az elsõ kommentet,így lehet már leírta más azt amit most fogok,szóval
szerintem nem megoldás az,hogy feljebb tolják 3 évvel,ugyan úgy fogják venni a bagót,alkoholt, inkább a boltokra,klubbokra kéne jobban odafigyelni!

QuippeR
most nézem az orvosi lexikont, és husi alatt nincs bejegyzés <#nevetes1>

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Sir Quno Jedi
A husi az izom, nézz csak meg egy orvosi lexikont! Szal. mire gondoltál?!! 😄

CattiBrie
husi 😊

[/spam]&#8482;

Jelöld meg a forrást.

Sir Quno Jedi
Mire gondolsz, ha nem izomra! MONDD KI! 😄