Nagykorúság csak 21 felett?

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ivan924
PÁV nem kell, elég a pszichológiai vizsgálat + a 21 éves korhatár.

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

macleod2005
Alkoholra és cigarettára kitolni a 21 éves korhatárt értelmetlen. Itt van elvileg a 18 as korhatár, + a tiltás a füvön. És mit látsz sok szórakozóhelyen, 13 éves gyerek tekeri a jointot, közbe meg egyhelybe nem bír állni a piától. Lehet 30 is a korhatár, a mai elbaszott gyerekekkel nem tudsz mit csinálni.

Viszont a jogsi 21-tõl támogatva, + kemény pszichológiai vizsgálat + p.á.v. .Aki nem ért egyet, nem tudja mik vannak az úton, jogsival a kezükbe. És higgyétek el kúrvaszar érzés úgy visszavinni apád kocsiját, hogy egy 17 éves szõkeség nem vette észre a háromszög táblát, és megszabadít a jobb elsõ kerekedtõl...

ésakkor mivan, 15-16 évesen húdepoén bebaszni, aztán úgyis ráunnak. aztán már nem olyan vicces.

Dodibá
ha belegondolok igazad van...:P bár multkor haverommal beültünk egy BAR-ba, egy kerthelységbe, pálmafák stb... és kérték a személyit:S és azért jólesett volna elfogyasztani egy coronita-t;):)

Tiesto 4Ever ;)

PíszLávJuniti
Csak húzzák elõtted a mézes madzagot.
Most ki akadályoz meg benne hogy élj az alkohollal ?:O

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Dodibá
nahh ez egy nagy fasság lenne... 4 éve arra várok h. 18 legyek, és még ígyis van 1 évem... mostmeg ha kitalálják h. még 4 év, akkor meghalok:P

Tiesto 4Ever ;)

PíszLávJuniti

Alkohol csak 21 éves kortól?
2008. június 7. 08:25

FigyelõNet-lapszemle

Az alkohol káros hatással lehet a magzat fejlõdésére - ilyen és ehhez hasonló figyelmeztetések kerülhetnek hamarosan az italosüvegekre - írta a szombati Népszabadság.

http://www.fn.hu/belfold/20080607/alkohol_csak_21_eves_kortol/
http://index.hu/politika/bulvar/alko607/

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sir Quno Jedi
De.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mhosah Myth
Ez nem a gumi :DD

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

CattiBrie
Aki HÉVre száll az HEVes?

[/spam]™

Sir Quno Jedi
A HÉV-re is kell jegy, jól mongggya a kisnaccsád!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

CattiBrie
persze, csak elkapott a hév - már nem úgy - és jól megcsvargattam-kiforgattam a dolgokat :)

[/spam]™

Mhosah Myth
Meg egyébként is én úgy vagyok vele ha meg kell halnom akkor úgyis meghalok akkor amikor meg kell... Ha ez a sorsom akkor ez van!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Mhosah Myth
Értem mit akarsz ezzel mondani de hidd el ugyanúgy van olyan 21 éves vagy akár 25 éves részeg barom aki ugyanígy belémszállhat! 21 év nem azt jelenti, hogy nem lesz olyan ember aki nem részeg vagy aki nem vezet részegen! Ugyanúgy lesz és ugyanúgy belédszállhat...

CattiBrie
"Akkor felmerül a kérdés, hogy most miért én szívjak a sok hülye degenerált barom miatt akik ezeknek az ellenkezõjét teszik?"

Egy gondolat: Nem lesz 21 a korhatár. Vezethetsz. Egyik este haverodtól mész haza autóval. Egy részeg barom éves belédszáll. Te meghalsz. Õ nem.
Ha lenne a 21 éves korhatár, akkor túlélted volna azt az estét.

Bocsik, asszem ez azért kicsit morbid lett. :)

[/spam]™

Mhosah Myth
Nem olvastam végig az egész topicot de szerintem ez egy óriási hülyeség! Mivel másabb az, hogy valaki 21 évesen vagy 18 évesen vehet cuccokat? Úgyis venni fog azalatt is!

A másik meg hogy valaki mondta hogy a jogsit tolná ki inkább 21 év fölé, mert hogy sokan vezetnek diszkóba ittasan meg mittomén! Ez csak azért igazságtalan mert aki nincs 21 de nem vezet ittasan az iszonyat megszívja!
Én személy szerint még nem vagyok 21, nem cigizek, néha iszogatok de mértékkel! Soha nem voltam még annyira részeg hogy ne tudtam volna magamról! Nem is akarok ennyire az lenni... Van jogsim és soha nem vezettem még ittasan és nem is fogok ittasan vezetni soha mert nem vagyok annyira felelõtlen! Akkor felmerül a kérdés, hogy most miért én szívjak a sok hülye degenerált barom miatt akik ezeknek az ellenkezõjét teszik? Tanuljnaka a következményekbõl és kész! Nehogymár ne vehessek egy sört vagy ne ihassak, vagy ne vezethessek 21 év alatt mert néhány barom nem tud mértéket tartani vagy pedig a szülei voltak annyira balfaszok, hogy nem tudták megtanítani a gyereket a mértékre...

Bocs a csúnyabeszédért de ez kihozta belõlem... :)

Sir Quno Jedi
Ez szerencse-e! AVagy senem, majd meglátty a zõrszobán, mikor bucira verik a jardok telefonkönyve'!

CattiBrie
ööö

hát szerencsére én magán kívül vagyok és maga is rajtam kívül

[/spam]™

Sir Quno Jedi
Áhhh, akkor bizon rendõröt kell hogy hívjunk! Az majd igazolja magát, hogy maga-e és nem magán kívüli!

CattiBrie
nincs

[/spam]™

Sir Quno Jedi
Kültelki vagyok, Tahófalváró, de ez nem ide tartozik, ez már egy helyközi járat itten no! Szal. csakhogy érccse a kisnaccsád!

Mutassa hát a jegyét a kiskacsójáva', vagy különben...

CattiBrie
hova ide?
miért maga hol érzni magát, ellenõr-bácsi?

:))

[/spam]™

Sir Quno Jedi
Ez csak budapest belterületén érvényes, ide már nem!

CattiBrie
Jóvanna, tessék:

[/spam]™

Sir Quno Jedi
Ne nézzen! A jegyét kértem!

CattiBrie
natessék :))

[/spam]™

Sir Quno Jedi
Jegyeket bérleteket kérném!

CattiBrie
lol

szerintem tõlem még most is mindenhol elkérnének mindent :)))

[/spam]™

Voltan
Akkor tanuljunk meg melegnek lenni? :DDD
Csak vitz volt, értem, mire gondolsz.

Részemrõl én az elsõ berúgásomat 17 évesen követtem el, azóta is iszom alkalmanként. Pia mellé dohányzom is (máskor nem). Ezzel önmagában nincs szerintem probléma. Ha az ember megtanul normálisan inni, tud bánni az alkohollal, akkor nem gáz a dolog. Más kérdés, hogy az ellen tényleg tenni kell valamit, hogy a 13-14 éves kiskvambók részegen tántorognak az utcán.
Annak viszont nincs értelme, hogy kitolják a korhatárt, amíg a mostanit sem tartják be sem a boltok, sem a szórakozóhelyek. Tõlem is csak egyszer kérdezték meg, hogy elmúltam-e már 18, mikor cigit vettem, de akkor már 22 voltam. Meg is lepõdtem, mit ne mondjak.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

""De õ nem ártalmas a társadalomra"

Sot, meg hasznos is, mi? :D"
Erre írtam, hogy sok mûvész alkoholista vagy drogos volt. Szóval az, hogy valaki iszik nem függ össze azzal, hogy hasznos e a társadalomnak vagy nem. Nem azt mondom, hogy inni kell, de ha valaki iszik attól még nem rosz ember, és semmivel se kevesebb mint az aki nem iszik.

CattiBrie
naigen.. pl. a görögök meg melegek voltak..

A múltat nem majmolni kell, hanem tanulni belõle.

[/spam]™

Nagyon sok mûvész drogozott és drogozik ma is, de ez nem jelenti azt, hogy utánozni kell.

\"If the Tiger does not stop fighting the Elephant, the Elephant will die of exhaustion\" Ho Chi Minh

Es ettol ez mar rogton helyes mi? :DDD

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Ha jól tudom Kosztolányi Dezsõ nevezetû híres költõnk is drogozott...

magus
Mi ez a világmegváltó duma, ezt egy hangyányit elnézted...

Herr Lehrer
sajtóhiba,sorry:D

Your suffers will be legendary even in hell!

tnm
azért ez egy kicsit demagóg módon sokat sejtetõ mondat, mert:
az alkoholisták és drogfüggõk nagyon-nagyon kicsi százaléka (élet)mûvész :)

RaZoK
<#eljen>

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Bandee1987
<#eljen><#eljen><#eljen>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Ne keverjük össze a szórakozást a nappali élettel. Rengeteg olyan ember van aki nappal becsületesen dolgozik, hasznára van a társadalomnak, este meg úgy bebaszik, hogy nem tud magáról. Arról meg nem is beszélve, hogy rengeteg mûvész alkoholista és drog függõ volt.

Tanár Úr megmondja a frankót :D.

ad1: "szégyenleni" odabsz <#idiota>.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

<#eljen>

Fido4life
Az jó lenne, mert én még nem akarok 3 év múlva felnõtt lenni...:S

Annakin
Nekem kiskoromban kedvenc mûsorom volt a "Tízen Túliak Társasága" (TTT), és úgy örültem, hogy már 18 évesen túljutottam a tízen. Azt nem mondom meg, hogy mibõl.
Egyébként, nagykorúnak kb. 28 éves korom óta tartom magam. Ezen kívül meg ez egy marhaság. Volt idõ, amikor a 24 éves kortól tekintették a fiatalt felnõttnek jogilag. Elvileg lehetne 12 éves kortól is.
Most már úgy is mindegy, mert eltörölték a halálbüntetést, és a katonai szolgálatot, szavazni meg minek, hiszen úgyis a számlálók döntenek a pletyka szerint.

\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"

Inkabb az írásodban nincs ráció. :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

[Walaki]D`Lair
Haha...vicces lenne, akkor hiába vagyok már lassan 3 éve nagykorú, most mégis vissza avanzsálnék fiatalkorúvá :D:D:D:D

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Rusid
Ennek a javaslatnak abszolut semmi értelme, nem tudom melyik elmebajosnak jutott az eszébe, de hogy nem 100-as az is biztos. Engem is iritálnak a 14-15 éves "nagymenõ" kisgyerekek, de ezzel semmit nem érnek el. Nem is értem egyáltalán a 18 éves korhatárnak mi értelme van egyrészt ,mert 16 évesen is ugyanúgy kaptam alkoholt meg cigit is, másrészt meg pont azért próbáltam ki, mert tiltott volt. Ennek ellenére nem lettem alkoholista igaz dohányzom, de ettõl függetlenül nem érzem magam szarabb embernek, sõt örülök ,hogy olyan dolgokat próbáltam már ki amit a legtöbb ember soha nem fog megtapasztalni, sõt kicsit sajnálom is azokat akik nem éltek át ennyi mindent. Ha már minden áron korlátozni akarják akkor kössék IQ szinthez, az alkohol fogyasztását.

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

<#eljen>Ezzel mind egyet értek.

Falconer
Szerintem sem kell felemelni 21re, csak a 18at kene betartani.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Hat ha mindezt zart koruen teszi akkor valoban senkinek.
Ha nyiltan az utcan, vagy ilyesmi, akkor mar mas a helyzet

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Oldal 1 / 6Következő →