4
  • ttt ttt
    #4
    A Novell ZENworks mellé te nem teszel fel otthon wint, úgy hogy aztán be tudj menni otthonról az iskolai hálóba, az tuti. Ugye meg, ha észreveszik, hogy próbálkoztál lesz enyje-bejnye, egyébként meg autómatikusan megy vissza image-d amint rákapcsolódsz a ZEN-re. Tehát értelme semmi, mármint otthon naponta wint telepíteni.

    A lényeg, hogy szerver oldali szinten olcsóbb lehet a Novell Linux, bár ez meg lehet csak szerződés kötés kérdése. Viszont hosszútávon jó befektetés, hogy alternatív rendszereket legalább megismer már kisdiák korában az ember és később, ha ugyan úgy szegény marad, legalább érteni fog a pc-hez. Nem lesz felnőtt korában ebből hátránya, miel elsősorban itt ez lehet a cél. Később, ha lesz az egyénnek pénze meg azt használ amit akar és nem lesz "rákényszerítve" a drágább vagy éppen illegális szoftver használatra.
    Mikor kikerülsz az életbe, már komoly pénz pl. az MS szoftver, de a linuxot továbbra is ingyen használhatod, még üzleti célokra is. Aki pedig majd akkor kíván megvenni egy Enteprise Servert valószínűleg tudja mire költi a pénzét, mivel az nem egy otthoni játékszer.
  • szombi
    #3
    És vajon mért tesznek fel XP-t?
    Talán olyan lámák, hogy nem tudják használni a Linuxot, (főként játékra),
    vagy tényleg használhatatlan a Linux a ,,hasznosabb'' célokra?
  • BlueGold
    #2
    Ugy tudom ezek "Novell Open Enterprise Server használatával végzi a fájl- és nyomtatómegosztást, és a Novell ZENworks Linux Management segítségével felügyeli a környezetet." NEM ingyenes software-ek. A Novel a linux réven jut egy kis zsebpénzhez + még ő a f*sza gyerek. Oktatási célra az M$ software-ket is akciósan adják. Szerintem a "skacok" kissé összéb huzzák a wincsin Linuxot és már tolják is fel rá az "illegális" Win. XP-t. :-)
  • Ratty
    #1
    a kezdeményezés teljesen jó, majd sok-sok-sok év múlva talán nálunk is lesz ilyen :)

    bár én edubuntut raktam volna :P