Web 2.0 felvilágosítás II.: Last.fm - A webzene

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engem az agyvérzés kerülget már ettõl a programtól:Vannak ugye a "tag"ok,amire rákattintok és olyas zenéket dobál,DE!kb 3-ból 2 csak sercegés.Már örülnék,hogy harmadjára rendesen szól a szám,erre az utány következõ az adón újból sercegés.Ez mitõl van?
rodrigez
igen. jetaudiohoz sajnos nincs plugin, ez tényleg szívfájdalom. viszont igaz az, hogy nagyon sok olyan elõadót hallgathatsz meg, amirõl még hallani se hallottál. és ugye egy rádiónál ha valami nem tetszik, akkor csavargathatsz el, itt meg max klikk a ban-ra. nos. ehhez jön még ugye hozzá, hogy folyamatosan fejlesztik a látványt, mert bizony a web 2.0-hoz (részben) ez is hozzá tartozik, a felhasználói élmény fokozása, merthogy a mezei nép ezt is értékeli... aki meg azt mondja, hogy minek a sok csicsa, nos arra csak annyit, hogy semmit sem kötelezõ kitölteni...

Qwerty4
Last.fm klón a láthatáron: iLike

hát ezt nem lájk-olom<#zavart2>

Qwerty4

Qwerty4
a listák utolsó frissítése:"Generated: 1 Jan 1970"<#wow1><#wow1>

Qwerty4

azért web 2, mert te hozod létre a tartalmát
a web 1-nél csak te kapsz infót
itt pedig te töltöd fel

PíszLávJuniti
de ez mitõl web 2 ?
mi benne a "2"?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Qwerty4
"People who listened the most to XY in the last six months"
mert nem is lehet többet listáztatni, csak azokat akik a legtöbbet hallgatták(50 user) az elmúlt 6 hónapban az XY számot

Qwerty4

Qwerty4
Hát ez nagyon érdekes.Egyszerûen a semmibe veszett egy csomó játszás.Ma reggel nézem a listámat és nemhogy felfele számlálódtak volna a játszások számai hanem lefelé.<#wow1>

Qwerty4

kiírja hogy az adott dalt mennyi ember hallgatta 6 hónap óta, de listázni csak 50 embert enged?
vagy csak én nem találom a tovább gombot?
gondoltam küldök üzenetet mindnek 😊

Qwerty4
akkor az tényleg kár
Ez az üzenet jelenik meg néha a profilomnál:
"Some tracks you submitted have not been added to your profile for the following reason:
Spam protection triggered: You submitted a track dated earlier than your last submission."
Jó, értem hogy egy pár számot nem hagyott a játszott számok listájában, tudom is hogy melyiket, de pontosan miért?
Tudomásom szerint 50%-a kell egy számnak lejátszódjon, hogy oda bekerüljön, le is játszódott, kb. 70%-nál váltottam, mert a számnak a vége teljesen üres volt, legalább egy perc.Ez most spam lenne vagy mi a szösz baja van???
<#confused><#fejvakaras>

Qwerty4

asszem sajnos nem

kevés magyar használja, lehet érdemes lenne a klienst magyarítani, talán többen ráharapnának
de lehet csak fölösleges idõpocsékolás

Qwerty4
aha, a múlt heti helyezés mutatása igazán jó lett, nameg jobban is mutat<#eljen>
Véletlenül nem lehet megnézni, hogy hányan és kik nézték a profilomat?

Qwerty4

egészen pofás az új verzió

régebben még jó, ismeretlen számokat lehetett felfedezni, de manapság mind ismert elõadók ismert számait nyomatja a neighbour radio
szóval unalmas már az egész <#zavart2>

Qwerty4
Valahogyan nem lehet nevet változtatni annélkül, hogy az accountot törölni kéne?<#fejvakaras>

Qwerty4

Még ami gond, hogy például mpc kitérjesztésû fájloknál valahogy nem észlelni a cuccot, tehát a winamp játsza a zenét, a progi meg csak xy logged in és kész. Az mpc fáljnak pedig ki van töltve az információs cucca, tehát a winamp jól kiolvassa belõle..

igen, az azonos nevû bandák tényleg probléma, nem tudom mit lehetne tenni ellene

Üdv!

De rég jártam, erre.. Dehát ember mindig követ el hibákat..
Nekem tetszik a Last.fm, mivel rengeteg új zenekarral ismerkedem meg, meg hasonló izlésû emberekkel. Rádiókat én se hallgatok. Jahm, én nyáron regisztráltam, csak akkor nem töltöttem le plugint.. Íg jó idõre feledésbe merült számomra. Aztán 1 hete leszedtem a plugint lassan el is kezdett gyarapodni a játszott zenék száma, bár még nem érte el az 1000-et. Rajongó úgy lehet az ember, ha az adott dolgot sokszor meghallgatja. Meg például vannak gondok az azonos nevû együttesekkel is.. Vagy csak engem zavar, hogy 2 teljesen mást játszó együttes egy lapon van.. ehhem

Qwerty4
nem muszály a rádiójukat hallgatni, hanem hallgathatod a saját számaidat is, úgy hogy pl. a WMP-re vagy winampra feltelepítesz egy plug-int, ami megtalálható a last.fm oldalán(letölthetõ), az pedig küldi a last.fm szerveréhez azoknak a számoknak a címét amiket hallagattál

Qwerty4

Gerygrey
Egész pofás, egy csomó érdekes zenekart és jó zenét lehet megismerni, amit az életben nem hallasz máshol. Mondjuk My Chemical Romance keresésre Black Eyed Peas-t beadni igencsak fatális tévedés, de többnyire jól mûködik - mondom ezt egy nap használat után. Jó lenne ha lehetõség lenne bookmarkolni valahogy a zenéket, és késõbb újra meghallgatni ami tetszik (így hogy csinál egyébként személyre szabott toplistát? Nem rajtam múlik hogy hányszor hallok egy-egy számot, hanem hogy a rádió mennyiszer adja be)
Qwerty4
ezen én is gondolkodtam, de még 2 winampot kellene a gépemre felrakjak + még hozzá a plug-int is 2x, de meglehetne csinálni, majd meglátom lesz-e kedvem ehhez a cicomához, de egyenlõre még várok van-e másnak valami ötlete egy felinstalált winampal

Qwerty4

esetleg használj 3 különbözõ lejátszót, hátha úgy mûködik

Qwerty4
az egyiken vannak a már kiírt mp3-ak, a másikon pedig a még nem kiírtak, a 3. pedig a legújabb számoké

Qwerty4

😊 és minek a sok Winamp? mixelsz? általában az emberek egyet használnak egyszerre és gondolom last.fm erre a szitura van optimalizálva

Qwerty4
ja szép monológot folytatok itt...<#smile>

Qwerty4

Qwerty4
Az a problémám, hogy én általába 1-nél több winampot használok(2, max.3) és csak az elsõ winamp játszodott számait küldi el a servernek, ha a 2. v. 3.-ba játszok valamit nem küldi.Mit tehetnék???<#fejvakaras>

Qwerty4

Qwerty4
de mûködik!!!!amit hallgatok a winampon megjeleneik a last.fm oldalán és nem kell az ócska rádiójukat hallgatni!!!!<#smile><#smile>

Qwerty4

Qwerty4
de nem mûködik a dolog<#fejvakaras>

Qwerty4

Qwerty4
" A szolgáltatás lelke egy letölthetõ program, illetve a külsõ zenelejátszóinkhoz illeszthetõ plugin (pl.: Winamp, Windows Media Player)." - ebbõl a mondtaból ez vehetõ ki

Qwerty4

Qwerty4
ugy-e a pluginnal a winamp és a wmp játszását is méri vagy csak a last.fm progin játszodott trackeket vagy hogy van ez?

Qwerty4

hi asszem neked igazad van sõt
Áhhhh. Minek ez?

Software is like sex! It\'s better when it\'s free! ;) - Linus Torvalds -

enkido
nekem tetszik.. he he he

DON\'T PANIC!!!

Egyébként Pandorásoknak egy kis szívmelegítés:
http://mokk.bme.hu/blog/hirlevel/digitaliszene06jan 😊

Például sokat lehet tanulni a lastfm klienssel, mert bármilyen zenét játszon, akkor wiki filíngû kis írásokat találunk az elõadóról.

Arra en sem jottem ra...
Egyebkent ez arrol szol, hogy az egyen nem arctalan "hallgato", hanem vissza is ad a kozossegnek.
másrészt olyan elveket, mint a közösség, szerkeszthetõ tartalom stb 😊 A két szempont önmagában szerintem mit sem ér, ettõl válik izgalmassá, hogy technológiai és "szociológiai" paradigmaváltás is történik egyszerre

arra én nem jöttem rá, hogy hogyan tudok fan lenni egy elõadónál?
A web 2.0 attol web2.0,hogy olyan technologiat hasznal. Tobbek kozott AJAX-ot.
3 perc alatt könyebben találok olyan Shoutcast-ot amit szivesen hallgatok mint itt 2 óra alatt egy olyan számot amit szivesen meghallgatok és annak sincs semmi köze a zenei stilusomhoz!

Asus Commando - E6600 - 4GB DDR2 Kingston HyperX 1066 - HD 4870

90-140 kbyte sec? az egy megabit, simán nézhetsz filmet.

Kösz a tippet, tetszik ez a megoldás is, ha kizárólag webrádiót keresek.

Ami mondjuk para, az a 90-140Kbyte/sec adatforgalom... Nem is értem, hogy lehet ilyen sok, ennyibõl már majdnem filmet lehet nézni.

http://pandora.com Kb egy ugyanilyen webrádió, a "web2"-s sallangok nélkül...
Sztem a Last.fm majd kitermeli magának azt a közönséget akik az ilyesmire idõt pocsékolnak és idõvel majd fizetnek is. Vagy nem. Ha nem tag-elem meg a Replikát ugyanolyan fasza marad akkor is, 😄D én teljesen nem látom értelmét ennek a dolognak.
Rage47
én használtam kb 1 hétig, de beleuntam h legtöbb esetben tök másfajta számok mentek, mint amit akartam.
Na rászántam magam legaláb foobar kipróbálására. Adatbázisszinten jó kis oldal, de a webrádiót asszem nem fogom igénybe venni😄

chase
A cikk írója pont azokat a zenéket szereti mint én 😊

Steam:chase_2021|Origin:CHS2021|Uplay:chase2017 i7-9700K@4900|GTX970oc|ASUSTUFZ390-PLUSGAMING|16GBDDR4-2400|Win10x64|pirosegérpad

Sir Quno Jedi
Igen, a hangsúly a fizessenen van! 😄 Ugyeugye...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Oksa, neked akkor jóak. Nekem felejtõs (gmail is).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nálam pl.:
- Firefoxban levõ összes RSS feed becsatolva, kategorizálva
- GMail fiókomhoz tartozó különbözõ naptárak kivezetve
- általam használt két fontosabb emailes postafiók ellenõrzése

Így látom az összes fontosabb, a böngészõmben levõ hírforrást ott is, ahol épp nincs a böngészõm a beállításaimmal.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Oldal 1 / 2Következő →