61
  • Cruzifix
    Ez milyen durva! Több házát, hajóját, kocsijait... Ebből is látszik, hogy ott mekkora piaca van a szoftvernek. Mondjuk én másolt progiért egy filért nem fizettem soha! Ha már pénz adok ki, akkor legyen eredeti.
    Az pedig lehet, hogy a multi rohadt, meg szemét -és inkább másnak fizetsz - de ne felejtsük el azt sem, hogy a rohadt multi hány "hétköznapi" ember, családok megélhetését biztosítja, míg ez a szotver kalóz csak a saját családjáét :P
  • Gerygrey
    Nagy torrentező vagyok és "szellemi termék" mint olyan, számomra csakis szoftvert jelent. Zenét elvből nem veszek legálisan, viszont aki ilyen rohadt mód meggazdagszik illegális dolgokból, pláne szoftvrekből, az tényleg megérdemli. Persze azért reális az volna, ha a sorozatgyilkos/drogkereskedő büntetése lenne a nagyobb.
  • Gerygrey
    Nagy torrentező vagyok és "szellemi termék" mint olyan, számomra csakis szoftvert jelent. Zenét elvből nem veszek legálisan, viszont aki ilyen rohadt mód meggazdagszik illegális dolgokból, pláne szoftvrekből, az tényleg megérdemli. Persze azért reális az volna, ha a sorozatgyilkos/drogkereskedő büntetése lenne a nagyobb.
  • Macc
    Miert nem vegzik ki siman? Az adofizetok penzebol fogjak etetni 7 evig, aztan meg az adofizetoktol fog koldulni...
  • Grusi
    Szerintem is jogos a büntetés, viszont iszonyú súlyos az a hét év, az szinte egy fél élet... No mind1, megfőzte, egye meg.
  • Gerappa
    BSA Bortonnaplo
  • assdf
    Arról meg már nem is beszélve, amikor találnak valaki gépén 20 db illegálisan megszerzett mp3at és valami 130 millió dollára büntetik meg... (itt volt az sgn cikk)
    Viszont ez most teljesen jogos.
    cateran:egyrészt igazad van, másrészt definiálni kéne a szellemi termékeknél is, hogy mi számit anyagi károkozásnak. Mert azért nem egészen összehasonlitható azzal, hogy bemgyek a boltba és ellopok egy mercit.
  • toyotakacsa01
    Az ilyen esetben jogos a felháborodás, mert a vevők lehet hogy a cégtől is megvették volna a programokat, ha itt nem kapják meg a programot.

Az viszont nevetséges, hogy találnak Pistike gépén 10 programot, és kijelentik hogy több százezer forint kárt okozott. Mert ugye ez a gyakorlat.
  • cateran
    Az a baj,hogy a sok suket keptelen felfogni, hogy mi az a szellemi termek...Ha nem kezzelfoghato dolog,akkor keptelenek feldolgozni,hogyan lehet lopas a masolas es terjesztes(masolas-->tobb lesz belole,lopas-->kevesebb lesz)...
  • mogyi925
    Nem egészen erről van szó. Nekem kell egy új Mercedes, bemegyek a márkakereskedőhöz, és lemásolok egyet. :-)
  • kbupdate
    Először is: Idióta vagy.

Nah, lássuk, nekem kéne egy új Mercedes S osztály, bemegyek az egyik márkakereskedőhöz, és elkötök egyet. Ugggggyan már, mi az a 25-30M forintocska ekkora cégnek, amikor a Forma-1 költségvetése ennek több 10-100-osa.. Hát nem?
  • strogg
    Az nem gazdasági kérdés. Hanem emberi. És emberileg erkolcstelen. Megérdemli amit kap.
  • Sadist
    Jó, akkor én ellopkodom a te szellemi termékeidet (legyen az könyv, szoftver, festmény, zene, akármi), aztán elkezdem pénzért árulni. Gondolom nem bánnád.
  • zsotee
    Másolt szoftvert árult?? ÉS???????!!!
    Nem értem mi a baj ezzel. Az hogy anyagi kárt okoz ennek meg annak a multimilliomos cégnek. Megbírják, nem?!
    Bár lehet jobb lett volna, ha drogot vagy fegyvert árul, azért nem kap ennyit.
  • Rage47
    én nem röhögtem a viccen:S
  • Viszpi
    hát jaja tényleg itt tartunk, ma Mo-n aki fegyvert ránt (rendőr meg biztonsági őr) vagy illegális doglokat művel szoftver/zene/mozifilmek terén azt úgy meg bűntetik hogy csak na, míg aki tényleg öl vagy ellop milliókat, vagy milliárdokat ala K&H botrány az meg háziőrizetben kivárhatja amíg pár év pereskedés után nem lesz semmi vagy elévül az ügy, emberek ez már szánalmas ahová tartunk, nem lehetnek ennyire hülyék az emberek
  • Fenjoy
    Lehet nem leszek "népszerű" de aki Pénzért árulja az megérdemli! Amugy egy ide vágó vicc:

"... te miért ülsz, hát megöltem apám anyám hugom és 2 hónapos öccsémet, 3 évet kaptam, te? Én kinyirtam egy egész bevásárló központot 5 évet kaptam. És te miért ülsz 7 évet?! Hát szoftvereket árultam a neten illegálisan...

LOL
  • Luminas
    Wazz, pénzért árulni crackelt programokat.. Megérdemli.
    Ha ingyen csinálná, az ok, de így hasznot húzni más munkájából.
  • Csaba
    Hát nem tudom. Én semmi pénzért nem mennék börtönbe nemhogy 7 évre, de 1 napra sem.
  • Killgore
    "több millió dollárt kénytelen befizetni kárpótlásként, és autói, valamint hajója mellett házait is elveszíti."

jól jövedelmező lehetett... és akkor még mi az, ami nincs az ő nevén? lehet hogy még így is megérte neki.
  • bertino
    mondjuk ezen még semmi csodálkozni való nincs...