75
Hogyan lehet kevés minőségromlással képet nagyítani?
-
#35 Neszóval, ott van ugybár a PS.
Viszont nagyításra van jobb:
S-Spline Pro, ami asszem ma már Photo Zoom Pro néven fut. Ennek elvileg jobb algoritmusa van, mint a PS hatodfokú interpolációja.
Éa akkor még itt van az Alienskin Blow Up-ja is, bár ezt nem használtam még. -
#34 A fő keresőszó a resample, illetve az interpolation.
Ez minden képszerkesztő/néző programban elérhető.
Photoshop:
Irfanview:
Paint Shop Pro:
GIMP:
-
#33 S-Spline Pro
-
#32 milyne keresőszóval keressek rá neten? -
#31 kipróbáltam,ahol nagyobb egyszínű terület van ott jó,de máshol elég pixeles lesz,bár jobb mintha simán a képméretet állítanám -
blackgamer #30 vannak különféle algoritmusok a problémára, könyvekben is vannak ilyen leírások + biztos neten is
ha megvan az algoritmus, akkor már könnyedén megírod C-ben vagy Delphiben vagy amiben kényelmes neked -
#29 Photoshopban van egy technika, amivel úgy tudsz nagyítani a képen, hogy nem pixeles lesz, hanem erős nagyításnál inkább homályosnak tűnik. Leírom hátha segít ez is. Angol PS-em van, magyarban nemtom mi a fordítás.
1) megnyitod a képet amit nagyítani akarsz
2) Actions ablak/fül, "New Action" gomb, elnevezed ahogy akarod, és csinálsz hozzá egy shortcut-ot (pl Shift+F2), majd ráböksz a "Record" gombra
3) "Image" -> "Image Size" almenü -> "Document Size"-ban a szélességet és a magasságot 101%-ra növeled úgy, hogy megtartod az arányokat ("Constrain Proportions"), végül "OK"
4) "Actions"-ben Stop gombra nyomsz, így elkészült a nagyító Action
5) vagy nyomogatod a play-stop gombokat egymás után, vagy a beállított shortcut-ot, így minden körben 1%-al lesz nagyobb a kép
Ha valami nem világos írjatok nyugodtan -
#28 jah mégse abba raktam,vagyis csak az egyik felén:)Ha valamelyik modnak nem tetszik írja át:) -
#27 azért raktam "-be -
#26 [apro]Mivel így megtalálja azokat is, ahol egymástól akár totál függetlenül szerpel a két szó.
Simán egybeírandó. -
#25 amúgy érdekelne a dolog engem is :) -
#24 így nehéz lesz megtalálnom:C -
#23 Ahhoz vmi plugin kell valaki nemrég emlitetet vmelyik PS es topicban meg linket is irrt -
#22 de ahelyszínelőkbe télleg úgy van,gondolom azért írta:) -
#21 jólvan már csak vicceltem:)
Na megpóbálom a lehetetlent:pixelből vektort,aztán lesz ami lesz:) -
#20 nem,hanem úgy akar nagyítaani,hogy NE,vagy minnél minimálisabb mértékben romoljon a kép minősége (kockásodjon)... -
#19 jaj ne má:cc ezt csak nem gondolod komolyan..:DD főleg, ha ps-ezel. pixelgrafos képből szted hogy lehetne mittomén hányszor akkora képet csinálni elfogadható minőségben? így van, sehogy.
helyszínelők meg loál. -
#18 nem.úgy h ne romoljon :) -
#17 Úgy akarsz nagyítani h. javuljon közben a képminőség? :D -
#16 nembaj :PPP ^^
ha én tévedtem, akkor 1000 bocsánat =D -
#15 googleban rákerestem direkt a képnagyítás, és a "kép nagyítás"-ra,az utóbbire jött több találat:) -
#14 legalább helyesen leírhattad volna a címet ->
kép nagyítás --->> képnagyítás
vagy!!!
kép nagyítása <<--- ez esetben külön kell írni :S -
#13 Tudtommal minőségromlás nélkül, csak vektorgrafikus képeket lehet nagyítani, illetve kicsinyíteni. Ezt a coreldraw tudja. Vannak olyan progik is, amik a pixel alapu képeket átalakítják vektorossá, így már lehet minőségromlás nélkül alakítani őket. Azt mondjuk nem tudom hogy a pixel-ből, vektorossá való átalakításnál, történik-e minőségromlás.
próbáld meg talán a Vektorizálók topikban. Ha félre értettelek, vagy esetleg én is rosszul tudom amit az előbb írtam, akkor bocsi. -
#12 és pl úgy hogy lehet mint a helyszínelőkbe?XD -
#11 életlenítéssel lehet rajta javítani -
#10 Irfanview - egy ingyenes, magyarul is tudó képnéző alkalmazás
XNView - ugyanaz
Mindkettő tud átméretezni "kis minőségromlással".
IrfanView-nál az Image / Resize/Resample menüpontnál a Size method résznél a Resample-t kell kiválasztani.
-
#9 jólvan tudom,hogy lehet,de pl egy 800x600-as képet ha átméretezek 1024-re akkor full pixel lesz,és az a kérdés,hogy hogyan lehetne ezen javítani,vagy úgy nagyítani hogy ne legyen pixeles -
#8 lehet képet nagyítani -
#7 :| -
#6 ps-t én is használok,de abba tudomásom szerint nem lehet.Gondoltam van valami külön prgi erre vagy vmi ilyesmi:) -
#5 PS topic & visszaolvasás!,) -
#4 akkor nem tudom:D -
#3 ő is photoshoppozik :P -
#2 photoshop -
#1 Hogyan lehet kis minőségromlással képet nagyítani?