184
-
#38 És ha valami 5 (vagy több ha már a w98-ban is volt) év múlva végre működik az olyan nagy was ist das?
Ez inkább alapvető. -
Sundance #37 -DRM: senki nem kérdezte, kell-e Neked. De ez is egy újdonság, és kész.
-QoS: Mármint az újdonság egy MŰKÖDŐ QoS :))))))) -
#36 Azért tegyük hozzá az xp-nek is megvolt az étvágya annak idején. -
Sundance #35 Ahhaaaaa....
Csak SORRY de ehhez képest a végkövetkeztetés ez volt:
"A Vista önmagában nem lesz egy nagy durranás"
Ez viszont bocs de ökörség, hiába "soft teszt", meg hasonlók...... És dehogy említette a harmadát a cikkben..... -
#34 nem kell neki örülni. ezvan. -
#33 -data execution prevention
-64b (ha a 64 bitet jelenti)
Kimaradt. -
zadzol #32 Hogy is van ez? Most amiatt kéne örülni, hogy egy új oprendszernek elég egy A64 3200+, 1 GB RAM, ATI Radeon X1300 gép? -
#31 Jameg dx10 szar, két esetben lesz jó:
1. Ha nemcsak vindózon, és xboxon használható
2. Ha eltűnik örökre :) -
#30 "-(majd új filerendszer is)"
A winfs csak valami kiegészítés lesz a ntfs mellé, nem új fájlrendszer. (Valamelyik m$ bérencs mondta).
"-DRM" Na erre aztán kvára szükségem van...
"-ipv6 zsebből" mint az xp-ben, egy rövid parancs beírása után...
"-QoS" akár a 98-ban :) kár hogy azóta sem ér szart se :D -
Microcosmos #29 Majd ha lessz belőle sp2 akkor veszek is egy új gépet :-) Többet vátam..
-
#28 most erre hadd ne mondjak semmit :)
a harmadát említette vagy kifejtette a cikkben, a maradék 2/3-adot valóban nem, de az elején írta is hogy ez egy soft teszt, tehát nem kimerítő
szövegértés alap szerintem, bár néhol ez még extra kívánalom -
Microcosmos #27 Majd ha lessz belőle sp2 akkor veszek is egy új gépet :-) Többet vátam..
-
#26 És vajon normális memóriakezelés is lesz a vistában? Mert a XP-ben egy rakás szar volt. Egy fél mega memóriaigényű programnál(700 mega szabad fizikai memóriával) is rögtön a virtuális memóriát (vinyó) basztatta :) -
Sundance #25 Úristen..... Ekkora egy gyík cikket.
Na most a cikkíró annyit tett, hogy pár screenshot alapján elmondta, hogy mik az újdonságok?????
Hát nemtom, az idei Toyota Corolla is tök hasonlít a 40 évvel ezelőttire, ha csak a külsejét nézzük. Csak más ívek, más vonalú lámpatestek. Hö, parasztvakítás meg hasonlók, ugye?
Ja aki ért hozzá, az lehet észreveszi a motort is meg a felfüggesztéseket, meg a katalizátort, stbstbstb....
Tehát a kedves cikkírónak, és a kérdezőknek, pár újdonság:
-64b
-dx10
-shadow könyvtárak
-(majd új filerendszer is)
-metaadat-hegyek
-ie7
-media center
-user accountok teljesen új kezelési rendszere
-address space layout randomization
-szülői felügyelet
-rendesebb spyware gyilkoló
-data execution prevention
-DRM
-application isolation
-network address protection
-service hardening
-szövegfelismerés/szintézis
-új driverkezelő rendszer
-új XML alapú cuccok
-új nyomtatási sor kezelés (de teljesen újratervezve, nem is baj)
-ipv6 zsebből
-QoS
-userenkénti routing table
(na jó meguntam, kb a 10%-ot írtam le a szerintem fontosabbakból......)
De hát végülis az ablakkezelő felület csak kicsit változik meg, és emiatt a cikkíró szerint semmi különös a Vista. Te jó anyám..... :(((( Na mindegy. -
#24 öh izébizé. miért kéne új videókártyát venned dx10 miatt? manapság is simán el lehet lenni dx7-es, dx8-as karikkal, pedig a most a dx9c a legfrissebb...
amúgyis a dx10 az nem szerves része a vista-nak, csak azzal együtt debütál. ilyen alapon bármilyen m$ cuccot "kihagyhatott" a cikkíró :cx -
Szefmester #23 Vicces volt ahogy egy haverom felrakta a Vistát a gépére -mégcsak nem is egy táp gép- és nem tudta felrakni a hálókártyát és a hangkártyát... nem talált hozzá működő drivert...
De az inkball nevű beépített játék poén :P
én meg valszeg csak akkor váltok amikor már minden stabil, és működőképes lesz. -
#22 ott van pl a dx10, ami miatt majd vehetsz új videókártyát jósok pénzé'. :CCc -
#21 Épp ezt akartam kérdezni. :-D -
#20 mik is az egyéb nagy újításai a vistának? hagy halljam őket szépes sorban
jahogy semmi? kár. diebanplzhtxbye -
Solitarius #19 De szar cikk.
Olyan opciókat mustrál végig amik a legjelentéktelenebbek.
A lényeget mint a tűzfal meg hasonlók egy szóval letudja, "érdekes" . Ezt a cikket kár volt elolvasni. -
#18 Na végre! Nem csak én látom úgy hogy szegényes az újítások listája. És már már minden új feature-nek alapvetőnek kellene lennie. -
#17 Tisztelt SG.
Nem tudom ki irta ezt a cikket, de kritikán aluli.
laptalanul lehuzni egy rendszer, és egy ilyen cikben igyelhallhatni a vista újdonságát. Nem volt szép.
-
#16 "Az XP-t ideje volt már kibelezni, szükség volt a 64 bitre is."
Több mint fél éve használok 64 bites XP-t. Amilyen programok támogatják a 64 bites üzemmódot azokat pár napig eltartott mire beszereztem... amikből nincs 64 bites verzió azok is gond nélkül futnak.
Eszem ágában sincs ilyen csicsás, 3x kérdezős szarra lecserélni a jó kis angol XP-t.
Majd talán 1 év múlva amikor már legalább egy SP1 kijött hozzá... -
#15 Nem kétezik olyan hogy KDE féle több desktop:)
OS létezik aminek van egy X nevü interfésze, amire készíthetsz, kapcsolhatsz különböző GUI-kat:) Ez a Linux. Vista szingli GUI-s explorerorientált cumó még mindig. -
BlueGold #14 Ha többet akartok tudni a Vistáról akkor: ittés itt is érdemes körülnézni. -
fourgee #13 És a legfőbb probléma, hogy az íróját még csak le sem antiszemitázhatod :)
Aki többet akar tudni a Vista-ról, az úgysem az ilyen cikkekből tájékozódik, hanem utánajár a dolgoknak. -
Le Kurde #12 az már volt xp-ben is, ha letöltötted hozzá a Virtual Desktop Manager add-on-t, ami a powertoys része -
#11 kde féle több desktop lesz benne? -
strogg #10 Itt arról is szó van, hogy az hosszú évek fejlesztése után többet várt volna tőle. -
#9 Szóval: a Vistanak nagyobb a füstje, mint a lángja, de azért jó, ha van konfigod is hozzá. -
#8 A 64bit támogatás ill. az egyéb jópofi dolgok pedig elhanyagolhatók nemde? -
strogg #7 Ez a cikk annyit mondott, hogy szép, jó, de nem esett tőle hasra. Ezt meg csak leírhatja nem? :) -
#6 ha az SG nem az elhanyagolható részleteket taglalná (most aztán nagyon vicces leszek sílusban) a cikkben, hanem tényleg a fontos dolgokról írna akkor egyből rájönnél hogy nincs igazad... -
Reyes #5 Csak nem PS3?:) -
kev #4 Az már korábban tudni lehetett, hogy egetverő ujdonságokat nem fog a Vista tartalmazni.
Kapott egy giccses új guit, és néhány továbfejlesztett funkciót. Ennyi. -
#3 Hát jah, de úgylátom a te konfigod jó lesz hozzá én meg úgyis más vizekre evezek :-D -
#2 Hát ez a cikk egyszerűen förtelmes!!
-
Reyes #1 Jajj, mekkora viták lesznek itt!