724
The Hobbit
-
#404 Kb. összefoglaltad amit én is gondolok a filmről.
De hát ilyen volt az alapanyag sajnos. Persze meg lehetett volna csinálni mindegyik gyerekes részt komolyabban és drámaibban is. -
paj01 #403 Hát engem nem győzött meg a film. Gyengébb az alapanyag és ez érződik is.
Valahogy elment az egész a gyerekes/gagyi irányba kicsit. Az eleje frankó a történet felvezetése jó mint az alap trilógiában. Aztán elindul lefelé az egész. Ezek a szerencsétlen törpök meg egy csomó érdektelen történés. Valóban nehezen indul be és aztán se annyira mint vártam volna. Vhogy nincs meg az az epikusság ami eddig jellemezte a lotr-t.
A sok CGI sztem inkább tönkreteszi a filmet.
Pl Azog karaktere kiábrándító, sehol nincs az első részes Lurtzhoz. Aztán ott a trollos sztori...idiota/gyermekded megint...hol van az első részes barlangi trollos fighthoz képest??
Ugyanez a gnomos rész összevetve a móriás meneküléssel alul marad nálam. Egy két törp igazán elpatkolhatott volna, hogy súlya legyen ennek a kalandos utazásnak, másra úgy se jók.
A hatalmas kőóriásokat meg nem tudtam hova tenni, mehetnek a szánhuzó nyulak mellé...
Túl sok lett már hirtelen a fantasy elem, az alap filmek jobban adagolták ezeket, színesitették a történetet de itt már tul sok lett sztem.
Jah igen a wargos rész is bénább:D hát mikor a nyulas csákó "elcsalja" a wargokat (ugy h vhogy mindig előttük bukkan fel) az valami parádés:D Mint valami kabaré...Mikor mutatják nagy totálba, hogy cikázik jobbra balra eszembe jutott milyen jol menne alá a Benny Hill-es kacsázó szakszofonos zene:D Az ilyen elemek teljesen hazavágják nálam a lotr érzést:D
-
#402 Szerencsére mikor voltam 0 reklám volt azonnal kezdődött a film, bár ~10perccel később kezdték. -
Kheled #401 Igen, Star Trek volt csak én nemtudtam róla:) Én csak a régi sorozatot néztem az új filmet nemláttam, azthittem annak egy változatára ültem be, mindeki felvolt háborodva hogy miért:D Mondjuk ezt nemnagyon értem miértelme van 9percet levetíteni egy filmből ha aztán vége -
#400 Azta! Micsoda szemetek! Más meg lehet örülne... :) -
Kheled #399 Nem rég megnéztem én is IMAX 3D-be. Ez volt az első IMAX-os élményem, de 3D-ből már a sokadik. Nos csalódtam az IMAX-ban, nagyon sokszor homályos volt a kép és sötét. 2D-be érdemes megnézni, mert sokkal több részletet mutat és tisztábban, amit a 3D ugymond elhomályosított. Nos a filmről vegyes érzelmek születtek nálam, leginkább a negatívum abból telt hogy a 20perc reklám után +10 percig beadtak egy filmet! Senkise tudta mivan, én meg annyira felhúztam magam, hogy körbe kérdezgettem, és egy ott dolgozó mondta hogy reklám.. Ez az egész film nézésemet megalapozta azzal, hogy felhúzott és még most is dühít egy picit. AMikor vége volt a filmnek 6/10-et adtam, ahoz képest hogy hatalmas Tolkien fan vagyok. De hazafele átértékeltem a filmet és kivettem a 3D dolgokat és így megkapja a 9/10-et. Pár gondolatot leírnék:
>Spoiler!<
- Zene: Egyértelműen 10pontos, bár sokszor nem nagyon lehetett hallani, mert egyéb zajok is mentek közbe, pl ordítás,vagy valami összedölt,leomlott stb. De ha a soundtrackot nézem külön akkor kiváló.
- Tájak: Lenyűgöző! Ha lenne pénzem tuti kiköltöznék Új-Zélandra. Nem véletlenül kapta meg azt a jelzőt, hogy "a Föld paradicsoma".Csodás.
- Nagyon sok tárgy,helyszin, híres személyek kerültek bemutatásra.
- Láthattunk egy igazi Törp Birodalmat! Erebort. (bár 3D-ben ez se látszott nagyon)
- Szinkron: A hangok egész tűrhetőek voltak, egy kettő mellékszereplőnek volt furcsa és nemtetsző, de akik több mondatot is mondtak,nem csak 1-2-t, azoknak egész jó volt. (egyedül a misty-s dalt nem kellett volna lefordítani, mert magyarul nem igen jött ki a dallam,mert 1 szót kellett más hangsúlyban elválasztani, fura volt és amikor több törpnek kellett volna énekelni kórusba, nos ez nem érződött, ugyanugy mintha 1 törp énekelt volna.)A több jó volt.
- Radagast: Vele semmi bajom nemvolt, sőt! Egyik kedvenc jelenetem mikor elcsalja a wargokat a nyúl szánjával, az ottani dob szólók és a látvány, hát az fantasztikus volt. ÉS nem is volt olyan nagyon zakkant, párszor fura képet vágott,de semmi gond nemvolt vele.(kivéve a madárszaros haját,de azt képzeltem, hogy az nem az)
- CGI: A trollok nekem nagyon bejöttek, ahogy vitte a lovakat a karjai alatt és döntötte ki a fákat, az látványos volt! Kicsit tényleg a beszédük meg a viselkedésük övön aluli, de könyvbe is ilyen lomhák és buták voltak.
Azog, nos igen. Nem lett a kedvenc ork sokaknak, nekem se. Igazából amikor láttam, olyan volt mintha egy Na'vi-t látnék az Avatarból, csak nem kékbe. A bőre is olyan műanyagnak tűnt, de ahogy hallottam, a későbbi részekbe jobban ki lesz dolgozva. A gyűrűk urában megszokott orkok is mások voltak, róluk meg az Urgalok jutottak eszembe az Eragonból. Koboldook meg inkább aranyosak, mint hogy rémísztőek, túl puhák voltak. Róluk is kiderült, hogy a 12-es karika miatt volt minden ilyen "vértelen". Kobold király undorító, de jófej:P
- Kő óriások: tudom benne vannak a sztoriba, de nem tetszettek, igaz kőből vannak, de valahogy máshogy képzeltem el őket.
- Gollum: Sokan dícsérik Gollumot, nem akarok rossz szót mondani rá,de párszor volt olyan arc kifejézse ami gyengébb volt és nem illett oda.Másik percbe meg nagyon élethű volt. Bilbo és Gollum jelenete jó volt, még elnéztem volna:)
- Tanács: Nekem az a jelent is tetszett, jó volt látni a régi arcokat, Galadriel fennségesen nézett ki, igazi úrnő.
- Másik kedvenc jelenetem a vége volt, mikor a sasok kimentették őket, amikor meghallom a Sasok hangját, ah.. imádom:) Olyan erőt és szabadságot adó érzés, csak kár hogy nem beszéltek.
- Ami még nem tetszett az az, hogy volt 1-2 reakció vagy megszólalás ami nem illett bele a világba és kiábrándított.
>Spoiler!<
Lehetne még részletesebben kitárgyalni a dolgokat, de nem kell. Meg kell nézni és mindeki eldönti, milyen is volt számára. Összeségébe, ha a könyvhöz hasonlítjuk remek volt, tolkien fanként 10/10 vagyis nekem 9/10. Hétköznapi külsős szemmel nézve 7/10 a kaland miatt. Mindenkinek ajánlom és ha lehet 2D-be nézzétek vagy HFR amire azt mondják hogy mégis csak bejövős.
Ui: Hazafele hallottam a rádióba hogy a szülők csak fokozott óvatosággal vigyék el a gyerekeket a hobbitra,mert hiába 12es karikás, a filmbe durva jelenetek vannak. Egy 3D-s Horror film, 1D-s mondandóval. :P Jót röhögtem ezen.
-
#398 sztem is remek volt ez a film. Egységes, és ez fontos.
A Gollam is nagyon jó volt, és úgy általában is. Nagyon tetszett.
Van pár furcsaság, ahogy a LotR-ban is volt, de ennyi. Kerek egész, néhol még hálás is voltam, hogy utaltak a történet részleteire.
Nálam 10/10 bár a 'nagy' lábakkal még mindig nem nagyon tudnak mihez kezdeni. A szinkronos változatban az énekek neccesek, de furcsa mód megbocsájtható. Ebben a LotR Rohan-i temetéses ének vitt mindent -
#397 omg... -
gombabácsi #396 én nagyon pörrrgős agyú fiatal vagyok, az agyam ezerszer gyorsabban pörög a lassú, buta emberekéhez képest
ezért én csak a pörrrrrgős filmeket élvezem, és ez a szuperintelligenciám bizonyítéka!!!!! és büszke is vagyok erre!!!
XD -
#395 Könyvben hosszú, filmben pont jó! :) -
#394 En meg nem lattam a filmet, de a Gollam-os resz aszerint is hosszu akik olvastak a konyvet? Mert arra emlekszem, hogy abban is azert hosszu volt viszonylag.. -
#393 Feliratozták a saját nyelvű szövegeket. -
Prof William #392 Jut eszembe. Az angol verzióban a tündék/orkok nagyon sokszor beszéltek egymás között a saját nyelvükön. A szinkronos verzióban ezt hogyan oldották meg? Felirattal, vagy az is ment szinkronba? -
Prof William #391 Tegnap néztem meg feliratosan.
Szerintem simán hozta a GyU első részének a színvonalát, sőt 1-2 helyen még kiforrottabban is éreztem.
A törpéket uigyekeztek ind különbözőnek bamutatni ami nagyon nagy jópont. főleg hogy többé-kevésbé sikerült is.
A színészek teljesen okék voltak. A régiek hozták a szintet és az újakkal sem volt semmi baj. Főleg a herceg volt nagyon jó.
A Gollamos részt én kissé túl hosszúnak éreztem. Tudom hogy jó eséllyel soha többé nem szerepel (talán ezért is kapott ennyit) de akkor is hosszú volt.
A tájak gyönyörűek voltak és a CGI előtt is le a kalappal. Azt hiszem ebben az évben nem éri meg másnak indulni a CGI Oscarért.
Lehet, hogy kissé lassan indult be de én nem éreztem olyan hosszúnak.
Ez előző GYU-ban az nem tetszett annyira hogy gonoszként, csak egy lángoló kontaktlencsét kaptunk és nem volt más karakteres fő rosszt. Jó harmadik részben ott volt az a gyumaképű bucimaci de az inkább a vicc kategóriába tartozott.
Az első rész alapjánSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerepében szeritnem egy elég jó ellenséget mutattak be, és perze a sárkányra is kváncsi lehet. Külön tetszett, hogyAzogSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az elején nem mutatták be premier plánban a támadáskor, így még nem tudhatjuk hogy néz ki. Ezt a későbbi filmre tartogatják, ami sztem jó ötlet volt. -
#390 nem volt olyan határozottan jó mint pl az Avataré -
#389 Na igen ezt se kellett volna leszinkronizálni, de tűrhető volt. :) -
#388 -
#387 nem volt olyan része a filmnek, ahol azt mondtam volna, hogy na jó ez uncsi :D az alap lotrben meg már az első részben volt pár ilyen jelenet..
és gondolom, nem véletlen hogy ugyan azok a helyek vannak bent, mint ami az előző részekben :D -
#386 Sztori 10/10? Wow...
Bevallom tetszett a film, de max 6/10-et kapna, ha nem lenne benne gollam és nem jött volna be ennyire az új 3D. Lassan indult be, vontatott volt és a sztori se nagy szám. Viszont bilbóval egyet értek. -
#385 3D
-
bcrics #384 3D milyen?
-
#383 A kőóriásos jelenet egyébként a könyvben sincs megmagyarázva, csak rácsodálkoznak a törpök is, hogy tényleg léteznek. -
#382 ma délután matinéban mi is megnéztünk,a sok negatív kritika miatt már kicsit félve ültem be de összességében tetszett az egész és igen :
-szerintem is pofátlan dolog ezt a kis könyvecskét 3 részre bontani
-eleje nagyon vontatott és felesleges elemeket tartalmazott
-igen nagyon sok dolog és jelenet hasonlít a LotR trilógiához
-igen kőóriásos jelenet egy faszság volt
-de Gollam mindenrt kárpótolt
-és végül a harcok epikek voltak
egy dolog volt nagyon szar hogy a nyíregyházi cinema citybe csak sima 24fps 3D jött,pedig érdekelt volna ez a különleges 48fps
mindenesetre a film 9/10 -
#381 Tegnap is volt egy osztály, hangoskodtak meg dobálták egymást kukoricával, majdnem elsült a jobb kezem, hogy letoljak nekik egy tockost. Meg volt egy gyerek, amikor meglátta a Hobbit címet ugyanazzal a betűtípussal mint a Gyűrűk Ura címe, ezt mondta: "Há' ez a Gyűrű Kura!"
A Hobbitos poharat én haza is hoztam! :P :) -
#380 Nos, véleményeim:
-Zene 10/10
-Sztori 10/10( szvsz jobb mint a LOTRban )
-Úgy összességében 100ból 97...
Negatív dolgok:
-hamar vége lett(166 perc, jó azért mégsem, de na, Ki nem nézegette volna még tovább??)
-ha jól tudom, a következő rész jövő ilyenkor(?) kerül a mozikba(??), tehát az is rengeteg idő is.
-az elején lassan indult be a történet, olyan nyögve-nyelősen, mint a LOTR1ben.
Bilbo karaktere egyébként jobban tetszik, mint Frodóé.
Összességében, egy nagyon jó filmet láthatott aki megnézte, szvsz.
Ja, még két rossz dolog, de ez nem a filmmel kapcsolatos annyira:
-A mögöttem lévő gyerekbanda utánozgatta Gollumot, kevés hasonlósággal.
-Nem vettem olyan Hobbitos üdítő tartót :( -
#379 Számomra az a film az év csalódása volt. -
MrAndree #378 Alapvetően a két könyv között rengeteg a hasonlóság, csak arról maga Tolkien "tehet", nem a rendező. -
#377 Hm...
Nekem akkor is valamiért furcsa volt az egész. Egy újranézés tuti segít majd a helyzeten, de elsőre nem nyűgözött úgy le mint a LoTR 1. része anno 2001-ben.
Voltak természetesen nagyon jó részek amikor felcsendültek a régi zenék, láttuk újra az "régi" helyszíneket és szereplőket. Az az érzés, hogy ismét középföldén vagyunk csak most másért 100%-osan átjött! -
MrAndree #376 A könyvben is bemennek egy barlangba, akkor azt ki kellett volna hagyni? Oké, nem olvastad, csak sajnos sokan kritizálnak egy csomó dolgot amik a könyvben is így voltak. Kőóriások szintúgy. -
#375 Azt kéne megérteni, hogy a humor az a könyvben is erőteljesen jelen van, mint ahogy a LoTR-ben is ott volt. Főleg Gimlit jellemezte (ő ugye törp). Ez nem vígjáték, egyszerűen egy ilyen MESE, amiben a humor nagy szerepet játszik.
A sok hasonló jelenet meg azért van, mert egyszerűen benne van a könyvekben.
Amúgy ha úgy ülsz be egy filmre, hogy csak a negatívumokat keresi az ember, akkor nyilván nem fogja élvezni.
Egyébként tiszteletben tartom a véleményedet, csak az tűnik furcsának, hogy a TDKR-t (amit én is nagyon szeretek, de szerintem a Hobbit a maga műfajában jobb) magasztalod, illetve jobbnak titulálod a Hobbitnál, viszont szerintem ugyanazon szempontok alapján több benne a hiba.
Mindent túlélek --> atomrobbanás, Bane először megkegyelmez aztán leküldi a kútbörtönbe, hogy erőt gyűjtsön és kigyúrja magát, hogy aztán leszámoljon vele (WTF?)
Szóval ott is volt logikai hiba bőven, és az nem fantasy mint a Hobbit.
Csak ennyit akartam. -
#374 Hát aki megcsinált egy olyan durva trilógiát mint a Gyűrűk Ura az hogy a picsába csinálhat meg egy ilyen CGI, műtermes vígjátékot?
Könyvet mondjuk nem olvastam, de a lotr könyveket sem. Ez a sok mindent túlélek rész, hogy zuhannak 200 métert a sziklák közt az ellőnek egy poént a végén hát... marha vicces.
De lehet sokat vártam. Ettől függetlenül biztosan megnézem a 2. és 3. részt is... -
#373 na neeee, vagy inkább túl sokat vártál :p -
#372 Úgy látom akkor csak nekem nem tetszett...
Krva sok hasonló jelenet volt a filmben mint a LOTR 1. részében!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kőóriásos hegyomlás szakadó esőben a hegy peremén = Szakadó hóban a hegy peremén omlik rájuk a hó.
Bekerülünk egy bányába ami tele van gobilonnak és onnan kiszaladunk amit helikopterről felvesznek. = Bemegyünk móriába ami tele van orkokkal onnan kiszaladunk amit helikopterről felvesznek + mind a 2 hulla gagyi számítógépes.
Amikor Frodót megláttuk először kb mindegyik haverom megszólalt, hogy mi a k*ci??? Most borotválkozott meg és úgy néz ki mint aki belőtte magát és a drogoktól lefogyott. Nem is írok már róla semmit inkább mert csak felidegesít! Annyira vártam! Egyik filmet sem vártam mostanság ennyire mint ezt (Na jó TDKR is várós volt eléggé, de az megérte)
Gollum-os rész az jó volt! Nagyom jól megcsinálták a kis csövest! A többi CGI egy kalap kakit sem ért.
Ennyi. Kész. Pont. Csalódás. -
Csaba007 #371 Ez már jópár alkalomszor ki lett tárgyalva,hogy sehol sem jelentek meg magyar vonatkozással a filmek...Az egyik lemezen az extrákhoz vagy magyar felirat és ennyi. -
#370 Ja csak drágán szállítják. -
bcrics #369 Magyar Felirattal..
Mikor teszik már be a szerkesztés gombot, nem hiszem el. -
bcrics #368 40 dollár a Gyűrűk Ura trilógia bővített kiadása Blu rayen, az amazonon.
http://www.amazon.com/The-Lord-Rings-Fellowship-Extended/dp/B007ZQAKHU/ -
#367 Miért? -
#366 Nem tudom mit vártál. Könyvet olvastad? -
gulyasandras #365 Az év csalódása.
(asszák meg.)