The Hobbit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, a nyugati sajtó már javában ekézi a Hobbitot :
Az amerikai és a brit újságírók szerint a Hobbit nem tûnik Tolkien-feldolgozásnak inkább egy fárasztó, internetes rajongói változatnak, mivel "rettenetesen lassan indul (be)."
A HFR 3D/ 48 fps meg "jobb minõségû házi videofelvétel" és "kellemetlenül tévészerû"
Olyan mintha nem magát a filmet néznénk, hanem a forgatáson készült werkfilmet mivel eléggé "videószerû a kép".

A teljes cikk itt található.
Holnaptól lehet online foglalni jegyeket is a filmre.

Fehercsoki
Pontosan, gyûrûk ura trilógiában sem volt semmi extra de mégis a legepikusabb film amit valaha láttam😊

Egy Vice nevû srác hardwired-rõl. Azóta már csomó filmnek megcsinálta poénból😊 Valami oldalról letöltötte a HD trailereket és átkonvertálta erre. Mondtuk neki, csinálja meg a gyûrûk urát,de az egész filmet😄

skinnyman
Ki csinalta es megis hogyan? 😊
Mert full jonak tunik. Interpolalassal valahogy egy 48 (vagy akar 24) fps-esbol?

Regards,

berczely
<#fejvakaras>
Sima 2D meg szinkron azt csumi. Élvez.
Felõlem lehet 6D-s meg 8K felbontású meg 5 féle felirattal és 10 nyelven. Megnézem én a kistévén is ha jó a film. A többi meg le van kakilva.

only nexus...

Grove4
Jajj de sok bajod van neked bazzeg...
<#wilting>

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Egy srác csinálta unalmába, szóval nemtudom😊
Am. szerintem elõbb utobb csak lesz eredeti nyelven is meg 2D-be is több helyen, csak lehet az elsõ hetekbe még nem. Mondjuk ezt énse értem hogy feliratos miért csak 1 moziba van. Sok helyen persze 2D-s sincs,csak 3D

skinnyman
Egyedul valszeg sokat ernek, max valami peticio segithetne. Vagy persze lehet mondani hogy az emberek ugyis szavaznak majd a penztarcajukkal de kb nincs is mire szavazni, mert egyik valtozat sem lesz jo: vagy a fos szinkront vagy a fos kepet valasztja az ember, nincs mas.
Nem ertem a dolgot egyebkent tenyleg. Avengers-t is meg tudtam nezni itthon eredeti hanggal 3D-ben (raadasul felirat nelkul), Toy Story 3-at is anno, es ez is van hasonlo kaliberu film, szoval nem ertem ezt miert nem tudom.

Kheled: ez 60 fps-es video, ezt hogy csinaltak 48-bol? Amugy a gepem a lejatszoval amit hasznalni szoktam nem is viszi rendesen, de egy masikkal jonak tunik, eleg durva 😊

Regards,

Kb ilyen lesz a HFR csak ugye hozzá jön még a 3D + ez még nemteljesen pontos. Eleinte kicsit furcsa lesz,de ha többször nézed annál jobb és részletesebb.
Hobbit HFR trailer

Narxis
Mondom, felhívod a hozzád legközelebbi mozit és elmondod ezt nekik. Logikusan gondolkodva az történhetett, hogy nem költöttek erre a mozik mert a magyar paraszt úgyis megnézi és persze, hogy megnézi ha nincs más. Viszont ha sokan panaszkodnak akkor már elgondolkodnak rajta, ha viszont senki vagy kevesen akkor biztos hogy nem.

Persze most már késõ, de ugye lesz még 2 film...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ProGabe
"igy sokkal valosagosabb lesz"

Ezért nem tetszik sokaknak. Hozzászoktunk az agyonszínezett, szûrõzött látványvilághoz. Lsd. Transformers, köze nincs a valósághoz a színvilág, mégis inkább arra mondja a nép, hogy hálivúdi. Ott van a Collateral: sokan szidják a filmet, mondván olyan, mintha õk vették volna fel kézikamerával. Azon a filmen szinte nincs is szûrõ és digikamerával vették fel, így az éjszakai felvételek is nagyon élethûek lettek, mégis sokan legagyizzák.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

skinnyman
Lehet, de az eredeti nyilvan valoan mas kategoria.

Regards,

szabii98
szerintem a gyûrûk ura szinkronja sem volt olyan gagyi, mint sok más filmé.

I met God. She's black

skinnyman
3D fontos mert
-nem kamu mint sok filmnel, hanem tenyleg abban vettek fel
-2 szemem van ami miatt 3D-ben latok

HFR fontos:
-mert emberi szemem van ami a tevhitekkel ellentetben nem 24 fps-t erzekel, hanem annak a tobbszoroset link, ergo duplajara emelve a framerate-et dupla olyan folyamatosnak erzekeli a szem igy sokkal valosagosabb lesz, sokkal tobb informaciotartalommal, sokkal kevesebb kimaradt reszlettel.

De abban egyetertek hogy az eredeti szinkron talan mind2nel fontosabb, mert nem vagyok suket sem. De mindenkeppen meg akarom nezni HFR-ben is.

Regards,

MrSpock
Épp minap néztem tv-ben,japcsik hanyagolják a 3D-t,ez nem igen jött be semmilyen téren.Inkább 4K,és majd a 8K felé mennek. Utóbbi tv is elkészült speciálisan felvett demóval,és sokkal jobb,mint a 3D. Hatalmas megjelenítõ,és tûéles kép,mintha ott lennél te is.

Go Jeff Go!!!!

inkább úgy fogalmaznék, ha 2-nél többször látott már ilyet, nem feltétlenül kellett hogy õ játszon, akkor már érezné hogy hülyeséget beszél.

szabii98
ha sokat játszanál fpssel, éreznéd a különbséget a 24 fps meg mondjuk a 100 között.

I met God. She's black

Fehercsoki
FPSel nem játszok mert az összes gagyi, legutóbb CS-vel játszottam de ott mindig több volt mint 24 fps, de nem nagyon hiszem hogy valaki a 24 fpse miatt fog veszteni mindig, ez is inkább csak olyan kifogás mint hogy épp a fülem vakartam és ezért haltam meg...

Fehercsoki
Az eredeti szinkront elvenni viszont tényleg óriási pofátlanság...Itt nálunk a kecskeméti malom moziban csak 3D lesz és csak magyar szinkron, szóval szar az egész már ott tartok hogy megvárom amíg megjelenik DVD-n, és jól lewarezolom amiért nem engedték hogy moziban megnézzem.

szabii98
marhára nemmindegy egy játéknál hogy 24 vagy 48 fpsed van. fpsben pl mérföldekkel jobban játszik az, akinek 20szal több fpse van

I met God. She's black

Fehercsoki
3D nagyon fontos? Miért is? Népbutítás az egész, 10 éve is volt 3D és senkit nem érdekelt. HFR miért fontos? Jobb, de ha nézed a filmet nem fogod annyira észrevenni, nekem például mind1 hogy 24 vagy 48 fpsel játszok egy játékot. Felbontás kérdése meg hát úgyis szép a moziban a kép, nem kell ahhoz IMAX.(átbaszás mint a HD TV-k)

skinnyman
Ez tenyleg elkepeszto hogy nem lehet itthon rendesen megnezni.
Amit en elvarnek:
-eredeti szinkron (mindenkepp)
-3D (nagyon fontos)
-HFR (eleg fontos)
-4K vagy legalabb 2K IMAX (viszonylag fontos)

Erre most ahogy latom itthon akarhogy kombinal az ember, ebbol a 4 igenybol nem hogy mindet, de alig 1-et-1-et tud egy megnezesnel megkapni. Ha eredeti szinkronnal nezne az ember (ahogy egyszeruen kotelezo) mar lemondhat minden masrol - magyarul a kepi vilag toredekere degradalodik.

De ha az ember beadja a derekat a fos szinkronnak, meg akkor sem kapja meg az IMAX felbontasat es a HFR-t, egyszerre csak az egyiket a kettobol. De ez meg elviselheto lenne, boven orulnek egy sima HFR-nek vagy 4K-nak, megha a ketto egyutt is lenne az igazi. De a fos szinkron nem az elviselheto kategoria.

Szoval hogy a 4 (nem hiszem hogy irrealis) igeny teljesuljon gyakorlatilag 3-szor kell beulni a moziba, vegigszivni vagy a fos szinkront vagy a fos kepminoseget. Talan ugy lehetne a legturhetobben megcsinalni ha az ember beul az eredeti szinkronosra, felveszi a hangjat, aztan beul vagy az IMAX 3D-re vagy a HFR-re es az eredeti hangot visszajatsza, es akkor talan a fule sem fog verezni a vegere es a szeme sem - noha a hang minosithetetlenul szar minoseg is lesz, es persze kb lehetetlen osszeszinkronizalni...

Egyszeruen botrany. Es utolag BluRay-en sem lesz se 4K felbontas, se HFR, ezeket csak moziban lehetne megtapasztalni, de a tobbi dolog miatt gyakorlatilag ott sem lehet. Elmehetnek a picsaba. Egyszeruen nem hiszem el hogy tenyleg ennyire igenytelen mindenki hogy nem is eri meg rendesen vetiteni nekik. Vagy csak szandekosan szopatnak?

Regards,

Fehercsoki
Hát gondolom IMAX 3D-vel már volt dolgod, szóval próbáld ki a HFR-t.

vixo
Sziasztok!

Nagy dilemmában vagyok 3D HFR avagy IMAX 3D??? 😄D
Tehát 24fps nagyobb vásznon(talán 4k felbontásban?) az IMAX esetében avagy 48fps kisebb vásznon (kisebb felbontásban,mint az IMAX-nél?)??? Ki melyiket ajánlja és miért? Segítsetek pls! 😄 Elõre is Köszi a válaszokat! 😊

Ígyvan, nagy nehezen megszereztünk Bács Feri-t Gandalfnak (aki volt a GYU-ban) annyit megérdemel hogy 1x megnézzük😊. Amugy azt mondták a bõvített DVD változaton +30perc jelent is lesz.

Hát nemtom,az a furcsa hogy feliratos is csak Pesten van, 2D-s meg valószinû nem is lesz ott ahol van 3D-re is lehetõség

Narxis
Mert ha van is rá igény, nem jelzitek a moziknak. Nekem bõven jó a szinkron úgyis megveszem majd DVD-n azon meg rajta lesz minden. Jelezni kell a moziknak és ha elegen jelzik akkor lesznek olyan termek vagy idõpontok amikor úgy vetítik ha most nem akkor jövõre.

grizzly21
Eredeti szinkronnal vajon miert nem adjak? Rengeteg ismerosom igy nezne, nem hiszem hogy nem lenne ra igeny..eleve semmi ertelme leforditani a jo eredeti szinkront szerintem..

Magyaországon nem lesz sajnos. Csak külön HFR 3D és IMAX 3D. Mondjuk az is szerencse hogy HFR-be is lehet nézni, mert úgy volt, hogy az se lesz. Szerintem jövõre már biztos lesz IMAX is HFR-be.

grizzly21
Jol latom, hogy itthon nem lesz lehetoseg 3d + hfr + eredeti szinkronnal nezni a filmet sehol?
Esetleg Becs-ben van olyan mozi ahol lehet igy?

szabii98
azthiszem, itt az idõ egy Gyûrûk ura maratonra, még a Hobbit elõtt. 😄
hihetetlen, nem bírom máááár

I met God. She's black

Én baromi nehezen bírom.. még csak péntek van..áááá bezzeg ilyenkor lelassul az idõ

Narxis
13 percnyi gyönyör.

<#taps>

berczely
13 pernyi Hobbit

Most meg már le is szedték.

De minek? Több ezren letöltötték (velem együtt), valaki úgyis elérhetõvé teszi.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Ez a 13 perces rész ÜTÖTT!

Négyszer néztem meg egymás után...

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Találtam kis összefoglalót: Hobbit kritikák

berczely
FAIL! <#idiota>

Tatyla
ez a cikk de gáz asszongya 14 képkocka,jó az 48-nak is

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

hááát már csak 1 hét és kiderül minden. Én nem félek, nah jó egy picit, de csak mert hülye külföldiek ilyeneket közölnek velünk, ami lehet hogy pl 100 emberbõl csal 1 érzi így

Hát, eddig csak ezt láttam:
http://www.blikk.hu/blikk_filmklikk/rosszul-lettek-a-hobbit-nezoi-2123045

és némi szösszenetet az aeonról és a geekrõl

Én egyenlõre csak ezt a "rosszul lettem a HFR-en" lévõ cikkeket láttam magyarul, de sztem magával a filmel nincs gond, sztem csak furcsa volt egyeseknek az új technológia. Meghát ha a gyûrûk ura tetszett akkor ez is fog, sõt. Cameron is dícsérte a Hobbitot meg a HFR-t is, nemvéletlen hogy õ is ezt akarja alkalmazni majd. Szóval sztem nincs gond ezzel valahol 10/10, de pl láttam 5/10es is ami kicsit furcsa:S

Hello, nincs vmi magyar oldal ahol össze vannak foglalva a kinti kritikák a filmrõl?
Én sem értem ezt a lagymatag érdeklõdést a film iránt, pedig az elsõ HRF film, a legújabb Babó film.
De gondolom az Avatar 2-nél meg fognak õrülni az emberek megint.

tényleg eléggé lehúzták a filmet, de sztem azért mert vagy nem ismerik a sztorit, vagy vmihez hasonlítják. Azért a fanatikusok mind mondják hogy elképesztõen szép és jó. Kíváncsian várom. Viszont ami negatívum, persze csak parányilag, hogy azért rendesen lehet látni a cgi-t, van is egy goblinos jelenet, ott végig látni hogy nem illenek a környezetbe,de persze ez kitérdekel, ha egyszer Középföldérõl csinálnak filmeket. Bármilyen is lesz nálam 10/10

erõsen meglepõdnék, ha nem hozna 1,5 milliárdot világszinten
kb. ennyit sztem a várásról
berczely
Én tudom mi fán terem a HFR meg IMAX 3D, de õszintén lesz*rom.
Sima 2D-ben fasza szinkronnal nézem nem kell a sok agyzsibbasztó, bekancsulós 3D-s szarözön. Megyek is 14-én vagy utána a moziba a haverokkal.

Még egy hét a film bemutatójáig, de sok embert már most nem érdekel a film, így ( az Avatar-ral ellentétben ) el fog maradni az õrület.
Sok magyar azt se tudja, hogy mi fán terem a Full HD, ezeket a HFR 3D-s vagy a IMAX 3D-s Hobbit se fogja lázba hozni.
köszi a választ

How much can you take,before you snap?