The Hobbit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak ezzel az a baj, hogy az emberek csodálkoznak ezeken a dolgokon aztán kritizálnak, holott egy ici-pici erõfeszítéssel be lehetett volna szerezni a könyvet ami százezer éve elérhetõ. Így mondjuk kb. 2 óra rászánt idõvel mindenki rájöhetett volna mirõl is lesz itt szó és akkor nem lennének ilyen hozzászólások, hogy "gyerekes" meg "hülyék a trollok" meg "miért nem halt meg 1-2 törp"...

Why so serious?

Azert a balrog téma egy fokkal jobban felvolt epitve.
Tudom h mi az, hogy kerult oda,mert szarumán elmondja... Van szerepe: miatta nem akartak menni moriába +gandalf miatta lesz Szupergandalf...
Amugy no offense csak leirom a velemenyemet.

Grove4
"Magasan fent voltak egy szûk helyen, egyik oldalon egy meredek szakadék, ami egy homályos völgybe ereszkedett. Egy kiálló szikla alatt kerestek menedéket éjszakára. Bilbó egy takaró alatt feküdt, és tetõtõl talpig reszketett. Mikor kikukucskált a takaró alól, a villámfényben azt látta, hogy a völgy túloldalán kõóriások álltak, és játékból sziklákat hajigáltak egymásnak, elkapták, majd legurították a sötétségbe, ahol a fák közé csapódtak, vagy apró darabokra hullottak nagy robaj közepette."

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

GYU film is tele van ilyenekkel, pl:Balrog

megy a fika ész nélkül és mondva csinált indokokkal, nem jött be oszt jó napot, van ilyen DE nem kell hülye indokokat felhozni

+ a Hobbit is akkor lesz teljes egész ha lement mind a 3 rész, ahogy GYU is. Az alap az, hogy egy filmnek önállóan is meg kell állnia egy lábon, na a Tolkien filmek nem ilyenek
BoneDragon
Azért kíváncsi lennék mekkora sikere lenne a triológiának ha elõbb a hobbitot készítette volna el... Lehet a gyûrûk urát meg se néztem volna ezek után.

Igen nem is feltétlenül magát a filmet kritizáljuk, hanem az alapul szolgáló történetet. Lehet, hogy Jackson valóban kihozta ebbõl amit lehetett, bár én a helyében inkább bevállaltam volna drasztikusabb változtatásokat.
Tolkien részérõl valszeg ez volt a bemelegítés.
Lehet, hogy másképp kéne ezt értelmezni, egyfajta meseként felfogni, de nekem ez már nem megy miután láttam az alap trilógiát.
Bár ha megpróbálok elvonatkoztatni akkor is arra jutnék, hogy ez egy gyengus alkotás...ilyen narnia szint. A tul sok összefüggéstelen fantasy elem már bóvli hatást kelt.
Aki olvasta a Hobbitot mondja már el mi a franc értelme volt annak, hogy a hegyekbe egyszer csak felkelt 2-3 kõóriás, megdobálták egymást aztán annyi.Egyáltalán hogy kerültek oda? Nem derül ki abszolút semmi errõl, és ahelyett, hogy élvezném a jelenetet azon agyalok, hogy ez most mi? vagy miért?hogy van ez? Ez tipikusan "csak történjen valami" elem ami a gyönge gyerekmeséket idézi. "...és akkor a fa mögül kiugrott három krampusz" kb ez a szint😄

Trónok közt, what????

Why so serious?

majd lesz belõle sorozat, diznej megveszi, trónok közt írójával "felturbózzák" a fiataloknak XD

most olvastam el újra a hobbitot (marha régen olvastam), meg nemrég újra a gyu-t is
na most a gyu "gyerekesebb" mint a film...
továbbá a hobbit se olyan gyerekes mint mondják vagy mint ahogy emlékeztem 😊 szinte kb ugyanolyan szerintem mint a gyu

sõt, én simán beleraktam volna a "gyerekes" dolgokat még inkább a filmekbe! bombadil toma és a többi, ha rajtam múlt volna a sok doomon meg trónok köztön felnõtt fiatal utálkozna az összes gyu filmen 😄😄😄

Elég valószínûtlen, tetintve, hogy ha jól tudom akkor a szilmarilok jogai még Tolkien fiánál vannak õ meg már a Gyûrûk Ura és a Hobbit megfilmesítését is ellenezte. Így nem hinném, hogy eladná a jogokat. Meg eleve hány film lenne az, 22? 😊

Why so serious?

Grove4
szerintem ki... de nem kéne.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Tatyla
kíváncsi vagyok hogy valamelyik okos a Hobbit 3 része után kitalálja e hogy a Szilmarilokból is filmet kéne gyártani 3 részben...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Meg úgy is lehetne értelmezni, hogy Bilbo ÍGY mesélte el az egészet mindenkinek és valójába sokkal durvábban történtek az események, csak így szerethetõbb. Ugye a Gyûrûk Urába is Bilbo meséli a kis hobbit gyerekeknek a történetet, most nyilván Õ se úgy fogja mondani, hogy kibelezte az orkokat stb., inkább kicsit kifigurázta, még Gandalf is mondott valami hasonlót a filmben is, hogy mindig vannak szépítések a történetekbe, hogy nagyobbat szóljon. Szóval, ezt valahogy így is lehetne éretlmezni, meghát ami igaz is, hogy Bilbo meséli.

Grove4
Itt az alapvetõ probléma az, hogy sokan a Gyûrûk Urához hasonlítják! NEM SZABAD! Eredendõen teljesen más a két történet felépítése, elmesélése, stb. A Hobbit egy gyerekmese (A babó J. R. R. Tolkien gyerekeknek írott fantasyregénye.), ennek megfelelõen mesés hangulatú, kevés akcióval. Inkább a történetmesélésen és a kalandokon van a hangsúly.

A film alapvetõen ebbõl építkezik, nem tudom mit vártatok? Teljesen térjen el a könyvtõl, vagy mi??? Ez egy feldolgozás, aki epikus csatákra és harci jelenetekre számít az ne is üljön be a filmre. Itt a lényeg a hangulaton van és Középfölde világán.

Megjegyzem szerintem Jackson a legtöbbet kihozta a könyvbõl és a kissé unalmasabb jeleneteket is jóval izgalmasabban valósította meg a filmben.

b-type
ellenvélemény:
Nem olvastad a könyvet pont. A te véleményed is kritika, csak nincs a véleményednek súlya a legtöbbünk számára.
Egy rendezõ számára az nyilván számít persze.
Egy valaki aki nem olvasta a film alapjául(fontos szó) szolgáló könyveket, annak pl. Frodo és Samu jelenetei buzulások voltak, olvastam akkoriban....és a Hobbit gyerekes...és tényleg az, mert aki olvasta az tudja hogy jóval mesésebb történet a Hobbit mint a LotR. Kb stimmel a kontraszt a két történet között a filmvásznon is, sõt én inkább azt éreztem hogy próbáltak rajta egységesíteni, azaz a Hobbit kicsit LotR lett ha érted.
Sztem a többi része inkább a képi megvalósítás elégtelensége lehet, én 4K 3D-ben néztem meg elsõ alkalommal, és sztem is simán lehagyható a 3D.
Tehát ha neked tetszene a Hobbit, nekem, aki olvastam a könyvet és szeretném ha adaptációként hû maradna hozzá, már biztosan kevésbé tetszene.
Értsd meg, a filmet megvalósító fõbb karakterek, mind nagy LotR rajongók, ezért amennyire csak lehet törekednek Tolkien által leírtakhoz, és hála ezért nekik, hisz az elsõ LotR rész után pont ezért voltunk sokan a leghálásabbak. 😊
A könyveket pedig sztem olvasd el ha van idõd, jó könyvek.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mondjuk attól is függ hogy milyen formába nézed meg. A Hobbit kifejezetten 48fps-be durva, sima 3D nem hoz nagy ujdonságot, sõõt! Még rontani is tud rajta. Ezt a filmet mindenképp 2x érdemes megnézni minium, hogy jobban megértsd és lásd a háttér információkat. Én is a héten megyek, megnézem 2D-be amire azt mondták hogy ég és föld a különbség, mert, hogy jobban látod a részleteket.

k0trapali
Kit érdekel az eredeti regény meg a könyv meg mittom én milyen iromány? Nem olvastam egyiket sem. Nekem a film legyen jó teljesen mind1 milyen alapanyagot használnak hozzá.
Emésztenem kell még ezt a Hobbitot az biztos. LoTR sokkal hamarabb a szívemhez nõtt! Nekem ez a Babó túl gyerekesre sikeredett és kész.
A CGI pedig nagyon rátett az egészre mert a film fele kb abból állt. A sok új-zélandi táj nem volt sehol... 1-2 madártávlatos rész és kifújt. A LoTR-ban emlékeim szerint több kinti helyszín volt és ha díszlet is volt a fele akkor azon sem látszott, hogy az díszlet. Széltetõ itt hihetetlen színpadias volt! Éreztem, hogy ettõl-eddig tart a díszlet a többi pedig zöld háttér. A fenyõfák közti szaladás az orkok elõl is... 50x5 méteres sáv volt megcsinálva mûfenyõkbõl és mû dolgokból mögötte a háttér teljesen kamu volt. Nekem ez már sok! Jackson-tól nem ezt vártam a Gyûrûk Ura után! Az még mai szemmel is rohadt jó CGI és helyszínek terén is! Az orkok pl akiket közelrõl mutatnak mind, mind bemaszkolt színészek. Itt meg elmosódott CGI alakok. Gratulálok!
Grove4
<#eljen>

Mert így mûködnek az emberek. 😊 Aki nem olvasta a regényt az LOTR féle epikusságot és komolyságot várt amit az alapanyag eleve nem tesz lehetõvé.

Why so serious?

de ha nektek az eredeti regény se tetszett volna akkor miért panaszkodtok hogy a film se tetszik? 😄😄😄

k0trapali
Kb. összefoglaltad amit én is gondolok a filmrõl.

De hát ilyen volt az alapanyag sajnos. Persze meg lehetett volna csinálni mindegyik gyerekes részt komolyabban és drámaibban is.
Hát engem nem gyõzött meg a film. Gyengébb az alapanyag és ez érzõdik is.
Valahogy elment az egész a gyerekes/gagyi irányba kicsit. Az eleje frankó a történet felvezetése jó mint az alap trilógiában. Aztán elindul lefelé az egész. Ezek a szerencsétlen törpök meg egy csomó érdektelen történés. Valóban nehezen indul be és aztán se annyira mint vártam volna. Vhogy nincs meg az az epikusság ami eddig jellemezte a lotr-t.
A sok CGI sztem inkább tönkreteszi a filmet.
Pl Azog karaktere kiábrándító, sehol nincs az elsõ részes Lurtzhoz. Aztán ott a trollos sztori...idiota/gyermekded megint...hol van az elsõ részes barlangi trollos fighthoz képest??
Ugyanez a gnomos rész összevetve a móriás meneküléssel alul marad nálam. Egy két törp igazán elpatkolhatott volna, hogy súlya legyen ennek a kalandos utazásnak, másra úgy se jók.
A hatalmas kõóriásokat meg nem tudtam hova tenni, mehetnek a szánhuzó nyulak mellé...
Túl sok lett már hirtelen a fantasy elem, az alap filmek jobban adagolták ezeket, színesitették a történetet de itt már tul sok lett sztem.
Jah igen a wargos rész is bénább😄 hát mikor a nyulas csákó "elcsalja" a wargokat (ugy h vhogy mindig elõttük bukkan fel) az valami parádés😄 Mint valami kabaré...Mikor mutatják nagy totálba, hogy cikázik jobbra balra eszembe jutott milyen jol menne alá a Benny Hill-es kacsázó szakszofonos zene😄 Az ilyen elemek teljesen hazavágják nálam a lotr érzést😄

BoneDragon
Szerencsére mikor voltam 0 reklám volt azonnal kezdõdött a film, bár ~10perccel késõbb kezdték.

Igen, Star Trek volt csak én nemtudtam róla😊 Én csak a régi sorozatot néztem az új filmet nemláttam, azthittem annak egy változatára ültem be, mindeki felvolt háborodva hogy miért😄 Mondjuk ezt nemnagyon értem miértelme van 9percet levetíteni egy filmbõl ha aztán vége

cylonflatus
Azta! Micsoda szemetek! Más meg lehet örülne... 😊

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Nem rég megnéztem én is IMAX 3D-be. Ez volt az elsõ IMAX-os élményem, de 3D-bõl már a sokadik. Nos csalódtam az IMAX-ban, nagyon sokszor homályos volt a kép és sötét. 2D-be érdemes megnézni, mert sokkal több részletet mutat és tisztábban, amit a 3D ugymond elhomályosított. Nos a filmrõl vegyes érzelmek születtek nálam, leginkább a negatívum abból telt hogy a 20perc reklám után +10 percig beadtak egy filmet! Senkise tudta mivan, én meg annyira felhúztam magam, hogy körbe kérdezgettem, és egy ott dolgozó mondta hogy reklám.. Ez az egész film nézésemet megalapozta azzal, hogy felhúzott és még most is dühít egy picit. AMikor vége volt a filmnek 6/10-et adtam, ahoz képest hogy hatalmas Tolkien fan vagyok. De hazafele átértékeltem a filmet és kivettem a 3D dolgokat és így megkapja a 9/10-et. Pár gondolatot leírnék:
>Spoiler!<
- Zene: Egyértelmûen 10pontos, bár sokszor nem nagyon lehetett hallani, mert egyéb zajok is mentek közbe, pl ordítás,vagy valami összedölt,leomlott stb. De ha a soundtrackot nézem külön akkor kiváló.
- Tájak: Lenyûgözõ! Ha lenne pénzem tuti kiköltöznék Új-Zélandra. Nem véletlenül kapta meg azt a jelzõt, hogy "a Föld paradicsoma".Csodás.
- Nagyon sok tárgy,helyszin, híres személyek kerültek bemutatásra.
- Láthattunk egy igazi Törp Birodalmat! Erebort. (bár 3D-ben ez se látszott nagyon)
- Szinkron: A hangok egész tûrhetõek voltak, egy kettõ mellékszereplõnek volt furcsa és nemtetszõ, de akik több mondatot is mondtak,nem csak 1-2-t, azoknak egész jó volt. (egyedül a misty-s dalt nem kellett volna lefordítani, mert magyarul nem igen jött ki a dallam,mert 1 szót kellett más hangsúlyban elválasztani, fura volt és amikor több törpnek kellett volna énekelni kórusba, nos ez nem érzõdött, ugyanugy mintha 1 törp énekelt volna.)A több jó volt.
- Radagast: Vele semmi bajom nemvolt, sõt! Egyik kedvenc jelenetem mikor elcsalja a wargokat a nyúl szánjával, az ottani dob szólók és a látvány, hát az fantasztikus volt. ÉS nem is volt olyan nagyon zakkant, párszor fura képet vágott,de semmi gond nemvolt vele.(kivéve a madárszaros haját,de azt képzeltem, hogy az nem az)
- CGI: A trollok nekem nagyon bejöttek, ahogy vitte a lovakat a karjai alatt és döntötte ki a fákat, az látványos volt! Kicsit tényleg a beszédük meg a viselkedésük övön aluli, de könyvbe is ilyen lomhák és buták voltak.
Azog, nos igen. Nem lett a kedvenc ork sokaknak, nekem se. Igazából amikor láttam, olyan volt mintha egy Na'vi-t látnék az Avatarból, csak nem kékbe. A bõre is olyan mûanyagnak tûnt, de ahogy hallottam, a késõbbi részekbe jobban ki lesz dolgozva. A gyûrûk urában megszokott orkok is mások voltak, róluk meg az Urgalok jutottak eszembe az Eragonból. Koboldook meg inkább aranyosak, mint hogy rémísztõek, túl puhák voltak. Róluk is kiderült, hogy a 12-es karika miatt volt minden ilyen "vértelen". Kobold király undorító, de jófej😛
- Kõ óriások: tudom benne vannak a sztoriba, de nem tetszettek, igaz kõbõl vannak, de valahogy máshogy képzeltem el õket.
- Gollum: Sokan dícsérik Gollumot, nem akarok rossz szót mondani rá,de párszor volt olyan arc kifejézse ami gyengébb volt és nem illett oda.Másik percbe meg nagyon élethû volt. Bilbo és Gollum jelenete jó volt, még elnéztem volna😊
- Tanács: Nekem az a jelent is tetszett, jó volt látni a régi arcokat, Galadriel fennségesen nézett ki, igazi úrnõ.
- Másik kedvenc jelenetem a vége volt, mikor a sasok kimentették õket, amikor meghallom a Sasok hangját, ah.. imádom😊 Olyan erõt és szabadságot adó érzés, csak kár hogy nem beszéltek.
- Ami még nem tetszett az az, hogy volt 1-2 reakció vagy megszólalás ami nem illett bele a világba és kiábrándított.

>Spoiler!<
Lehetne még részletesebben kitárgyalni a dolgokat, de nem kell. Meg kell nézni és mindeki eldönti, milyen is volt számára. Összeségébe, ha a könyvhöz hasonlítjuk remek volt, tolkien fanként 10/10 vagyis nekem 9/10. Hétköznapi külsõs szemmel nézve 7/10 a kaland miatt. Mindenkinek ajánlom és ha lehet 2D-be nézzétek vagy HFR amire azt mondják hogy mégis csak bejövõs.

Ui: Hazafele hallottam a rádióba hogy a szülõk csak fokozott óvatosággal vigyék el a gyerekeket a hobbitra,mert hiába 12es karikás, a filmbe durva jelenetek vannak. Egy 3D-s Horror film, 1D-s mondandóval. 😛 Jót röhögtem ezen.

b-type
sztem is remek volt ez a film. Egységes, és ez fontos.
A Gollam is nagyon jó volt, és úgy általában is. Nagyon tetszett.
Van pár furcsaság, ahogy a LotR-ban is volt, de ennyi. Kerek egész, néhol még hálás is voltam, hogy utaltak a történet részleteire.
Nálam 10/10 bár a 'nagy' lábakkal még mindig nem nagyon tudnak mihez kezdeni. A szinkronos változatban az énekek neccesek, de furcsa mód megbocsájtható. Ebben a LotR Rohan-i temetéses ének vitt mindent

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Narxis
omg...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

én nagyon pörrrgõs agyú fiatal vagyok, az agyam ezerszer gyorsabban pörög a lassú, buta emberekéhez képest

ezért én csak a pörrrrrgõs filmeket élvezem, és ez a szuperintelligenciám bizonyítéka!!!!! és büszke is vagyok erre!!!

XD

Grove4
Könyvben hosszú, filmben pont jó! 😊

grizzly21
En meg nem lattam a filmet, de a Gollam-os resz aszerint is hosszu akik olvastak a konyvet? Mert arra emlekszem, hogy abban is azert hosszu volt viszonylag..

k0trapali
Feliratozták a saját nyelvû szövegeket.
Jut eszembe. Az angol verzióban a tündék/orkok nagyon sokszor beszéltek egymás között a saját nyelvükön. A szinkronos verzióban ezt hogyan oldották meg? Felirattal, vagy az is ment szinkronba?
Tegnap néztem meg feliratosan.

Szerintem simán hozta a GyU elsõ részének a színvonalát, sõt 1-2 helyen még kiforrottabban is éreztem.

A törpéket uigyekeztek ind különbözõnek bamutatni ami nagyon nagy jópont. fõleg hogy többé-kevésbé sikerült is.

A színészek teljesen okék voltak. A régiek hozták a szintet és az újakkal sem volt semmi baj. Fõleg a herceg volt nagyon jó.

A Gollamos részt én kissé túl hosszúnak éreztem. Tudom hogy jó eséllyel soha többé nem szerepel (talán ezért is kapott ennyit) de akkor is hosszú volt.

A tájak gyönyörûek voltak és a CGI elõtt is le a kalappal. Azt hiszem ebben az évben nem éri meg másnak indulni a CGI Oscarért.

Lehet, hogy kissé lassan indult be de én nem éreztem olyan hosszúnak.

Ez elõzõ GYU-ban az nem tetszett annyira hogy gonoszként, csak egy lángoló kontaktlencsét kaptunk és nem volt más karakteres fõ rosszt. Jó harmadik részben ott volt az a gyumaképû bucimaci de az inkább a vicc kategóriába tartozott.

Az elsõ rész alapján
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azog
szerepében szeritnem egy elég jó ellenséget mutattak be, és perze a sárkányra is kváncsi lehet. Külön tetszett, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az elején nem mutatták be premier plánban a támadáskor, így még nem tudhatjuk hogy néz ki. Ezt a késõbbi filmre tartogatják, ami sztem jó ötlet volt.
Tatyla
nem volt olyan határozottan jó mint pl az Avataré

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

BoneDragon
Na igen ezt se kellett volna leszinkronizálni, de tûrhetõ volt. 😊

szabii98

I met God. She's black

szabii98
nem volt olyan része a filmnek, ahol azt mondtam volna, hogy na jó ez uncsi 😄 az alap lotrben meg már az elsõ részben volt pár ilyen jelenet..
és gondolom, nem véletlen hogy ugyan azok a helyek vannak bent, mint ami az elõzõ részekben 😄

I met God. She's black

BoneDragon
Sztori 10/10? Wow...
Bevallom tetszett a film, de max 6/10-et kapna, ha nem lenne benne gollam és nem jött volna be ennyire az új 3D. Lassan indult be, vontatott volt és a sztori se nagy szám. Viszont bilbóval egyet értek.

BoneDragon
3D

3D milyen?

Grove4
A kõóriásos jelenet egyébként a könyvben sincs megmagyarázva, csak rácsodálkoznak a törpök is, hogy tényleg léteznek.

Tatyla
ma délután matinéban mi is megnéztünk,a sok negatív kritika miatt már kicsit félve ültem be de összességében tetszett az egész és igen :
-szerintem is pofátlan dolog ezt a kis könyvecskét 3 részre bontani
-eleje nagyon vontatott és felesleges elemeket tartalmazott
-igen nagyon sok dolog és jelenet hasonlít a LotR trilógiához
-igen kõóriásos jelenet egy faszság volt
-de Gollam mindenrt kárpótolt
-és végül a harcok epikek voltak

egy dolog volt nagyon szar hogy a nyíregyházi cinema citybe csak sima 24fps 3D jött,pedig érdekelt volna ez a különleges 48fps

mindenesetre a film 9/10

Grove4
Tegnap is volt egy osztály, hangoskodtak meg dobálták egymást kukoricával, majdnem elsült a jobb kezem, hogy letoljak nekik egy tockost. Meg volt egy gyerek, amikor meglátta a Hobbit címet ugyanazzal a betûtípussal mint a Gyûrûk Ura címe, ezt mondta: "Há' ez a Gyûrû Kura!"

A Hobbitos poharat én haza is hoztam! 😛 😊

szabii98
Nos, véleményeim:
-Zene 10/10
-Sztori 10/10( szvsz jobb mint a LOTRban )
-Úgy összességében 100ból 97...
Negatív dolgok:
-hamar vége lett(166 perc, jó azért mégsem, de na, Ki nem nézegette volna még tovább??)
-ha jól tudom, a következõ rész jövõ ilyenkor(?) kerül a mozikba(??), tehát az is rengeteg idõ is.
-az elején lassan indult be a történet, olyan nyögve-nyelõsen, mint a LOTR1ben.
Bilbo karaktere egyébként jobban tetszik, mint Frodóé.
Összességében, egy nagyon jó filmet láthatott aki megnézte, szvsz.
Ja, még két rossz dolog, de ez nem a filmmel kapcsolatos annyira:
-A mögöttem lévõ gyerekbanda utánozgatta Gollumot, kevés hasonlósággal.
-Nem vettem olyan Hobbitos üdítõ tartót 😞

I met God. She's black

BoneDragon
Számomra az a film az év csalódása volt.

Alapvetõen a két könyv között rengeteg a hasonlóság, csak arról maga Tolkien "tehet", nem a rendezõ.

Why so serious?

k0trapali
Hm...

Nekem akkor is valamiért furcsa volt az egész. Egy újranézés tuti segít majd a helyzeten, de elsõre nem nyûgözött úgy le mint a LoTR 1. része anno 2001-ben.

Voltak természetesen nagyon jó részek amikor felcsendültek a régi zenék, láttuk újra az "régi" helyszíneket és szereplõket. Az az érzés, hogy ismét középföldén vagyunk csak most másért 100%-osan átjött!
A könyvben is bemennek egy barlangba, akkor azt ki kellett volna hagyni? Oké, nem olvastad, csak sajnos sokan kritizálnak egy csomó dolgot amik a könyvben is így voltak. Kõóriások szintúgy.

Why so serious?

Grove4
Azt kéne megérteni, hogy a humor az a könyvben is erõteljesen jelen van, mint ahogy a LoTR-ben is ott volt. Fõleg Gimlit jellemezte (õ ugye törp). Ez nem vígjáték, egyszerûen egy ilyen MESE, amiben a humor nagy szerepet játszik.

A sok hasonló jelenet meg azért van, mert egyszerûen benne van a könyvekben.

Amúgy ha úgy ülsz be egy filmre, hogy csak a negatívumokat keresi az ember, akkor nyilván nem fogja élvezni.

Egyébként tiszteletben tartom a véleményedet, csak az tûnik furcsának, hogy a TDKR-t (amit én is nagyon szeretek, de szerintem a Hobbit a maga mûfajában jobb) magasztalod, illetve jobbnak titulálod a Hobbitnál, viszont szerintem ugyanazon szempontok alapján több benne a hiba.

Mindent túlélek --> atomrobbanás, Bane elõször megkegyelmez aztán leküldi a kútbörtönbe, hogy erõt gyûjtsön és kigyúrja magát, hogy aztán leszámoljon vele (WTF?)

Szóval ott is volt logikai hiba bõven, és az nem fantasy mint a Hobbit.

Csak ennyit akartam.