The Hobbit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valami Del Toro? 😄

Why so serious?

Ó, igaz, utánanéztem, valami Del Toro szállt ki a rendezõi székbõl, és az õ helyét vette át Jackson, rosszul emlékeztem.

genndy
Helyesbítés: ha a 'trilógia filmrendezõje' alatt Peter Jacksont, a GyU-filmek rendezõjét érted, akkor pont hogy õ volt aki visszaszállt a buliba, mert a Hobbitot is õ rendezte... (sõt, valójában a teljes stáb ugyanaz volt, a forgatókönyvíró, a jelmezesek, a trükkösök, mindenki.)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Isthy
Na igen... ;-)

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sztem meg inkább nem kellene, hogy hozzá tartozzon, de sajnos...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csatlakozom hozzád, én is megvárom a dvd-t és itthon nézem majd meg.

DUNAFERR FOREVER!!!

:-) no comment

Én csalódtam a filmben, a mozi elõtti nap kinéztem újra sok év után a trilógiát, és úgy mentem el, de az elõdökhöz ez nem ér fel, unalmas és vontatott már a moziváltozat is, akkor milyen lehet a bõvített...túlságosan poénosra és bárgyúra sikeredett, a levesbe kulázó bárgyú trollokkal meg hasonlókkal...a karakterek nagy része sem tetszik, nem csak azért, mert egy markék törp kel útra, végül is csak a könyvet követi, de érdekes mód szereplõk ki-be tûnnek a sztoriból, a dagi törpe a futós-menekülõs jeleneteknél meg a fára menekülésnél nincs, de a nyugodt poénos jeleneteknél ott van.

Vagy a tök felesleges és visszataszítóra sikeredett karakter, a dagadt Troll CGI-e is elég illúzióromboló. Ha nem néztem volna ki elõzõ nap a trilógiát, talán jobban ütött volna, de ez hozzá képest gyenge eresztés, ami nem csoda, a Gyûrûk Ura könyv trilógiával sem ér fel az összességében harmad akkora terjedelmû Hobbit és az azt követõ, Tolkien halála után összeválogatott Szilmarilok címû két könyv, melyeket 3 filmre nyirbáltak most szét, nem hiába töltõdött, hígult fel ennyire, a Gyûrûk Ura egyetlen kötete akkora terjedelmû, mint amit most a Hobbit és a Szilmarilok címû két könyvbõl 3 filmmé akarnak nyújtani. Valószínûleg a trilógia filmrendezõje sem véletlen szállt ki a buliból, talán nem akarta már ehhez adni a nevét? Aki nem szerelmes a trilógiába, annak persze bátran ajánlom. Valószínûleg ha a két soványka és közel sem olyan ütõs könyvbõl nem akartak volna mohón, pénz hajhászva újabb 3 részt csinálni, hanem egy vagy kettõ tartalmasabb résszé összegyúrták volna, nem ez lenne a véleményem.

Nah igen. Gandalf említett is valamit, hogy "Sauron eszköze", gondolom direkt azért lett Sauronhoz hasonló, hogy mindenki tudja, hogy köze van hozzá. valójában nem nagyon. Illetve ez a tipikus hüllõ szem. Viszont minél többször nézem, annál jobban látom, hogy eléggé szép munkát végeztek, jól van animálva, már nagyon kíváncsi vagyok a teljes alakra. Fõleg ha azt mondogatják róla, hogy ez lesz a valaha legjobban kidolgozzott sárkány, amit valaha is a filmvászonra vittek.

Narxis
Emlékeztet valakire.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Kinek nem inge ne vegye magára.<#smile>

BoneDragon
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Akkor nyomorék vagyok. A kedvedért legközelebb egy tál bablevest viszek. Ja nem az se jó mert akkor telefingom a mozit. <#idiota>

Narxis
Én is, de amikor már kifogy akkor nem szürcsölöm hangosan hanem apránként iszom meg az utolsó kortyot. 😊

k0trapali
Hé! Én is ettem a kukoricát és szürcsöltem a kólát! <#pias><#nyes> Mozihoz hozzá tartozik...
Narxis
Rengeteg ilyen véleményt hallok vissza úgyhogy én szerintem majd DVD-n nézem meg, otthon amúgy is jobb mint a fülembe csámcsogó, nem vicces jeleneteknél is röhögõ, üdítõt szürcsölõ nyomorékok között.

RelakS
Ezeket a legelején szokatlan volt dolgokat annyira nem értem. Senki nem nézett szappanoperákat? 😄

Én két gondot vettem észre:
1: az élõszereplõs részeknél a kamerák zárideje túl rövid volt, ezért zavaróan lehetett látni, ahogy pl egy kardot pörgetnek, és az több "részletbõl" állt, ahelyett, hogy kissé elmosódott volna
2: mintha a két szemnek szánt kép között világosság eltérés lett volna. Ha valami jobbról balra rohant, akkor az a pl rét "mögött" látszott, ha meg balról jobbra, akkor meg elõtte (régen volt olyan VHS videó, amin dinoszaurusz modellt pörgettek, és ha felvette az ember a szemüveget, aminek az egyik fele sötétebb volt, 3D-ben látta. Ugyanez a hatás)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

BoneDragon
<#eljen>

skinnyman
Jaja, ennyi erovel lehet nezni 15 fps-es otvar fekete-feher filmeket is. Na az mar biztosan nem tul valos, es nem vesz el a muveszi ertekekbol 😊

Komolyra forditva a szot: en sem fogom fel ezeket a "tul valos", "kezikameras erzetu" kommenteket. A valosag is tul valos, kezikameras? Tenyleg attol lesz valami muveszi hogy szar minosegu?
En HFR-ben lattam, es a legelejen tenyleg szokatlan volt (nyilvan, amikor elotte csak 24 fps-es filmeket latott az ember), de a legelejetol "na vegre" es "eddig ez miert nem ilyen volt" erzesem volt, es kifejezetten szar erzes volt utana valamit 24 fps-ben megnezni.

Regards,

BoneDragon
Túl valós? Akkor ajánlom neked a mosottas filmeket. <#idiota>

Totti5
Hobbit

Epic volt, jól tettük hogy tegnap megnéztük a Lotr részét így naprakész, friss élmény volt annak a bevezetése ami ugye kapcsolódik ennek a kezdéséhez.

Filmrõl mit is lehetne mondani. Ugyan olyan jó, ugyan olyan szép, ugyan olyan brutál a zene és ugyan olyan hangulatos, magával ragadó a világ mint a Lotrnál. Én nem éreztem hogy ez gyerekesebb vagy mesésebb lenne, attól mert törpök és egy hobbit a fõszereplõ? és? a csaták komolyak voltak és nagyon jól néztek ki. Poénok kellõ mennyiségben és kellõ helyzetekben lettek ellõve, bár éreztem a félrefordításokat, hogy "trendibb" legyen.

Szinkron ettõl függetlenül szokásos magas minõségû volt.

48 fps meg a 3D... õszintén? jó is volt meg nem is. Csatáknál CGInél jó volt a magas frém, máshol nem. Elején nagyon béna volt az egész mintha kézikamerával vette volna fel valaki meg a gyors mozgások... aztán megszokja az ember, de sose lesz jó. Jó a folyamatosság, de elvesz az élménybõl. Konkrétan alig éreztem az epic tájak bevágását hogy az tényleg epic... valahogy nem jött át a dolog és ez rossz volt, túl valós volt... 3D az hasonló mint az Avatarnál nem arcbamászó, de folyamatosan ott van, s csak 1szer volt pofába mászás de akkor mindenki felhördült, majd jót nevetett azon hogy a mellette ülõ is a székbe kapaszkodott😄 és ez jó, váratlan és hatásos! Amúgy meg fasza volt az egész.

Konklúzió: másztszí, HFR és 3D csak a teknó kedvéért, ha felhõtlenül bejön akkor szerencsés vagy, ha nem akkor... akkor nagy erõkkel várni kell a Blúréjt és újra megnézni, meg újra és a látvány jobban fog ütni standart frémmel, legalább is számomra.

( az ilyen mû volt és látszottak a maszkok meg a dekorációk a 48 fps miatt, az egyszerûen nem igaz... )

Elõre megvettem a jegyet a két következõ részre! Csak gyõzzem kivárni!

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Mégegy vélemény:
Tegnap megnéztem 2D-ben a filmet és helyenként elmosódott volt a látvány, fõként a gyorsabb akciódúsabb jeleneteknél.
Pl.:
- Az elején a sárkányos jelenetnél
- A 3 Troll bohóckodásnál.
stb.
Nem tudom ez a WestEndes vetítõ hibája volt e, de ordított róla hogy vmi nem smakkol.

A kõóriásos jelenet bejött, de sok funkciója nem volt, mint a film nagy részének.
A könyvet nem olvastam, írták róla egész másképp kell kezelni mint a Gyûrûk Ura trilógiát.

Nekem ez a Hobbit túl gyermeteg, Túl "fantasy" volt, mintha egy nagy adag Narnia Krónikája és Harry Potter salátát evett volna a vilm.
Ha már csinált egy kurvajó trilógiát a rendezõ, és ez lenne az elõzmény akkor miért nem lehett hasonló fajsúlyúra csinálni?

A lassú vontatott fárasztó párbeszédek, nem éreztem a lelkesedést a filmen, nem volt nagyon szerethetõ.

Azog jól volt megcsinálva, de volt benne egy kis voldemort utánérzés.

TDC Geronimo
megint*

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

TDC Geronimo
Itt a 3d és a frém is rengeteget hozzáad ehhez a látványhoz. Ahogy megnéztük mi HFRbe film után összenéztünk és egybõl kérdeztük, hogy "na mikor jövünk megin?"

Ha nemakarod moziba nézni,akkor várd meg a dvd váltotatot

Így van.

Holnap lesz egy újranézés a részemrõl a haverokkal, persze csakis feliratos verzióban.
Narxis
Pontosan! 😄

szabii98
ez a film többet ér annál hogy megnézd neten!! ez A film !! 😄

I met God. She's black

De az 😄

Hát lehet hogy akkor még várok egy jobbfajta verzióra mert ebbõl nem értek egy szót se annyira szar a hang :\

Totti5
Úgy az igazi! Jól meg lehet szagérteni utána!

Ma 7kor irány a mozi! Kíváncsiságból HFR verziót nézzük, meglássuk milyen lesz. Minden esetre engem a film érdekel és nem a 3d vagy a frém.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

TDC Geronimo
Remélem ezt a filmet nem abba az okádék kamerás felvételbe akarod megnézni, ahogy fent van most neten... Ha más miatt kell felirat akkor ok.

Valaki nem tudna mondani egy helyet ahonnan le lehetne tölteni feliratot a filmhez? Angol vagy magyar tök mindegy.

Boldog Karácsonyt Drágaszág!

Gollam az étteremben:

Pincér: Jó napot, uram! Mit hozhatok?
Gollam: Halackát!
Pincér: Értem. Hogy szeretné fogyasztani?
Gollam: Nyerszen és capkodószan.
Pincér: Világos. Óhajt valami köretet hozzá?
Gollam: A burgonyát meg tardszd meg!

Fehercsoki
Megnéztem végre a filmet 2D-ben, 48 fps jól jött volna, direkt figyeltem és amikor gyorsan mozgott a kamera akkor elég mosott volt minden, ha a kamera állt és gyors mozgás volt az rendben volt, a film tetszett, de minden nagyon(szerintem túlságosan) gyorsan történt, az egyik pillanatban egy erdõben vannak a másikban pedig már egy hegy gyomrában. Kevés volt a bevezetés és az átvezetések is hiányoztak, nem nagyon volt meg utazás feeling.(könyvben azért az egyes helyeken több idõt töltenek el...)

k0trapali
Ahol passzos a derekánál oda tesz, a bugyigumi hozzászorítja a testéhez. <#vigyor5>
szabii98
nagyon vékony gatyája van és ráfûzi, mittudomén. Nem ez a lényeg 😄

I met God. She's black

hát adtam egy kurvára nagy marhaság választ egy kurvára nagy marhaság kérdésre
BoneDragon
Igen és mond már el nekem abba a gatyába hogyan tartja a gyûrût? Ráhúzza a drágaszágra?

miért lenne zseb? lehet a gatyájában tartotta a másik drágaszág mellett
BoneDragon
Nekem az volt fura, mikor gollam a "gatyája" alá nyúlt. Szóval van a bõrén zseb?...

Grove4
Pont a legcsekélyebb dolgokat soroltad fel szerintem.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

grizzly21
En pont elolvastam elotte az elso 6 fejezetet, es igy nagyon zavart, hogy egy csomo dolog mashogy volt. Egy ket dolgot ertek, hogy miert, de a legtobb csak furcsa volt.
Nehany pelda:
(SPOILER)
- a 3 troll (vagy mi)-al valo harc: ugy kaptak el a torpeket valojaban, hogy bealltak a fak moge lesbe
- Bilbo nem akart hazamenni a konyvben (itt elindult volna ha nem nyilik meg a fold alattuk)
- ja itt nem is a fold nyilt meg alattuk
- az a nyilt terepen valo futkarozos jelenet szerintem nem volt a konyvben
- Gandalf nem trukkozve kuldte oket a tundehazba, hanem eleve oda akartak menni, es nem remlik vita sem Gandalf es Thorin kozott
- szaruman, barna magus, ezek sem remlenek, Elrond szivesen segitett nekik es tovabbmehettek maguktol
- Gollam nem akkor ejtette el a gyurut, hanem elotte mar, es a sotetbe tapogatozva talalta meg Bilbo veletlenul
- a fogadasnal az utolso kerdesnel a filmben nem jott at szerintem, hogy azt eloszor csak maganak tette fel Bilbo, nem kerdesnek szanta
- amikor megnyerte a fogadast Gollam visszaevezett a szigetere es ott veszi eszre hogy nincs meg a gyuru - amit ott orzott, nem maganal tartott (hulyen is vette ki magat, hogy miert kezdene el keresni a gyurut hirtelen ?)
- ez az egesz rossz gollam - jo gollam skizofrenia nem tudom a lotr-ben benne van-e, a hobbitban nincs, egyszeruen csak tobbesszamban beszel
- mielott kijott a barlangbol nem latta a tobbieket
- a kijarat elott egy orsegnek kellett volna lennie, ami abszolut lemaradt - a preselos, gombelszakados resz itt lett volna nem elotte

Mindegy, ezer ilyet lehetne irni, de a lenyeg csak az, hogy szerintem nem erdemes a konyvet kozvetlenul elolvasni, mert engem pl kifejezetten zavart hogy egy csomo minden mashogy volt.

b-type
Tehát ha kicsit zavaros akkor az azért lehet, mert ennek a pillanatnak (a kõórások feltûnésének), az a jelentõsége, hogy nincs jelentõsége 😊)
..ha belegondolsz, vannak lények amik ha valamelyik oldalra állnának, a másik oldalnak nem lenne esélye..és magyarázata sem, hiszen a kõóriások miért is állnának valamely oldalra? Számukra nincs jó és rossz, egyéni dolgaik vannak.
Az Ent-k sem dönthetnek úgy hogy segítik az egyik vagy a másik oldalt, õk megállították a fák pusztítását..mert számukra ez volt a rossz, és a fõ gondjuk az Ent asszonyok eltûnése volt.
Ahogy pl. Szméagol-Gollam utalt rá, a banyapók (Ungoliant 'vére') nem tartotta volna meg a gyûrût, így azt megkaphatta volna Gollam, ha hozzávezeti Frodo-t és Samu-t.
Ahogy Gandalf a mostani moziban elmondta (fontos!), õ másban látja a megoldást mint Szarumán a gonosz elleni harcban, õ nem a hatalomban, hanem annak éppen hiányában, az egyszerû lényekben látja a gyõzelemhez vezetõ utat...és igaza lett. Galadriel visszautasította a gyûrût (mondjuk már eleve õrzött egy 'érintetlent'), mert megváltozhatna és nem biztos hogy abban az jó neki és a világnak.

A Szilmarilok megfilmesítésével, ha egyáltalán ez lehetséges hiszen a könyv sincs befejezve, kerekebb lenne a történet....de semmiképpen sem egy átlag nézõnek.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
Lehet hogy az a haszna hogy agyaljál 😊)
A Kõóriások játéka egy pillanatnyi esemény, talán Tolkien is akart velük kezdeni valamit, de végül nem lett semmi...egyébként is nehéz az õsi világ lényeit, mint akár a Balrog, az Entek, Ungoliant, Bombadil Toma..stb. mozgatni, mert nagyon nagy hatalmú lények.
Könnyen felboríthatják az esemény egyensúlyát.
Talán a kõtrollok õsei, talán nem...de ott vannak és játszanak (így), ezzel is jelezve hogy vannak lények akiknek más léptékben gondolkodnak...ahogy az Entek is, és õk sem léptek túl azon ami szerintük még megengedhetõ volt ebben a 'háborúban'.
Vannak lények amiknek lényegében mindegy hogy mi történik, jön a gonosz-megy a gonosz, most éppen kit kell utálni...a Kõóriások csak játszanak.
A LotR sokakat foglalkoztató nagyon összetett mû, nehéz nekiesni hogy ez sz@r-az sz@r, mert az embert a véleménye minõsíti, nem mindegy mennyi alapja van. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
A Hobbit gyerekeknek íródott történet, ráadásul nálunk nem egyazon fordító mûvei a LotR és a Hobbit.
A világ megváltozott, egy átlag nézõ mást akar látni mint egy rajongó, ez természetes.
Én is hányok a mai filmektõl pl. manapság Zeffirelli Romeo Julia-ja megbukna, mert nincs benne egy kocka has sem, és Julia szerelmesen néz nem pedig erotikusan.
ez van,...én a rajongók felõl közelítek. mert azt az oldalt ismerem jobban, és én is azok közé tartozom aki több térképet is rajzolt, és több mint 5-6 alkalommal elolvasta a Szilmarilok-t, valamint a LotR függelékeket, hogy megpróbáljam fejben összerakni ezt a cseszett összetett fantasy-t.

Grove4
Akinek nem tetszik, nem tetszik. Tartsuk tiszteletben a véleményét és normális vita legyen! 😊

Nekem nagyon tetszett a film! 😊

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

ne foglalkozz ilyenekkel, az ilyen vélemény csak az, hogy bele kössünk az élõ fába is
miért a GYU-ban, olyan okosak voltak a trollok? csak kamu-duma tölük
De amikor olyat kritizálnak, hogy "hülyék a trollok" akik feketén-fehéren ugyanilyenek a könyvben akkor bizony be kell szerezni mert egy adaptáció lényege hogy "adaptál" így jackson nem ölethet meg random 3 törpöt az elsõ filmben...

Why so serious?

Fehercsoki
Amúgy meg érdekes lenne egy ilyen nagy és nem éppen sûrûn lakott világban ha üresek lennének a területek...

nem kell itt beszerezni a könyvet meghasonlók, egy filmnek mûködnie kell alapból...a hobbit mûködik is, semmi extra nincs benne
csak fel kellene fogni, hogy a kalandfilmek ilyenek, mennek valamerre és random akciókba keverednek a fõhõsök aminek a valódi sztorihoz semmi köze, akinek ez nem teszik ne nézzen kalandfilmet
hobbit semmivel se rosszabb mint a gyûrû szövetsége, de jobb sem, ha ez hiba, akkor hiba