The Hobbit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Why so serious?
Régen olvastam a könyvet, már nem emlékszem.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Vote for The Hobbit
Egyébként a Király Visszatér rendezõi változatához még 1-2 nagyon apró shotot felvettek miután már megkapta az Oscart, poénkodott is Jackson (extrák között megtalálható), hogy "így kell Oscar-díjas filmet forgatni" 😄
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Oh igen, azt bírtam mikor mutatta az árnyékát és szinte az egész erdõt felkapta a sebességével. Van benne erõ az biztos😊
Smaug jöhet! Tetszett is, hogy eddig csak keveset mutattak belõle, inkább csak érzékeltették a méretét és az erejét.
De tessék: Xpress.hu szerint 2013. április 8.
'Kisebb csiszolások' = az a komplett utómunka volt 😊
Az elsõ résznek éppen elkészültek a bemutatójára, és akkor a 2, 3-ba bele se kezdtek. Úgyhogy volt/van tennivaló rendesen.
Amúgy sztem a Hobbit felûlmúlja az eddigi részeket, legalábbis látványban biztosan 😊
Nothing is True, Everything is Permitted
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Smaug Pusztasága képek
Itt vannak a híresebbek.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sauron
az elsõ kor elsõ mondatában találod
Hogy miért választotta Frodó ezt? Ez tõled függ, hogy hogyan értelmezed. Én úgy gondolom, hogy ha az ember elvégezte a feladatát a földön, akkor már igazából nincs mit tennie itt. Illetve annyi megpróbáltatás és szenvedés után bárki elmenne oda. 😊
Milyen könyvek vannak?😊 Szörnyek és Ítészek (csak ha nagyon belemerülsz), Befejezetlen regék Numenorról és Középföldérõl (szintén), Elveszett mesék könyve. De még vannak sokan, mint például, ami szintén említve volt, a Tom Bombadil kalandjai, de ez tényleg csak gyerekeknek, az eleje jó volt, de aztán nekem nem nagyon tetszett.
Ha tisztában akarsz lenni mindennel, akkor kezd a Szilamrilokkal, de ehhez türelem kell, mert nehéz megérteni. Már akinek 😊
néztem én is azt a játékot de az ha ingyen játszok az csak trialt ad nem? meg sok helyre nem is mehet illetve sok dolgot nem is kaphatok meg ingyenes acc-al
Oh és ha kicsit vizuális alkat vagy és szeretsz játszani, akkor ajánlom a Lord of the Rings Online-t, ahol bebarangolhatod Középfölde nagyrészét és sok érdekes dolgot találhatsz és ismerhetsz meg.
pár kérdésem lenne: most olvasom a hobbitot és láttam filmbe ( a többit még nem olvastam) a könyvvel ott tartok hogy megtalálták a bejáratot a hegybe következõ a kérdés: mivel már nincs sok vissza és nem hiszem hogy itt már szerepelni fognak megkérdezem hogy szarumán hogy került bele a filmbe illetve a sötét mágus és az õt felfedezõ mágus az akinek a nyulas szánja van. a másik az hogy a tündék és a tavi emberek hordókat küldözgetnek egymásnak azt még értem hogy folyásirányban lemegy a hordó de hogyan megy föl vagy az másik folyón van mert se nem olvastam olyanról és a térképen sem találtam, és az a nagy ork akivel thorin birkózik az szerepel valamelyik könyvbe (a koboldok a hegyben azok most ha jól értettem ugyanazok mint a gyûrûk urában az orkok csak fordítás miatt mivel nincs az angolban ork szó ezért lettek koboldok DE akkor miért néznek ki máshogy mert filmben különböznek az orkok meg a koboldok de a könyvben csak koboldok vannak).
És egy utolsó kérdés: Tolkien-nek a hobbiton és LOTR trilógián kívül milyen könyvei vannak amik még errõl a fantázia világról szólnak + kérhetnék ezekhez ha több van pár szavas jellemzést hogy mégis mirõl szólnak.
A válaszotokat elõre is köszönöm!
Regards,
Gollam: Kedveszkém, tudtad, hogy a gól a legfontoszabb eleme egy focimeccnek?
Szméagol: Sz mé’ a gól, drágaszág?
Jósda és webdoki, válogatott:
Bözsi néni: Jó napot, Elrond úr! A nevem bözsi és 80 éves vagyok. Érdeklõdni szeretnék, hogy számíthatok-e valami jóra még az életben.
Elrond: Rád itt nem vár más, csak halál.
Valaki: Üdv, Galadriel! Egy igen kínos dolog miatt fordulok hozzád. Nos… gond van a férfiasságommal. Szerinted ettõl függetlenül lhet még párkapcsolatom?
Galadriel: A legapróbbak is képesek változtatni a világ alakulásán.
Ismeretlen: Gandalf, valami rohad a lakásban, de nem tudom, mi és hogy szabaduljak meg tõle. Valami tipp?
Gandalf: Ha kétségeid vannak, barátom, mindig hallgass a szimatodra!
Ismeretlen: Gandalf, ég a házunk, mit tegyünk most?
Gandalf: Fussatok, bolondok!
Beteg: Kedves Szarumán Úr! A múltkor vettem Öntõl egy pirulát a migrénemre, de csak rosszabb lett. Valami mást tudna ajánlani?
Szarumán: Megadtam neked az esélyt, hogy csatlakozz önszántadból, de te inkább választottad A KÍNT!
Étteremben:
Pincér: Jó napot, uram! Mit hozhatok?
Gollam: Halackát!
Pincér: Értem. Hogy szeretné fogyasztani?
Gollam: Nyerszen és capkodószan.
Pincér: Világos. Óhajt valami köretet hozzá?
Gollam: A burgonyát meg tardszd meg!
Gollam show:
Pasi: Szivem, be kell vallanom valamit. Megcsaltalak.
Nõ: Menj el ész ne gyere többé vissza!
Nõ: Hogy mertél megcsalni, te szemét?
Férfi: Nem mi voltunk, nem mi voltunk, a drágaszág volt, a drágaszág kényszerített rá, hogy megtegyük!
Gimli és Galadriel az ágyban.
Galadriel: Törp uram, olyan vagy, mint egy állat…
Gimli: Nem tehetek róla. Szemem mint a sasé és fülem mint a rókáé. Mit tegyek, hogy jobb legyen neked?
Galadriel: Ha nem tudod, hogyan teljesítsd, nem tudja senki.
Gyûrûk ura Gollam-intro:
Váltoszik a világocka… Érszem a drágaszágban, érszem a halackában, érszem a szeleckében. Szok minden mi valaha volt, elpusztult, ész mosztmár cak kolompér van, aki emlékeszhetne rá..
Gyûrûk ura színvonala? Tehát akkor ez a világ legjobb filmje, ami nem lehet, mert legjobb csak egy van, az pedig még néhány évezredig a Gyûrûk ura lesz. Átlagos? 😄 xD Na jól van...
Egy vicc, tegnap hallottam én tíz percig nevettem rajta, de az osztálytársaimat nem "hatotta" meg:
- Miért nem unatkozik Gandalf?
-???
-Mert talált egy hobbit.
xD
DUNAFERR FOREVER!!!
A Hobbitot viszont sokszor olvastam. A GYU-t kevesebbszer mert sokszor újranézem a filmet így meg nem felejtem el annyira, hogy könyvben érdekes legyen újra.
Amikor megtalálták a "Fullánkot" és Turgon kardját, akkor kirázott a hideg. De ezt csak az értheti, aki már tudja mirõl van szó. Ilyen buta kritikusoknak fogalmuk sincs a háttérrõl, csak a felszínrõl. Peter Jackson inkább ilyenekre helyezte a hangsúlyt, amit díjazok! Na persze, nem azt mondom, hogy mindenki olvassa el a könyvet.
Egyik azt írta, hogy amikor énekeltek a törpök majdnem sírni kezdett. Hát akkor így járt. Akit kérdeztem a filmrõl, még akinek nem tetszett is, azt mondta, hogy a zene benne nagyon jó! Ízlés kérdés. Ha akarta támadni, akkor támadta is.
Egy dologban egyetértettem, amikor a találós-kérdés játék volt, az tényleg hosszúra sikeredett.
(Turgon kardja 😮) 😄
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
SPOILER
Fognak egyébként törpök meghalni ne aggódjatok emiatt.....