724
The Hobbit
  • Myselor
    mert faszok,komolyan bakker úgy volt hirdetve hogy lesz 2d és 3d és és erre faszt csak retkes 3d fos van,bocsi de nekem se jön be így khagyom
  • Narxis
    Az lenne a korrekt ha vetítenék minden félében. Szerintem így is vetítik majd 3 teremben mondjuk egy nagyobb helyen, lehetne egy eredeti nyelv 3D-s, egy magyar nyelv 3D-s meg egy magyar nyelv 2D-s és akkor tényleg mindenki megkaphatná ami kell. Aztán ha nagyon nincs ember valamelyikre akkor azt lecserélik arra amire van. Nem értem amúgy, hogy a moziknak miért nem érdeke, hogy minél több ember vegyen jegyet...
  • Myselor
    De egy kicseszett patkányok hogy a hobbit csak 3dbe nézhető akkor rohadjanak meg,pedig el akartam menni rá :|
  • Myselor
    ja és ez kecskemét én is itt lakom ahol fehércsoki:)
  • Myselor
    Nállunk hétfőn egésznap 850 a jegy:) amúgy 950
  • Narxis
    Az a 850Ft diákjegy, nem?
  • skinnyman
    Ha komolyan ezt gondolod, akkor nyugodtan szúrd ki az egyik szemed, mert ezek szerint semmi szükséged a térérzetre, csak eltereli a figyelmed a fontos dolgokról.
    Két 3d-s szemüvegből össze tudsz rakni egy olyat aminek mindket felén ugyanolyan a lencse, és kész a 2d-s élmény. :)

Ellenben azt én szerinted hogyan pótoljam hogy nincs eredeti nyelv? Vagy ha HFR-ben sem tudnám megnézni? Utazzak ki külföldre, mert az egész országban basznak a rendes változatot vetíteni az igénytelen emberek miatt?
  • Fehercsoki
    A 3D csak eltereli a figyelmet a részletekről, a történetről és egyébként meg semmi előnye, sima parasztvakítás... DE egyébként nem is ezzel van baj(mindenki azt néz amit akar, aki szereti a 3D-t az nézze nyugodtan), hanem azzal, hogy nem engedik, hogy 2D-ben nézzem meg.(ami nem csak hogy fele annyiba kerül, de szívesebben is nézném úgy)
  • skinnyman
    "A 3D SEMMIT nem tesz hozzá a filmhez"
    Szamodra, lehet. (De gyanus h ezt is csak bemeseled magadnak.)
    Az a felar pedig egyaltalan nem normalis a 3d-ert (mondjuk inkabb gyanusan olcso a sima mozijegy, nem tudom hol ilyen olcso :) ), a legtobb normalis mozi messze nem szamol fel erte ennyit.
  • Fehercsoki
    A 3D SEMMIT nem tesz hozzá a filmhez, a sima mozijegy itt 850 forint a 3D 1550 ft, nem fizetek közel dupla árat olyan dologért amit NEM szeretnék, ami ZAVAR, ami RONTJA a mozi élményt.
  • skinnyman
    Ha beulsz olyan szemuveggel aminek mindket oldala az egyik szemre van polarizalva, gyakorlatilag meg tudod nezni 2d-ben is ha tenyleg ennyire zavar. Vagy becsukod egy szemed :)
    Egyebkent a HFR (48 fps) is sok esetben segithet az ilyen tuneteken, sokkal termeszetesebbek ugy a mozgasok.
  • Narxis
    Nekem egészen pontosan fáj a fejem a 3D után, ezt először az Avatarnál vettem észre de akkor lövésem se volt róla aztán ahogy egyre több lett a 3D-s film és többen is tapasztaltak ilyesmit akkor kezdtem gyanakodni és 2 másik 3D-s filmmel meg is győződtem róla. Ehhez jön az, hogy full nem látom a 3D előnyeit, csak mondjuk 1-1 specifikus jelenetnél, pl. mikor "hozzád" közelít valami gyorsan. Tehát a semmiért fizetek plusz pénzt és még utána fáj is a fejem.

Én nem azt mondom, hogy ne legyen 3D hanem, hogy legyen 2D is és nem valamikor az utolsó vetítési hetekben hanem már a premier napon. Szerintem ez így lenne korrekt.

A szinkronról vegyesek a tapasztalataim, sztem Hobbitnál igényes volt meg rajongóként úgyis megnézem mozi után még pár tucatszor otthon akár angolul is, szóval nekem ilyen szempontból mindegy.
  • skinnyman
    En nem ertem amugy ezt a nagy 3d ellennesseget. Pont plane egy olyan filmnel (mint ez) amit kifejezetten vegig 3d-ben forgattak es almodtak meg. Ha nem is latod a 3d-t (a legtobb ember szerintem azert latja, elvegre nem veletlenul van 2 szemunk :) ), 2d-ben akkor is ugyanugy latod (max valamivel kisebb fenyeron), ami hatranyod max van belole hogy dragabb a mozijegy (de kozel sem dupla, 1600 vs 1800 forint, ez alig 10%), na bumm.

Ellenben egy rossz szinkron total haza tudja vagni a filmet (es az eredeti hang nagyjabol mindig jobb, barki barmit mond), es azzal nem is tudsz semmit kezdeni.

Ha a HFR hianyzik, az is egy egeszen mas elmeny, amit nem lehet potolni.
    Jut eszembe: valaki tudja mi van a HFR verzioval, miert nem lehet meg foglalni ra?
  • Fehercsoki
    Én nagyon vártam a hobbitot, premier után 2 nappal meg tudtam nézni 2D-ben, normál időpontban, normál jegyáron, ezt még jobban várom, és nagyon rosszul érintett, hogy nem tudom megnézni csak azért mert valami hülye fasz kitalálta, hogy most erre dupla áron kell árulni a jegyet...
  • Narxis
    Én is rühellem ezt a 3D-t, többek között emiatt se járok moziba. 720p vagy 1080p BrRip x264 - YIFY azt cső. :D

De azért a Hobbitot jó lenne ott nézni, majd még meglátom.
  • Kheled
    Emlékszem,tavaly a Váratlan utazásnál több hét után se akarták 2D-be vetiteni, szinte már a végefelét járta, mikor már könyörgések mentek, peticiók, hogy vannak akik nem látják a 3D effekteket, vagy csak szimplán 2D-be akarták és legalább 1-2 hétre legyen már lehetőség megnézni úgyis. Szerencsére megtették, de az elején még nagyon ellenezték..
  • Fehercsoki
    Mi az hogy nem tudnak szerezni? Csak a pénz kell nekik, dupla annyiba kerül a 3D... Amúgy az utóbbi időben észrevettem, hogy minden új film 3D-ben megy az elején, volt amit megnéztem volna, de ezért nem tudtam... Még hogy haldoklik a mozizás, meg nem mennek az emberek, pont ők teszik tönkre...
  • davidka003
    Én is kecsón nézem valszeg. Már volt más filmnél is téma ez.
    Elvileg azért nincs 2D-ben is, mert nem mindig tudnak szerezni olyan kópiát is. Na most ez vagy igaz vagy nem. :D
    Gagyibb filmeknél el is hinnem de itt esélyes, hogy direkt nem akarnak 2D-ben.
  • skinnyman
    Ami inkabb pofatlan h az egesz orszagban sehol nem vetitik hfr+3d+angolul, csak magyarul. Az elozonel legalabb is igy volt...
  • Fehercsoki
    Ez amúgy így teljesen normális hogy az elején csak 3D-ben vetítik hogy több bevételük legyen? Nem lehet ezért bepanaszolni őket valakinél?
  • Fehercsoki
    Hihetetlen milyen pofátlanok itt Kecskeméten... Ezek a szemetek csak 3D-ben vetítik(majd "valamikor" lesz 2D, de ki akar erre még többet várni?), ami persze dupla annyiba kerül mint a sima...
  • szabii98
    elméletben hétvégén megyek én is. bár még nem láttam, hogy mikorhogyan vetítik, de ha Kecskeméten hétvégén megy már, akkor Fehérváron is fog :D
  • Fehercsoki
    Itt Kecskeméten még nem lehet jegyet foglalni... Én egyébként nem megyek a premierre, majd szépen nyugisan normál időpontban hétvégén megnézem.
  • Narxis
    Én nem akarom látni, csak lerombolja az élményt. :) Bár azokat a youtube-os videókat amit Jackson készített láttam, annyi elég is volt.

Apropó foglaltatok már jegyet a premierre? :P
  • genndy
    Hehehe Jó arc ez a Freeman.
    Ez gondolom a bővített blu-ray kiadás extráiból van, én abban már láttam. 2x4(!!!) óra hogyan készült (és csak az első filmé!), de NAGYON érdemes megnézni, félelmetes micsoda munka van egy ilyen mögött. Az egyik főleg a szereplőkkel foglalkozik, a másik pedig végigkíséri a forgatást szinte helyszínről helyszínre.
  • skinnyman
  • grizzly21
    Ez nagyon jo:)
  • Narxis
  • Narxis
    Haha ez nagyon jó, ötletes. :D
  • skinnyman
  • gulyasandras
    Az új előzetesben minimalizálták a kínos párbeszédeket, próbálták még jobban elfedni a gyatra színészeket (Freeman, Lily, Bloom, Pace, EVANS); magyarul egész jó lett (a fiam szerint irány a mozi*), de annyira mesterségesnek, annyira színháznak látszik (messze eltúlzott „színészi” gesztusok) az egész, hogy már most tudom, hogy ismét hatalmas csalódásban lesz részem.

*Man of Steel az idei kedvenc: négyszer láttuk (apa, annyira izgalmas!), holott már az első vetítés alatt majdnem elaludtam azon a szörnyűségen.
  • Narxis
    Elfáradt a csóka de hogy ne élvezte volna azt erősen kétlem, csak nézni kell a videóblogokat. Arról nem is beszélve, hogy híres lett. Ezután azt csinálhat amit akar.
  • Narxis
    nem
  • C0mputers
    son goku erősebb mint a hobbit
  • gulyasandras
    „In some respects in terms of my remaining film-making career this was a five-year chunk that was kind of taken out of it unexpectedly. My future is five years less than I thought it was. I thought if I am going to do that I am actually going to enjoy it. I am going to have fun. Hopefully, that is reflected on the screen, too.”

Pontosan ez érződik már az első filmen is. Ha lett volt esze, akkor nem rendezi meg az új „trilógiát”, hanem olyan filmeket csinál, amelyek tényleg érdeklik. Spielberg és Fincher nyomába lépett, elcseszve öt évet az életéből, a karrierjéből. (S. 10 évnél is többet pazarolt el.)

Mondjuk az is nagy kérdés, hogy mit csinált volna, hiszen épkézláb ötlete egy sem volt, csak hányódott a filmtervek között. Remélem, hogy a feltöltődés után elvállal egy nagyszabású történelmi mozit.

És dobja már ki csapatából az élettársát + a másik nőt!
  • genndy
    Konkrétan Bilbó még sohasem járt a Megyén kívül. Úgyhogy érthető, hogy erősen meg van szeppenve.
    A filmet én is nagyon élveztem, lassú volt, de ez csöppet se zavart, pontosan erre voltam felkészülve egy trilógia első részénél: felvezetés, szereplők, alapszituáció, megoldandó feladat bemutatása. Böfögős-fingós poénok lehettek volna kicsit kevesebbek, a trollos jelenet egy picit azért már sok volt (főleg a törpök éneke után azt vártam, hogy kicsit komorabbak lesznek azért, de az a jelenet eszméletlen hangulatos volt).
  • Fehercsoki
    Plusz azért itt egy hobbitról van szó akinek azért nem megszokott, hogy ilyen dolgokba keveredjen bele.
  • Narxis
    Ezt a bambán ténfergettet se értem, a színészek azt csinálják amit a forgatókönyv, a script előír nekik + a rendezői utasítások.
  • Narxis
    Én voltam a legszkeptikusabb a filmmel szemben, de egyetlen jelenetbe se tudok belekötni. Ha nem tetszik hát nem tetszik, szerintem nagyon jól sikerült Jackson-nak filmre vinni megint a könyvet.
  • Narxis
    Kurva jó, nagyon várós!!!