527
-
#87 Egyébként, szerintem nagyon leegyszerűsítve a vallások az általában vett harmóniáról szólnak. És adnak útmutatásokat, hogy miként lehet mind közelebb kerülni hozzá. (pl. a tiszta önzetlen szeretet az nagyon jó viszonyt hozhat két ember kapcsolatában. Na most ez a világegyetem szintjére helyezve nagyon jó világegyetemet hozhat. Bár néha már nekem is fura, hogy miket írok :) ) És mind jobban megközelíted ezt harmóniát annál inkább beleklappolsz a létező világba, ami neked is jó és a világnak is. -
juzosch #86 A biztos szót biztos nem ejtettem ki, sőt. -
soka #85 de amúgy a feltevésed helytálló, akármi lehetséges sajnos :S -
soka #84 juzosch, én arra akartam célozni, hogy nem biztos hogy öntudattal rendelkező lény, lehet másfajta, számunkra ismeretlen "élettípus" ami nem biztos hogy rendelkezik öntudattal, gondolattal... tehát aza probléma, hogy az ember a saját mintájára képzeli el az idegeneket. -
Emmegki #83 Jó ha tudod, ha a kereszténység bukik, bukik vele a liberalizmus is. Rághatja előre magát a lyuk a zoknin, egyszerre dobják ki mindkettőt. -
lextat #82 És ha épp TE tudod az igazsszágottt rejtélyes idegen(ek) az országból ?
Tudatos , vagy csak normál evo. akkor mivan ? Én a normál evo. melett vagyok mert az ufók (hátufó,pillangóufo,mellufó) biztos meg-analizátak
volna hátulról minket
Szóval biztos kapott volna már mindenki 1 pokoli történet ep-t.
És a nagy gasság az h. elfogyott a gyógyszerrr-em
Én , pógárak a nágy Hunbó , zon vónák hogyy nemhiszek a tudatos american megatrends c. novellában és szerintem k*b*szott 1szerűen pusztán a nagy büdös véletlen műve (napjainkra)bomlott elménk megléte ! ÁMEN -
juzosch #81 Naigen, nálunk sem volt másképp, de így kéne kinézni szerintem. -
#80 szerintem az általunk ismert összes tudatot gondolatok és célok vezérlik. (pl. éhes oroszlán lát egy zebrát elkapja és megeszi. éhes ember is kaját keres) ha pedig a teremtés elmélet elfogadásából indulunk ki, azt szintén célok és gondolatok mentén találták ki -
juzosch #79 Képzeld azt, hogy egy baktérium vagy. A cső ahol él, és a szomszéd bacik, akiket ismer. De ezek a csövek és bacik egy embert alkotnak.
Aztán gondolkodjunk kicsit nagyobban. Te egy atomon, mint bolygón élsz.
Innen a fantázia kérdése, és ki tudja, talán ez az igazság. Vagy valami más. -
soka #78 juzosch
"Elképzelhető, hogy a világegyetem, ami igen összetett, őnmaga is egy öntudattal rendelkező lény. Bár akkor lehet nem is tud rólunk, ahogy mi sem tudunk a bacijainkról."
Hogy érted azt hogy öntudattal rendelkező lény?
Nem tudom eléggé megfogalmazni de megpróbálom:
Az ember a Földönkívülit saját agyának működésével képzeli el, gondolok itt arra hogy öntudat, gondolatok, célok. De mi van ha nekik nem ezek vannak hanem számunkra elképzelhetetlen dolgok? -
#77 A mi filozófia óráink arról szóltak, hogy bemagoltuk a régi filozófusok életét, és gondolatait, aztán dogákat írtunk belőle. Nesze neked oktatás... -
juzosch #76 Itt jön a képbe a filozófia. Egy jó filozófiaoktatáson bemutatják az emberi gondolkodás fejlődését, többek közt a vallásokon keresztül is. Így megismerhetjük a vallások értékrendjeit is, amiket akár magunkévá is tehetünk.
Ez jó alap lenne ahhoz, hogy a vallás lényegét megkapjuk a sok értéktelen maszlag és mese nélkül. -
soka #75 Nos, én csak annyit fűznék hozzá, hogy:
Tudományos elmélet - evolúció - van alapja, de nem kerek
Isten létezése - semmiképp sem hülyeség hisz több ezer éve jelen van az emberek tudatában.
Egyébként érdekesek azok a feltevések amik szerint sok sok évezreddel ezelőtt az emberek istenként tisztelték az földönkívülieket - lásd Alien versus Predator - de van sok sok bizonyíték arra hogy itt jártak, tehát a film eleje valós lehet, tehát kijelenthetnénk hogy Isten a felsőbbrendű lény megtestesítője, aki/akik réges régen itt jártak és belevésték magukat az emberek tudatába.
Olvastam egy könyvet még régen, és olyan bizonyítékok voltak felsorakoztatva - pl több évszázezreddel ezelőtti barlangrajzra bukkantak ami egy asztronautát ábrázolt, persze az akkori "embernek" nem volt képzelőereje, azt rajzolta le amit látott - amik azt bizonyították hogy földönkívüliek jártak a Földön.
Tehát ily módon összekapcsolható Isten és a Földönkívüliek. De ez nagyon bonyolult, sok sok gondolatot kellene itt kifejtenem hogy mégjobban belebonyolódjunk a témába.
A másik dolog az hogy lehet hogy Isten tényleg létezik, ugye az ellenkezőjét se bizonyították még be, de ennyi erővel állíthatnék egy olyan dolgot amiről nem tudják bebizonyítni hogy létezik de azt se hogy nem.
Jah és a sorsról:
Én abban hiszek hogy az emberek maguk alakítják a sorsukat és minden okkal történik. Nem hiszek az olyan nézetekben amik azt mondják hogy "véletlen", meg "ez van".
Azt hiszem mostmár nem tudom mit higgyek Istennel és az evolúcióval kapcsolatban :) -
#74 Az egyház az egész elferdítője. Szegény kisgyerekeket kiskorukban elkezdik parasztvakítani a szakállas bácsijukkal, és nem hagynak utat a gondolkodásnak. Egyszerűen bezárják az ajtót. Vallás órán azt kéne oktatni, hogy hogyan lehet erről jól vitázni. Egyszerűen egy interaktív órának kéne lennie, ahol a tanár és diák egyenrangú, és összevetik a dolgokat. Akkor sokkal egészségesebb lenne a vallási kultúra.
De persze az emberiség szarik az egészre, és jön a szakállas bácsi. Ha már szakállas, nekem inkább jön be a Télapó :D -
#73 :D Ez szerencsére messze nem így van. Hogy csak egy aktuális példát mondjak, ma olvastam a hírekben, hogy i.sz. 1083 után idén i.sz. 2006-ban avatnak Magyaroszágon újra egy embert boldoggá. (Alig 900 év után) És ha hiszed, ha nem ez nem véltlen, hanem arról szól, hogy az egyház meglehetősen modernnül gondolkodik, ugyanakkor méretéből és hagyományaiból fakadóan hatalmas tehetetlenséggel bír. Ezt jobban nem tudom megfogalmazni. -
ftomi #72 Én azért kivárnám a végét. Ahogy én ismerem a katolikus egyházat, a következő lesz: kizárják az extrém véleményeket (pl. hogy biztos hogy ez, vagy biztos hogy az), aztán megállapítják, hogy a kérdés jelenleg nem eldönthető, és felkérik a tudományt a probléma további kutatására. Erre szükség is van mert mint a cikkben is olvasható, vannak akik a végletek mellett vannak elkötelezve, miközben a tudomány szemében mindkét véglet komolytalan. (Ahogy egy-egy ilyen esetről mindig van is híradás)
És hogy mi köze hozzá? Vagy inkább neked mi közöd, hogy mivel foglalkozik?
Egyébként egyház, hit és tudomány témakörben olvasmány Ratzingertzől:
http://www.communio.hu/ppek/k186.htm
(azoknak akik nem elégszenek meg a saját előítéleteikkel)
-
#71 Még egyszer felhívom a figyelmet, hogy ez csak az én álláspontom.
Szóval Istennek nem befolyása van, és az előbb egyik hozzászólásomból ki lehet hámozni, hogy Isten én az élettel teszem egyenlővé.
Az élet részei vagyunk, az éltet minket. Ez az az erő, intelligencia, mittomén, ami az egész világegyetem mozgatórugója.
Ha ilyen értelemben veszed a befolyás szót, akkor igen, van befolyása. Tulképp ő maga a befolyás.
A lefolyóban a lefolyás :D -
#70 Szegény Kensin-nek nem is tettél fel eldöntendő kérdést -
juzosch #69 Ez nem filozófia fórum, sztem ne beszéljünk arról, kinek mit jelent Isten.
A témában sokkal fontosabb az, hogy az egyház számára mit jelent. Azaz egy szakállas szellembácsi, aki 6 nap alatt gyúrta a világot, és ha nem imádod feltétel nélkül, akkor a pokolba küld. -
#68 Minél nagyobb harmóniában tudsz vele élni, annál jobb neked, ezért foglalkozz vele. -
Déta #67 Akkor befolyás, vazze'. Mind1. A kérdésre válaszolj. IGEN vagy NEM? -
#66 Istennek nem kell hatalom, mert a hatalom szó egy emberiséghez kötött fogalom. Világegyetemi mércén nincs semmi értelme a hatalomnak.
Nem kell vele foglalkoznod, de része vagy. Felőlem ne érdekeljen téged, hogy kicsoda Ő, de van akiket érdekel. -
#65 Mi valamennyire tudunk a bacijainkról, mert van akkora tudásunk. Ha az egész világegyetem egy élőlény, akkor lehet akkora intelligenciája, hogy mindent tud rólunk, mindent önmagáról. És nem feltétlenül kell olyan élőlényre gondolni, mint amiket ismerünk.
Ez az egész vita ott elakad, hogy egyikünk sem tudja, hogy mi az igazság, csak találgatunk... -
lextat #64 Bocsánat . -
Déta #63 Jó. Akkor egy fontos kérdés: Ha Istennek nincs hatalma felettem, akkor miért foglalkozzam vele? e sem foglalkozol a danaidalepkék metamorfozisával, mert nem érint Téged. Szóval, ha Istennek nincs hatalma felettünk, akkor... akkor miért van ez az egész herce-hurca? -
#62 Nem egészen. Ugyanis esetünkben az egyik többlet jelentés tartalommal bír. Például ha rámutatok egy emberre és azt mondom, hogy ő egy ember vagy hogy ő egy nő, akkor ugyanarról beszélek, de részletesebb meghatározással. -
savior #61 mint a mib-ben. a bolygok azok atomok, a naprendszerek a sejtek, es mi ezekben elunk, a sok sejt meg istent alkotja :) -
lextat #60 Hmmmhmhmhm :D
Hát igen ! -
Déta #59 Férgek vagyunk RuleZzZ!! -
#58 Ne forgass már ki állandóan
"Isten vagyok én" alias "én is Isten része vagyok" -
juzosch #57 Egy szóval sem mondtam, hogy elképzelhetetlen. De ha két szó ugyanazt a fogalmat takarja, akkor csak szinonímák. -
#56 Hát igen... " történelem ismétli önmagát".
Same old story everytime :-( -
juzosch #55 Elképzelhető, hogy a világegyetem, ami igen összetett, őnmaga is egy öntudattal rendelkező lény. Bár akkor lehet nem is tud rólunk, ahogy mi sem tudunk a bacijainkról. -
#54 És mi van akkor Istan a világegyetem, az miért olyan elképzelhetetlen? A világegyetem meg csak létezik a mi fogalmaink szerint. -
#53 -
juzosch #52 Az egész téma hatalmas szűklátókörűségről tesz tanúbizonyságot.
Az érvelés a következők szerint zajlik:
Evolúció bonyolult, tehát nem létezik->Kreacionizmus->Isten
Na most itt egyből két gond is van.
-Ha nem evolúció, akkor miért feltétel kreacionizmus? Miért nem valami másik elmélet?
-Ha kreacionizmus, akkor miért isten? Miért nem ufók, másik dimenzió, párhuzamos valóság vagy akármi?
Az hogy ezen kérdések nem merülnek fel bennük, bizonyítja, hogy nem érdekli őket (egyházat) az igazság, csak menteni próblják magukat.
-
Déta #51 "én vagyok a nagymenő, aki mindent tud"
"Isten vagyok én"
Kicsit fura... -
#50 http://www.egeszsegkalauz.hu/ugyelet.html -
#49 Nem pontosan. Isten is a világegyetem része. Furán hangzik, hogy ő teremtette, és ő is benne él, de én így fogom fel.
A világegyetem egy anyaghalmaz, és Isten az, aki az élet benne. -
polarka #48 "Az osztrák bíboros szerint kizárt, hogy a világegyetem kialakulása pusztán a véletlenek műve legyen, mint azt a darwini evolúció feltételezi."
Javítsatok ki, ha tévedek, de Darwin az evoluciót nem élőlényekre értette? Mert akkor mi köze van a világegyetem kialakulásához?