181
-
Morden23 #101 "- Stabilabb (új driver model, user mode GUI, stb.)."
Stabilitásról semmilyen formában ne beszélj windowsnál.
Ezt sokan el szokták mondani, én mégis ismerek olyan embereket, akiknél nincsen vele gond. Például én magam.
- Biztonságosabb (korlátozott jogosultságú júzerek, jó tűzfal, diagnosztikai eszközök (pl. automatikus indulások figyelése), stb.).
Az XP is tudja ezeket.....a "jó tűzfal" kicsit erős volt, esetleg odaírhattad volna, hogy ,ha minden frissítés megvan.
Ez tök igaz. De ezzel csak a warezos zseniknek van problémájuk, sőt, nekik sem, hiszen van Genuine Validation crack, szóval annyit update-elhet még az ingyenélő is, amennyit nem szégyell.
- Elvileg gyorsabb is lesz a végleges (pl. mert a GPU rendereli a GUI-t).
Jah.Elvileg.Ez is csak Windows.
Én a Vista beta2-őt tudtam annyira finomhangolni, hogy egy régebbi Compaq notebookon az Xp-nek megfelelő sebességgel ment.
- És ráadásul még szebb is.
Jó,jó, de minek?
Mert valakinek tetszik, mert valakinek igénye van rá, és természetesen azért, mert a csinos fotókat sokkal könnyebb eladni, mint a technikai információkkal telezsúfolt szakszövegeket. És ez nem emberi hülyeség kérdése: nem ajánlatos azért lehülyézni valakit, mert nem ért hardcore szinten az informatikához (sőt, nem is érdekli), mégis PC-t kell, hogy használjon.
Vegyek több memóriát?Ezt hogy gondolod?Azért legyen a gépben 2 GB mem, hogy szöveget szerkezhessek ,zenét hallgassak, netezzek és néha játszak kicsit a notebookomon?Ne vicceljünk már!
Visszatérve a Compaq-os sztorimra, abban 768MB ram lakik, és jól bírta a Vista. Manapság már elérhető az ára a memóriának, így elég "átlagos" az 1G ram a gépekben. Akinek nincsen pártízezer forintja erre a célra, annak nyilván nincsen többtízezre egy operációs rendszerre sem, tehát nem fog Vistában gondolkodni. Aki meg "levarezolja", az meg meg se szólaljon.
"És még ,ha azt hinnéd ,hogy vmi fekete, herélt XPvel írom ezt a kommentet, tévedsz ,mert jogtiszt XP profom van és nem vagyok hajlandó lecserélni "habira" vmi olyasmire ,amiben eleve nem bízok."
Erről van szó. Ha nincsen igényed az újdonságra, esetleg nem kell a fejlődés, akkor felesleges lecserélni egy nem kipróbált rendszerre. Ez tény.
-
Begi #100 Bocs, valamiert 2x rakta be:( -
Begi #99 Én igazából azt várnám el a wintől, hogy egy kicsit testre szabhatóbb legyen. Ez alatt értem, hogy telepitésnél lehessen olyan opciót választani, hogy haladó vagy hardcore:) és ott tényleg mindent testre szabhatóvá tenni, ami feltelepül. Gondolok itt a driverekre, alkalmazásokra, stb..
Szerintem ez nem sok programozási munkát igényelne az M$ részéről.
Igen tudom, hogy a linux ez tudja, használtam is. De miután pl.: egy sima hangkártyát nem lehetett rábirni az 5.1-re, illetve az alaplapot se kezelte megfelelően(nvidias alaplap AGP kezelésével volt gondja), és nem utolsó sorban az újabb játékok nem futtathatóak rajta úgy döntöttem, hogy nekem nem éri meg a folyamatos op rendszer váltogatás. Tudom vannak virtuális pc-t megvalósitó szoftverek, de azok nem az igaziak.
Szóval a winfost lehet fikázni, én is szoktam, mert használom, és látom a hibáit, de el kell tűrni akkor, ha más opció nincs bizonyos igényekre.
Száz szónak is egy a vége: Konfigurálhatóbb WINt a népnek!
ui.: Egy jól beállitott win is stabil! -
Begi #98 Én igazából azt várnám el a wintől, hogy egy kicsit testre szabhatóbb legyen. Ez alatt értem, hogy telepitésnél lehessen olyan opciót választani, hogy haladó vagy hardcore:) és ott tényleg mindent testre szabhatóvá tenni, ami feltelepül. Gondolok itt a driverekre, alkalmazásokra, stb..
Szerintem ez nem sok programozási munkát igényelne az M$ részéről.
Igen tudom, hogy a linux ez tudja, használtam is. De miután pl.: egy sima hangkártyát nem lehetett rábirni az 5.1-re, illetve az alaplapot se kezelte megfelelően(nvidias alaplap AGP kezelésével volt gondja), és nem utolsó sorban az újabb játékok nem futtathatóak rajta úgy döntöttem, hogy nekem nem éri meg a folyamatos op rendszer váltogatás. Tudom vannak virtuális pc-t megvalósitó szoftverek, de azok nem az igaziak.
Szóval a winfost lehet fikázni, én is szoktam, mert használom, és látom a hibáit, de el kell tűrni akkor, ha más opció nincs bizonyos igényekre.
Száz szónak is egy a vége: Konfigurálhatóbb WINt a népnek!
ui.: Egy jól beállitott win is stabil! -
Hegyikecske #97 kell a halálnak vista, még az ultimate változat is csak egy szoftver ami m$ féle elképzelés szerint a júzer fizet érte, azért hogy a szoftver meg jól lekorlátozza... több dologban is hát köszönöm, de én a jelen felállás mellett maradok addig az xpnél amíg lehet!! nem teccik a koporsófekete tálcája se, amit nem lehet xp-sre visszaállítani!!! -
#96 Az előbbi kommentem Bíró András, lejjebbi kommentjére válasz, sorry. -
#95 Meg amit én hiányolok a home -ból, hogy nincs benne távsegítség :) Bár mostanába nem nagyon használom, régebben sokat segítettem vele a semmit nem értő rokonoknak :D -
#94 "- Stabilabb (új driver model, user mode GUI, stb.)."
Stabilitásról semmilyen formában ne beszélj windowsnál.
- Biztonságosabb (korlátozott jogosultságú júzerek, jó tűzfal, diagnosztikai eszközök (pl. automatikus indulások figyelése), stb.).
Az XP is tudja ezeket.....a "jó tűzfal" kicsit erős volt, esetleg odaírhattad volna, hogy ,ha minden frissítés megvan.
- Elvileg gyorsabb is lesz a végleges (pl. mert a GPU rendereli a GUI-t).
Jah.Elvileg.Ez is csak Windows.
- Fejlett diagnosztikai eszközök. Fényévekkel jobbak az XP-seknél.
Fejlett?Ne nevettess!Az XPvel is csak akkor működik majdnem minden megfelelően, ha a gyári Drivert telepíted és lemondasz a windowséről..
- Csillió egyéb szolgáltatás és fícsör, amit felsorolni is fárasztó.
Egyéb szolgáltatás?Igen az van.Talán majd a felhasználok 5-10%-a használni fogja.
- És ráadásul még szebb is.
Jó,jó, de minek?Valszeg nem kellenek majd a felhasználók többségének a csili-vili, egymásba forgatható ablakok, ha ez az erőforrások 90%nak felhasználásával jeleníthető meg!
Már előttem van ,hogy áthúzok egy képekkel teli mappát ,egy video fájlokkal teli felett, befagy az aero és jön vmi "kék halál" és "hibajelentések küldése" ablakok mixe:D na kösz nem.
Vegyek több memóriát?Ezt hogy gondolod?Azért legyen a gépben 2 GB mem, hogy szöveget szerkezhessek ,zenét hallgassak, netezzek és néha játszak kicsit a notebookomon?Ne vicceljünk már!
És még ,ha azt hinnéd ,hogy vmi fekete, herélt XPvel írom ezt a kommentet, tévedsz ,mert jogtiszt XP profom van és nem vagyok hajlandó lecserélni "habira" vmi olyasmire ,amiben eleve nem bízok. -
#93 ...továbbá a kevesebb szolálgatás miatt kevesebb memóriát is eszik -
#92 Az SP2 óta otthoni környezetben nem fogsz különbséget tapasztalni a HOME és a PROF között. Amit én észrevettem különbséget, hogy - amit BiroAndrás is mondott - hiányzik róla a jogosultságkezelés (minimális van mint vendég, korlátozott felhasználó), nincs remote desktop és a legfontosabb, hogy nem lehet tartományban elhelyezni (erre csak céges környezetben van szükség) -
Inquisitor #91 "Nem tudom miért ne lehetne külön xp-s DX10-et kiadni, mi akadálya lenne azon kívül hogy akkor egyetlen gámer sem venne vistát?"
Mint az kismilliószor le lett írva (na nem általam, hanem hozzáértők által) a Vista driver/hardver viszonya halál más, mint az összes eddigi Windowsé, és arra épül a Dx10 is. Ahhoz újakéne írni az egész XP-t, hogy menjen vele.
Meg lejebb kérdezte valai, hogy mitől lenne gyorsabb a Dx10 alatt bármi is. Nos erre biztos van egy halom csak programozók által rthető magyarázat, én csak annyit fogtam fel, hogy (pont az új driver modellnek is köszönhetően) csökken a GPU "holtideje", mert az MS arcok szerint a GPU az ieje 80%-át azzal tölti, hogy vár valaminek a hozzáférésére, és ezt állítólag erősen lecsökken majd. -
BiroAndras #90 lehagytam a második részt:
"jah meg az is érdekelne h mi különbség lesz a Vista 6 változata között"
Ez millió helyen le van írva. Pl. : http://www.microsoft.com/presspass/press/2006/feb06/02-26WinVistaProductsPR.mspx -
BiroAndras #89 "de mégis mi különbség van a WinXP PROF és a HOME között"
Otthoni felhasználásnál nem sok. Ezért is hívják HOME-nak. Oylan fícsörök hiányoznak belőle, amik inkább céges környezetben jók. Bizotsan nem tudom, mert sose használtam HOME-ot, de olyasmi rémlik, hogy pl. a jogosultság kezelésből csak az egyszerűsített van, és nincs remote desktop.
, már hallottam h a PROF a jobb meg azt is h ök egyformák csak a PROF hálózat kezelése (v mi) jobb, jah meg az is érdekelne h mi különbség lesz a Vista 6 változata között, az árukon kívül??? (ami egyáltalán nem zavar, úgyse veszem majd meg... -
BiroAndras #88 "Amikor először megláttam az Aerot-azt gondoltam, nem is rossz, de hát végül is ez 1 darab skin, meg igazából, tényleg nem jelent semmit."
Akkor nagyon rosszul tudod. Csak nézz utánna egy kicsit. Vagy méginkább próbáld ki.
"Most meg azt gondolom, hogy bameg! ebbe beleraktak egy csomó olyan fícsőrt, ami tényleg használható multitaszkos környezetben"
Szerintem hasonlók vannak az Aero-ban is.
"szerencsére az erőforrás igénye is alacsonyabb mint az M$ terméké"
Próbáltad már?
"Dettó én is így látom, csak én nem a DOSról tértem át a winre, hanem egy kb xp-nek megfelelő szintű OS-ről."
Nem hinném, hogy volt olyan tudású OS akkor (max. kinézetben). De ha volt, miért álltál át róla?
"Nem tudom miért ne lehetne külön xp-s DX10-et kiadni, mi akadálya lenne azon kívül hogy akkor egyetlen gámer sem venne vistát?"
Hányszor kell még elmondani? Azért nem lehet, mert a Vistás driver model köré épült a DX10. Olyan fícsöröket használ ki, amiket az XP-s driver model nem tud. Valahol olvastam erről részletesen, de most nem találom.
Egyébként : Vista újdonságok -
strogg #87 Ekkora vitát kanyaríntani ebből a cikkből...:))))
Nem vagytok semmik :)))) -
Petys #86 Bocsi, lehet h hülyeséget kérdezek, nem vágom a szitut, de mégis mi különbség van a WinXP PROF és a HOME között, már hallottam h a PROF a jobb meg azt is h ök egyformák csak a PROF hálózat kezelése (v mi) jobb, jah meg az is érdekelne h mi különbség lesz a Vista 6 változata között, az árukon kívül??? (ami egyáltalán nem zavar, úgyse veszem majd meg... ) -
BiroAndras #85 "Ki kell javítanom téged egy pontban. Az Xp-n is lehet telepíteni a drivereket cd-ről, dvd-ről, USB kulcsról, bármiről."
Telepítésről volt szó. Amikor még ott tart az XP, hogy emlyik meghajtóra települjön. Alapból nem látja a SATA vinyókat, ezért kell egy driver-t feltenni. Itt pedig cask az A: meghajtóról fogad el bármit is. Persze ki lehet trükközni, hogy az mégse floppy legyen, de ennél már egyszerűbb valóban floppy-t használni. -
BiroAndras #84 "Bátran jelentem ki, hogy a Vista egy fostalicska"
Bátran jelentem ki, hogy te hülye vagy.
"és a beharangozottnál jóval kevesebb újdonsággal szolgál"
Ami kimarad, az külön lesz telepíthető később. És a fontos újítások benne vannak. Nekem pl. a WinFS annyira nem kell.
"Windowson újdonság, más platformokon évek óta ismert és működő dolgok."
Részben igen. De többnyire benne van már rég, csak nem tudtok róla.
"A Unix (és a klónok) szinte a kezdete óta képes a felhasználók normális kezelésére"
Mint már sokszor elmondtuk, a win desktop OS volt, a Unix meg nagygépes. Két külön világ. Az internet terjedésével, és a PC-k fejlődésével ugyan a kettő egybeolvad, de a gyökerektől nehéz megszabadulni. A win csak az XP óta képes jól működni hálózaton, a linux meg csak nemrég óta életképes desktop-on.
Egyébként nagyon régóta képes a win a júzerek "normális kezelésére", de ezt a fícsört csak céges környezetben használják, így te nem nagyon találkoztál vele. A win jogosultság kezelése pedig fejlettebb is a linuxénál. És ott van még pl. az Active Directory, és a köré épülő szolgáltatások, amiknek nem nagyon van linuxos megeflelője. -
#83 Na amikor végre belemegyünk a részletekbe, akkor derül ki, hogy mindkét tábor soxor ugyan arról beszél, csak a hozzá kapcsolódó érzelmek mások.;)
""Egyébként aki már látta az Xgl-t az nem fog hasraesni a Vista GUI-tól"
Ez igaz fordítva is."
No no!
Amikor először megláttam az Aerot-azt gondoltam, nem is rossz, de hát végül is ez 1 darab skin, meg igazából, tényleg nem jelent semmit. Aztán amikor megláttam a XGL-t akkor én is azt gondoltam, hogy na né má ez meg oylan mint az éró, csak túl van bonyolítva.
Most meg azt gondolom, hogy bameg! ebbe beleraktak egy csomó olyan fícsőrt, ami tényleg használható multitaszkos környezetben, persze ha ezt lehetővé tevő megfelelő teljesítményű gépped is van (szerencsére az erőforrás igénye is alacsonyabb mint az M$ terméké).
És ennek a felét sem tudja az éró!
Windóz történelem:
Dettó én is így látom, csak én nem a DOSról tértem át a winre, hanem egy kb xp-nek megfelelő szintű OS-ről. Fejlődik szép lassan ez tény.
És 15 év számítógép használat után most a winnel ott vagyok, mint ahonnan elindultam. Most akkor törjek ki örömkönnyekbe?
DX10 az xp-ben.
Nem tudom miért ne lehetne külön xp-s DX10-et kiadni, mi akadálya lenne azon kívül hogy akkor egyetlen gámer sem venne vistát?
-
BiroAndras #82 "hanem az hogy gyökereitől egy logikusabb és rugalmasabb rendszert kapsz"
Nekem a win elég logikus és rugalmas. Persze ha végtelen szabadidővel rendelkeznék, akkor biztos jobban járnék egy saját linux disztribbel, esetleg saját kernellel. De nekem már sose lesz ennyi időm, vagy ha mégis, értelmesebb dolgokra fordítom. Már nem érzem magamban a késztetést, hogy mindent átbuheráljak. Csak ha valami nem működik.
"Egy mai distro-t mndenféle előképzés nélkül feltud rakni akár egy titkárnő is, és az irodai munkára rögtön tökéletesen tudja használni."
Ha ma kezdenék ismerkedni az informatikával, biztosan linuxot használnék. De amikor kezdtem még nem létezett. Ma meg már a win eleget tud ahhoz, hogy ne érje meg váltani. Nekem nem kínál olyan pluszt a linux, ami miatt megérné az átállással járó macera. És persze a win-től nem is szabadulhatnék, hiszen win-re kell fejleszteni, ha az ember pénzt akar keresni.
"Érdekes, hogy aki életében nem hazsnált még kompjutert az a linuxal hamarabbb megbarátkozik mint egy Win-el"
Ebben azért kételkedem.
"Vagyis az elején viszonylag sokat kell vele piszmognod hogy úgy működjön ahogy te akarod"
A win-t meg felrakom, és megy. Nem kell vele piszmogni.
"-úgy működik ahogy te akarod =)"
Nwkem nincs bajom a windows működésével sem. Régen a 9x-ek idejében sok gond volt vele, de rohamosan javul.
"-eközben tanulsz is és nem Win-crackvadász kalandokkal gazgadogsz hanem hasznosítható informatikai alaptudással"
Én elég sok "hasznosítható informatikai alaptudást" szereztem win-en is. Nem értem, hogy ebben mit számít az OS.
"-körülbelül 3-4 nap alatt megvagy vele"
A win install+beállítgatás csak pár óra.
"és utána a büdös édeletbe nem kell többet foglalkoznod vele"
A win-nel sem.
"nem fog fagyni"
Nekem nem fagy.
"nem fogja felenni idővel a memóriát"
A win nem eszi a memóriát, csak a szar 3rd party cuccok. Van egy XP-s szerverem, ami vígan elmegy hónapokig anélkül, hogy a szabad memória egy picit is fogyna (csak áramszünet meg ilyenek miatt szoktam újranidítani).
"nem száll el uj progrmafrissítéstől.."
Az XP sem. Ha agyonszemeteled a registry-t, akkor esetleg lelassul, de ez is orvosolható.
"ha akarod..mert ha nem akarsz linuxot akkor semmi értelme"
Pont ez a lényeg. Nincs kifogásom a linux ellen (régebben fontolgattam is az átállást, de az XP lebeszélt róla), de a win ellen sem, így egyszerűen azt használom, amelyiket megszoktam. Ráadásul mivel a win ilyen elterjedt, úgysem tudok tőle megszabadulni. -
RomaniaBoy #81 Nekem pedig 1 és fél év mulva veszek Windows Vista. Mikor már jobban javitani vistábabn. Egy fonots elönye van: DC++ és P2P világa betudjuk bement. Nincs akadályok, akkor szeretlek töltés az P2P Hálozatból. Hehe. -
Adenoma #80 tényleg tűrhető 50.000 forint egy oprendszernek.. tényleg. gondolkodj már mirlőtt leírod.. -
BiroAndras #79 "Csilivili 3D-s motort meg majd megnézem, hogy barátkozik meg a TV tuner képével, mert Linux alatt ez volt az egyik legnagyobb problémám, hogy nem tudta ráhúzni a 3D-s desktopra a TV képet."
Nos, kénytelenek lesznek megoldani. Ha Vista alatt nem megy valamelyik tuner, akkor annak vége. Ha linux alatt nem megy, akkor veszít pár tized százalék felhasználót.
"Egyébként aki már látta az Xgl-t az nem fog hasraesni a Vista GUI-tól"
Ez igaz fordítva is.
"Ez újdonság? Nem tudom nekem már több éve van az OS-emben"
Mivel a win desktop OS-nek indult, nem nagygépes terminálos OS-nek, eredetileg nem volt benne jogosultság kezelés. Hálózat nélkül az felesleges. Viszont kompatibilitási problémák miatt utólag nehéz integrálni, ezért csak most lett. Már legalább 10 éve lehet win-t használni korlátozott jogosultságokkal, de sok program nem szereti, így a júzerek sem szeretik. Tűzfalra nem túl régóta van szükség, az XP megjelenésekor még nem volt olyan fontos. Később meg raktak is bele (és nem olyan rossz az).
Diagnosztikai eszközök terén nem nagyon ismerem a linux képességeit, de szerintem te se láttad a Vistát. Javaslom nézd meg, mielőtt ítélkezel.
Pl. itt:
http://winportal.net/?cat=vista
http://winportal.net/?id=374
"Hozzáteszem, az hogy DX10-et nem rakják bele a XP-be az is csak azt mutatja, hogy a kutya se váltana operációs rendszert, ha nem kényszerítenék rá."
Mint már sokszor leítuk, XP-re nem lehet portolni a DX10-et. Sok más fícsört kiadtak XP-re is.
"Mert rájött, hogy az emberek nem fognak váltani PCI-E-re, mert annyival nem jobb?"
Igazából jobb a PCI-E, csak még nem érződik. Az egyik előnye, hogy a CPU és a GPU közti kommunikáció mindkét irányban egyformán gyors. A másik meg hogy több nagy sávszélességet igénylő eszközt is használhatunk (most ez több videokártyát jelent, de később lehet más is, pl. Physix kártya). -
Akuma #78 Nem minden alaplapnál van ez így, az Athlon 64 -es lapok nagy része igényli a floppy-t, az enyém nem, egyébként nekem is satára megy mindig a win cd-ről bootolva... -
Grandpenge #77 Lehet hogy én hülye vagyok, de ha RAID-es xp-t akarsz telepíteni akkor tényleg csak floppyról lehet megcsinálni!!!
Tudjátok, ott az elején kell megnyomni az F6-ot!
:) -
Grandpenge #76 :)
vicces. A nagy "linux-vakság"-tól észre se veszitek, hogy évek óta azon görcsöl minden linuxos, hogy windows-os programokat tudjon futtatni linux alatt:)
tiszta röhej -
kbupdate #75 istenem... már megint a sok okos...
Bootolj be XP-s CD-vel, és indítsd el a telepítést. Ha közben kell vmi driver (még a GUI-s telepítés előtt gyk), akkor az CSAK floppy-n mehet.
Másrészt, nem igaz, hogy ha SATA-s a hdd, akkor már feltétlenül kell neki a driver. Én számtalanszor telepítettem már Xp-t (SP2 integrated), hogy SATA-s hdd volt a cél particio, és szó nélkül látta, és települt rá.
-
#74 A linux és windows között eszméletlen nagy különbségek vannak. Mindenki igényei szerint választ. És az átlag felhasználó igényeit nem elégíti ki a linux. (ahogy engem se, és a windows felhasználóké se) És nem csak annyiból tud többet a windows hogy arra írják a játékokat -.-
Minden újabb verzióju Windowson fejlesztettek valamit, amivel jobb lett. És most sokkal többet. Nem kell fostalicskázni, megítélni egy meg sem jelent oprendszert, amit már évek óta fejlesztenek. Amit ígértek valószínűleg most be is fogják tartani, és egy jó oprendszert fognak kiadni, sokkal jobbat mint a win xp, és valószínűleg jobb mint a linux meg ezek. Sok újítás lesz benne, nem csak a kinézet.
Én "beveszem" amiket mondanak, mert a betak mar jó jeleket mutatnak. Azt hogy mi lesz ténylegesen benne azok közül amiket ígértek, azt meg majd meglátjuk.
És nem kell hülyének nézni aki várja a windows-t, és főleg nem kell itt fostalicskázni, akármennyire is tudsz mindent már (mikor még ki se jött).
Linux meg itt nem hiszem hogy valakit is érdekel, hogyha egyszer nem elégíti ki senkinek se az igényeit, nem csak(!) a játékok miatt. -
#73 vagy is...vezettek be vele, késő van már gondolkozni is. -
#72 akkor jobban nézz utána, mert igen is jóval gyorsabbak lesznek :)
és sokkal egyszerûbb programozni is, azon fölül egy csomó újdonságot bevezettek vele.
jó lesz az =)
-
wanek #71 Vegyél egyből hármat. Biztos ami biztos. -
#70 "- A DX10-zel gyorsabbak lesznek a játékok."
Ezt kimondta? Max több csillivilli effekt lesz, de gyorsabb nem lesz. -
#69 Ki kell javítanom téged egy pontban. Az Xp-n is lehet telepíteni a drivereket cd-ről, dvd-ről, USB kulcsról, bármiről. -
roberttoth #68 :) Mindig ugyanaz a vita :D Fogalmazzunk úgy, hogy mindkét rendszernek megvana maga előnye. Pl. Linuxra a Canon nyomtatómat lehetetlenség felrakni, míg az Xp csak "Új hardvert talál". Bár tudom, hogy ritka eset, de a laptopomon a linux nem tudja felismerni a pendrive-omat. Utána néztem a neten, de sajna semmi sem segített. A multimédiatámogatása sem a legtökéletesebb. Szóval a Linux és a Win más-másra jó. A Linux inkább való munkára a jobb memóriafelhasználás és a "gépközelibbsége" miatt, míg a Win kényelmesebb. -
Morden23 #67 "de funkcionalitásban a többiek mögött kullognak de funkcionalitásban a többiek mögött kullognak"
És ez téged legalább annyira zavar, mintha a barátnődet az orrod előtt dugnák. Igazad van, olyan is...
"A nevemhez semmi közöd, de neten mindenütt megtalálsz ezzel a nickkel, az arcom egy részét a logómon is látod, a blogomon pedig az egészet. Ezzel szemben te nem vállaltál fel semmilyen elérhetőséget. Ki is a névtelen?"
Nem érdekel a neved. És ne kezdj el óvodás védekező reakciókba fogni, hogy ha üvölt az egyik gyerek, akkor te hangosabban fogsz. Nem érdekel a neved, az arcod egy része és egésze sem, és a blogod meg pláne, elvből nem olvasok megánblogokat (ez nem leoltás, egyszerűen nem szeretem őket, semmi több).
Amit ezzel mondtam, az az, hogy elég nagy parasztság olyan dolgokat leírni egy fórumon, amitől a másiknak (esetünkben DjDano-nak, de még nekem is) kinyílik a bicska a zsebében, de itt csak egy monitorra lehet dühös, az meg elég ócska dolog.
"jóval kisebb anyagi befektetés mellett, és erről mindenki hallgat, mint a sír. "
Ezt az ökörséget. Nem hallgat róla senki. Tele van üvöltve a szaksajtó és a net is a Linux jó tulajdonságával. Mégis, nem ugranak azonnal a Linux-dobozra a felhasználók. Ennek okai vannak, ÉS ERRŐL HALLGAT MINDENKI, MINT A SÍR. Ugyebár egy linuxosnak sem jobb, sem egyszerűbb oprendszer nem létezik, mint a pingvin.
És ez tény. A Windows egy "átlagos" felhasználónak (net, video, zene, játék, dolgozni) azt sem kell tudni, mi a tököm az a "kernel". De persze ezt itt sokan elfelejtik, és azzal érvelnek, hogy "tanulja meg használni, nem is olyan nehéz". Mondjak neked szerintem nem nehéz dolgokat?
"Neked ki szólt be?"
Az ország, amit szerinted DjDano elárult, az bizony demokratikus állam. Nem kell beszólni ahhoz, hogy megtaláljalak. És ha nem tetszik a véleményem, akkor peched van. -
#66 Gratulálok eme mély és szigorúan szakmai érvekkel tarkított vitához. Mit össze nem bírtok rágódni ezen a felületen is. Mintha nem lenne majd kikapcsolható... arról meg egy szó sem esik, hogy a háttérben milyen technikai újítások tömkelege található a Vistában.
Meg mi ez a kifejezés, hogy "Winfos" ? Megnézném, hogy aki ilyet ír, mennyire érti a szakmát és milyen szoftverek kerülnek ki a kezei közül. Aki pedig nem ért hozzá, ne fikázzon. 1000x el lett magyarázva, hogy a Windows és a Linux is más más célközönséget és felhasználást céloz meg. Mindkét oprenccer törekszik az általános felhasználhatóságra és mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Meg kell ismerni mindkettőt és a száraz tények alapján eldönteni milyen feladatra melyiket fogjuk használni. Elegendő tapasztalattal pedig mind egy Linux mind egy Windows operációs rendszer jól karbantartható és üzemeltethető. -
kogasom #65
Úgy bírom ezeket a Vista <-> Linux párbajokat :D Van sok windowsos, aki:
a) szidja a linuxot
b) mond észérveket is (sajnos nagyon kevesen vannak)
<elfogultság>És az észérvek bármennyire igazak, a jó részüket már tudja a linux. És az egyetlen dolog amivel a Vista többet tud az az, hogy windowsra írják a játékokat.</elfogultság>
Ezzel szemben van pár linuxo, aki hangoztatja az észérveket, utána már feladja, és ez esetben akár jelentős vitaszinvonal csökkenést is mutat.
-
#64 Neked ki szólt be?
"Eszedbe ne jusson meghatározni azt, hogy kinek mire van igénye."
Azt azért ugye szabad elmondani, hogy nekem mire van igényem? A csicsa szerintem másodlagos dolog, a lényeg, hogy működjön jól. Sajnos a MS-nél pont fordított a sorrend: elsősorban a csicsára koncentrálnak, de funkcionalitásban a többiek mögött kullognak (bár mostanában egyre inkább próbálnak rákapcsolni), mégis mindenki isteníti, és nem említik sehol sem az alternatívákat. A legtöbb Linux mögött nincsenek súlyos pénzekért megvett hírek és konferenciák. Szinte csak a felhasználók pozitív tapasztalatai népszerűsítik, sajnálom, ha ez szúrja sokak szemét.
"miért van az hogy minden linux fan tök ideges lesz ha vitáznak vele? :DDD"
Mert nem vitázol, hanem kötekedsz. Ezek a Linux fanok olyanok, hogy szeretnek észérveket hallani, és nem feltétlenül a hangosabbnak adnak igazat.
"Amugy neked hiába érvelnék, totálisan elfogult vagy ez minden szavadból látszik, na meg a logódon is ott vírít a pingvin..."
Tehát mégsem lehet következtetéseket levonni a logó alapján. OK, elismerem, hogy DjDano nem egy brazil nacionalista, Gameplusz pedig nem szerepelt verekedős játékban. De akkor megkérném DjDano kollégát, hogy ne próbáljon kibújni a vita alól a logómon látható Tux logóra hivatkozva, és elevenítsen fel pár érvet, ami tőle hangzott el és megmagyarázza, hogy miér van igaza (például mivel járatom le magam). A félreértések elkerülése végett: nem állításokat, hanem indoklásokat várok.
"Nagy élmény lehet névtelenül-arctalanul-veszély nélkül"
A nevemhez semmi közöd, de neten mindenütt megtalálsz ezzel a nickkel, az arcom egy részét a logómon is látod, a blogomon pedig az egészet. Ezzel szemben te nem vállaltál fel semmilyen elérhetőséget. Ki is a névtelen?
"Attól, hogy valami nem ingyenes, attól még nem szar"
Nem mondta senki, hogy szar. Egyszerűen csak az alternatív technikák a ma olcsón elérhető gépeken tudják ugyanazt (vagy többet) nyújtani, jóval kisebb anyagi befektetés mellett, és erről mindenki hallgat, mint a sír.
Miért az a hülye, akinek van viszonyítási alapja, mikor egy új termék megjelenik, és nem csak a termék korábbi verziói? -
#63 -
#62 kben meg nem teljesen mind1 mi van a logónkon? úgyis csak 1fajta indentitást ad, hogy az emberek már "ránézésre" tudják hogy "te" vagy.
annyira nem számít felőlem hogy mit ábrázol, hogy az már fáj (ha jól mutat, vagy érdekes azt szeretem btw =), de még véletlenül sem gondoltam mély következtetéseket levonni belőle az ember tipusáról/gondolkozásmódjáról/szokásairól stb.