181
-
kbupdate #141 hát pedig az olyna hülyék, mint te, gyakran odasodornak. -
#140 Na Na, vigyázz nehogy szívrohamot kapjál, mert akkor ki fog engem szórakoztatni ? -
kbupdate #139 és még értelmezni se tudod a beírt szöveget. fogyatékos is vagy.
Meg tudod mondani, miért pofázol be, ha egy segg nulla vagy, és semmit se tudsz? Minek szólsz bele? Mondanám, hogy kérdezd meg a "tanító nénid" hogyan kell írni, de sztem halott ügy, mivel biztos, hogy neked nem volt olyan sokha, és NEM IS LESZ! -
kbupdate #138 neked KUSS, KUSS, ÍRTÓ HÜLYE VAGY! és te vallod magad magyarnak? te idóta barom, habár így is csoda, hogy ennyit le tudtál írni iskolai végzettség nélkül. -
kbupdate #137 te balfax láma, "lessz" ilyen az életben nincs a magyar helyesírásban! te segg arcú! az olyanokat mint te tarkón kéne lőni helyszínen. -
#136 killall parancssal lelövöd az x-et, és startx-szel elindítod. itt csak a grafikus rendszert indítottad újra. -
#135 Köszi, hogy beleszóltál.
a) Idézem: "magánhangzóval kezdődő szó előtt és mondat végén hosszú sz-szel ejtjük"
(és írjuk ?)
b) Ez a szabály 3 estben a 4-böl így volt a "kibuta" üzenetében.
c) Az általad idézet szerzö leírása igencsak ellentmondásos (oximoronic)
d) Nézd meg a szóra vonatkozó Feltétels Mód - Jövö Idö-t. -
Benedicht #134 "Kérdés: Mi az, hogy "lesz" ? Ez valami Lengyel szó ?"
Nem ez egy magyar szo:
69. A lesz igealakot magánhangzóval kezdődő szó előtt és mondat végén hosszú sz-szel ejtjük, de más helyzetekben – az ige többi alakjaihoz hasonlóan – röviddel. Ezért a szókép állandósága érdekében az egyszerűbb módon, azaz mindig egy sz
-szel írjuk: lesz; úgy, mint a többiben: leszek, leszel, leszünk, lesztek, lesznek.
A magyar helyesírás szabályai (súgó változat: Taracsák Gábor 2002.)
Forras: http://mek.oszk.hu/01500/01547/index.phtml# -
#133 sza'l kuss.
Nem, nem kér reboot-to képzeld
Még driver telepítésnél is elég ha Xet lövöd ki konzolból míg beállítod aztán start..
Felbontás váltáshoz pedig rebootolni?
-
#132 "Hát igen, VISTA lesz. Mert aki új gépet vesz, és OS-t is megveszo hozzá, lassan már csak VISTA LESZ, és nem lesz XP. Tehát az új gépek csak azzal fognak menni. szép "lassan" a Vista XP fölé kerekedik, és mindenkinek muszáj lesz átállni, ha tetszik, ha nem."
Kérdés: Mi az, hogy "lesz" ? Ez valami Lengyel szó ?
Irtó kikupált vagy; hozzászólásaiddal, meg a nyelvtanoddal is. -
kbupdate #131 Hát igen, VISTA lesz. Mert aki új gépet vesz, és OS-t is megveszo hozzá, lassan már csak VISTA LESZ, és nem lesz XP. Tehát az új gépek csak azzal fognak menni. szép "lassan" a Vista XP fölé kerekedik, és mindenkinek muszáj lesz átállni, ha tetszik, ha nem. -
kbupdate #130 nem értem miért lenne a linux stabilabb. hangya faxnyival se stabilabb a linux az XPtől. (és most akik jönnek a másik disztribre való "jól" bevállt mutogatással, kussolhatnak, hiszen debian, uhu, suse már "bizonyított") -
kbupdate #129 kössz, NEM KELL A KAMU, hogy linux 1x se kér reboot-ot (telepítés közben)...
Pl, amikor a híres neves debiant konfigoltam, VGA-t, hogy milyen felbontásokat tud, megyek vissza a GUI-ba, és nincs ott az adott felbontás, amiket előbb megadtam neki. Na gondolom "Windows Módszer", azaz reboot, és aztán mit ad isten, ott van. sza'l kuss. -
bozsik #128 Az a baj hogy sokan elfelejtik hogy nem mindenki programozó,és tény hogy a linux sokkal - sokkal stabilabb,de pl egy "lol" felhasználó mint pl énis szereti ha egyszerű a op rendszerének a kezelése és nem szereti az uj dolgokat megtanulni,és az se zavarja ha nem kell programozói szinten értenie a dolgokhoz,az is tény sajna hogy a játékprogi 99% a win alá van irva,és ez egy eléggé meghatározó dolog,mert az ember szeret játszani , is. -
Inquisitor #127 Egyszer láttam életemben, de van a Pro-ban "hálózati driver kezelés", igen hasznos lehet komolyabb hálózatoknál (8 gép vagy több), meg van egy elvi lehetőség a többnyelvűségra vagy akár userenkénti másik nyelv használatára. Na ezt még sose láttam működés közben :) -
kbupdate #126 "Win alatt a telepítés után, egy 800x600as, hazsnálhatatlan asztalt kapunk, mivel meghajtó nélkül ugy szaggat mint konyhásnéni a nokedlit
Valamint akkor már egy hangdrivert is le kéne húzni hogy ne systemspeaker pittyegjen mindig.
Jah és akkor még rakjuk föl az Office-t
Ezalatt legalább 3x indítottuk újra a gépet"
Hát ha te olyan hülye vagy, hogy minden egyes reboot kérelmet YES-szel acceptálsz meg is érdemled:D
Office telepítésnél meg amúgyis mióta van reboot?:D láma... -
Inquisitor #125 Nem mellékes kérdés: Az eredeti forrásban KANADAI DOLLÁR-ban adták meg az árakat, de nem lelem most, a cikkíró átszámította USD-be vagy ezek az eredeti árak? -
Morden23 #124 Rendben, vitát lezárhatjuk, de azért nem ugyan az a kategória, amit ő mondott, és amit te. Nekem teljesen mindegy, hogy hogyan nyírjátok ki egymást.
Neki 2 rossz mondata volt, neked több. Részvétem. De lezárhatjuk, tényleg. -
#123 "de azért pl a Gimp sem egy Photoshop"
Lehet, de nem fogom elhinni, hogy 10 magyar PS felhasználóból 1-nél több fizetett érte. Amire annak a 9-nek kell, a GIMP is tökéletes (van ám sok szép plugin is).
Morden23 barátunk kedvéért még egyszer, utoljára:
"Még egyszer, érthetően: büdös nagy parasztság az ember elevenébe vágni egy névtelen-arctalan fórumon."
Olvass vissza pls, hogyan kezdődött. Kipróbáltam én is, hogy milyen következtetéseket lehet levonni valakiről a logója alapján, az más kérdés, hogy utána nem hátráltam meg semmilyen vitától ezekre hivatkozva, szemben DjDano-val (#52).
Gyakorlatilag ugyanazért vered a nyálad, mint én, csak te nem érted. (Most épp nem a Linuxról beszélek, hanem a telibevert logóról, ti. a kolléga lazán lefikázott, anélkül, hogy bármi ontopic érvet felhozott volna, pusztán azért, mert pingvin van a logómban. Érted-e már?)
LMAO = Laugh My Ass Off
Természetesen nem gondolom komolyan, hogy DjDano egy brazil nacionalista nyelvész-focista, aki itt kémkedik. Ez a diagnózis, kizárólag a logója alapján felállítva, pont olyan hibás, mint a pingvin miatt azt mondani, hogy nem lehet velem vitázni, mert elfogult vagyok. Ha jobban megnézné azt a logót, azt is hihetné, hogy a Linuxomat egy C64-en futtatom. De neki könnyebb volt kibújni a vita alól azzal, hogy pingvin van a logómban, mint elfogadni, (vagy megcáfolni), hogy ez a hír egyszerű reklámfogás. Legközelebb gondolkodj pls, mielőtt beleokoskodsz valamibe, mert speciel ehhez a thread-hez semmi közöd nem volt. Arról nem tehetek, hogy felszínesen olvasol, és félreérted. A parasztok emiatt rögtön parasztozni kezdenek általában, szerencse, hogy te kivétel vagy.
-
#122 Nem mondtam h nehéz ezeket a drivereket fölrakni, csak azt hogy fölkell.. és ez eleve több időbe telik..
csak hogy kötözködjek, irodai gépekben ritkán van SBLive =))
Az én kis alaplapi AC97-es csodám megfelel
Eredetileg csk arról szólt hogy mennyi idő egy alap rendszert beállítani. Egy alap irodai rendszer telepítés után azonnal előállt.
Ubuntum van, és eddig semmi bajom nem volt
csak szöveges módban (singleuser módban is)
indulni
-
#121 Továbbá a pénzes oprendszereken működnek a pénzes, korszerű programok: kép-, hang-, videószerkesztők, játékok.
Persze mindenből van alternatíva linuxra is, de azért pl a Gimp sem egy Photoshop -
#120 hát a hozzászólásoddal erősen vitatkoznék:
"Win alatt a telepítés után, egy 800x600as, hazsnálhatatlan asztalt kapunk, mivel meghajtó nélkül ugy szaggat mint konyhásnéni a nokedlit
Valamint akkor már egy hangdrivert is le kéne húzni hogy ne systemspeaker pittyegjen mindig."
Előveszem a videókártya/hangkártya CD-jét, azok hülyének való módon még maguktól el is indulnak. Néhány kattintás és fennt is van. Maga a képernyő beállítása utána gyerekjáték.
"Hang azonnal működik, 5.1 támogatással (mondjuk irodába ez nem létszügség) de el is lehet felejteni."
Nem feltételnül. A Debianon kifogott valami hülye nevű, ritka kártya...hmm asszem SBLive! volt a neve.
"a zárt forrásu nVIDIA drivert csak akkor kell felrakni ha 3D gyorsítást is akarsz"
Mi sem egyszerűbb ennél, csak imátkozz, hogy minden csomag meglegyen, megfelelő kernel fusson és jó runlevelben legyél, amikor néhány disztribució már nem is hajlandó szövegesen elindulni (azt hiszem az Ubuntu)
Persze most azt a szitut vettük figyelembe, hogy egy disztribúció legújabb változatát tettük fel friss kernellel, amiben megtalálható az új hardvereinkhez való támogatás. Ellenkező esetben lehet kerneltfordítani. Nem tudom, hogy egy amatőr felhasználó hogy bírkózna meg vele.
Szuper dolog a linux, de miért akarjátok megmagyarázni, hogy egyszerűbb a kezelése egy windowsnál? -
#119 (Egyébként zárójelben jegyzem meg; ha már fekete Angolosan akarsz írni akkor a szignódban a W helyett V használj, mint FOREVA ami = FOREVER - feketésen. W= U-ként kiejtve) -
#118 Igaz. De ne feledd megemliteni a UNIX commandsoros terminált se. -
#117 (Zárójelben jegyzem meg annak, aki nem tudná, a mostani Mac OS BSD alapú, szal a Linux unokatesója;))) -
#116 ÁÁ ezt kárvolt, mindjár jönnek a "MacAzSzar" vérpistikék -
#115 Hát ez már megint egy qurva szórakoztató thread. Javaslom, hogy az SG fórumokat nevezzék át "Kispolgári Szinház"-zá...
Én meg közbe 3 Mac-et futtatok összekötve + 1-250Gb(3FW+3USB2) küls? HD-t, mindezeket egy kijez?n, egy billengyüzettel és egy egérrel kezelve.
-
#114 "A mondatodból az derül ki, hogy az egyszerű felhasználónak a pasziánsz és az MS Office kell. Hát akkor tudja mit akar, tehát ott vagyunk, ahol a part szakad: Windows."
Vagy Linux mert akármelyik disztróban ezek is megvannak.;)))
Vagy valami más igényesebb OS, amiről még a mélyen tisztelt "szakeberek" sem hallottak QNX, BSD vagy akármi.
Én amúgy elégedett vagyok már a mostani winekkel is, mint ahogy elégedett voltam az Amiga 3.1-es workbenchével is ezelött 10 éve. De nem is látok nagy változást.
Nincs semmi bajom a winnel, csak nem látok rajta semmi fejlődést, de ami még rosszabb: hátteret sem arra, hogy ilyenre képes lenne.
Szerintem ennek a bizonyítéka, hogy a Longhorn/Vista fejlesztését ki tudja hányszor kezdték újra.
Olyan "apróságoknál" kezdődik a dolog, hogy a megjelenítést az OS 0 ringjébe raktak! Ez okból is, én legalább is nap mint nap találkozok kékhalálal, ami 1 gépes rendszernél csak egy reboot, viszont egy hálózatnál...!
Lehet hogy nem a M$ írt rossz drájvert hozzá, "csupán" az OS struktúrája szar eleve. De mondom ezzel együtt lehet élni.
De továbblépni, fejleszteni a kompatibilitást is megőrizve, már nem igen.
De ezért fájjon az M$ fejlesztők feje!;) -
Le Kurde #113 jól beszélsz -
zentus #112 Bocsi ha valakit megsértettem volna..... Elsősorban linuxot használok.... AZ használjon ilyet aki kicsit tisztában van a számítógép fogalmával.... Nem akarok senkit rá beszélni, de amennyi időt elszúr az ember a windows beállításokkal addig egy komplett linuxot betud állítani és minden benne van ami az embernek kell. (és egyre több szoftver jelenik meg hozzá).....
Kinek a pap kinek a papné.... -
#111 Ebben telljesen igazad van, valóban nem kéne kereszteshadjáratot folytatni Win-ellen
Fel lehet hívni a Linux előnyeire a figyelmet, de ezt ne ugy h automatikusan hülyének nézzük azt aki ezt nem fogadja el elsőre (nem baszogatásból mogyi..és valódi gyümölcsdarabok powa :))
És BiroAndas.. kételkedni szabad..
de valóban könnyebb linuxba beletanulni 0 alapismeret nélkül mint Win-ről átállni.. ugyanis a legfőbb hátráltató erő a Win$es beidegződések
Emiatt adják föl általában az elején..
me nem ugyanott van az ikon o.O -
Morden23 #110 Oksa, nem veszem annak.
A mondatodból az derül ki, hogy az egyszerű felhasználónak a pasziánsz és az MS Office kell. Hát akkor tudja mit akar, tehát ott vagyunk, ahol a part szakad: Windows.
Ezzel meg én nem akarom azt mondani, hogy a WIN a jó megoldás és minden mást húzzanak le a klotyón, de azt akkor sem fogom soha megérteni, hogy a pingvinfanoknak miért okoz FIZIKAI FÁJDALMAT az, ha valaki nem csak használja a Windows-t, de még elégedett is. Az ilyen ember láma, Bilgécfanboy, hozzá nem értő, idióta, kretén és minden egyéb.
Savanyú a szőlő, vagy nincsen barátnő? Nem kéne azt hinni, hogy egy embert meghatároz az oprendszere, mert ez annyira szánalmas, hogy már leírni is szégyen. -
#109 "Elárulok egy titkot: az egyszerű felhasználó nem vágyik a Windowsnál többre."
Elárulok egy titkot: az egyszeri felhasználónak halvány lila gőze sincs mire vágyik, az offiszt keveri a vindózzal, és fogalma nincs róla, hogy a kedvenc passziánsza melyiknek a része.
Ez nem beszólás volt!;))) -
Morden23 #108 "Nem érdekel a neved. És ne kezdj el óvodás védekező reakciókba fogni, hogy ha üvölt az egyik gyerek, akkor te hangosabban fogsz. Nem érdekel a neved, az arcod egy része és egésze sem, és a blogod meg pláne, elvből nem olvasok megánblogokat (ez nem leoltás, egyszerűen nem szeretem őket, semmi több)."
Még egyszer, érthetően: büdös nagy parasztság az ember elevenébe vágni egy névtelen-arctalan fórumon. Én ezt nem tettem meg, te viszont igen. Ha ezt nem fogod fel, akkor menj vissza az általános iskolába.
OK, a fostalicskázás erős volt egy cseppet, ettől függetlenül engem nem tud meggyőzni a Vista, még akkor sem, ha minden második hír róla szól, a várható megjelenése előtt évekkel, sőt, még a fejlesztése elején is (mikor még hosszúkürtnek hívták). Szerintem ez a hír is, ahogyan sok előző is, csak ingyenreklám a MS-nak. Amikor IT híreket szeretnék olvasni, akkor nem MS-reklámokra vagyok kíváncsi.
Ne olvasd el, SŐT ne is pofázz bele irritáló fostalicskázó stílusban. Képzeld, én sem olvasok pl. Story magazint, mert rühellem. De nem is írok be a levelezőrovatba, hogy "fostalicska bulvársajtó dögöljetek meg van sokkal jobb is nem hiszek nektek".
A Windowsosok többsége - tisztelet a kivételnek - úgysem ismeri a vitapartnert (mmint a Linuxot), míg ugyanez fordítva sokkal ritkább.
Ellenben a Windowsosok nem is azt szokták ugatni, hogy a Win mennyire übertápabb a Linuxnál, csak azt, hogy hagyják már őket békén a Linuxosok a picsába, nem akarják a pingvint használni, és nem is fogják, a fostalicskázásra meg nem kíváncsiak. Az IT tudás meg nem jogosít fel arra, hogy más ember életébe beleszólj.
Ja, és te írsz itt nacionalizmusról meg nyelvészkedésről? Mi a jó halál az az LMAO? Írj magyarul, mert nem mindenki pörfikt itt errefelé lolnyelvből.
Elárulok egy titkot: az egyszerű felhasználó nem olvas szaksajtót, IT szaksajtót biztosan nem.
Elárulok egy titkot: az egyszerű felhasználó nem vágyik a Windowsnál többre. Egy intelligensebb ember ezt megérti, és nem fikáz egy olyan dolgot, amit más azért kedvel, mert nem akar annyi időt elbaszni rá, mint te a Linuxodra. Remélem, ez végre érthető. Megírhatod a blogodban is.
-
zentus #107 És mind ez ingyen....... -
#106 Úgylátom még mindig nem érted =)
Nem mondtam egy percig sem hogy KELL buherálni
Ami pedig Win-Linux telepítés beállítási időt
jelenti.. nem mondtam h egy Debiannal kezdjen rögtön szerencsétlen =)
Tegyük föl, irodába kell egy gép levelek írására, szerződésekhez, időnként passziászozni
Win alatt a telepítés után, egy 800x600as, hazsnálhatatlan asztalt kapunk, mivel meghajtó nélkül ugy szaggat mint konyhásnéni a nokedlit
Valamint akkor már egy hangdrivert is le kéne húzni hogy ne systemspeaker pittyegjen mindig.
Jah és akkor még rakjuk föl az Office-t
Ezalatt legalább 3x indítottuk újra a gépet
Egy desktop linux..pl legegyszerűbb a SUSe.. de mondjuk még Ubuntu is, ami meg már Debianra épül..
Telepítés után: Hang azonnal működik, 5.1 támogatással (mondjuk irodába ez nem létszügség) de el is lehet felejteni.
Asztal:Maximális felbontás, előre beállított környezet, a zárt forrásu nVIDIA drivert csak akkor kell felrakni ha 3D gyorsítást is akarsz
Jahh és Office is ott csücsül Alkalmazások>Iroda menüpontban
És kb fél óra telt el első indítás ota, ujraindítás nélkül
Meg a passziász is >Játékok alatt =) -
zentus #105 Debian dobozos????? Na ennek nézz utána, mert nem létezik..... Egy debiant 5$ ért meg kapod dvdn a fejlesztőktől. A suse ára 10 alatt van dobozosban 1 dvd 5 cdvel együtt meg kb 500 oldalas könyv még az árát sem fedezi a 10e Ft. Létezik nagyon sok dobozos linux: ubuntu (csak ritkán lehet kapni limitált), uhu, suse, blackPanther OS.... A debian nem létezik sosem volt dobozosban......... És honnan tudom debiant használok kergetem dobozost, de a fejlesztők azt mondták, hogy sosem létezett... Ja és a linux bármely verzióját szinte ingyen le lehet tölteni, és hozzá a kézikönyvet........ -
kbupdate #104 KI MONDTA, hogy MINDEN ALAPLAPNÁL van ez így? -
strogg #103 Huh.
Nagyon ritka a dobozos linux.Ami azt illeti én már láttam dobozos debiant 23e forintos áron egy bevásárló központ számtech boltjában. Akkorát néztem, mint ide a szaturnusz :))))
Asszem suse-ból viszont van dobzos. A 8.2-ből van is nekem egy, sőt a 9.3 is létezik. És elvben van 10.x-es is,de azt még nem láttam.
De igaz,ez elenyésző. Ha belegondolok, hogy 449 linux disztró van. (pendrive, floppy, live, illetve minden létezőt összevéve.) -
#102 "Nem érdekel a neved. És ne kezdj el óvodás védekező reakciókba fogni, hogy ha üvölt az egyik gyerek, akkor te hangosabban fogsz. Nem érdekel a neved, az arcod egy része és egésze sem, és a blogod meg pláne, elvből nem olvasok megánblogokat (ez nem leoltás, egyszerűen nem szeretem őket, semmi több)."
Akkor légyszíves ne oszd itt az észt a névtelen fikázásról.
"Amit ezzel mondtam, az az, hogy elég nagy parasztság olyan dolgokat leírni egy fórumon, amitől a másiknak (esetünkben DjDano-nak, de még nekem is) kinyílik a bicska a zsebében, de itt csak egy monitorra lehet dühös, az meg elég ócska dolog."
Örülök, hogy eljutott sokak tudatáig, hogy parasztság a logó alapján bármit is kijelenteni a gazdájáról. Ez volt a célom. (Lásd még: #52.)
OK, a fostalicskázás erős volt egy cseppet, ettől függetlenül engem nem tud meggyőzni a Vista, még akkor sem, ha minden második hír róla szól, a várható megjelenése előtt évekkel, sőt, még a fejlesztése elején is (mikor még hosszúkürtnek hívták). Szerintem ez a hír is, ahogyan sok előző is, csak ingyenreklám a MS-nak. Amikor IT híreket szeretnék olvasni, akkor nem MS-reklámokra vagyok kíváncsi.
Azért arra kíváncsi leszek, mikor röppennek fel az első olyan hírek, hogy időnként hazaszólogat a Windows Vista (legálisan használod-e, milyen zenét hallgatsz, merre jársz a neten, stb stb). Volt már ilyesmire példa, szóval nem árt az óvatosság...
Alapvetően nem volt célom egy Windows vs. Linux vita generálása, mert nem sok értelme van. A Windowsosok többsége - tisztelet a kivételnek - úgysem ismeri a vitapartnert (mmint a Linuxot), míg ugyanez fordítva sokkal ritkább. Ami feldühített, az az, hogy már jó ideje minden hétre jut egy semmitmondó hír, aminek csak annyi értelme van, hogy sokszor leírják benne az új Windows nevét, nehogy elfelejtse valaki, mire megjelenik.
"csak a szar 3rd party cuccok."
Mint például az Internet Explorer jelenleg elterjedt változatai, amelyek javascriptek futtatásakor például olyan jól gazdálkodnak a memóriával, hogy külön hackeket kell írni a kedvéért egy komplexebb alkalmazásnál, hogy ne egyen meg többszáz mb ramot, ha nem muszáj. Ja, ez nem is 3rd party. Bocsika, nem szóltam.
"Az ország, amit szerinted DjDano elárult, az bizony demokratikus állam. Nem kell beszólni ahhoz, hogy megtaláljalak. És ha nem tetszik a véleményem, akkor peched van. "
Na, találj meg. És?
" évek óta azon görcsöl minden linuxos, hogy windows-os programokat tudjon futtatni linux alatt:)"
LMAO
"Nem hallgat róla senki. Tele van üvöltve a szaksajtó és a net is a Linux jó tulajdonságával. Mégis, nem ugranak azonnal a Linux-dobozra a felhasználók. Ennek okai vannak, ÉS ERRŐL HALLGAT MINDENKI, MINT A SÍR. "
Elárulok egy titkot: az egyszerű felhasználó nem olvas szaksajtót, IT szaksajtót biztosan nem. Viszont a tech-portálok, mint pl. az SG.hu is, ami a laikusokat célozza meg elsősorban (nem csak az IT-hez laikusokat), nem szoktak túl sűrűn írni az alternatív oprendszerekről, viszont csak magamat tudom ismételni: hetente jelennek meg semmitmondó hírek a még el sem készült Windowsról. Ez nem feltétlenül baj, de nem is kell mindent elhinni, amit ezekben írnak.
Linux doboz egyébként elég kevés létezik, letölthető változat viszont annál több.