631
Ki segít a felvidéki magyarokon?
  • Grenzjager
    tipikus magyarországi vélemény,
    akinek
    1. anyanyelve magyar
    2. Nagyszülei, szülei még Magyarországon éltek, de ő már Szerbiában, mivel szabadkai
    4. betartja a magyarországi(ha itt van) és a szerbiai (ha otthon van) törvényeket
    5. nem vár különb bánásmódot mert magyar
    6. nem jelentgeti ki 5 percenként, hogy ő aztán csak a magyar, de mások persze mind hazaárulók

és szép az önkényuralmi jelképed a logó mellett
    (Az önkényuralmi jelkép használata nem valósul meg, ha az egyébként tiltott jelvény (jelkép) közszemlére tétele a történelem, vagy a jelenkor eseményeiről szóló előadással összefüggésben tájékoztatás céljából történik: az előadás szakmai színvonala büntetőjogi szempontból közömbös. (BH1997. 165.) ) szerintem akkor jelen esetben ez törvénysétő is
  • NFP
    Nem vernek meg naponta ott se senkit

Csak kétnaponta.
  • bazza
    még szerencse.
  • NFP
    És aki pl. Erdélyben él az nem az nem magyar?

Az még Magyarország :D
  • Borg
    Túlzol, ráadásul direkt. Nem vernek meg naponta ott se senkit, és főleg nem kizárólag nemzetiségi indíttatásból. Mint ahogy szerbiában sem, meg romániában sem. De a sajtó ezt mondaná, mint ahogy nem teszi, te akkor is elhinnéd nekik gondolom. Viszont ha a MO-iból csinálnak hírt, az túlzás...
    A kormány pedig politikai kérdés, az EU és MO úgysem fogja hagyni, hogy ez a slota sokáig benne maradjon. De az ilyesmi megmozdítása nem 2 perc alatt megy.
  • tattooed
    én pl. voltam már büntetve, akkor már nem is vagyok magyar?
    (szerinted?)
  • bazza
    az magyar aki magyarnak érzi magát.
    "2. Magyarországon él (legalább 5 éve)"
    És aki pl. Erdélyben él az nem az nem magyar? Jah bocs. kicsit átrendeződött alattuk a térkép. Áh...akkor már tényleg nem magyar. de gááz
  • NFP
    Ennél azért árnyaltabb a kép.
    Szlovákoknál sokkal szigorúbbak a törvények.
    Itt azt szídsz, amit csak akarsz, amíg nem uszítasz tetlegességre.
    Ott jóval kevesebbért is börtön jár.

Nem hiába jelentettük mi is fel a Slotát.
  • Wawro
    Nagyon nagy hazafi lehetsz ha nemérdekel a hazád sorsa, ha még annak tekinted !És senki sem kérte hogy hogyan öltözz ,meg hasonlókat ! És miért pont a te vélemyényed a helyes ? Tényleg nincs min felhúznos magadat! Jaj és még mielőtt elfelejteném ,régen sokkal erősebb volt nemzeti érzés mint most ,csak akkor más elnyomás volt mint most...
  • Voltan
    :DD
  • Grenzjager
    :)

a Lengyelek hadaz üzennek Magyarországnak? (Polak Wegier dwa bratanki) vagy a "harmadik" trianonja előtti Szerbia? esetleg a Magyar Koronához leglojálisabb nép a horvátok?
  • tattooed
    és akik a lecsatolt területeken laknak?
  • NFP
    Maradj már. Még itt a fórumon is megbukik a többség már az első pontnál :D
  • Voltan
    Tényleg vicces, hogy egy ilyen párt legitim módon létezhet. OK, hogy szólásszabadság, meg minden, de azért a rasszista uszítást nem kéne engedniük a szolvákoknak. Pláne, hogy mindketten EU tagok vagyunk, meg asszem NATO tagok is, ez így nevetséges.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem az a magyar, aki
    1. TUD magyarul
    2. Magyarországon él (legalább 5 éve)
    3. Magyarországon adózik (tisztességgel)
    4. Betartja a magyar törvényeket, jogszabályokat (komoly kritérium)
    5. nem vár külön bánásmódot azért mert magyar
    6. nem jelentgeti ki 5 percenként, hogy ő aztán csak a magyar, de mások persze mind hazaárulók

Többiek kíméljenek...
  • Grenzjager
    De Felvidéken embereket vernek meg most már szinte naponta, csak azért mert magyarok ráadásul,
    az egyik szlovák kormánypárt azon a véleményen van, hogy Budapestet tankokkal kell megszállni, ugyanez a Szlovák párt sajnálatát fejez ki azért, hogy a magyarságot nem takarították ki úgy az országból, mint a kutyákat.

Ez így azért már nagyon durva.(milyen európai közösség?)és ettől messze áll a magyarországon külföldiek ellen elkövetett atrocitások, de ezekről a külföldiek elleni atrocitásról be is kell számolni, de hogy mit csinál 4 pécsi ultra napokig vezető hír legyen túlzás..(már csak szurkolói szempontból is, félre ne értsd nekünk nem hiányzik a média, de innen látszik amatőrizmusuk a hírszerkesztőknek)
  • tattooed
    és mivan akkor ha a 'szláv tesók' összeállnak?
    ezek sosem hagyták egymást.
    meg a tény, hogy ezt az offenzívát a "parazita magyarok" kezdték.
    sztem preztízs' kérdést csinálnának belőle.
  • bazza
    nem tagadhatom le ki vagyok mi vagyok és hogy gondolkodom. sry.
  • BlackShadow
    én nem a lenyelés dologra mondtam.. szimplán az ország jobbátételével kapcsolatban írtam.. :) aki sokat nyel nem kiköpi hanem felpukkan .. sztem :)
  • Borg
    Kissé álszent okoskodás volt, de benne van az igazság.
  • Wawro
    Ez nekem eléggé szó kiforgatásnak tűnik ,mivel én csak a környeztemben és a tapasztalt számadatokat említem és én nemlátok magam körül szlovák utállást vagy román utállást és nemvagyok elfogult, hidd el cseppetsem!
  • tattooed
    de az sem okos dolog, hogy mindent lenyelünk és mindenre becsukjuk a szemünket,
    mert mi úgyis kicsik vagyunk.
    (vagy egymás torkának esünk valamelyik topicban)
  • Voltan
    Na bazmeg, ettől megyek a falnak. Mi az, hogy egy nemzet elveszik? Marhaság. Eddig sem veszett el, ezután sem fog. Sokkal gázabb időket is megéltünk már a történelem során. Most sem könnyű, de sosem volt az.
    Én hazaszerető ember vagyok, sőt hazafi, csak éppen nem járok nemzeti színű pizsamában, nincs Nagy Magyarország térképem, és nem kezdek el zokogni, ha meghallom a Trianon szót. És abból nagyon elegem van, hogy ha mostanában bármit is egy kicsit másképp látok, mint néhany nagymagyar, akkor én már rögtön áruló vagyok. Komolyan, mintha kihalt volna a vitakultúra az országban. Ha nézeteltérés van, akkor nem vitázni kezdenek az emberek, hanem fasisztáznak, meg hazaárulóznak, meg "tenemvagymagyar"-oznak. És z sajnos mindkét oldalra igaz. (Már az is nagy baj, hogy két oldalról kell beszélnünk.) Ez végtelenül primitív és röhejes dolog. Így aztán nem is lehet egyről a kettőre jutni.
  • bazza
    Érdekes dolgokról lehet itt olvasgatni. Egymást gyalázzuk, cikizzük azt látom és a végén már azt is el felejtjük hogy miről vitatkozunk. Ki Hungarista, ki nem? Nem ez a lényeg! Hanem az, hogy sehol de sehol ne verjenek meg valakit azért, mert épp az más nemzetiségű. Akár magyar, akár szlovák. Ezt mint ember, másokkal törődő, gondolkodó mondom. Viszont mint magyar, nem hagyhatom figyelmen kívül, és szerintem más igaz magyarok sem, hogy nagyjából 1000 évig mi éltünk itt, és nehogy azt gondolja bámilyen más trianoni ország, hogy 86 év alatt eltiporhatja 1000 év emlékét, kultúráját, hitét, magyarságát. A baj nem az, hogy ezekkel az országokkal éppen milyen kapcsolatban állunk, hanem hogy itt, a "kis" Magyaroszágban is megosztottá váltunk. Én azt mondom. Akárki, akármilyen liberális vagy egyéb eszméket vall, kötelessége kiállni az országa mellett. Aki pedig nem szeretni Magyarországot, a "szargörgetést" az csak meneküljön... meneküljön...
  • Borg
    Ezt nem akartam leírni eddig.

A Hungarista nem az, aki 2006-ban is le van ragadva még Trianonnál, meg egyéb idejétmúlt hangzatos jelszavaknál. Fel kéne ébredni, pont ezeknek az embereknek, és nem másnak, hogy a modern világban már nem ez vezet MO boldogulásához.
  • Gerbill
    Kultúr ember semmit nem tetováltat magára.
  • magus
    nem ciki csak kultúr ember nem tetovál magára turulmadarat meg nagymagyarországot
  • Borg
    Szóval hogyha a MO-i, külföldiek ellen elkövetett nemzetiségi, kirekesztő dolgokat felfújja a média, az hatalmas kár, és bűn, és uszítás, meg hangulatkeltés.
    De ha te teszed ugyanezt, a felvidéki, vagy romániai, szerbiai dolgokkal, az egészséges hungarista hozzáállás. Értjük mi. Mert ugye te pontosan tisztában vagy minden kint történt attrocitás hátterével.
  • BlackShadow
    igen.. de amig ember ember marad nem lesz iyen.. a lényeg h mi már nem éljük meg az biztos.

hungarizmus.. nekem az nem tetszik nagyon h Mo-n ciki magyarnak lenni. Mi közemberek meg amúgy sem tudnánk semmit kezdeni, h jobb legyen az ország.. mivel ahoz mi kevesek vagyunk.. politizálni nem akarok igy ezt ennyiben is hagyom.
  • magus
    És pontosan amit Beast is írt, legalábbis az én baráti körömben szarok magas ívben arra, hogy hány km-el született arrébb, csak tudom, hogy mi folyik ott.
  • magus
    Wawro, szörnyű ami ott folyik, de áruld el mit kéne tennie egy átlag magyarnak.

Azon kívül hogy gépfegyverrel irtaná ki a legtöbb a szlovákokat nem fog semmit sem csinálni van elég baja itthon is.
  • BEAST #233
    nemtudom , en amondo vagyok hogy amig mindenhol ennyire nagy a "hazafisag" meg a nemzeti ontudat addig nem fog elore haladni az emberiseg , ha utanaolvastok vagy csak korbenezitek a hireket akkor azt lathatjatok hogy az egesz vilagon tortennek ilyen dolgok , valakit a szarmazasa , vallasa miatt uldoznek ... es szerintem az emberisegnek az kell hogy az ilyen butasagokat elfelejtsuk es mindenki masban az embert lassa ( most belekezdhetnek a nagy mindennek a vallas az oka temaba de az mar sok lenne a topiknak xD ) ... tudom ez eleg utopisztikus dolognak tunik , de en igy latom ... attol nem lesz jobb Magyarorszag helyzete hogy azt hangoztatjuk mi mennyire magyarok vagyunk es majd milyen jo lesz a magyaroknak , persze most lehet azt mondani hogy nem vagyok hazafi meg hungarista , es igaz is , jobb szeretem az ember megnevezest
  • Wawro
    Pontosan ahogy monddod, mindenkinek kikell tartania! Azok neked az üres szavak ,hogy egy nemzet elveszik? Akkor te már nem is vagy magyar, ha igy látod!
  • NFP
    A legutóbbi az általam nyitott "a (párt neve) szektája mocskolódik" címűről szólt :)
  • NFP
    Már látom a következő Népszavás SG.hu cikket :D
  • Voltan
    Mi ez a hülyeség, hogy a "magyaroknak ki kell tartaniuk"? Ezek csak üres szavak, tartalom nélkül. A cseheknek, a kambodzsaiaknak és a svédeknek is ugyanúgy ki kell tartaniuk.
  • Wawro
    De ő ebben a politikai maszlagot ismeri fel ,mi szerint ez vmi féle uszító szó!
  • Darkboy
    Köszöntek úgy is, hogy "Bátorság!" :)
  • Takezó
    sztem belegondolva nagyon szép köszönés:) én is használom^^
  • Wawro
    Ugyanúgy használják a hungaristák is ,mert a magyaroknak kikell tartaniuk és szorosan fűződik a 2 dolog!