1759
Jurassic Park IV és a Trilógia
  • garex
    a JP2 vége egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű
  • W B
    nekem a JP2 vége tetszik
  • Tirian
    Az első Universal film
  • garex
    én a JP-t 2és fél évesen kaptam meg videon és azóta a kedvenc filmem
  • Tirian
    Én nagyon de nagyon szeretem a Jp zenéjét.
    Az elején mindig vérpezsdítő,izgalams a végén meg megnyugtató.
    Amikor meg egy filmet nézek amit az Universal csinált mindig a Jp jut eszembe.Az volt az első Jp film amit láttam.
  • Jrex
    visszatérve a "himnuszunk"hoz(jp zenéje).nekem azt az időt idézi amikor elsőnek találkoztam a jp-vel(nem a fílmmel)anyu egy olyan helyen dolgozott ahol egy ilyen flipper volt,és mikor ott voltam mindíg azt néztem(5 évesen)és a jp "jel"az piros és a lemenő nap(akkor olyan piros az ég és akkor feketék a dolgok) jut eszembe mindíg és a flipperen is az van,és mindíg azt a nyugodt (nyugtató érzést)dolgot idézi ami a jp végén van,amikor a helikopterrel mennek el a szigetről(ott is naplementés).
  • Tirian
    elég volt az érvelés is
  • W B
    miben? a dínók és hüllők dologban? az a baj hogy nincs mivel alátámasztanom
  • garex
    igazad van
  • W B
    akkor most mi?
  • garex
    hogy W B-nek igaza van az biztos
  • Tirian
    tudom
  • Jrex
    de ő nem.
  • Tirian
    tudom
  • Jrex
    ja az előzőeket W.B.-től kérdeztem.
  • Tirian
    Igen W.B neked volt igazad ebben.Bevallom.
    Viszont a Giga vs. T-rexet nem adtam még fel
  • W B
    most miben is? amit én mondtam?
  • Jrex
    a kétéltűekből fejlődtek ki a hüllők és a dinoszauruszok ősei(mint az ember és a majom ősei h, egy őstől származnak)én nem mondtam h,hüllők,de nem is madarak pl:minden madárnak van szárnya,csőre,nincs foguk...a dinoknál ezek "kivételes"esetek.olyan mintha azt mondanád h, a farkos kétéltűek(gőték,szalamandrák)hüllőek lennének mert ugyan úgy néznek ki vagy valami.a színekről meg annyit h, hány olyan nagytestű állatot ismersz amelyek még a papagájoknál is mintásabbak?(mert az ilyen relytőszín mint pl:zsiráf az ok.)
  • Tirian
    Na jó ebben igazatok van.EBBEN.
  • garex
    tudom hogy a Dimi emlősszerű hüllő
  • W B
    a Dimetrodon emlősszerű hüllő
  • W B
    az elmélet a konvengens evolucióra alapszik.
    vagyis: a kétéltüekből kifejlődtek a hüllők, a dínók és az emlősök. ez a közös ős. (most a hüllő emlős dolgot hagyu)
    vagyis a dinosaurusok csak hasonlítanak a hüllőkre. a kültakaró miatt, és pár apróság. de tényleges rokonság nincs. (igaz egyes fajok tollasak)
    a Dínokhoz csontok vizsgálatával (sajna csak képek) a Pterosaurusok és Pliosaurusok amik rokoníthatok, vagyis dínókkal együt váltak ell a kétéltüeknél. a Plesiosaurusok hát... jó kérdés, számomra a szem gyürű ami miatt azt mondom hogy lehet, de ezen kívül nincs más dolog ami bizonyítaná.
  • garex
    vmi közük biztos van de csak mint az embernek pl. a Dimetrodonhoz
  • Tirian
    Olyan nincs hogy semmi közük a hüllőkhöz bár azt egy szóval se mondtam hogy nincs közük a madarakhoz..
  • garex
    én kiváncsi lennék az elméletedre
  • W B
    a közük hülökhöz semmi!
    én jobban utána néztem a T-rex szövetnek! a kutatásból kiderült hogy madarak izomzata amihez leges legjobban passzol. melékesen még a kétéltüek. a hüllők... hehe, azokhoz NEM!
    ha kapnék megfelelő támogatást utána néznék, mert ezek szerint a kétéltüekből fejlődtek ki, és nem a hüllőkből... vagyis ez sokkal bonyolultabb, had ne írjam le, mi az elméletem
  • garex
    én azt mondom hogy a Dinosaurusok átmenetek a madarak és a hüllők közt de sokkal közelebb álnak a madarakhoz mint a hüllőkhöz
  • Tirian
    Nana azért épp elég szál köti a hüllőkhüz is...
  • W B
    khm. a madarak dínók! ma élők.

amásik, te is elavult vagy... görcsösen ragaszkodc a dínók mint hüllők dolog hoz. holot számomra úgytűnik hogy a hüllőkel való rokonságuk ennyi mint az emlősökkel való rokonságuk.... szinte semmi
  • Jrex
    nekem toll nélkül jobban tetszenek,meg nem annyira agyonmintázva mint az újabb képeken szokott.meg a dinosaurus nem egyenlő a medarakkal, a madarak a dinosaurusok továbbfejlődött leszármazottai.
    -a jp fílmeket szerintetek mért adta át az rtl klub a tv2-nek?
  • Tirian
    nekem nem tetszik de ízlések és pofonok
  • garex
    nem csúnya......
  • W B
    amit linkeltem? sztem meg szép
  • Tirian
    a mindenit de randa
  • W B
    ő az illető
  • Tirian
    lövetem sincs hogy honnan