107
-
dez #27 Már hogy ne...? Pl. a materialista felfogás szerint nem lehet semmi más kapcsolat az égitestek és az ember között, mint a gravitáció. Ez alapján persze, hogy hülyeség az asztrológia. Egy olyan felfogás szerint viszont, hogy minden virtuális, nyugodtan lehet más kapcsolat is. -
Az is megoldás lehetett volna, ha a bolgyók sorából kivesszük a Szaturnuszt, Uránuszt, és Neptunuszt. Akkor a Plútó nem keresztezte volna semelyik bolygó pályáját -
bvalek2 #25 világnézet nem egyenlő a feltételezéssel a dolgok működéséről... nézz meg egy szótárat -
dez #24 Inkább talán te nem érted, mit jelent, amit írok, nem? -
bvalek2 #23 dez: te nem érted a magyar szavak jelentését. már a második hozzászólásod is értelmetlen -
dez #22 Hát ez az: a dolgok működése nem azon múlik, mi mit gondolunk, hogy hogy kellene működniük... -
"A tudósok szerint egy bolygónak az alábbi követelményeknek kell megfelelnie: a Nap körül kell keringenie,.."
pontosabban nem a Nap körül, hanem csillag körül és önmaga nem lehet csillag -
illaes #20 Budán is 1x volt kutyavásár, a Plútó is 1x volt bolygó.
Márcsak megszokásból is hagyhatták volna, csak úgy kakukktojás ként. És akkor lenne 8+1 bolygónk. -
plutó de hülye egy neve volt nem kár érte :D -
bvalek2 #18 dez: a dolgok működőképessége nem világképen múlik... -
dez #17 Én nem tudom, működik-e vagy sem, de mindig elmosolyodok, amikor azt látom, hogy valaki azt állítja, nem működik, mert nem működhet. Pedig ez csak egy bizonyos világkép közegében igaz. -
"asztrologia is csak akkor mukodik"
néhány ember képzelégse szerinted működik? a horoszkóp szerinted MŰKÖDIK? -
bvalek2 #15 sonicXX: te el is hiszed amit leírtál? Sajnállak... -
sonicXX #14 Az asztrologusokat kevesbbe erdekli hogy a tudos kozosseg egy bolygot minek nevez, az asztrologia nem ettol mukodik. Hozzateszem: az asztrologia is csak akkor mukodik, ha hozzaerto szakember kesziti a horoszkopot (nem a bulvarszennyek napi vackairol beszelek, hanem a szemelyes, atfogo, egyeni horoszkoprol). Ez ugyanolyan dolog mint az autoszereles: ha kontar csinalja, mindegy mennyire mukodne egyebkent az autod, miutan belenyult, mar nem fog mukodni. Az asztrologia pedig nem egyszeru dolog, a komoly szinten valo alkalmazasahoz tobb tiz ev tanulas szukseges. Aki 30 eves kora elott azt allitja magarol hogy o asztrologus, hidd el, hazudik - meg akar maganak is. -
Ratty #13 baszics ez eszembe sem jutott, hogy az asztrológusok most mit fognak kezdeni magukkal :D
ennyit a buzi horoszkópokról :DDD -
sonicXX #12 Ez a hatarozat jol peldazza, vagy magyarazza, hogy a vilag miert olyan amilyen.
En meg megalkotom majd az idiotatudos-ellenes mozgalmat.
ggthxbye. -
bvalek2 #11 Végre megszabadultunk a Plútótól. Már a korábbi cikknél is írtam, hogy poénos lenne idővel 791 bolygóról beszélni. Engem már nagyon idegesített, hogy azt a kicsi fagyott golyót bolygónak hívják. Már aludni sem tudtam miatta. Nemrég a Plútó miatt lett kötőhártyagyulladása a feleségemnek. Hogy mást ne mondjak, a libanoni háborút is biztos a Plútó együttállása okozta valami másik kis sz*ros bolygóutánzattal. Szerintem lobbizzunk Washingtonban, hogy tekintettel az emberiségre gyakorolt káros hatására, az amerikai hadsereg robbantsa föl a Plútót! Bomb Pluto!!! Az asztrológusok most biztos sietnek átírni a horoszkópokat...
Ezennel megalapítom a Plútó-ellenes mozgalmat. Célunk az általunk nem kedvelt égitest totális megsemmisítése. Nemsokára találkozhatnak aláírásgyűjtő íveinkkel, melyekben felszólítjuk a magyar kormányt, hogy amerikával együtt küldjön csapatokat a Plútó ellen.
-
Most már beírták! Pont ebben a pillanatban! :D -
Kihagyták a Merkúrt! :DDDD lol -
:) -
"nem zavarhatják pályáját a szomszédos bolygók."
Hát a fiatal naprendszereknél ez nem biztos hogy teljesülni fog.
Ki tudja hány instabil pályájú bolygó zuhant be a Napba, a Jupiterbe. De a Venusz retrográd forgását, a Földből kiszakadt Holdat, vagy az Uránusz keringési síkkal majdnem párhuzamos forgástengelyét elég nagy tömegű testek okozhatták, melyek akár milliárd évekig is keringhettek a ma is létezők mellett. -
plamex #4 Most már csak a kutya jut majd róla eszünkbe :) -
Szefmester #3 tegnap este a TVben a Ceres, Plutó, Kharon, Xena 4es volt a törpebolygók "csapata"
csóri Plútó... ha nem lenne ilyen hülye pályája akkor most bolygó lehetne... -
Na, a megszorítások már a csillagászokat is utolérték!
;))) -
echo #1 Szerintem korrekt megoldás.
Egyébként meg valójában a bolyók csak a csillagok holdjai