88
-
Cat #48 Itt a levezetés, ha valaki érti, hajrá :D
http://front.math.ucdavis.edu/author/Perelman-G* -
Cat #47 Tegnap osztották ki a Fields-érmeket Madridban, a matematikai Nobel-díjnak nevezett elismerést a francia Wendelin Werner, az ausztrál Terence Tao, az orosz Andrej Okunkov és a szintén orosz Grigorij Perelman kapta meg. Utóbbi díjazott azonban valamiért nem vette át a díjat.
A 40 éves Perelman Szentpéterváron maradt tegnap, és nem ment el a spanyol király által tartott ünnepségre, illetve a matematikusok világkongresszusára Madridba. Perelman azért kapta meg a 4 évente kiosztott Fields-érmet, mert megfejtette az úgynevezett
Poincaré-sejtést, amelyre a matematikusok több mint száz éve keresik a magyarázatot. Perelman 5 évet dolgozott a kérdésen, és sikerrel járt.
Egyelõre nem világos, miért nem vette át a díjat az orosz tudós, sokan arra gyanakodnak, hogy egy kicsit megsértõdhetett, amiért tavaly decemberben nem választották be újra a Steklov matematikai intézet tagjai közé, de van aki szerint Perelman egyszerûen nem foglalkozik ilyen felszínes elismerési módokkal. Perelman visszautasította azt az 1 millió dollárt is, amelyet Clay Mathematics Institute ajánlott fel annak, aki megfejti a Poincaré-sejtést. Pedig a pénznek lenne helye: [b]Perelman jelenleg anyjával lakik és összesen 30 angol fontnak megfelelõ összegbõl él havonta. -
duke #46 Csak a szenzacio hajhaszasag miatt talalta ki.
Nyilvan valo hogy egy szelsosegesen ekszibicionista ember aki igy akar felhajtast,hirnevet.Ha csak siman atvenne a dijat,a kutyat se erdekelne az egesz az emberek 99.999 % azt se tudja hogy ilyen dolgokert dijakat szoktak adni. -
Totja71 #45 aki ilyen problemakon tori a fejet, annak egeszen mas dimenziokban kozlekednek a gondolatai, igy hat nem is varhatja el tolunk (a tobbsegtol), hogy ebben (penz), es meg sok mas kerdesben megertsuk a motivacioit. szerintem. -
Tothenkopf #44 sorozatgyilkosos -
Chaz #43 olyan feje ban mint vmi idegbetegnek:D
bár biztos kurva okos...már elnézést a kifjezésért....de akokr is hogy néz ki...meg sztem nem is lehet teljesen normális....bár em 100%:D... -
Emmegki #42 Nem is, inkább Raszputyin, csak ő jár fodrászhoz! -
#41 Egyébként ennek se volt túl sok tudományos tartalma. Az meg, hogy "ezek segítségével az összes lehetséges felület (mint például a Föld felszíne) leírható matematikai eszközökkel" ílyen szövegkörnyezetben meg nem igaz, mivel azokat nem euklideszi szerkesztéssel lehetne csak jól felvázolni. -
Fenjoy #40 Képet látva... Lenin ÉL! -
#39 Durva ez a fejszerkezet. Ilyen csak sorozatgyilkosnak vagy matematikusnak lehet. :) -
#38 Sajnos az a baj, hogy egyikhez sem értek igazán. Aki ezt a kettőt műveli és érti, olyan faszán megél mérnökként, hogy ehaj! -
Sidewinder #37 Minden tiszteletem a csávójé.Nem elég, h egy zseni, még a fáradságos munkáért felajánlott zsét is visszautsítja.Én tuti h ezt nem tudtam volna megtenni.Egyik dolgotsem se a problémát megoldani,se a zsét visszautasítani.Respect. -
gyuri12 #36 én azé elfogattam volna...:D -
tungusca #35 Néha a pénz nem boldogít, a tudományok viszont igenis boldogíthatnak... -
senoy #34 -
idebudanemoda #33 jah,kiszeltünde (a matektudása is) -
#32 Patch. És attól hogy valaki jó matematikus, még lehet sík hülye a programozásban. -
Mr Gumby #31 A kiszeltünde. (szemöldök) -
Dredd #30 igazi őrült zseni feje van az embernek :D ki más visel még ilyen szemöldököt? :D
bár... a viszkisre is hasonlít -
Caro #29 A topologikus terekben csak halmazok vannak, nincsenek kisebb/nagyobb relációk, ezért egyenletek sincsenek, legalábbis ha jól tudom, aztán lehet hogy tévedek. -
#28 Kár hogy nem rakták be egy linkbe hogy mi is az a matematikai "egyenlet" amit meg kellene oldani.
Este legalább lenni egy kis elfoglaltságom. -
#27 a tálész kis té a Thales csak akkor nagy té ha nem a duke thales -
#26 Thálész, és nagy t, mert tulajdonnév... -
fade2black #25 gondolom anno a görögök is uezt gondolták pl a tálesz körröl... -
#24 ha ilyenek csinálnák a játékokat nem kéne pach-elni soha -
Emmegki #23 A komplex számokat is matematikusok játékszerének nézték, aztán kiderült, hogy a váltakozó áramú jelenségeket le lehet velük írni. -
vitus #22 És mi lett az eredmény? -
irkab1rka #21 Hogy pontosak legyünk a http://en.wikipedia.org/wiki/Geometrization_conjecture -t oldotta meg. Tudja valaki, hogy hol lehet utánaolvasni (MAGYARUL!) a 'nil geometry'-nek?
Meg általában ilyeneknek? A primek a hobbim, de illene kicsit topológiával is foglalkozni :)))
Ja, még 50 év, mire az elméleti fizikusok felfedezik... -
vaddiszno #20 Peldaul ha f-ra vesznek es mondjuk le se tojnak mikor segitseget kersz akkor normalis az emberke hozzaallasa ... van annyi penze h megeljen, es ha valakinek van valami ohaja/sohaja az keresse meg v menjen el hozza. Probalj kedves olvaso valami alkoto munkat vegezni es nezd meg h ki es mennyi segitseget nyujt...egy velemeny v eszrevetel v batoritas sokkal tobbet er a penzecskenel... (mna ezt se volt eredetileg kedvem begepelni) -
#19 Nem feltelenul viszik elobbre az ilyen esemenyek a tudomanyt. Annak idejen, amikor Andrew Wiles bebizonyitotta a nagy Fermat sejtest, akkor sem tortent semmi. Egyszeruen azert, mert az egadta vilagon semmilyen gyakorlati haszna nem volt a bizonyitasnak.
Vagyis egy haszna megiscsak van a sok kutatasnak, bar ez nem csak a vegso megfejto erdeme. Megpedig, hogy az ilyen fejtorok soran sok uj problemat talalnak, sot a matematika egeszen uj agai johetnek letre, amik kesobb hasznosak lehetnek mas problemak megoldasakor.
-
#18 Azt a "senki"-t gondold át még egyszer...
-
Aspirin #17 A Nobelt is többen visszautasították már,ő sem enged a korrupciónak!
És nem kell ezért a fejünkben rögtön elefántcsonttoronyba zárni a mestert.
én is azt tettem volna a helyében, mert így olyan helye van, amit senki meg nem ingathat. -
#16 én mondjuk biztos bezsebelném a díjat:), de úgy látszik hogy ő csak a tudományért csinálja és nem a pénzért...ilyen is van:) -
Zozo76 #15 En meg 2db nullat is szamologeppel adok ossze kis tulzassal... :)
szoval semmit nem ertek belole en sem... :) -
#14 Wazz!
Ezek nem vesznek téged komolyan, pedig nekem ugyanez jutott eszembe!
Ez biza egy ufonauta, nem fér hozzá kétség...
-
#13 Ebből a Poincare-sejtésből egy kukkot se értek.
Sose bírtam a matekot:(
Elismerés a csávónak. -
Adenoma #12 hát igen, az átlagos egyszerű emberek központi kérdése a pénz. vannak a pénzen kívül is létező értékek, amelyeket nem értékelnek. már emiatt is kitűnik ez az ember a tömegből. -
#11 idiota.
-
lazly #10 En mar hallotam ezekrol a dijjakrol es intezetekrol... :D Es nem matematikus vagyok, hanem Lazly (mellesleg alkalmazott matematika hallgato)
No udv! -
eke #9 hihetetlen egy ember! Ő egy igazi lángelme!!!