How I Met Your Mother (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én az Arrested Development-et ajánlom, bár nem láttam, de aki megnézte, mindenkinek nagyon bejött. kultsorozat, na.
-the invisible-
-the invisible-
CM-nél javaslom utolsó részt e nézd meg(3x20), mert duplarész, majd õsszel várd meg 1. részt 4. évadból, elég ütõs lesz😊
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. ちび Kicsi
Viszont most végignéztem a Big Bang Theoryt, az nem rossz.
Elsõre 6 részt adtam neki az elsõ évadból, aztán 7et a 2. végébõl, de nem tetszett.
Earlön egyszerûen nem tudtam nevetni, pedig 10 emberbõl 9 szerint nagyon jó.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
egyébkétn pedig majdnem mindegy mit nézel, sokkal többet számít, hogy hogyan nézed. én azt javaslom, hogy angol felirattal nézd a részeket, és legyen mellette nyitva egy szótár progi, hogy az ismeretlen szavakat könnyen le tudd fordítani. ebben az a jó, hogy így biztos, hogy öntudatlanul se "puskázol" a feliratból. késõbb pedig érdemes megpróbálni felirat nélkül nézni részeket, ez ugye kb ugyanaz mint majd a nyelwizsgán a magnóról szövegértés, ill. annyival könnyebb, hogy a kép, meg a szituációk könyebbek. utóbbihoz én nagyon tudom ajánlani az alap Jóbarátok mellett (azért is alap, mert nagyon tisztán beszélnek, könnyen érthetõ) a Two and a Half Men-t (mivel ehhez alig vannak feliratok😊 -bár, ahogy nézem mostmár angol kezd lenni mindegyikhez). Ez a sorozat egyébként már az 5. évadot tudta le idén, és még így is 1,5-2szer akkora a nézettsége, mint s HIMYM-nek, pedig ugyanazon a csatornán mennek. (Itthon mondjuk megosztott a sorozatos társadalom, ellentétben a HIMYM-mel, amit kb. mki szeret itthon, a 2,5Men-t -a magyar feliratok hiánya miatt- kevesen próbáltak be, és közülük se jött be egy jelentõs százaléknak.)
amit _nem_ ajánlok, az a House, meg a The Big Bang Theory (mmint angoltanuláshoz, amúgy mindkettõ k.nagy sorozat), mert idõarányosan nagyon kevés a _nem_ szakszöveg. (Mellesleg a TBBT magyar felirataiban sajnos elég sok a súlyos félrefordítás.)
Remélem segítettem.
/Picit off, de angolozáshoz kapcsolódik, ha kicsit szlengesebb szöveget kell fordítani -ahol, a sztaki, meg az Országh szótár már nem segít, akkor nagyon tudom ajánlani az urbandictionary.com-ot, mint egynyelvû szótár./
My Name Is Earl, ami hasonló ehhez
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
(bár nem lep meg hogy azt hitted, sg.hu-n az a jellemzõ, hogy akkor válaszolunk valaki hsz-ére, ha belekötünk, sajnos -.-)
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Beszarok ha Barney feleségül veszi Robint
gondolom a többi sorozattal egytt kezdõdik szeptember elején, ahogy kell.
mert beszúrom az egyik legjobb jelenetét az évadzárónak.mindegy mennyiszer látom,még mindig röhögnöm kell 😊
és a slowmo verzió:

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
ezt csak úgy érdekességképpen
Türelmetleneknek: http://rapidshare.com/files/116633297/How.i.met.your.mother.S03E20.hdtv.lol.hun.zip.html
Vége az évadnak. Õsszel természetesen folytatom. Jó szórakozást!
http://libri.hu/hu/konyvek/irodalom/szorakoztato_irodalom/sci_fi/szintetikus_alom
Remélem segítettem
Jelenleg még nem találtam.
http://libri.hu/hu/konyvek/irodalom/szorakoztato_irodalom/sci_fi/szintetikus_alom