How I Met Your Mother (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tnm
elõször én is erre gondoltam, aztán rájöttem, hogy úgy is lesz dualdub😊

Az biztos, hogy minden félrefordítást lejegyzek, és részrõl részre jelzem majd az illetékes elvtársaknak 😊
Feltéve, ha lesz comedy central a t-kábelen.

http://libri.hu/hu/konyvek/irodalom/szorakoztato_irodalom/sci_fi/szintetikus_alom

Olyanokat h Suit Up, SnowSuit Up, When my bed suits up i want the best for him meg se merek majd nézni 😄

Meg phonefive,highfive,mini(v baby, nem emlékszem)five, bár ezeket viszonylag könnyû 😄

De: Ez az este legen, várj, még egy kicsit, dás lesz, háááát. Azért remélem jó szinkronhangok lesznek. (v nem is szinkronos lesz ? 😄)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

tigeroo
valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem is.

aki igényest akar annak marad a net + zugfeliratok.

plusz ez nyelvtanulásnak sem utolsó
BlackShadow
az a baj h érzem igazad lesz.. a másik dolog amiért számûzöm az életembõl a szinkron az az.. AKCENTUS!! ugye visszatérõ poén h cikizik robin kanadai akcentusát.. na erre kiváncsi leszek.. milyen gagyi "tájszólásos" baromságok váltják fel :\
De nekem se legyen igazam..

Még látom magam elõtt a szebb világot, ahol feliratosan adják le a mûsorokat a tv-k..

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

tnm
engem föleg az zavar, hogy a magyar cím szerkezetére elég nehéz lesz átültetni a:
...and that's how i met your... aunt Robin. /...és így jártam... Robin nénikétekkel??? vagy a sztrptizes csajnál:
...and that's the true story of how i met your mother. /... és ez az igaz története, hogy hogyan jártam anyátokkal???

tipikusan azt jelzi, hogy akik a címet választották nem nézték meg az elsõ évadot sem és nem látják elõre, hogy mennyi problémát, vagy kihagyott poént okoz majd, ha nem maradnak minél közelebb a szószerintiséghez. másik ehhez hasonló félelmem, hogy a részeket is iyen szabadosan fogják fordítani és mindig csak egyet (ellentétben azzal, hogy a teljes évadot megnéznék elõre és utána elõlrõl kezdenék fordítgatni). ez HIMYM-nél különösen veszélyes amiatt, hogy rendszeresen fûznek hozzá újabb csavarokat korábbi részek jelentéktelen mellékes mondataira, jeleneteire (pl. Lucky Penny c. rész is sokkal korábban már elõ van készítve). így aztán vagy nem tudnak majd mit kezdeni és apróbb zavarok maradnak a részek folyamatosságában, vagy -mint a jóbarátokban is elõfordult- , ha visszaemlékezés van, akkor az egyszer már lefordított jeleneteknek is más új szinkronnal lesznek, hogy ott már mûködjön a késõbbi poén.

és ezek csak azok a félelmeim, amik HIMYM specifikusak, NE LEGYEN IGAZAM, de fogadni mernék rá, hogy tele lesz félrefordításokkal, mint minden sorozatszinkron kb.; ráadásul olyanokkal, amiket csak azzal ki lehetett volna kerülni, hogy megnézi a fordító a már létezõ "rajongói feliratokat" (nem mintha hibátlanok lennének, de legalább menetközben a hivatásos fordító is rácsodálkozna, hogy: "jah, hogy ez ezt akarta jelenteni, tényleg"; ugyanis legyen akármennyire is jó, mindenki hibázik, de több szem többet lát -több angolul tudó és amcsi kultúrát ismerõ ember több poént, kifejezést ért meg)

ha lesz, majd kipróbálom magyarul is, de elégvalószínû, hoyg csak felhúzom magam rajta.

ProGabe
még egyik szitkom sem aratott osztatlan sikert M.o-n (bizony, a jóbarátok sem!). sajnos ez sem fogja megváltani a világot

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Pont erre a kétértelmûségre utal a cím. De nekem se tetszik.
A szinkron rengeteget el fog venni a sorozat értékébõl
(elrontott szóviccek, rosszkor alákevert nevetés, átültethetetlen pokluturális utalások), úgyhogy nem fog akkora sikert aratni, mint megérdemelné.

http://libri.hu/hu/konyvek/irodalom/szorakoztato_irodalom/sci_fi/szintetikus_alom

Arra vok kíváncsi h h járt. Járt mint dating, vagy megjárta mint megszopta 😄

Ezek nagyon jók! Kivéve, hogy az S1 bakikból, az elsõ poént nem értem (the green testicle...), ha tud valaki segítsen, thx.
Lacee
no igen, voltak jobb ötletek is a szavazason, kar hogy pont ez tetszett a fonokoknek...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Jesszus... Így jártam anyátokkal?? Most komoly?😄 Miért nem lehetett 'Így találkoztam anyátokkal' ?!, mert talán ezt meséli, nem azt,h így járt vele, ááá!:S

\"If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they\'ll kill you.\"

Remélem nem Veronica Marsos 😄

ProGabe
viszont kihagyták a kettõspontot, így nyelvtanilag helytelen <#alien>

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

BlackShadow
majd vki egy fél perces részletet tegyen közzé h milyen rémes a szinkron 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Count Adyn
My name is Earl -el legalább megbirkóztak😄😄DAS

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

ProGabe
érdekes cím :S

Hétfõtõl csütörtökig 21h-tól, szombat vasárnap 15h-tól 'Így jártam anyátokkal' címmel megy majd
http://www.comedycentral.hu/cikkek/19-hirek/113-comedy-musorok-napi-12-oraban
http://www.sorozatjunkie.hu/2008/09/12/delelotti-videok-2-how-i-met-your-mother/

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Itt az épület 😊

Bulykin
Sara Paxton lesz Nora, Stella testvére a How I Met Your Mother-ben.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

passatgt
kommentek:

"I'm awesome."

😄

Ted Mosby is a Jerk dot com

Dear Resident xDD

Bulykin

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

tnm
yapp

Tuti vótmá, de akkor is 😄 Tök fura látni énekelni, bár Dr Horrible után meg lehet szokni ^^

Malakai
Ja Comedy Central, akkor nem szóltam..
Mondjuk ahoz képest, hogy hamarosan indulnak még nem adtak le mûsorrendet, ez nem szép dolog. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ProGabe
azt már régóta lehet tudni!

Malakai
Elõbb várd meg azt a hírt, hogy megvette vmelyik csatorna...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Valaki tudja mikor lesz magyarul?

Szerintem aláírták.😊

\"If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they\'ll kill you.\"

passatgt
rendesen aláírt, vagy csak belehímezték?😊

Ha már múltkor írtam,h a sorozat kapott egy ALMA jelölést, akkor azt is le kell írnom,h meg is kapta.😊 Sõt, Neil is kapott egy Golden Icon Awards díjat Barney-ért. Még Neil: szerdán volt Letterman-nél - http://www.youtube.com/watch?v=ZUhE7VBOZjo

Nosztalgiázzunk kicsit 😊:

tigeroo
jaja

meg barney is rendben van úgytünik😄

végülis eltelt 1 nyár...
de várom már 😄

Ted haja még mindig zsír.

passatgt
ez a felbontás kéne videóban is😊

tigeroo
*remélem marshallnak hosszu a haja

>>>nézem 😄
Bulykin

Lacee
persze rájöttem hogy én is tudok rendelni (pár egyéb könyvvel egyetemben), úgyhogy köszönöm de nem élek a lehetõséggel 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mivel csak elõrendelés, még vissza tudom vonni, szóval ha komolyan gondolod, megosztozhatunk a postaköltségen😊

Casillas
már csak egy hónap 😊

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Én itt kaptam a tippet scrubsra meg egyéb sorozatokra szóval király topic ez de örülnék már az új részeknek is(tudom ,hogy késöbb lessz??!!)

Lacee
ehh, ha elõtte szólsz, beszálltam volna... 😊

sorry a floodért, de közben döntöttem 😄

Order #: 002-4845988-5391418
Shipping Method: Standard International Shipping
Shipping Preference: Group my items into as few shipments as possible
Subtotal of Items: $31.20
Shipping & Handling: $15.96
------
Total for this Order: $47.16

Delivery estimate: November 7, 2008 - December 1, 2008
Shipping estimate for these items: October 14, 2008
3 "The Bro Code"
Barney Stinson; Paperback; $10.40

jeee 😄

wow, végre találtam egy pörgõs himym topicot. látom, van sok rajongó 😊

ezt a bro code-ot tuti meg fogom rendelni én is 😊

Lacee
ha lesz, rendelni kéne belõle! 😊

Az új évad forgatása már elkezdõdött, video: http://www.youtube.com/watch?v=6_9y5KwjmVI

Másik,h október 14-én megjelenik a Bro Code könyv változata, hangoskönyv formában is, természetesen Neil olvassa.😊
Valószínûleg nem ez lesz a borító, de berakom,h legyen egy kép is.: