869
Az augusztus 20-dikai tűzíjátéknak halálos balesete is lett

A POLITIZÁLÓ EMBEREKET BANNOLJUK!
  • Grenzjager
    EZ VOLT ANNO AZ OMINOZUS FELHÍVÁS két éve!!!!!!!!!! a vihar előtt órákkal(SIC!:P)

A főpolgármester felhívása:

Az előrejelzések szerint a mai napon ismét tornádó-erejű vihar várható Budapesten. Ma reggel felkértem a Fővárosi Polgári Védelmi Parancsnokságot, hogy fokozott készültségben álljon készenlétben a viharkárok elhárítására.

Arra kérem a budapestieket, hogy a szokásosnál nagyobb körültekintéssel közlekedjenek Budapesten a délutáni és esti órákban. Aki teheti, ne induljon útnak. A forgalmi lámpák és a jelzőtáblák megrongálódására is számítani lehet, ezeket az FKF Rt. minél hamarabb helyreállítja.

A gépkocsivezetőket arra kérem, hogy lehetőleg ne parkoljanak autójukkal fák alá, mert nagyobb faágak letörése is valószínű.

Kérem a budapestieket, hogy a különböző káreseményekhez csak akkor hívjanak tűzoltót, ha valóban beavatkozásra van szükség. A tűzoltók előzetes helyszíni bejárás alapján határozzák meg a beavatkozások sorrendjét, előbb mindig az életveszélyes helyzeteket hárítják el és a forgalmi akadályokat szüntetik meg.

A villanyvezetékek esetleges megrongálódása miatt fel kell készülni áramkimaradásokra is. Az elektromos művek és polgári védelem felkészült az ebből eredő károk elhárítására. Ilyen esetben azonban először az egészségügyi intézmények áramellátásának biztosítása az elsődleges, és csak ezután kerül sor a lakossági áramellátás visszaállítására, ezért türelmet kérek a budapestiektől.

A Fővárosi Közterület-Fenntartó Rt.-nél 24 órás megerősített szolgálatot rendeltem el. A társaság szállítójárművei és takarítógépei készenlétben állnak, hogy folyamatosan el tudják takarítani a viharkárok nyomait.

XXXXX XXXXXXX
    főpolgármester

Forrás: Főpolgármesteri Hivatal Sajtóiroda

két éve tudtak figyelmezteni, idén nem????

szal vannak itt felelősök!!! bőven!!! a pirotechnikai szervezők mindenféleképpen, már csak azért is, mert izzó darabkák hulottaka tömegre a Roosevelt téren....
    A katasztrófa védelem duplán is, mert hazudik h nem szólt nekik az OMSZ, és semmit óvintézkedést nem tettek meg előre
  • juzosch
    Ezzel az erővel egy postai levelet is küldhettek volna. Az ilyet személyesen, ill. telefonon kell intézni, hogy biztosak lehessünk benne, hogy az üzenetet megkapták, és azonnal lehet reagálni, ha nem.
  • Grenzjager
    ja igen (és tutkó semmi politika mert két különböző vezetésű városról lesz szó)

Székesfehérvár és Kaposvár esetében, tegnap a helyi védelmi bizottság lefújta az ünnepi rendezvényeket, és nem is történt tragédia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Hajnalcat
    Az e-mailes figyelmeztetésről mi a véleményetek?

Nekem az, hogy nem hinném, hogy csak e-mailben figyelmeztették a katasztrófavédelmet, hanem telefonon is, mondjuk SMS-ben, ahogy azt a VIP vendégekkel is tették. Csak a szóvivő ezt titkolja, könnyebb azt nyilatkozni, hogy e-mailben figyelmeztették csak őket, mert arra rá lehet fogni, hogy későn olvasták el.
  • Mr Csé
    a D. tornádo :D
  • Grenzjager
    ha akkor tudtak figyelmeztetni, de a vihar ugye "elkanyarodott" akkor most miért nem??
    itt keletkezett a vihar Csepelen???
  • Grenzjager
    tegyóük hozzá viccesen hogy nem is olyan rég már volt egy tornádóveszély budapesten....
  • CattiBrie
    hm?
  • Grenzjager
    Akkor se szóljon akkor senki ha "ismét" Tornádó vagy Hurikán lesz... úgy is kimennek az utcára.... ??? és most tök mindegy h aug20 vagy szept 18....
  • CattiBrie
    az igen!
  • Merdzso
    Ezaz! Ha lecsukják a felelőst attól még semmi sem lesz más, egy fecske nem csináll nyarat. Ez magyarország. Magda Marinko gyilkos volt, ez azért más mint egy szerencsétlen tömegbaleset. Az igazi felelős 100hogy nem lesz meg, mivel ez az egész csak egy nagy üzlet. Ha úgy gondolkodunk ahogy azok akik a pénz kapták érte, tulajdonképpen ez a pár ember halála semmi. Ők kipengetik a lóvét annak akinek éppen kell és már találnak is egy bűnbakot. Az RTL meg a TV2 bereklámozza és mindenki elhisz mindent. Az ország közösen fog utállni egy szerencsétlent és itt le is fog zárulni minden. 1hét múlva már senki nem fog emlékezni semmire.
  • CattiBrie
    de én nem monstam egy szóval sem hogy nicns felelős

ne lásd már férre!!!
  • CattiBrie
    "de egy katasztrófa miatt bekövetkezett halálesetekért nem lehet felelős??? ugyan már!!!"

Én nem ezt mondta, hanem azt, hogy visszamenőleg már mindegy, mert nem fog újra lejátszódni és nem lehet semmissé tenni - egyébként meg szerintem ha nagyobb figyelmeztetést kapott volna a dolog, akkor is sokan kimentek volna :/
    Illetve a lényeg az, hogy nem elsősorban a felelőst kell kersni, hanem odaállni ott és akkor és segíteni. Mert ez kicsit többet ér.
  • DanielT
    "A vásáron ötven árus kínálta portékáit, közülük gyakorlatilag mindenkinek kára lett a viharból. Olvasónk tapasztalata szerint a tömeg betódult a sátrakba és "vitte a piákat, a pénztárgépeket". Egy szemtanú szerint a redbullos üdítőket tálcástul szakították ki a cég alkalmazottainak a kezéből."

Jó érzés ilyen emberek között élni.
  • CattiBrie
    olyan szempontból valóban..

de ha van két ember, ahol az egyik véleltenül elüt egy gyakogost, a másik meg szánt szándékkal áthajtasz rajta, akkor azért a két emberre máshogy nézel, nem

attól függetlenül, hogy az eredmény ugyanaz
  • Pyotr
    igen az egyiknél a gyilkost kell leültetni a másiknál a fát(bocsánat)
    itt nem fognak konkrét felelősöket találni
  • KnightRider

Nekem az az angol stadion jutott eszembe, amikor a pánikba esett tömeg tiporta egymást. Szörnyű, hogy ilyesmi megtörténhet, de senki sem tehet róla. Az emberek akkor is kimentek volna, ha tudják, hogy eső lesz. Azt senki sem tudhatta előre, hogy ekkora szörnyű nagy vihar lesz. A népek csak szórakozni akartak.
    Az a baj, hogy a budai hegyek megváltoztatják a szelek irányát, az energiák összetorlódnak, olyan az egész, mint egy lökhajtásos hajtómű. Aztán ahogy kiér a sík vidékre, megint lelassul. Nálunk, Pesterzsébeten is volt hivar, de bőven nem olyan erős, mint a Duna-parton...
  • Grenzjager
    Ha jól tudom törvényt sértett maga a pirotechnikus is, mivel ilyen időben nem lehet lőszerrel szarozni
  • Grenzjager
    de egy katasztrófa miatt bekövetkezett halálesetekért nem lehet felelős??? ugyan már!!!

hogy hogy nincs felelős ha az OMSZ (ami értesített is szerveket)előre szólt h kb az ÉV VIHARA VÁRHATÓ BUDAPESTEN!!

pl::
    A szeizmológiai intézet előrejelzi a földrengést, de bizonyos szervek nem lépnek, nem reagálnak rá semmit, nem intézkednek, akkor a földrengés halálos áldozataiért sincs felelős?
  • CattiBrie
    Igen.. valószínüleg a felelős, akire valahogyan rámondják.. az direkt tett úgy, ahogy (nem vett figyelembe dolgokat, dikret nem tett semmit, pedig tudta hogy mi lesz) ÉS mindenez AZÉRT, hogy megöljön embereket.
  • BlackShadow
    sztem nincs. mind a kettő után halottak maradnak.
  • CattiBrie
    azért egy katasztrófa felelős és egy gyilkos között van némi különbség!
  • Grenzjager
    rgo ha én most megölök valakit a Nyugati pu-nál, nem kell megbüntetni, mert az áldozatom már nem támad fel....
  • Grenzjager
    Igen le kell csukni a felelőst! mert ha nem továbbra is "semmiértsincsfelelősország" leszünk....

a gyilkost is lecsukják ha elkapják, ilyen a társadalom, egy bíróság még sem mondhatta volna Maga Marinkóra, hogy uraim a szegei 5 fős család már nem fog feltámadni, szal engedjük futni a gyilkost... ennyi erővel...

• CattiBrie
    Télleg, nem tök mindegy?
    Ahogy Merdzso mondja, attól nem fog változni semmi.

Sőt!!! Ezek a nyomik nekiálltak összeülni meg mittómén, nemhogy mentek volna segíteni az utakon, ahol, amit lehet.

Erről pont Brian élete c. film jut eszembe, amikor Briant viszik akasztani és jön Judit... Akkor napirendre tűzzük. De ez most történik! Jó, majd megvitatjuk.. amikor még lehetett volna segíteni...
  • Grenzjager
    ő nem igazán az OMSZ-nél dolgozik, csak vmelyik médiában produkálja magát, nem védeni akarom az OMSZ-t, de ők hót ziher nem hibáztak, mert már napok óta mindenki tudta, hogy kurva nagy vihar lesz 21-22h között közép-magyaro-on!
  • Mr Csé
    az Majdnem Szilárd meg a többi híres neves ...............
  • Merdzso
    miért szerinted ha most találnak egy bűnbakot akkor mi lesz? lecsukják és feltámadnak a halottak, a faágak visszanőnek stb?
  • Grenzjager
    Az is érdekes, hogy a Katasztrófa Védelem a meteorlógusokra próbálja kenni az egészet, h nem szóltak nekik (sic!), miközben Tatabányán már pusztított a vihar jéggel ezerrel!!
  • Grenzjager
    ez tipikus magyarországi mentalitás:

" tökmind1 ki volt a felelős"
  • Merdzso
    hát ez igaz. ebben az országban majd csak akkor lehet elérni valamit ha a nép támad fel. amíg csak nézzük hogy a felsőbb körök mit mondanak addig ne is várjunk eredményt. sajnos amíg valaki nem vállalja fel ami ahogy már megszokhattuk lehetetlen addig csak bűnbakok lesznek.
  • Merdzso
    Mostmár tökmind1 ki volt a felelős! Ezeket már visszacsínálni nem lehet. Max annyi értelme lenne hogy jövőre ne ugyanezek szervezzék. A rendőröket meg atűzoltókat nem hibáztatom mert télleg megtettek mindent, ottvoltam, látttam.
    Amúgy szerintem egy 500000es tömeget ha kitör a pánik nem lehet kontrollálni. Ha bemondták volna 3nappal előte hogy vihar lesz akkor is kimentek volna, max csak 400000ren, de szerintem aki tudta hogy vihar lesz az is csak akkor jött rá amikor az éleéért kűzgött.
  • Grenzjager
    "semmiértsincsfelelősország" politikájába nem mentem bele :), egyik pártról politikusról sem nyilatkozom se jót, se rosszat, és az hogy ebben az országban NINCSENEK FELELŐSÖK, nem politikai üzenet, hanem TÁRSADALMI
  • dienesoft
    én azért betartom a fönti szabályt, pedig mondanék egy két szót a "semmiértsincsfelelősország" témával kapcsban...
  • Grenzjager
    Takács Albert, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: ha felennyian intézkedtek volna tegnap, a kitört a vihar alatt, mint ahányan ma vizsgálatokat sürgetnek, akkor valószínűleg elkerülhető lett volna a tragédia.
    Takács elmondta, hogy vizsgálatot nem indít, azonban azt figyelemmel kíséri, hogy elszámoltatják-e a vasárnapi történtek felelőseit.
  • Grenzjager
    akkor a legrissebb adatok

4 halott
    1 eltűnt a Dunában (valszeg szintén halott, de amíg nincs holtest addig eltűnt)
    300 sérült, ebből 70 állapota életveszélyes, ebből 7 gyermek van életveszélyben....

tényleg Magyarország a "Semmiértsincsfelelősország" ??
  • dienesoft
    *kísértem
  • dienesoft
    de jó, hogy meggondoltam magam, hogy nem kísérem el a nővéremet!szerencsére neki se lett baja...
  • Merdzso
    nem szerintem a pánik nem miattunk volt. mi röhögtünk és poénkodtunk szal a pánik nem miattunk volt
  • Cat #536
    "Amikor megjött a metró már szinte telivolt de mi rögtön benyomultunk. Levegőt alig kaptam stb, de még volt erőnk üvölteni hogy Kinem ugrál büdös román..."

Na igen, pont a hozzád hasonlók fokozhatták a pánikot.