Kaotikus tûzijáték
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kedvencem belõle:
Ha mentettek volna
A katasztrófa utáni egymásra mutogatással kapcsolatban Takács Albert, az állampolgári jogok országgyûlési biztosának általános helyettese fogalmazott meg markáns véleményt. "Ha a vasárnapi tûzijáték alatt kitört viharban feleannyi ember intézkedett volna, mint ahány hétfõn vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, akkor valószínûleg megelõzhetõ lett volna a tragédia" - nyilatkozta az InfoRádiónak.
Õ maga a számtalan vizsgálat miatt már nem is indít saját nyomozást az ügyben, de azt figyelemmel kíséri, hogy a többi vizsgálat megfelelõen zajlik-e le. Azt azért szerinte is érdemes lenne megvizsgálni, hogyan zajlik egy ilyen rendezvény engedélyezése és lebonyolítása. Ahogy azt is, hogy a rendõrség, az önkormányzatok és a katasztrófavédelem mennyire megfontoltan kezel egy olyan eseményt, amelyen másfélmillió ember vesz részt.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash
Azért azon meglepõdtem, szinte vízszintesen esett az esõ,jeges-esõ, és mégse védett meg a tömeg. De az a kis nem magas auto az szinte teljesen megvédett.
Azért ami ott a Margithíd közepén, nulla szélvédelem mellett volt, az több egy egyszerû megázásnál. Megfordult a fejemben mi történne ha az óriási szél letépné a híd korlátját, és a bele kétségbeesetten kapaszkodó többszáz ember a dunába esne, vagy rosszabb esetben az alsó rakpart aszfaltjára. Láttam már nagy esõt meg vihart, de olyan erõs szelet ami a híd közepén küldte az arcunkba a jégdarabkákat, nem nagyon tapasztaltam még sehol.
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
Nekem mákom volt, mert kábé fél órával a vihar elõtt hazaértem,a Jászkóhoz (Jászai tér), de este megdöbbenve néztem a híreket.
Végig kint voltam a repülõnapon, iszonyatosan meleg volt,de árnyékban el lehetett viselni.
Aztán egyszer csak elszálltak a tévécsatornák, erõs szélzajt hallottam az ablakon keresztül és látom hogy esik is.De ezt nem gondoltam volna...
Azért ver minket a Jóisten,de rendesen...
Lehet hogy lenézett föntrõl és azt mondta: "Adok én nektek Augusztus 20-át!"
u dont have to listen anybody else but me
egyébként nem pesti kép
Áram egyébként biztos volt, mert fél tizkor simán égtek a lámpák.
Kérdés azért nem kapcsolták vissza, mert "nem volt még vége" vagy mert már nem volt áram?
Sokmindenrõl le vagy még maradva..
- hatalmas tömeg
- felhõszakadás
- sötétség (tûzijáték miatt lekapcsolták a lámpákat)
- tûzijáték (robbanások az égen, amit nem állítottak le)
- az esõ miatt csúszós járda
- az erős szél miatt szálló pernye, meg mindenféle mozdítható az utcán
- bepánikolt emberek elkezdenek sikitozni, rohangálni
Ezek külön-külön nem gázosak, de együtt...
Fatal storm hits Hungary festival
Budapest
The streets around the parliament were flooded
At least two people were killed and 100 injured when a sudden storm hit Hungary's capital, Budapest, as tens of thousands watched a firework display.
The two people killed were hit by a falling tree, officials said.
Hundreds panicked when the rainstorm broke and several people had to be rescued after being thrown overboard when two ships collided on the Danube.
People had gathered on the banks of the river to watch a fireworks display to mark Hungary's national day.
Families separated
Torrential rain and winds of up to 100km/h (62mph) tore down trees, smashed cars and windows and ripped tiles off rooftops.
"Two people died between Margaret Bridge and the Chain Bridge as a tree fell on them," an emergency official said.
I was scared to death because of the huge winds and I also feared that I would be trampled on by the crowd. People were screaming everywhere
Nora Kvasz
Of those also injured by the falling tree, two were taken to hospital with life-threatening injuries and two suffered serious injuries, Budapest Fire Brigade spokesman Peter Molnar said on state television.
Tens of thousands of people were watching the fireworks and a preceding air show from both sides of the Danube, which divides the capital into Buda and Pest.
Water surged through the city streets close to the river, including the area near the parliament which is on the river's banks.
"I was scared to death because of the huge winds and I also feared that I would be trampled on by the crowd. People were screaming everywhere," Nora Kvasz, who was in front of the parliament building, told AFP news agency.
Witnesses spoke of panic on the bridges spanning the river.
"We were in water up to the knees," Reuters correspondent Sandor Peto, who had been standing on the Elisabeth Bridge when the storm hit, said.
Police said they are trying to reunite many children and parents who were separated in the mayhem.
Source: Forrás
Viszont van tüzijátékokkal foglalkozó ismerõsöm velen éztük a mostanit is. És õ mondta mivel ezek a tüzijátékok töbmenetben vannak sorba kötve és gomb nyomásra indulnak. De amelyik sorozatot már elindították nem lehet leáálítani sem szal annak a sorozatnak leell még mennie. viszont most egy para van ebbõl, ho rengeteg bomba ki is repült, de mire arra került volna sor hogy robbanjon eláztak azaz a gyujtás megszünt és nem robbant fel aminek a következménye hogy rengeteg bomba a gellért hegyen landolt. Aiket a gyerekek meg metalálnak és haza visznek ami nagyon veszélyes mert senki nem tudfhatja pontosan hogy mennyi kell egy besült bombának a robbanás hoz. ezáltal mégszámolhatunk akár további tragédiákkal.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
War. War never changes.
csak szerencséjük volt,hogy jobb helyen volt a közvetítõ részlegük,mint az M1,TV2-nek akiket elsodort s szél...
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.
Gondolom a pirotechnikusok se egy száraz meleg szobában szûrcsölték a forró teát a vihar közben ... csórikáim.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ez tényleg furi, de a mûholdfelvételek alapján, meg a Székesfehérvár/Tatabánya környékén tomboló vihar után órákkal azért még neki is illet volna tudnia.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Szerencse hogy a nagykörutat lezárták, meg sokan bemenekültek ide-oda a híd alá, meg az ott levõ boltokba, mekibe, meg a Jászai Mari téren "felejtett" üres 6-os villamosra, így viszonylag nyugodtan el tudtunk jutni a Nyugatiig, nem volt nagy tömeg csak a keresztutcákból érkezõ iszonyatos széllökések nem tettek túl jót az ember hõérzetének...