Kaotikus tûzijáték
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az biztos hogy a nem élet képes ágakat azokat levitte az állva maradt fákról, mindenhonnan, azokat tényleg karban kellett volna tartani.
De ahol egész fa kidõlt, az nem azért volt mert gyenge volt a fa és már rossz volt az állapota, hanem mert a szél kitépte teljesen (asszem legalábbis)
Rálehet fogni a politikusokra meg Gyurcsányra, meg mindenkire, bár szerintem semmi értelme. Nem hibást meg felelõst kéne keresni, hanem tanulni a hibából, és legközelebb megpróbálni megakadályozni a "katasztrofát", jobban felkészülni, és odafigyelni (bár ezt már nem csak én írtam, csak ez a véleményem nekem is!)
Elgondolkodott már azon bárki is, hogy kinek lett volna a felelõssége rendszeresen ellenõrizni azoknak a fáknak az állapotát, amelyek kidõltek?
Vajon a helyzet magaslatán áll-e a közterületfenntartó vállalatnak az a felügyeleti szerve, ha a margit-hídi kidõlt oszlop után kiderült, hogy a fõvárosi fák is ilyen siralmas állapotban vanak?
Augusztus 20-a valóban állami ünnepség, ahogy elhangzott, de a környezet, ahol ünneplik, helyi kompetencia, és egyszerû karbantartási kérdés.
Az a szerencse, hogy a mentõszolgálat olyan tökéletesen végezte a munkáját, de felvetõdik a kérdés, hogy ha a tervek szerint megkurtítják, akkor a jövõben is képes lesz ilyen profin végezni a feladatát.
Szerintem a vihar áldozatai nem voltak hiábavalóak, mert rámutattak egyrészt, hogy egyrészt problémák vannak a fõvárosi felügyeleti szervekkel (ezen õsszel lehet korrigálni), másrészt rámmutattak arra, hogy a kórház -és mentõhálózatot értintetlenül kell hagyni. (Õsszel erre vonatkozóan is üzeneértékûek lehetnek a történések.)
Anti-sötétben-bújkáló-démon-akinek-a-szeme-se-áll-jól.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson
szerintem az a nevetséges,hogy egyáltalán felelõsöket akarnak keresni(fõleg a tv-k,ill. a politizálók),megmondom én hogy ki,pontosabban mi volt a felelõs:az idõjárás,kész,ennyi,ezen nincs mit vitatkozni,sok ilyen és ehhez hasonló eset történt már mindenhol a világon,a katasztrófa azért katasztrófa mert nem lehet igazán elõre jelezni az eseményeket,a meteorológusok sem jósok,és tényleg nem gondolták/tudták hogy pont ott fog egy u.n. szupercella kialakulni,annyi volt a figyelmeztetés hogy ESETLEG 90 km/h-s szél és jég lesz,és nem az ami történt...
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Egy kerülettel arréb tényleg nem volt para (Óbuda), senki sem tudhatta órákkal elõre, hogy hol fog lecsapni a vihar.
Az emberek pedig megõrültek, többen írták, hogy érthetetlen a hisztéria, ami ott volt. De mik ezek a szövegek, hogy ha ott lettél volna, kb: maga volt az apokalipszis meg a pokol kapuja. Nem lehet, hogy te is bepánikoltál?
Indexen írta valaki, hogy egy mögötte lévõ kislány megkérdezte anyukájától: "Most meg fogunk halni?". Oké, hogy elég durva vihar volt, de akkor is, annak nem kéne ilyen gondolatokat elõhoznia.
"19:00-kor már várható volt, hogy halottak lesznek. (amatõr meteorológus vagyok,
és 16 órától figyeltem az eseményeket folyamatosan az amatõr megfigyelõi társasággal
együtt). Mindannyian vártuk, hogy fújják le az eseményt... Az OMSZ kiadta a legmagasabb
szintû viharjelzést (3. fokozat, azaz iszonyat felhõszakadás és jégesõs zivataros várható
90km/h-t MEGHALADÓ széllel...). A telefonos szolgáltatók elõfizetõs SMS szolgáltatása is
jelezte idõben a katasztrófát. 17-18 óra magasságában már volt annyi adat, hogy a tüzijáték
nyugodtan lefújható."
most hétvégén éppen jókis szekuritis meló volt a soron (alsórakpart biztosítás), mert kellett gyorsan egykis kp, meg végsõ soron nemlett volna rossz elsõrangú helyrõl nézni a tüzijátékot nyomorgás nélkül, úgy, hogy még fizetnek is érte :)
elég lesz ennyire kifejtve életem története, vagy többre vagy kíváncsi? :D
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
[/spam]™
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
beszopták. ez van
amugy nem lett volna baj ha 21-ére átrakják
leszarom a konfigod...
sztem ha AKARJÁK meg tudják oldani ennyi!
S ha úgy érzed, senki sem szeret; De az élet mégis megy, Te akkor is szeress
Namost én ezt azzal cáfolom, hogy amint eleredt az esõ, az emberek nagy része már sehol sem volt, feloszlottak.
Szerintem fél óra alatt is meg lehet csinálni...
Downhill!!
Downhill!!
hogy halt meg a három ember? 2 a fa alatt. Ez egy dolog, fa alá villámlásnál nem állunk. 2 éves gyerek is tudja. A másik ember pedig szívrohamot kapott. Igaz, sajnálom a hozzátartozókat. Részvétem.
A másik dolog:
Bszólta volna a hangosbemondón, hogy 120 km/h-s szél lesz. nem látnak majd semmit az esõtõl. induljanak haza. Mekkora tömeghisztéria lett volna? Nagyobb mint amekkora volt. SOHA nem volt ilyen, hogy le kellet állítani vmilyen ünnepséget.
A mentõsök pedig tökéletesen látták el a dolgukat.
Felelõs? szvsz nincs.
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz
ha nem allitja le es jon ilyen vihar kirugjak
annak az eselye h tenyleg jon vihar es megeri neki leallitani keves, neki mindegy...
termeszetesen reszvetem:(
az alapból 10 perces hazaútból nem túlzok, több mint 3 órás út lett a dugó, kitört fák, kidõlt oszlopok és lezárt utak miatt....
Ha alapból 10 perc a hazaút, akkor feltehetõen a fõvárosban laksz. A világért sem akarlak megbántani, de aki augusztus 20-án autóba ül, szerintem nem teljesen normális (ez nem vonatkozik azokra akik vidékrõl jönnek be)
Gyerekkoromban sem értettem soha hogy miért kell a metróval negyed órára levõ Erzsébet-hídhoz kocsival menni és hazafelé másfelet állni a dugóban... Na mindegy.
A legszebb viszont, hogy a körúton volt aki az ikszötös bömössel türelmetlenül dudált és zúgatta a motort hogy menjen már arrébb az a szerencsétlen esõben rohanó, mert õ a fûtött száraz autójával arra méltóztatik menni. Egy olyan úton, amit csak úgy mellékesen megemlítva, le volt zárva... Az ilyennek legszívesebben tetõcserepet b***tam volna a szélvédõjébe, úgyse tûnt volna fel hogy merrõl jött :)
De 9 elõtt biztosan felhívott valaki egy fõfejest, az meg egy még fõbb fejest, hogy lefújják-e a mûsort, mert ezek az emberek a kanóc végén csak iparosok, akik jó munkát akarnak végezni (a pénzlenyúlás föntebb van, és nem biztos, hogy a beszállítónál, illetve biztosan nem a beszállítónál).
Akkor a fõfejes, vagy talán egy még föbb fejes azt mondta 3/4 9-kor: KEZDJÉTEK EL, JÓ LESZ EZ EZEKNEK ÍGY IS!!! És megcsinálták...
A fõfejes, vagy a fõfõfejes lehetett: Demszky Gábor fõpolgármester, Horn Gábor a Miniszterelnöki hivatalban a tüzijákért felelõs államtitkár, vagy pedig Gyurcsány Ferenc maga.
Ezek között keressétek a felelõsöket. Szerintem a dolog azért történt meg, hogy igazi szándékaik és értékeik újra (sulykolni kell ezt sokat, mint a rossz diákoknak) kiderüljenek, és talán egyszer majd az ezredig hasonlóan jó döntés után a "egyszerû" emberek észhez térnek. Persze csak akkor, ha egyáltalán van még eszük, illetve marad még belõlünk egy pár életben.
\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"
100%, hogy minden információt idõben megkaptak! Nem volt egy ember sem, aki átérezte volna a helyzet súlyosságát és döntésre szánta volna el magát. A szervezés hiánya, "menekülési terv" nem léte volt a legnagyobb probléma.
Az emberek nem voltak felkészülve (nem voltak tájékoztatva), ezért tört ki a pánik sok helyen. Ha felkészülnek (vagyis van információ) egy esetleges viharra, fegyelmezettebben tudnak cselekedni.
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
2. Én nem menem volna ki (és gondolom több 1000 ember sem).
3. Piros jelzést is küldött az OMSZ.
4. Nem leállítani kellett volna, hanem lefújni a kezdés elõtt minimum 2 órával.
Ha tájékoztatnak mindenkit, hogy elmarad, akkor már az embereken van a felelõsség, aki mégis ott marad.
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
Ls. futballmérkõzés. Ki kéri a rendõrséget a biztosításra?
Ott sem tudják elõre, hogy lesz-e tömegverekedés vagy sem
és minden tiszteletem a tûzoltóké, zsaruké, mentõké, dokiké,
Vannak Mentõk, Tûzoltók és Rendõrök!!!
A katasztrófavédelem meg szarfaszú tisztekbõl áll!
de fontos szólni, hogy miért az OMSZnek kell informálni, miért nem a Katasztrófa védele,m informálódik egy olyan rendzvény miatt ahol másfél millió ember van!!! Kutya kötelességük lett volna nekik kérdezni az OMSZtõl....
Mi az h. e-mailen kapják a híreket és 4 órán át meg sem nézte senki? Hát LOL!
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Ha csak fél órával elötte közlik az emberekkel, ez már nem történik meg!
Eloszlottak volna az emberek és nem egy sávba tömörülnek
1.kisbabával, és babakocsival mi a fasznak másznak oda a tömegbe
2.mi a szart keresnek viharba fa alatt/közelébe
-belecsap a villám, ráborul vs. szarráég
-kicsavarja a szél, ráborul
3.ménem lehet ottmaradni ahol van, úgyis szarráázik a megy ha marad, inkább vonul a csordával, tolkaszik, hátha eltapossák
4. egy esernyõ, vagy esõkabát elférne mindeki kezébe
azért részvétem a hozátartózóknak
Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
a tüzijátékot meg mondjuk 19.45-kor kellett volna lefújni, nem 20.59-kor!!és nincs gond... kiszámítható volt a vihar ereje és iránya is!!!!
és 19.45kor nem volt még millió ember az utcán....
amúgy szerinted a Budapesti Védelmi Bizottság, a Katasztrófa Védelem mire való???
Székesfehérvár és Kaposvár miért fújt le minden programot??? Trutyipest miért nem???
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
de ez Dzsuvapest....