Kaotikus tűzijáték

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
nyah hazaértem énis jókis huszadikai alsóraptart biztosítási szoliból...hát ahhoz képest, hogy lett volna egy unalmas napom, aholis elsõosztályú helyrõl nézhetem az airrace-t, meg a tüzijátékot, és ezért még fizetnek is, kicsit érdekesebben alakultak a dolgok
ja és az a 20 birka akit kizavartam az egyik sátor megmaradt darabkája alól, úgy, hogy közben drága anyukám csuklott rendesen (mert a f@szláma persze nemfogja fel, hogy lehet, hogy kicsit megázik ugyan, de talán megéri a holnapot (mát)), tehet egy qva nagy szivességet, mert durván rá félpercre le is szakadt az egész...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

berlinboy6329
Na bazz,ilyen vihar nem nagyon van nálunk,mint ami Pesten volt.mi meg,hát pont ott voltunk,asszem az Erzsi hídnál.Tök jó volt.Jöttek a frények kikapcsolásai,és a mûsor.Fú,de durva mondom.Aztán,jé 1 esõcsepp.Jól van sz*rom le.Aztán jön még pár,na ilyenkor már fogtam a szivacsot a xseggem alatt,ha futni kell,aztán fater szerint,látta,hogy már jön az esõ,hogy a távolban már egyre jobban csöökenetek a látási viszonyok,azttán jól nyakonvert az egész.Szivacsot a szél ellen az arcom jobb oldalára fogtam,aztán jött a jég is.Mindenki,mint a hülye,megindult,taposták egymást,tolakodtak a híd alá.Még elhagyott,mgtaposott SRnyõt is láttam.Közben a szivaccsal a képemen,gondoltam,ott szorulva kinézek jobbra a Dunára mi a pálya,és hát semmit nem láttam,csak szürkeséget.Mikror jött a jég,azt hittem a sok retek repül a képembe. 😄Utána hazafele eltereltek minketz,mert kidõlt a fa,mikor meg mentünk a kocsihoz,mindenki az úton,1 kocsi se tudott szinte menni,de mentõ meg félpercenkét jött.Mikor meg a terelõúton mentünk,az is tele volt fával,alig lehetett férni.Vmi Isaszeg felé mentünk,nagy meg kistarcsánál.Az utca hót vizes volt,meg mi is.de csak hazaértünk.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Mr_no_NaMe
Elõször is akik meghaltak azok nyugodjanak békében.
Mégis sajnálom, hogy nem voltam kint. Azért megnéztem volna ezt a világvége hangulatot 😊
Itt csepelen (21. ker) csak kicsit esett, de mondjuk kb 2mp alatt kezdett el szakadni...amúgy végre nekem is elkezdett zenélni az sg...oldalt váltottam és vmi talán guitar pro 4-el készített zene elindult. Ha valakit érdekel feltölthetem valahova mert felvettem 2 példányban. Az elsõben már zenél a végéb meg nyomok egy F5-öt és abbahagyja.
3 halottról és 250 sebesültrõl írnak.

Mûsorszünet. DunaTVn lesz nemsokára az info.

42nd Intruder
M1 híradóban mit mondanak?

LasDen
én is néztem minket szépen elkerült a vihar.....Dél-Mo rulz..

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

42nd Intruder
me too
bye
jóéjt

BomBa

na én is mentem aludni, by all
Széllel együtt. Tudod, ballisztika. Fizika az egész.

VRSDM
mentem jóéjszakát...

u dont have to listen anybody else but me

42nd Intruder
Aham látom képbe vagy nagyon... Nem taposott le senki senkit. A rakéták nem amiatt mehetnek emberek fölé, közé, mert arra lövik.... Gondolkodj...

VRSDM
" nem a közönség közepébe lõtték õket "csak szél vitte oda"

VRSDM
/semmi újat nem mondd... bezzeg itt fóton még mindig hallom hogy nyekeregnek a fák, akkora a szél

De mit kellett volna cselekedni? Nem tudjuk, h mit tudtak.
Az emberek egymást taposták le. Itt mit kellett volna cselekedni? Ha a tömeg nem feledkezik meg magáról és megpróbálják fegyelmezni magukat.
A tûzijátéknak meg nem tudom, mennyire gond, hogy ilyen szélben lövik fel. Ha nem robban, nem tudom, hova esett volna, de feltételezem gondoltak erre, és nem a közönség közepébe lõtték õket.

Az, hogy többen meghaltak, szörnyû. Felfogni is nehéz. Õszintén sajnálom mind az elhunytakat, a sérülteket és a hozzátartozókat.

VRSDM
HIRADÓ MEGY M1

szóval aztmondod, hogy nem kellett volna semmit sem csinálni, ha tudják, hogy vihar lesz, nem is kicsi? és jó úgy ahogy történt?
"ahogy lesz úgy lesz" szokták mondani

ebben a pillben mondták be: az omsz orkán erejû vihart jelzett

BomBa

VRSDM
még csak reklám megy ne pörögj 😄

kezdõdik a hiradó
Krinyo
azért mert hanyagok, leszarják, pénz beszél stb

VRSDM
perszet titeket is értelek

Krinyo
hát nézd, fekete volt az ég, 1-2 másodpercenként villámlott, állt a meleglevegõ, egész madárrajokat lehetett látni ahogy elrepülnek a vihar irányából, már csak a biztonság kedvéért sem akartam ott maradni.
És ha valaki nem idõjós akkor is felnéz az égre és legalább felkészül egy minimális szinten ha futni kell

VRSDM
elvileg m1-en mostlesz 1:27kor

LasDen
amúgy lesz híradó?? m1-n v máshol

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

VRSDM
ha ezt a szintet nemis de azt hogy esõ-vihar-szél lesz azt tudhatták, sõõt tudták is... és nem cselekedtek

Mert így, az eset után mindenki nagyon okosnak tartja magát. De fogalma sem volt senkinek arról, hogy ez lesz. Nem gyakori az ilyen erejû vihar.
Ti meg ugyan azon a 2-3 gondolaton csámcsogtok, de semmi más.
"Bezzeg ezt elõre tudták a pénztõl elvakult fõgórék és leszarták az emberéleteket."
Most õszintén, ebben mennyi ráció van?

VRSDM
ne utáld megbeszéljük ezért vagyunk ugyis meek én aludni...

VRSDM
érdekes... hátha valakit érdekel : viharos villámos

LasDen
az nem gond, de hogy szinte mindenki elmonta hogy a szervezõk nem figyeltek az elõrejelzésre...jóh mind1....ezé utálom elmondani a véleményem...

42nd Intruder
Lehet csak én nem figyelem, szóval lehet én vagyok a láma meg minden, de azért a drága közvetítõk pár szóban mondhatták volna, hogy itt bizony esõ lesz, sõt vihar... Vagy ha tudták miért engedték? Érted mit mondok, tudom...

Balumann
Aki messzebbrõl jön az valószínûleg már kora délután vagy délelõtt ki megy, mert voltak programok, meg a red bull air race is ott volt. Az aztán sokra megy hogy bemondják délután hoyg este vihar várható.
Viszont egy biztos, hogyha minden ember tudta volna, hogy nagy vihar lesz és jégesõ. Nem ért volna senkit váratlanul, és nem kezdett volna el mindenki pánikolni meg rohanni mint az õrült.

Egy átlag ember nem tudja megállapítani azt hogy imlyen vihar jön,hiába néz rá a felhõkre (én se).
Volt már vihar tüzijátéknál. Akkor esõkabát meg midnen volt, mert felvoltunk készülve, és nem is volt akkora esõ. (Azon még mindig elkap a röhögés, mikor eszembe jut hogy az elõttünk ülõ ember gyapju puloverbe volt. És kicsavarta, és vagy 2 vödörnyi vizet kicsavart belõle 😄😄)
na de most póloba meg midnen féle ujjatlan nyári cuccba rohangászott mindenki. Aki tudta hogy várható egy "kis" vihar, az berakott egy esernyõt, de az addig jó amíg ki nem nyitják ilyen viharba.

na bye all

BomBa

VRSDM
miért baj hogy beszélünk az okokrol?

Krinyo
énse gondoltam, de amikor negyed 9kor az égre néztem, eszembe sem jutott hogy tovább maradjak a rakparton

42nd Intruder
Az az igazság, hogy nagyon el lett tolva. Volt szó, hogy lehet a kémiai anyagok is dobtak a viharra, lehet nem.... Jó legyen tûzijáték... De ha vihar és fõleg 80-100-120 km/h-s szél támad, akkor miért kövik tovább? Elviszi a szél, lecsapja a nézõk közé, a felrobban törmelék nem a Dunába, hanem a népre esik.... Nem kis rakéták ezek lehetett érezni a robbanások erejét tisztességesen.

LasDen
most nem értem mit kell azon még beszélni hogy a szervezõ cég hibás.....tudjuk kész mindent elmondtatok......

VRSDM
de átlagember nemkapja a fejét fel erre, berak egy pulcsit és csókolom...

Krinyo
a héten is mondták hogy vasárnap esõ lesz, tegnap már azt is hogy délután este, és igy tovább...én láttam, hallottam

VRSDM
/kimaradt pár szó ... mutaják a tv-n ...

VRSDM
ja értem... mondjuk a reptereken megy folyamatosan az tv-n hogy hogyállnak a felhõk...

42nd Intruder
Na látod. Mi pl 15h-kor már vígan csattogtunk és szerintem a többiek is, mert azért egy évben egyszer van repülõs show a népnek. Utána 1 óra várakozás addig pihi meg minden. Egyszer se hallottam, hogy esõ, vihar lesz a helyszínen. Rádióban lehet volt, de helyszinene nem.

Krinyo
én most elõrejelzésrõl beszélek nem a látható jelekrõl

árvíz idején is elhalasztották a tüzijátékot pár éve
ha 1 órával elötte tudni, hogy itt nagy baj lesz, illik elhalasztani
vagy legalább vmi hangszóróba bemondták volna, hogy vihar lesz, aki úgy gondolja menjen haza
"és a szervezõ ugyan az mint amikor begyulladt a fél technika, szép hogy újra õk nyerik ela tendert" biztos haverok, vagy nagyon olcsón csinálták
a felelõs meg egy titkárnõ lesz vagy az omsz mer' nem volt elég határozott... szokás szerint megint rá fogják kenni valakire...

elég rossz lehet... elmész tüzijátékra és gyerek nélkül jösz haza :/

BomBa

VRSDM
5-6 kor még nyomattam a tûzõ napon a kék ég alatt a chill-out ot a redbull vip tribünjén... szósem volt onnan nézve látszólag viharrol

Krinyo
5-6?

VRSDM
du-n nekem a ballonosok mondták akik nagy piros héliumos lufikat akartak elkapni a zlin142-esekkel dunakeszisek mind(apám ott dolgozik) és mondták ott hogy annyira furcsán termikes a levegõ (spirálisan felszálló meleg légáramlat) hogy nagyon felfogja nyomni a felhõket... hát látjátok

42nd Intruder
Délután mikor? mert szerintem a nép többsége már min déltõl ott volt és a helyszínen emlékezetem szerint egyszerse mondták be hogy vihar várható... Csak Palik és társai storyzgattak, meg júújgattak....

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

a sok pénz elvette az eszüket, látásukat, hallásukat.