Az USA nem kér az evolúcióból
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az általad állandóen hajtogatott: "Nincs átmenet"
azért "nincs", mert nem tudtuk még kimutatni.
Közelítsed meg statisztikai úton. Ha egy mintának fogod fel a valaha él összes élõlényt és egy másik mintának aezt ami fennmaradt belõlük és meg is találtuk, akkor milyen korreláció és hasonlóság van a két minta között és mekkora esély van rá, hogy két egymáshoz IDÕBEN és FAJBAN közeli vagy egyezõ darabra leljél az elemek között, még ha fel is tesszük, hogy a Földön valaha élt összes fajból legalább két példány (hím/nõstény) fennmaradt legalább részlegesen. (Ami persze egy totál abszurd eltevés)
Tehát egyszerûen az evolúció ÁLTALÁBAN igen lasssú menete akadályoz meg abban egyenlõre, hogy az elmélet teljesen igazolható legyen. z ilyen kurva neház felfogni?
Ez olyan mintha a zene fejlõdését és milyenségét az egész világon néhány 1000 mû alapján próbálnád leírni és összehasnolítani és a stílusok alapján valami múfaji besorolást megállapítani. Gartula...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ennek kb. mennyi százaléka fosszilizálódhatott?
Abból mennyit találtak meg?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Gracie Barra
50év alatt olyan mesterséges evolúciót vágnak le neked a kutya/galamb/macska tenyésztõk, hogy az eredeti kutya/galamb/macskával képtelen szaporodni de életképes sõt sokkal életképesebb mint amibõl elindultak.
Megjelent 50év alatt egy új faj ami életképesebb is arra a helyre amire kitenyésztették.
Ez evolúció? (Ha tisztába vagy a fogalommal akkor segítek ez az!)
kreacionisták balfaszok, teljesen jól emgfér egymás mellett Isten és az evolúció. Láthatóan az öreg sem nyúlkál bele kézzel a világba, mint ahogy misem törünk kézzel követ. eszközt használunk
Gracie Barra
Gracie Barra
A másik, meg hogy nem találtak átmenetet. Nem nincsennek, nem találtak. A bizonyíték hiánya nem egyenlõ a hiány bizonyításával. Egyébként meg találtak átmeneteket, csak persze nem mindenhol.
Egyébként lehet én sem hinnék ennyire az evolúcióban, ha lenne más elmélet is, de NINCS.
Gracie Barra
Ja, Darwin meg masszív hívõ volt :)
De honnan lett?vagy ekkora hihetetlen sok mutációt igénylõ változás az evolució?Ráadásul értelmes is?Hogy a többi lény is akkor fejlõdik egyett ugrásszerüen?Semmiféle Fossziliát hagyva?
Gracie Barra
Gracie Barra
És valójában mind2-re sok bizonyíték van. De abban igazad van, hogy ezek tényleg nem bizonyítékok, mert nem bizonyítják maradéktalanul, de attól még olyan tények, amik az evolúciót támasztják alá. Na most ilyen tények a kreacionizmushoz vagy az ufókhoz nincsennek.
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
Merthát Kik azok az "õk"? Tudom, hogy van olyan hogy õk, akik szembe állítják a tudományt az istennel, de errefelé ez már vagy 150 éve nem annyira jellemzõ a nagyobb vallásokra. Ezt most csak azért mondom neked, mert speciel a hazai történelmi felekezetek egyházi iskoláiban éppúgy tanítják biológia órán az evolúciót, mint máshol. Én idõnként eljárok templomba és még soha, egyetlen papot sem hallottam mondjuk az evolúció ellen prédikálni. Nem ezzel foglalkoznak. (Én is tudom, hogy vannak helyek/felekezetek, ahol igen - nem feltétlen azokhoz érdemes eljárni...)
Egyszerûen csak arról van szó, hogy a tudomány a természeti jelenségek, törvényszerûségek megismerésére koncentrál, a vallás pedig -normális esetben- erkölcsi, világnézeti, etikai értékrendszert állít fel a hívõk számára (ezzel ugye NEM foglalkozik a tudomány és nem is kell hogy foglalkozzon), másfelõl próbál választ adni a végsõ MIÉRT-re. Természetesen nem racionális úton bizonyított választ, amilyent meggyõzõdésem szerint soha senki és semmi - így a tudomány sem- fog tudni szolgáltatni. Hívõként erre azt mondom azért, mert a kérdésre adható válasz szükségszerûen túlmutat a racionális - tehát megismerhetõ, felfogható- ok-okozati következtetési láncolaton (amelyben egy okozatot MINDIG megelõz egy OK és amire ugye az egész tudásunk, tudományunk épül). Szerintem tehát a válasz csak "valami" olyasmi lehet, ami a megismerhetõ természeten kívül esik, ill. azon túl mutat. A nem hívõ válasza (t.i. hogy nincs is végsõ ok), szerintem semmivel sem jobb vagy rosszabb az enyémtõl - racionalitás tekintetében sem. Végsõsoron tehát mindkét válasz (van ok vagy sem) hit kérdése ;)
A vallásoknál tehát ebben a kérdésben hitrõl (és nem racionalitásról) van szó. Azt pedig eldöntheti egy ember, hogy az õ értékrendjében a hit és a racionalitás egyenrangú, egymás mellett létezõ, egymást kiegészítõ dolgok e (szerintem õk a normális hívõk), vagy pedig kizárólagosan csak a hitre (vallási fanatikusok), netán kizárólag csak a racionalitásra hagyatkoznak (fenti okfejtésem eredményeképpen magam úgy gondolom, ilyenek valójában nem is léteznek, mert mindenki hisz valamiben, csak legfeljebb ez nem tudatosul nála, nem foglalkozik vele).
"Minden hitbéli hézaghoz van hiszékeny tömés."
Nem tudom, ki mondta, utánanézni meg most éppen nincsen idõm, de van igazság benne.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Gracie Barra
Legalábbis amennyire én tudom, nagyjából annyi, hogy a tudományosan bizonyított tételeket, vagy legalábbis bizonyítandó téziseket vallási magyarázattal látják el, pl. õsrobbanás = teremtés.
Ha jól tudom. De velem is fordult elõ már, hogy tévedtem.
Gracie Barra
A: Bizonyítsd az evolúciót!
B: Próbálják, de nehezen megy. Bizonyítsd Isten létezését!
A: Isten létezését nem kell bizonyítani. Bizonyítsd az evolúciót!
Whatever...
Gracie Barra
Tipikusan visszamaradott, ostoba és szemellenzõs hozzáállás. Feltételezem, ez is nagyjából néhány száz éves zárvány, abból az idõbõl, amikor a tudomány = volt az eretnekséggel.
Nem értem a sok vallási fanatikust: miért nem fér meg Isten és az evolúció (vagyis egy megmagyarázott, és némileg alátámasztott "genezis") egymás mellett? Szerény véleményem szerint (bár megjegyzem, én nem vagyok vallásos) a kettõ semmiképpen nem üti egymást.
Egyébként a vallást támadni meg egyáltalán nem hülyeség (ebbõl a szempontból). Ugyanis õk istent állítják szembe az evolúcióval, ami nagy hülyeség. Az egyik egy tudományos elmélet (akár bizonyított, akár nem), míg a másik egy mese.
Gracie Barra
Istenre van??? A legtöbb hívõ filozófus meg azt mondta, hogy a pokolra jutasz ha ilyet kérdezel:D!
Ha nem tapasztalod, egyik se bizonyítható!
Én az Evolúcióbol sokkal több bizonyítékot láttam, de az Istenre nem elég bizonyíték a PASSIÓ!<#ejnye1>#ejnye1><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Azt kezdte el magyarázni, hogy a zsiráf életkörülményeit megvizsgálva kiderült: egyáltalán nem az a jellemzõ, hogy a magas fák ágairól zabálja le a kaját, hanem sokkal inkább alacsony bokrokról. Eért (+ a rendszeres ivásért) folyton le kell hajolnia, ami már csak az egyensúly megtartása szempontjából is egy nehéz, körülményes mûvelet (pláne ha még azt is számításba vesszük, hogy ilyenkor egy nagyobb ragadozó számára eléggé védtelen az állat).
Summa-summárum, a végkövetkeztetése az volt: a zsiráfnak egyáltalán nem elõny, hanem oltári nagy hátrány a hosszú nyaka, mert csak a baj van vele. Hogy akkor miért alakult ki? Azt magyarázta, hogy valszeg azért, mert a faj hím egyedi a nyakuk összecsapkodásával bírkóztak egymással a nõstényekért, és azok voltak sikeresebbek, amiknek egyre hosszabb és erõsebb volt a nyaka, mert azzal nagyobbakat tudott csapkodni. Másszóval a hülye hímek jól elcseszték az egész késõbbi fajuk jövõjét :)
Namost ezt a példát az ipse éppen az intelligens tervezéssel ellentétes érvként hozta fel: szerinte a zsiráf egy abszolút elõnytelen konstrukció úgy ahogy van, és így rövid idõn belül ki is fog pusztulni. Érvelése szerint egy ilyen selejtes "termék" elõzetes konkrét tervezés alapján sohase jöhetett volna létre.
Adalékként személy szerint csak annyit fûznék a dologhoz: szerintem az evolúció önmagában az ég világon semmit nem magyaráz meg. Ez is csak egy megfigyelt törvényszerûség a természetben (mint mondjuk a tömegvonzás, vagy az elektromágneses kölcsönhatás), de a jelenségek okairól (miért történik, netán van e valami célja, "magától" mûködik e a folyamat, vagy "valaki" elõre kitervelte a szabályokat) - errõl semmit sem tudunk és talán nem is fogunk soha. (De még arról sem, hogy kizárólagosan az evolúciós folyamatoknak tudható e be a mai élet olyannak amilyennek megismertük. Mert az oké, hogy az evolúció egy létezõ dolog, de ezzel még abszolút nem bizonyított, hogy csak amiatt olyan ma egy ember vagy egy csiga, amilyen.)
Ezért aztán a hitet, vagy a vallást mint egyéni személyes meggyõzõdést támadni, mondván a "tudomány már túlhaladta ezeket a primitív babonákat" óriási ostobaság, és szerintem mérhetetlen primitivitásra, önhittségre vall. (Ez utóbbit természetesen nem személy szerint Neked mondom, csak úgy általában).
Ha a tescóból kivennék az alacsonyabb polcokat, és csak a magasak érnék el, akkor az alacsonyak éheznének. (feltételezzük, hogy nem adunk egymásnak, mert bunkók vagyunk)
Gracie Barra
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Az evolúció nem a tanuláson áll vagy bukik. Te azt írtad, hogy eltanulják a nyaknyújtogatást (vagy bármi mást a példa lényegtelen, értem). Az evolúció egyik nyitja a szelekció és a fokozatosság. Te példádnál maradva: Az alma kezd fokozatosan szépen lassan megritkulni a lenti részeken, ezáltal szelekciós elõnybe kerülnek a nagyobb nyakkal rendelkezõ egyedek. Ennek következtében õk fognak szaporodni. A nagyobb nyak az genetikailag rögzült tulajdonság(nem tanult, ez a fontos). A nagyobb nyakú egyedek utódai nagyobb valószínûséggel lesznek hosszúnyakúak,mint szülei és így tovább...
UI: Bocs, ha zavarosan fogalmazok és csak én értem, hogy mit akarok mondani :))) Jobban nem tudom megfogalmazni.
De a félreértések elkerülése végett nem azt mondom hogy nem természetes úton alakul ki a dolog, csak hogy ez még mindig egy megválaszolatlan kérdés, egy sötét terület az evolució elméletében."
Én pedig úgy tudom,hogy van rá tudományos magyarázat akkor most megpróbálom elmesélni amit vhol láttam/olvastam illetve kiegészítem saját fantáziámmal amire nem emlékszem:
Az korai õsemberek Afrika területén éltek,a fák lombkoronáiban,hogy a nagyobb ragadozóktól(kardfogú tigris,smilodon,oroszlánok) védve legyenek.De egy évben az élelem hiánya arra késztette az õsembereket,hogy lejöjjenek a fákról és táplálékban gazdagabb földekre vándrolojanak.Ekkor a nagy utak megtétele után az ember hozzászokott a felegyenesedett járáshoz,mert így kilátott a fûbõl,meg nagyobb távott tudott megtenni...A lényeg hogy megváltozott a gerincoszlop és nagyobb koponyatérfogatott tett lehetõvé.Azok az egyedek amik a nagyobb koponyatérfogat génjeit hordozták életképesebbek voltak azoknál mint akik nem,mert eszközöket használtak,készítettek és késõbb felfedezték a tüzet.Ezekkel a birtokukban hatákonyabban vadászhattak és jobban védekezhettek a vadállatokkal szemben.Így õk több utódott nemzettek és kiszorították butább társaikat.Így folytatódott egészen a mai ember kialakulásáig,de ahogy elértünk egy értelmi szintet egyre jobban kezdtük megváltoztatni környezetünket,míg végül a természetes evolúció rendjébe is beavatkoztunk.Most például azok az állatok a legéletképesebbek amik alkalmazkodnak az emberhez,a többi faj a kihalás szélén áll.
Az elsõ három bekezdés az egy gondolat három része.
És a dolog lényege, abban amit leírtam nem az alma, meg nem a darázs, meg nem az evolúciós tudás megszerzésének mechanizmusa, hanem a dolog terjedésének mikéntje. És az összes példa amit írtam az képletes. Jó eséllyel almafa sincs a zsiráfok környékén, meg talán darázs se, szal a mondanivalóm lényege nem az volt.
Köszönöm, hogy megértettél.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f