308
-
#108 a cikkben emlitett oldal nem is letezik.. vagy pillanatnyilag nem elerheto.. lehet tulterhelt:D -
rexi #107 "Eperjes (akkor szlovák kézen) kinézete a levegőből nagyon hasonló és a város közepén volt a rádióállomás amit meg lehet feleltetni a kassai postaépületnek".
Mért akarták a ruszkik Kassát bombázni? -
blakshep #106 te brazil én egyetértek minden szavaddal ha válaszolsz arra az egyszerű kérdésre, hogy mitől dőlt össze a wtc7-es golyó, földrengésálló, esetleges katonai csapás ellen tervezett acélépülete? -
#105 Filozófiai kérdésekbe ne menjünk bele. :)) Természetesen semmi sem biztos. Annak is meg az esélye, hogy 9/11 meg sem történt. Csak a jelen tudásunk alapján ennek valymi kevés a valószínüsége. De van! -
#104 "Az összeesküvés elméleteket a szélsőjobbosok és radikálisok kreálják normális ember oda se figyel rájuk"
Szerintem egy normális ember mindenépp elgondolkodik egy ilyen dolgon és nem egyből minden feltétel benyalja amit lát a Tv-ben. Azért fogyatékosok meg szélsőjobbosok a kitalálók, mert más nézőpontjuk van mint neked? Szerintem te vagy a "degenerált emberek" egyike -
Jonah #103 Megjegyezném, hogy akkor te is degenerált vagy, mert még mindig itt vered a nyálad... Ha valamit nem értesz, vagy nincs megfelelő infod, talán tényleg nem itt kellene verd degenerált nyálad...
-
HUmanEmber41st #102 Nos, ezzel a kassai bombázással tévedtem ( úgy látszik) de Afganisztánt el kellett foglalni, mert ott fog épülni az új olajvazeték. Irakba már elég volt a feltételezett vegyi fegyverek.
Irán nemzetközi tiltakozás ellenére atomfegyvert akar előállítani ( mondja a sajtó). Az Iráni elnök, csak atomerőmű építéséről beszél. Irán kijelentette ( többször is!!) h Izraelt el kell pusztítani, és minden olyan csoportot támogat, melynek ez a célja. Így persze saját maguk alatt vágják a fát.
Háborút szinte minden indokkal ki lehet robbantani. Csak az a kérdés, h az állampolgárok hogyan állnak hozzá? Meg akarják bosszulni a rajtuk esett sérelmet, vagy csak segíteni mennek egy távoli országba a kommunizmus ellen harcolni?
Vagy mennek egy népet felszabadítani a gonosz diktátor hatalma alól, aki töm. pusz. fegy.-eket dugdos a pincéjében..
Mert ugye nem mindegy. A WTC botrány akkorát szólt, h még ma is erről beszélünk, a nyugati világ közvéleménye szinte biztatta USA-t, h most aztán csapjon szét a sok terrorpista között..
Az arab terroristáknak ez lett volna a céljuk, h USA lerohanja az országaikat? Mert erre számíthattak, hiszen hadüzenet volt ez a javából.. de mint mondtam, a kihívó fél igazából sosem jelentkezett.. -
Inquisitor #101 Ez piskóta egy nyiltan USA bíráló cikkhez képest vagy valami lightos UFO szorihoz. Ott látnád milyen hozzászólások vannak. Vagy a tudományos cikkeknél :) -
Inquisitor #100 Az elég baj, mert a kétség a "tanítvány hajtóereje", meg volt egy Buddha nevű arc aki szerint nem szabad elhinni dolgokat csak azért mert leírta valaki, vagy elmondta, csak meggyőződni szabad a dolgokról ;) -
#99 Az SG ezzel a cikkel elérte, hogy az összes degenerált emberke itt veri a nyálát és ontja a baromságait... talán nem kéne ekkora hírverés egy ilyen blikk szintű agyrémnek és a fogyatékos kitalálóinak!! -
#98 Hát ez tényleg nagyon kemény... Tényleg érdemes elolvasni ezt az oldalt. Bennem teljesen elsöpört minden kételyt... -
Inquisitor #97 "És mindenben az a legszomorúbb, hogyha gazdaságilag bukik amerika, akkor bukik mindenki. :("
Kétlem, többi országban sehol sincs ennyi, csak virtuálisan létező érté. Így ritkábban is derül ki, hogy sz*rt se ér. Amikor a 2001-es balhé kitört, elötte pár hónappal kezdődött és mai napig folytatódik a folyamat, amik során kiderül, hogy egy csomó cég csak papíron (de azt is hamisítva) termeli a bevételt (ENRON), de például lehet tudni, hogy az Apple is buherál a saját dolgozói részvényeivel ... -
blakshep #96 öszsesküvés elméleteknek nagyja sztem is hülyeség, de azért a tények elég makacs dolgok. itt nem egy vagy két probléma van a sztorival, hanem kb. 50 tény amit a mai napig hivatalosan nem indokoltak meg, és elég nehéz más magyarázatot kitalálni, mint hogy bushék benne voltak -
blakshep #95 kedvencem ez a visszatérő szöveg
még soha nem pusztult el acélépület tűztől.
tanulságosak a szállodatüzes videók, nah azok tényleg úgy néztek ki amik égnek. 5-6 szint körbe mindenhol égett napokig, de a szerkezetben nem okozott semmilyen komolyabb kárt.
ahhoz sem kell sok ész, hogy rájöjj, hogyha szabadasésben esett le a teteje akkor alul nem tartotta az égadta világon semmi. -
irkab1rka #94 Szerintem rosszul látod. Az összeesküvés elméletekhez nagyon fura a hozzáállásod.
-
wanek #93 Ezt próbálják elhitetni, de nem kell nekik elhinni. Miért bukna mindenki? -
wanek #92 "Nem olvasol te sok fantasztikus könyvet?" - már régen nem. Gyerekkoromban sok ilyet olvastam, de a klasszikusok többségén túl vagyok, újat meg nem nagyon találnak ki (bár mostanában nincs rálátásom a dologra).
"Az ilyen összeesküvés-elméletek jó része baromság" - tudod, én még 2001.9.11. éjjel leírtam pár fórumba, hogy ez biztosan nem úgy volt, ahogy állítják (de akkor még több esélyes volt a dolog). Később, amikor egyéb dolgok is ismertté váltak, teljesen egyértelművé vált, hogy hazudnak, és indirekt módon igazolva látszik, hogy öntámadás volt. Annak idején a "nagyokosok" elláttak mindenféle negatív jelzővel, ma már azok közül is nagyon sokan az én véleményemen vannak...
Nagyon kevés kreatív gondolkodású van az ottani (amerikai) hatalomban, így nem véletlen, hogy állandóan szar kerül a palacsintába, mert egy épkézláb hazugságra is képtelenek. Még normális filmeket is képtelenek csinálni (pár kivételtől eltekintve), ami nem hemzsegne a logikai hibáktól és egyebektől. Náluk a dizájn a lényeg, mert a tahó amerikai gondolkodni úgysem tud, nekik a látvány a lényeg. -
#91 És mindenben az a legszomorúbb, hogyha gazdaságilag bukik amerika, akkor bukik mindenki. :( -
wanek #90 Szaud-Arábia egyéb okból sem jó célpont, ugyanis ott van Mekka, az iszlám világ első számú szent helye. Akkor lenne csak igazi dzsihád, ha ott háború lenne. Másrészt ha az amerikai bankokból kivonnák az olajdollárokat, akkor az usa akkora seggreesést produkálna, amilyet még a világ nem látott.
NATO: csak viszonylagos az egység. Már az iraki háború is megmutatta, hogy csak a csahos pincsi angolok álltak ki egyértelműen az amerikaiak mellett, a többiek (spanyolok, olaszok, lengyelek, stb. csak kényszeredetten). A németek és a franciák viszont keményen beintettek. Ugye nem felejtette el senki, hogy az állítólagos újjáépítésre csak amerikai, meg pár angol cég kapott igéretet. Persze ez azóta is csak igéret, szóval senki nem vesztett semmit, egyedül az irakiak.
Remélem, hogy még megérem, hogy ezt a pökhendi csürhét alaposan megleckéztetik az otthonukban a "demokrácia fellegvárában". Na ez is mekkora nagy hazug állítás (demokrácia fellegvára). -
#89 Nem olvasol te sok fantasztikus könyvet?Az ilyen összeesküvés-elméletek jó része baromság.Maximum lázadozó tiniknek jó, hogy legyen miről beszélni az ufóbázisok meg a csodadoktorok mellett.Abszolút logikátlan, hogy ilyen bonyolult és nagy szabású tervvel az USA ártson magának(többezer halott, többmilliárdos károk stb.), amikor bármikor találhatott volna egyszerűbb okot is a háborúra.Lásd Irak és a rejtegetett(?) vegyi fegyverek esete.Erről ennyit... -
#88 Van egy közismert trükkje a vezetőknek, évszázadok óta, és ezt a középiskolában történelemórákon is tanítják:
Ha valami gond van az országgal, akkor indítsunk háborút valami "jóért" és ezzel eltereljük a nép figyelmét a gondokról. -
Jonah #87 Hogy nem történne semmi? szerintem első körben kirúgnák a NATO-ból, második körben befagyasztanának minden USA érdekeltséget, harmadszor meg kb. 4 milliárd cérre szomjazó ember menne megnézni a szabadságszobrot. Megkockáztatom, egyikük-másikuk még megnézné az orális termet is a fehér házban. Amit persze telegrafitiznának. Megindulna az arab blokk, Kína, Korea, s még az oroszok is esetleg beszállnának Kína oldalán. Ez amolyan pszichés dolog, hogy ha béke zászlaja alatt pont a főbűnös tartózkodik, azt általában lelövik... Gyakorlatilag Amerika összes ellensége joggal követelne az ENSZ BT-ben vérszagot.
Amúgy most kelepcében vannak. Az amcsi gazdaság most is bajban van, nem volt elég egy háború, kellett Irak is. Aztán megint bajban van, gyak az egész amerikai gazdaság kezd megroppanni, valszeg lesz egy harmadik húzása is. Izrael nem rendel manapság sokat már, van neki saját (igen jól fejlett) hadiipara. Hogy ki lesz az, lehet találgatni, Irán lerohanásához egy kicsivel nagyobb sajtot kell bedobni az egérketrecbe. Venezuela megint érdekes (jópár amcsi olajcéggel kibabrált) téma lenne, de oda kevés a terrorista. Szaud-Arábia megint nem jó terület, mert bár terrorista csávó állítólag lenni ott sok, de az egyik kapocs a nyugat és az arab világ közt. Ha lerohannák, gyakorlatilag megint csak a fél világgal találná magát szembe Bús György... -
#86 Tudjátok, ha az összeesküvéselméleteseknek van igazuk, akkor a következő 1-2 hónapban simán lehet terrortámadás az USA-ban. Tekintve, hogy az őszi választásokon egyenlőre nem a jelenleg hatalomban lévők vannak nyeregben. -
Egerwin #85 OFF
érdekes, hogy ilyenkor egyből a zsidó népírtásról kell beszélni, pedig a zsidók se különbek, mert a kis "ártatlan" zsidók civileket bombáznak Libanonban. Úgyhogy ennyit a zsidókról.
ON
Egyébként meg örülök, hogy vannak olyanok is már, akiknek kinyílt a csipája és észreveszi mit játszik az USA.
-
#84 Pearl Harbour kapcsán olvastam igen régen egy érdekes könyvet. Abban az volt, hogy az amcsik tudtak a csapásmérő flottáról, ezért a fontosabb hajókat ki is vonták a kikötőből, a maradékon meg alig volt tengerész. De be akartak lépni a háborúba, akkoriban ez igen jó dolog volt a gazdaság fellendítésére + új területeket szerezni. -
#83 Én egy doksit olvastam erről, már vagy 2 éve. Ott szépen le volt vezetve, hogy ugyan mitől dőlt össze a 2 torony, amikor a gépek súlya ezt nem indokolta - és a kerozin is rég elégett ami a szárnyakban volt (ha meg igen, akkor oldalra kellett volna dőlniük, mivel oldalról csapódtak be a gépek, ezzel szerkezeti nyíródást előidézve, nem pedig felülről ejtették a törnyokra őket). A pár megmentett túlélő pedig robbanást hallot, amikor összedőlt az 1. torony. Meg, hogy a pentagon gép igen fura lehetett, mivel a falakon nem látszanak szárnyaktól eredő sérülések, pedig egy utasszállítónak elég nagyok eme részegységeik.
Az a legnagyobb baj, hogyha az USA elnök odaállna, és azt mondaná, hogy madafaka barmok, mi csináltuk az egészet, akkor sem lenne semmi. Egy hónapig cikkeznének az újságok, és kész. Nagyon jól ismerik a vezetők és tanácsadóik az átlagember mentalitását. Bosszankodik, béget, majd visszaáll a sorba, mert egyrészt leszarja és fontosabb neki a fűevés meg a csordaösztön, másrész meg fél, hogy megharapja a juhászkutya.
Ez van. -
Remetix #82 Egyébként miért emlegeti mindenki Irakot? 9/11 -re nem Afganisztán volt a válasz? -
Jonah #81 na figy: senkit nem fog érdekelni egy száz milliárdos háborús kiadás, ha a bevételi oldalon a gazdaság megmozgatásából (logiszika, könnyűipar, nehézipar, élelmiszer, energia, stb.) kétezer milliárd jön be? És nem beszélve arról, hogy még mindig megkapom az olajmezők feletti irányítás jogát + ópium, stb. Azt a párezer katonát fel kell szerelni, el kell szállítani felszerelésével együtt, etetni kell, stb. költség, de a gazdasági rendelésekből még több jön be.
Ami az építésmódot illeti: tudom, hogy milyen volt a szerkezete. Gyak olyan volt mint egy függőlegesen kiegyenesített sodrony, amit szilárdra támasztasz. egyik oldalt kidöntöd, a másik még megtartja (pl. a pohár teteje sem fog eldőlni csakazért mert a másik oldalát kivágod 40%-ban). mégha ki is lágyul az anyag, és borul, akkor is, az alsó szinteknek nem szabadna magába roskadni, mert ellent mond minden szilárdságtani dolognak. mutass nekem egy kétméteres, félcenti átmérőjű függőleges kotelet, amit ha elengedsz, 15 centis helyre roskad össze.
Ja és mégvalami eszembe jutott, de ez már félig off II. világháborúhoz kapcsolódik. Anno az amcsik úgy adták (egy szenátori megfogalmazás szerint) a fegyvereket Angliának, mint a rágógumit. Soha nem kérték vissza. Cserébe viszont aláírattak velük egy papírt, hogy az ország főkönyvébe (mely a legtöbb helyen államtitok) betekinthetnek korlátozások nélkül + még volt pár feltétel. -
Remetix #80 Teljesen egyetértek veled (muerte2). Csak ezzel a hozzáállással következetesnek kell lenni, úgyanúgy nem szabad hinni a hivatalos álláspontot tagadó nézetben, csak azért mert hogy az tagadja.
Az a szomorú, hogy legtöbben előre eldöntik, hogy egy adott forrásnak hisznek-e, vagy sem, független attól, hogy mit mond(anak). Magyar politikai helyzet például tökéletes példája ennek: szinte mindenkinek van egy kiválasztott pártja, és amit az mond az csak jó és igaz lehet, amit az ellenfelei, az pedig hamis és gonosz. Itt valami hasonlót érzek, Busht, és úgy általában USA kormányzatát nem szeretjük, ezért aztán amit mondanak az nem lehet igaz, és akik megvádolják őket, az csakis igaz lehet.
Én részemről az összeesküvés elmélet felőli irányból valami olyasmit tartok hihetőnek, hogy Bush-ék tudtak a készülő terrortámadásról az FBI v. CIA révén, de nem tettek semmit, mert tudták, hogy ez segíteni fog nekik hatalmon maradni. Ugyanakkor azt sem tartom kizártnak, hogy nem tudtak róla, bár voltak előjelek, csak azok elakadtak a bürokráciában. -
Treck #79 Ave!
Akit erdekel a video annak:
http://treck.hu/video/Loose_Change_2nd_Edition/
Udv,
Treck -
Smitiz #78 Szerintem az USA-nak katonai szempontból azért volt fontos ez a háború, hogy ki tudja próbálni azt a sok új kütyüt ami a '91-es háború óta kitaláltak, meg ami a technika gyors fejlődése miatt elérhetővé vált.
Plusz az újoncok is átesnek a tűzkeresztségen, lesz harci tapasztalatuk, tudják majd hogyan kell használni az újabb dolgokat is, azokkal a katonákkal szemben, akik már 20 éve csak meresztik a seggüket a barakkban :)
Bár szerintem a fő hangsúly a kutatáson van, megnézném mondjuk hogy hol tartana most a repülés technológiailag, ha mondjuk nem lett volna 2. WH... -
assdf #77 Elöször ez nem teljesen igy van.
Másrészről meg tételezzük fel hogy az iraki háború veszteséges.
Ez esetben mesélek egy teljesen légbőlkapott sztoryt:
kezdetben vala az amerikai államnak az amerikai adófizetők pénzéből mondjuk 100 milliárd dollárja. Jön a háború elköltenek rá 120 milliárdot. A bevételek (mitomén olaj) 20 milliárd dollár. Akkor most ez a háború ugye veszteséges, mert az amerikai állam bukott rajta 100 milliárd dollárt.
És akkor most jön a csavar. Kinek is fizették ki ezt a 100 milliárd dollárt? Egy bizonyos részét persze a katonáknak meg a szállitóknak, de a többit a különféle fegyver és löszergyártó cégeknek. Ezek a cégek szép kis nyereséggel dolgoznak, igy lehet hogy az amerikai állam 100 milliárdos veszteséget szenvedett el, de eme cégek viszontt több milliárdos nyereséget könyvelhettek el. Na most már csak azt kéne megvizsgálni, hogy ezen cégek milyen kapcsolatban is állnak az éppen aktuális politikai elitel. Sztory vége. A számok hasraütésszerüek, csak mondtam valamit. Ha valaki a sztory mögé lát, akkor ezt hétköznapi értelemben gyakorlatilag pénzmosásnak nevezhetnénk. A pénz az egyik zsebből a másikba megy, csak épp az egyik zseb az állam (adófizetők) a másik zseb meg mondjuk bokor bácsi és bandája...
És itt ha csak nem vagy elvakult fanatista, rögtön megvilágosodhat számodra is, hogy miért lehet óriási üzlet a háború, akkor is ha ne adj isten az állam számára veszteséges.
Az hogy sok túlélő kimenekült az épületből egy vicc, szerinted 50 ezer ember hány óra alatt ér le lépcsökön akár a 100. emeletről?
-
#76 Szerintem nézd meg a Bowling for Columbine-t, mert abban beszélnek arról, hogy milyen nagy üzlet van a megfélemlítésben, pánikkeltésben. -
wanek #75 Nem hiszem, hogy erre bárkinek is jó rálátása lenne. Már csak azért sem, mert a fegyverüzlet nagy biznisz, és az amerikaiak nem csak a maguk részére gyártanak fegyvert. A fegyverüzlet akkor megy jól, ha háború van, vagy háborús hisztériát tartanak fenn. Éppen ezért keltenek mesterségesen feszültségeket a cia emberei a világ minden részében, hogy a fegyverüzlet mindig jól menjen. -
muerte2 #74 Ez úgy általában mindenkinek: Nem értem, hogy mért ítél el másokat v más elméleteket olyan ember aki a sajtátjáét nem tudja kétségkizáróan bizonyítani, márpedig ebben a témában ilyen ember sztem nem létezik. Itt a fórumon meg végképp nem.
A szkeptikus emberekre meg igen is szükség van mert ők viszik tovább a dolgokat. Ha nem lennének, talán még ott tartana az emberiség, hogy a föld lapos, aki mást mond az bűnt követ el és a sátánt szolgálja. szerencsére voltak másképp gondolkodó emberek és vannak is, akik megkérdőjelezik a dolgokat és nekiállnak válaszokat keresni. Na én pl ezért ítélem el a vallési dogmákat ahol azt mondják, hogy ha nem így gondolod rossz ember vagy. (Ne értse senki félre, nem általában a vallással, v a vallásos emberekkel van bajom.)
Nem vagyok történelem tudor, de ha jól emléxem a történelemben is többször előfordult hogy egy hatalom hasonló módon formálta a közvéleményt, hogy alűtámassza a terveit, nem lenne ebben semmi meglepő. Persze a dolog erkölcsi szempontból már máshogy fest.
-
#73 A kerozin nem is képes olyan hőfokon égni hogy megolvassza az acélt ráadásul hogyha csak lágyult akkor valószínűleg a becsapódás irányába dőlt volna le a toronyteteje mert ott már kevesebb fal tartotta, és az égés magja is arrafelé helyezkedhetett el(vagy a becsapódás sebessége miatt a másik oldalon nem tudom, de tuti hogy nem így kellet volna ledőlnie.) -
#72 A felsőbb szintekről valószínűleg senki nem jutott le, mivel állítólag olyan magas hőfokútűz égett ami megolvasztotta az acélszerkezetet, ráadásul a füsben megfulladtak volna és nem is találták volna a kijáratot. -
#71 Azért erre az ősszeroppanásra kíváncsi lennék.
Éggett égett a sok keró, amíg aztán eccercsak elpárolgott a sok vas. A felső emeletek meg azt mondták: áááá, itt nincs semmi!!!! És rázuhantak az alattuk levőre. (Amik eddig is tartották öket).
Szal ok, hogy elolvadt meglágyult a sok tartóelem, de mind egyszerre szimmetrikusan és katasztrófális gyorsasággal, nem csak meggörbűltek, kidőltek szépen lassan?
Bár nem ez az egyetlen terület amihez nem értek. -
sgbo #70 például???
hány plussz tankot gyártottak le 2001 óta?. Hány plussz vadászgép került legyártásra ami megmozgatná az ipart????? -
#69 Gondolom mert alapvetően ez egy számítógépen csinált, az interneten terjesztett viszonylag profi dokumentumfilm és ilyen még nem volt, legalább is ilyen minőségű.