308
  • HUmanEmber41st
    1. Terroristák, akik névtelenek akarnak maradni, de jó széles nyomokat hagynak.

Egy terrortámadásnál, a mindenkori elkövető terrorszervezet mindig jelentkezik, és kinyilvánítja követeléseit, ill. propagálják elképzeléseiket (lásd RAF, ETA, gerillák, stb). Csak a titkosszolgálatok nem tesznek ilyet, ha gyilkosságot vagy terrorakciót követnek el, illetve esetenként magányos elkövetőket prezentálnak tettesként. A 2001 szeptember 11-i merényletek után SENKI nem jelentkezett. A tettesek nyilvánvalóan ismeretlenek akartak maradni. Mégis olyan óvatlanok voltak, hogy egy autót, melyben a Korán egy példánya volt, valamint egy arab nyelvű repülési útmutató otthagytak a bostoni repülőtér előtt, holott tisztában voltak azzal, hogy soha többet nem térnek oda vissza. Ilyet csak akkor tesz valaki, ha szándékosan hamis nyomokat akar hátrahagyni.

2. Gyanúsan gyors háborús kedv.

Már a támadások utáni első órában kijelenti Bush (jun.) elnök, hogy a támadást iszlám terroristák követték el. Nemcsak az elkövetőket, hanem az őket esetleg bújtató országokat is háborúval fenyegeti. Még a legcsekélyebb bizonyíték sem áll senki rendelkezésére az elkövetőket illetően, Bush (jun.) ennek ellenére kissé túl gyorsan tesz világpolitikai méretű kijelentéseket.

3. Kétségbevonható bizonyítékok (1.)

A bizonyítékok gyorsan jöttek, mintegy hívásra: Állítólag Bostonban megtalálták a terroristák autóját. Majd megtudhattuk, hogy 2 táskát nem csekkoltak be, s ez a 2 táska véletlenül a terroristáké, melyeknek tartalma: Korán, arab nyelvű repüléshez való útmutató, egy búcsúlevél útmutatóval a terrorista társaknak. Ez enyhén szólva eléggé valószerűtlen. Egy fanatikus iszlám terrorista soha nem adná fel poggyászként a Koránját, maximum kézitáskában magával vinné a fedélzetre. Profi pilótáknak nincs szükségük Boeing használati utasításra az utolsó pillanatban, és profi terroristáknak nincs szükségük klisé-szerű utasításokra, mint ahogy az az állítólagos búcsúlevélben áll: "Ellenőrizzétek fegyvereiteket, késeiteket..... mosollyal az arcotokon halljatok meg."

4. Kétségbevonható bizonyítékok (2.)

Szeptember 13.-án a médiából megtudhattuk, hogy a WTC romhalmazában találtak egy útlevelet, ami az egyik terroristáé volt. A felrobbanó repülőgépek állítólag még az acélt is megolvasztották. Képes egy útlevél, ami papírból van arra, hogy egy ilyen infernóból kirepüljön anélkül, hogy kigyulladna? Mekkora annak a valószínűsége, hogy pont az egyik elkövető útlevele repül így ki a gépből sértetlenül?
  • fourgee
    (Morden, ez az utolsó mondat nem neked szólt, csak véletlenül így fogalmaztam meg és ez a kiegészítés kimarad onnan)
  • fourgee
    És ki beszélt Moore-ról? :) Én arról beszéltem, hogy amit "kitesznek" a nyilvánosságnak, hogy nesze, ezt egyétek, ez az igazság, ott valami soha nem stimmel. A választások előtt állandóan azt mondták, hogy lendületben az ország és hogy ilyen hiper-szuper lesz itt minden. Ennek ellenére sokan Fidesz győzelmet jósoltak. Nekem eközben gazdasági elemzéseket kellett hallgatnom, amikkel már tele volt a tököm, de annyi hasznom volt belőle hogy megtudtam, hogy katasztrofális az ország állapota. És egyéb forrásokból meg azt tudtam meg, hogy ennek ellenére az MSZP fog nyerni. Pedig hivatalosan csúcsszuper gazdaságról beszéltek, meg Fidesz győzelemről. Mondom, nem csak a "kirakatot" kell nézni, hanem "be kell menni a boltba". Vagy más téma: a BBC csinált egy dokumentumfilmet arról, hogy Izraelben fiatalok tüntettek a harcok ellen még néhány évvel ezelőtt. MAtricákat, szórólapokat osztogattak. Az út túloldalán ment egy láthatóan ortodox nő, aki elkezdte hangosan szidni őket. A riporter átrohant hozzá beszélni vele. Angolul azt folytatta, hogy ha kell, akkor az élete árán is megvédi Izraelt, stb, stb, stb. A bökkenő az az, hogy a férjén kívül más férfihoz hozzá sem érhet, nem hogy fegyvert fogjon és harcoljon vele... Két dolog lényeges ebből: 1. a BBC le mert ilyet adni, nálunk nem lehetne. 2. ha egy magyar ilyen filmet forgatna, az antiszemitizmusnak számítana, pedig zsidó fiatalok tüntettek rajta a békéért a háború ellen.

Ha nem a "hivatalos" vakítást kajálod be, akkor az összeesküvés elmélet. Ha Izraellel kapcsolatban van, akkor meg antiszemitizmus. De miért kell másoknak eldönteniük, hogy én összeesküvés-elméletű vagyok, vagy antiszemita? Miért nem lehet elfogadni, hogy minden egyes embernek lehet véleménye, ami akár a nemtetszését is kifejezheti úgy, hogy nem egy egész népcsoportot bírál ezzel, hanem csak néhány embert?

Na mindegy, mindenki azt hisz amit akar. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nagyon sok információból tudok levonni tanulságokat, nem csak néhány csatornából. Ennek ellenére ha valaki csak 1-2 helyről tájékozódik, azt nem szólom le. Sajnos van akinek tudás hiányában csak ez az egy "fegyvere" marad...
  • dez
    Hát, pedig állítólag a Hollandok sem olyan elnézőek már egy ideje.
  • dez
    Most mintha betartanák az ENSZ fegyverszüneti felszólítását, nem?
  • Sanyix
    LOOL ezkész :D ez má tényleg üt
  • perempe
    Off:
    Hallottátok, hogy Izrael ragaszkodik a német békefenntartói szerepvállaláshoz? Szerintük (Európában) ők egyedül nem elfogultak az arabokkal szemben. Nagyot fordult a világ...
  • wanek
    Izrael semmilyen ENSZ határozatot nem tart magára nézve kötelező érvényűnek, és be sem tartja azokat. Csak egyet tartott annak: izrael állam meghatározását. És ezek mernek holokausztot emlegetni? Nevetséges.
  • Jonah
    lehet M$ írta a bill$t a $zámokat a $zoft megírá$a é$ a telepíté$ telje$íté$e után a radarálomá$on. :D
  • Jonah
    jha, és még egy adalék... Anno az USA pl. az ENSZ BT1448-ra hivatkozott, hogy kb. fél éve nem teljesíti Irak. És akkor most kapaszkodj: ennyi erővel a palesztinok is lobogtathatnának egy közel 35 éves ENSZ BT határozatot, miszerint Izrael vonuljon ki Gázából... Mint tudjuk, ez mai napig nem történt meg.
  • Jonah
    ezzel a képpel az a gond, hogy a pentagon saját állítása szerint egy Boeing 757-es volt a becsapódó gép. Namost tessék nekem nézni egy képet egy boeing 757-ről a neten. eddig még nem találtam olyant, amelyik a szárnya felett tartotta volna a vízszintes vezérsík közelében a motorokat.
    kb. ígynéz ki maketten egy 757-es a pentagonba építve.
  • Gerbill
    Kösz hogy megint belinkelted, de már visszakerestem. A pentagonos topiknál már láttam.
  • wanek
    Az a pechük az amerikai hazug csalóknak, hogy már annyira beszűkültek, hogy képtelenek kívülről vizsgálni magukat, vagyis hogy mások hogyan látják a kamujukat. Gondolom, hogy az ottani média kellőképpen bombázza a tahók agyát (már ami megmaradt), de ez más országokba persze ha el is jut, a helyi médiát nem tudja überelni. Vagyis egy külső szemlélő sokkal jobban tud mérlegelni, mint egy ottani agymosott.
    Egy amerikai másképp él meg (ideig-óráig) egy usa által folytatott háborút, mint egy megtámadott ország polgárai (és az azzal szimpatizálók), és talán megint másképp egy, a konfliktusban nem érintett polgár. Talán egy kivétel van. Van egy nép/vallási csoport, akik bárhol is éljenek a világban, a végletekig elfogultak 2 ország ténykedéseivel. Ebből az egyik ország az usa. A másikat meg szerintem mindenki kitalálja. Ha nem, akkor tessék: izrael.
  • blakshep
    arról nem is szólva hogy az államok túlsó felén tűnt el a gép
  • 0Speed0
    Pentagon Attack
  • 0Speed0
    Gerbill kicsit lejjebb van egy link amit betettem a pentagon támadásról...rövid és feliratos...nézd meg ha még nem tetted volna
  • Gerbill
    Ja és hol van ilyenkor a pentagon légvédelmi rendszere? Valaki ráfeküdt az Off gombra, vagy éppen azt is felújították?
  • blakshep
    jah gyors meg mondjuk kisebb meg stabilan a földdel párhuzamosan repül ilyen tíz méteres magasságban. apróságok
  • Gerbill
    Az egyetlen videófelvétel a pentagonba csapódásról. Ha a repülőgép valóban arra haladt amerre mondták akkor több biztonsági kamerának is rögzítenie kellett volna, persze csak a legrosszabb minőségűt hozták nyilvánosságra. A dátum egyébként nem stimmel a videó sarkában, és nem tudom melyik Boing képes ilyen gyorsan menni
  • wanek
    Ahogy elnézem, kettőnk közül nem én vagyok az elfogult és nem én kajálok meg minden "HÜLYESÉG"et.

Feltétel nélkül elfogadni valamit? Ember! Te nagyon eltévedtél! Látszik, hogy nem ismersz egy picit sem, mert pont én vagyok az a valaki, aki akár ezer emberrel is szembemegy, ha azt úgy tartja jónak/helyesnek. Ha valaki itt feltétel nélkül elfogad valamit, az te vagy, mert megkajáltad a hivatalos maszlagot minden kritikai érzék nélkül. Egyébként arról sajnos nem én tehetek, hogy bizonyos tárgyi tudásnak és tények ismeretének híján vagy.
    Szerintem engem összekeversz valakivel. Én nem a filmről írtam eddig sem (csupán annyit, hogy "Nekem már régen megvan ez a film. Érdekes, de nekem light-os.")
  • blakshep
    http://images.ibsys.com/2005/0202/4155078_320X240.jpg
  • blakshep
    jahmeg persze boing-el marha jól lehet manőverezni 10 méterrel felszín fölött huzamosabb ideig.
    baszod egy darab, egy darab bizonyíték nincs a gépről. senki nem látta, eyetlen kép se készült, semmi
  • blakshep
    vigyázz sgbo rád ne szakadjon plafon. aha szóval bepréselte magát a kis lukon a boing, majd fogta magát és teljesen elpárolgott utasokkal, csomagokkal egyetemben, és közben a hajtóműve negyedakkorára zsugorodott. brávó.
    jah és tényleg nem szokott maradni belőlük semmi, általában csak 50 négyzetkilómétereket terítenek be magukkal és hónapokig tart összeszedni őket.ekkora hülyeséget. légyszíves dobjál már meg egy adattal ahol repülőgép épületbe csapódott és elpárolgott közben.
  • sgbo
    a,kizárólagos?????? hát akkor a többi csak sunyi módon közvetített meg belopakodott a katonák közé???? A Fox viszont tényleg elfogult

b,szerinted??? (csak úgy süt a hsz-eidből)

c,egyrészt hányszor rúgott beléd?
    másrészt az a legnagyobb hülyeség ha az összes személyes gondododat és a világ gondjait egyvalaminek tulajdonítasz. Ráadásul megerőszakolod a történteket. A világ nem fekete és fehér. nincs gonosz meg jóságos birodalom/ország/nép stb. Persze egyszerűbb mindíg azt hinni hogy van egy rossz (és ő csak rossz) és ő felelős mindenért - de ez úgy ahogy van HÜLYESÉG.
    Az egy dolog hogy nem szereted, de a másik hogy akkor se légy hajlandó FELTÉTEL NÉLKÜL elfogadni mindent ami őket bírálja, mert ez szánalmas, beszűkült gondolkodás (és ez nem csak erre a helyzetre vonatkozik)
  • wanek
    "USA ban a Fox a kormányszócső. CNN nem nagyon (utóbbi időben sokszor szembe is került a kormányzattal)." - ez már csak azért sincs így, mert érdekes módon a cnn kapott kizárólagos jogot arra, hogy az iraki háborúról tudósítson. Biztosan azért, mert szembenállást tanúsít a kormánnyal... LOL!!!

"főleg hogy nagyon elfogult vagy" - ezt miből sikerült megállapítanod?

"utáljukazusátbushtmegmindenkit" - ha valaki minden nap beléd rúg, azt egy idő után nem tudod szeretni.
  • perempe
    Moszad ügynök is készített felvételt a robbanásról - ő teljesen véletlenül volt ott, véletlen volt kamera a kezében...
  • sgbo
    dehogy nem volt maradvány...például a hajtómómű roncsait fel lehetett ismerni (persze persze gaz kormány biztos odavitte) fényképeken
    Repülőgéptörzset+szárnyat ne keresd mert alumínium (repülőgépkatasztrófák során sem marad belőlük sok minden - főleg ha egy épületbe csapódik...)
  • blakshep
    nem fahrenheit véletlenül?
  • blakshep
    sgbo szted melyik része hülyeség? én lehet, hogy nem vagyok normális de sztem a "a boing hamuvá égett azért nicns maradvány", "azért dőlt össze, mert kigyulladt" kevésbé hihető, mint hogy szándékosan csinálták.
  • perempe
    Én is ezen 'röhögök'.
  • sgbo
    USA ban a Fox a kormányszócső. CNN nem nagyon (utóbbi időben sokszor szembe is került a kormányzattal). Annyiban igazad volt a markáns különbségekben hogy amit említettél szembenáll egymással, de mindegyik végletesen elfugult (és elferdült véleményt közöl) és egykutya.

De például a legnagyobb hazugok közé felvehető Michel "áldokumentumfilmes, kimondottan demokrata" Moore is. Ráadásul sztem ő a legundorítóbb, mert úgy tesz mintha dokumentumfilmeket csinálna...

Azt meg neked (főleg hogy nagyon elfogult vagy) jogod nincs eldönteni hogy mi tárgyilagos (mert számodra nyílván az ami jobban megfelel véleményednek, elvárásaidnak).

Ilyen összeesküvéselméleteknek is az a lényege hogy utáljukazusátbushtmegmindenkit. Ugyhogy mindent rájuk akarunk húzni. -Csináltak elég valóságos hülyeséget is úgyhogy nincs szükség hülyeségeket terjeszteni
  • wanek
    Média nem csak egyfajta van. Még nálunk is vannak markáns különbségek, mint pl. népszava vs Magyar Nemzet, vagy retek vs HírTV.
    A cnn egyébként amerikai kormányszócső már régóta. A BBC (igaz, az angol) sokkal tárgyilagosabb (és frissebb, jobb).
  • Morden23
    "nem az az igazság, amit a média az ember elé tol, hanem mindig mögé kell nézni"

A baj csak az az összeesküvés-elméletekkel, hogy azok is a médiából fejlődnek. Ennek alapján pl. Michael Moore ugyanúgy hazudhat, mint a CNN.
  • fourgee
    Téged meg ki hatalmazott fel arra, hogy megmondd, hogy ki miről beszélhet és miről nem? Meg az, hogy szerinted egy dolog degenerált, az még nem jelenti azt, hogy az emberek 99,9999 százaléka szerint nem az. :) Próbálj meg lazítani, keress barátnőt, és nézd az élet szép dolgait. Utána meg gondold át, hogy nem az az igazság, amit a média az ember elé tol, hanem mindig mögé kell nézni. Évek óta médiafigyelőként dolgozom, előre megmondtam, hogy ki fog győzni a választásokon, meg hogy Gyurcsány mit fog majd mondani. Mert nem a Népszabadság-Blikk népbutító cikkeit olvastam, hanem mindent. Mindent. Minden újságból mindent. A leszűrt következtetésekből egy csomó dolgot meg tudtam "jósolni" előre, vagyis inkább kikövetkeztettem. Az ilyen irányú tapasztalataim és megérzéseim azt mondják, hogy nem kell bekajálni azt, amit hivatalosan mondanak szeptember 11-ről. Ennyi.
  • NEXUS6
    Bakkerom, neked aztán van önkritikád!

• Xian
    Mi van ha biztosra mentek? Ha repülő nem dönti
    el majd bombákkal is megtámogatják hogy biztos
    ledöljön.
  • NeoMaN
    ezeket is kinyírják szvsz...
  • sgbo
    nem kassát, eperjest akarták (kicsit félreérthetően fogalmaztam lehet), csak eltévedtek. És mivel Kassa hasonló volt anno a levegőből, mint eperjes nem is vették észre a különbséget.
  • blakshep
    shit it's gone man
  • Jonah
    ez azért durva videoanyag a wtc7-ről, főleg az utolsó. látszik, hogy két egymástól kb. 150 méterre lévő tartóoszlop kb. egyszerre törik ketté, gyk, indok nélkül zuhan függőlegesen magába. Ilyent egy tűzeset sem csinál. Nagyon úgy fest, hogy ahogy az oldal is írja, kontrollált robbantás történt. Az úgy néz ki, hogy középtől kezded kifelé, és ilyenkor az épület magába roskad, mert a 'mag' sebessége nagyobb lesz lefelé, mint a külsőké, ezért magábahúzza a külső tömeget. mi több, látszik is a videon, hogy a központi rész zuhan meg először....