Metro 2033

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Optimus Prime
A 2033-at is meg kell vennem, nagyon jó a játék épp a D6-ban vagyok. Egyébként jó a fordítás? Sok hülyeség van benne? Igaz, itt nincs annyi spéci név, max a Ranger.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

grebber
Fasza megy is a másik mellé a polcra! Karira ezt kérem + az Assassins Creed Reneszánsz könyvet!

Next PC upgrade: 2022

mascarun
Optimus Prime
Kösz, már újra megnéztem a manualt is, ott is ezt írja. Biztos véletlenül nyomtam tovább az R-t, azért jött be.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

A help mondta a játékban, amúgy R gomb, csak lenyomva kell tartani, és közben bal egérgombbal lehet tölteni, de figyelni kell mert ha fel van töltve, akkor bal egérgombra már lõ is.
Optimus Prime
Nem tudja valaki melyik istenverte gombbal jön elõ az a... nem tudom mi, de azzal lehet tölteni az elemeket. Egyszer véletlen behoztam, meg nem mondanám hogy, de így lenne értelme, hogy van nigth visionöm.

És DX10 módban?
koschwarz
volt egy cikk a prohardveren: egy szaki megállapította, hogy az "nvidiás" játékokban indokolatlan számításokat kell végeznie a videokártya gpu-jának. pl. a crysis-ben folyamatosan kiszámolja az olyan geometriákat is, amiket totál nem látsz. talán még a metro2033-at is említették, abban is volt valami, de már nem emlékszem. mindenesetre gáz...kicsit nyomjuk fel mesterségesen a gépigényt és kommunikáljuk hogy az nvidia aktuális csúcskártyájával már fullon tudod majd játszani...és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez nem egy összeesküvés-elmélet, simán el tudom képzelni ezt...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

mooo
Nekem jobban fut a Crysis 2 Dx11-el és HR texture packal majdnem maxon,mint ez High beállításon élsimítás nélkül...
Szerintem irreálisan nagy a gépigénye,mert nyilván nem csúnya,de annyire nem is szép,mint amilyen vas kell alá...
Ja hát nálam az a baj hogy 22" tft-m van és 1680 alatt elég mosottas a kép vagy nem tölti ki a monitort szóval annál a felbontásnál alább nem adom mert nincs értelme.De a játékok 80%-a elmegy 1920-ba is bõven.
Pedig nincs nagy gépem:
Athlonx2 7750BE,6GB Corsair Dominator(1066),HD5770/1GB.
Egyedül a crysis 2 ami kicsit még akadozgatott de ilyen hogy COD vagy Medaé Of Honor ...stb elmennek 1920-ba maxon is.
Ilyen hogy 1024 vagy 1280-as felbontásba meg elnyújtja a képet amúgy is 😞

koschwarz
dx9-ben 1024-1280-ban teljesen játszható a 8800gt512-mel 😄DD

szûrõt akkor cserél automatikusan ha van belõle tartalék. ha meg nincs, úgysem tudsz manuálisan sem cserélni 😄DD
egyébként azt is figyelni kell, hogy maga a maszk is eltörhet. ha sokszor sebeznek meg, pl. mutánsok pofán vágnak, akkor az is eltörhet, ilyenkor egy új maszkot kell keresni, és azt még tartalékba sem tudsz magadhoz venni.

Nem nagy a gépigénye, DX10-ben 1280x1024-ben high-on simán jó fps-el, kivéve a földbõl kinövõ szétdurranós pacák résznél, illetve a szabadban hóesésben épp játszhatósági határon. Mindez sima core2 3ghz, ATI4850 kombónál.
Amúgy úgy is magától cserél szûrõt csak vmikor pont akkor amikor rámront vmi.Amúgy nincs hozzá vmi mód vagy vmi amivel részletesebben be lehet állítani a grafikát?Elég nagy gépigénye van sajnos, dx11 alatt 1680-ba átlagos grafon is átlag 20fps 😞

Optimus Prime
Vagyis a G? Mert én sokszor majd megfulladtam, mert nem tudtam mit kell csinálni. 😄
Hogy eljutottam a Dead City-be és támadtak zok a... mutáns patkányok majd megöltek és ez a kép fogadott. Majdnem halálra röhögtem magam! XD

koschwarz
folyamatosan kell nyomni a beállított gombot.

w77d
szûrõt hogy kell cserélni?

grebber
Ranger modban is van sok olyan töltény pl amit én nem is használtam.Eladtam és vettem másfajtát és a végére már annyi volt hogy 3 végigjátszásra elég lett volna.
Szûrõ meg sosem fogyott el nekem mindig lehet találni!

koschwarz
nekem ott volt nagyon kiszámítva a szûrõ, amikor el kellett küldeni az üzenetet a banditás épület tetejérõl, ahol jönnek ilyen pterodactilusok is 😄 na ott emlékszem, nem szarakodhattam 😄

Azé téptem a hajam eleget pár résznél mert ha elfogy a szûrõ akkor szívás van ha nem találsz sürgõsen.

koschwarz
érdekes, annyian panaszkodtak, hogy nincs töltény, nincs szûrõ (ezzel monnyuk tényleg szûkmarkúan bánik a játék), de én soha nem voltam hiányában egyiknek sem. illetve elsõ végigjátszáskor volt egy rész, ahol nagyon ki volt számolva a szûrõ élettartama, és csak többszöri próbálkozásra, elég optimálisan játszva tudtam eljutni a célhoz, de megoldható volt, sõt, így kifejezetten beleélõs.

igaz nem elsõre, de az legnehezebb elõtti fokozaton én is végigtoltam.

a dead space-nél is, meg itt is, azért akárhogy is: igencsak hozzáad a feszültséghez az, hogy csak checkpointok vannak, és nem tudsz rányomni félpercenként a quicksave-re. szerintem a qiucksave vagy a sima save csak a sandbox jellegû játékokhoz alkalmas, egyébként meg - fõleg túlélõ horrorban - elvesz a feszültségbõl.

Utolsó elõtti fokozaton nyomtam, zöldfülû ranger asszem így van fordítva.
De most értem a végére, õszintén szólva hosszabbra számítottam.Mondjuk hogy az egész metro-t be lehetett volna járni vagy nemtom.De nem rossz game tetszik.Imádom az ilyen hangulatú játékokat pl stalker az is ilyen csak az ugye sandbox szerû ez meg elég lineáris 😞
De ettõl függetlenül tetszik egyedül a rövidsége amibe bele tudnék kötni, meg néhol frusztráló az elõbb említett okok miatt.meg hiányolom a gyorsmentést, sok szívástól kíméltem volna meg magam ha lett volna :-D

Optimus Prime
Pedig te gondolom nem is hardcore-on tolod. 😊 Ez nem COD, ez HL, ez a Metro 2033. Engem a splinter cell-es küldetések frusztrálnak, egyiknek a elsõ checkpointig tuti neki mentem 30x. De jó játék.
Ettõl már csak a a Dead Space idegebb, hardon megyek. Be kell mennem a hídra, ahol tudom száz szörny jön rám, de egyetlen(!) töltényem sincs.

Am elég idiótán van megcsinálva a játék, nincs töltény vagy szúrõ a maszkhoz egy csomószor azért halok meg mert az egyik tuti elfogy, meg ha már van elszórva a pályán töltény akkor olyan legyen már amit használni is tudok.Most is fedezni kéne Millert de van kemény 30db töltényem a gépfegyverbe, sotiba meg 3,persze találtam egy rakat lõszert vagy 2 övnyi sörétest de vagy nem jó bele vagy nemtom mert felszedem de csak 3 szaros töltényt ad,pisztoly szintén felveszek egy csomót aztán egy se jó bele.Akkor mi a fisznek van, tiszta kínszenvedés így a fél játék még ha magamat kéne megvédeni oké de azt a fiszt kéne fedezni.Ilyen hülye robbanó labdák jönnek persze totál lassúak simán le lehetne sprintelni õket de neeem ez a fisz gyerek úgy megy mint a tetû töltény meg nincs hogy megvédjem.Persze a mentés miatt meg megint nem lehet kijátszani kezdhetném totál a templomtól az egészet mert csak ott lehet fegyvert váltani 😞(( áá tisztára idegesít már.

Igen csak nem mindig találom meg az a baj, vagy nincs a testben vagy mellette nem találom 😞

koschwarz
ha jól emlékszem visszavehetõ pedig a kés.

Fel kell rakni az 1.2-es patchet utána jó lesz.
update 2
Am nagyon jó a játék nagyon tetszik, egyedül a mentés ami idegesít meg az hogyha vkit dobókéssel ölök meg akkor nem mindig tudom kiszedni belõle vagy nem találom 😞

nem tudjátok mitöl van az hogy ha felvan téve a magyarositás akkor exe hibával kilép!valaki tudna ebbe segiteni?
Bocs tényleg nem megbántani akartalak, (azthiszem ezt írtam is) de hogy is volt (pl most csak ez jut eszembe) mikor látomás közben ("gyengék vagyunk") rádrobban a fa deszka és a "feketék" valahogy így mondják angolul: Even children hated by these parents try to understand them, and love them... Az hogy is lett magyarítva?
lostprophet
Ha nem a könyv szerint fordítom, az a baj, ha pedig aszerint, az a baj 😄
Ha felveszem a papucsot, az a baj, ha nem veszem fel, az a baj.

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

grebber
Akkor is elég debil név neki!

lostprophet
A Kiállítás az állomás neve a könyvben is 😊

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

grebber
Én is találkoztam pár dologgal amit nem tudom minek mondanék.

Lehet eredeti nyelven frankón ugy van de magyarra fordítva szerintem magyartalan tehát nem látom értelmét. De ilyen 1-2 volt csak.

Meg lehet én vagyok értelmi fogyatékos de a legelején amikor jön Hunter mi az hogy üdv a kiállításon? Milyen kiállítás?

lostprophet
Na mondd, miféle félrefordításokkal találkoztál? Mivel olvastam a magyar könyvet, onnan lestem ki a kifejezéseket is.

Optimus Prime
Steamen este hétig 2.50 euró a játék!

nem eredeti márt több crackel is probáltam
grebber
Ha eredeti akkor nem tudom.Ha warez akkor szarul crackelted!

hali!kis segitség kéne elinditom a játékot és hibát irki!ezt:
AZ eljárás belépési pontja (SteamRemoteStorage) nem találhato a DLL-ben (steam_spi.dll) valaki segitsen legyenszives mit kéne csinálni!
Meg amúgy is, öljük meg az összes feketét!?!
Szerintem azt hogy "sötétek" semmien dologra nem haszáljuk fõnévként, ráadásul az autómata fordító is "sötétek"-nek fordítja a "dark ones"-t. Feketéknek viszont saját kontinensük van. A Last light ban meg kínaiak fenyegetik a metrót, neki helyes foguk és skorpió farkuk lesz...:-)
grebber
Semmi baj szerintem sem mivel valóban feketék 😄
Ej ez a ranger mod nem egyszerû és ez még csak az easy ranger de lõszer már itt is alig van akkor milyen lehet a hard.Atyaég.Ha lesz lelki erõm majd 5-ötödszörre abban fogom nyomni ha bírom majd.

koschwarz
a "sötét"-nek van azért egy kis mellékíze, tudjátok...szerintem semmi baj nincs a "feketével".

Te jó isten...
grebber
A könyvben is feketék vannak!

-Apropó Feketék: Ki az isten fordította feketékre a sötéteket. Én nem tudom a könyvben is így van? Megcsináltam a magyarítással is a játékot, de olyan félrefordítások voltak benne(bocsi a fordítóktól, de ez így van) hogy csak kapkodtam a fejem hogy mi van, ennek a mondatnak semmi értelme..
Na, de amit akartam mondani: Szerintem várj a végigjátszásokkal mert így meg fogod únni.
grebber
Na elkezdtem mégis negyedszerre hát ez a ranger mod nem éppen könnyû.Itt acsikra nem igen lehet menni mert szénné lõnek pillanatok alatt.
Végiglopakodok majd azt lesz ranger modért is jár acsi.+ megpróbálok rámenni a feketék védésére az egy másik acsi.

grebber
Azóta már meglett.De letettem az acsik kimaxolásáról.
Még kettõt megtudok szerezni azt game over.A többire nem akarom idõmet pazarolni.
Elég volt ez a 3 végigjátszás + pályarészek sokadszori újrajátszása!

Hát szerintem ezt mi nem tudjuk.
grebber
Nézegettem steam-es acsikat és van olyan hogy 10 ellent kell dobókéssel kinyírni.Nomármost itt azt kérdezném a lények azok nem enemyk mert már vagy 40-et ledobtam késsel és mégsem j 😞

pfu ha jó tudom R-t nyomva tartod+balegérgomb
grebber
Ezt a pneumatikus fegyvert hogyan lehet feltölteni?