Metro 2033

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
ahol élvezeteen lehet csatázni az ellenféllel: ha nem bántóan hülye az AI, az már jó :) ilyen volt anno a Far Cry, Black, Crysis, R6Vegas, GRAW, talán még a FEAR is. közös jellemzõ, hogy képesek hátbatámadni, bekeríteni, fedezékbõl gránátot rádobni, stb

Forza.

"folyosó shooter grafikus motor"

DarkSector
unreal engine egy grafikus motor.
nem unreal 2007?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Kalandgame : )))))).
A me2 ,1 shooter, barátkozz meg a gondolattal. Nem áll távol a két játék egymástól egyáltalán, dehát ha a te örök elégedetlen világképedbe ( ami ebben az országban teljesen általános) a metro2033 mint csõ-fps passzol be, akkor legyen csõ fps. Nekem mindegy, nem von le az érdemeibõl.

Az unreal enginet is "folyosó shooternek" szokták csúfolni úgy ahogy van.

grebber
Azért ahhoz tudás kell hogy összehasonlíts egy kaland game-et egy "csõ FPS-el"

Next PC upgrade: 2022

Valaki árulja már el nekem miben van jó AI amellett hogy annyira jó játék, mert szerintem a metro nem lóg ki a sorból, sõt számomra pozitív meglepetés volt az ai. Lehetõleg ne ilyen cod szarokat pls.
Szerintem meg ennyi erõvel az összes shootert leteheted még vagy 2013-ig. A Mass effecteket meg fõleg (aminél simán jobb AI van a metroban, mégis 95%okat kap a mass effect2).

Sziasztok! Elindul a játék és az pár másodperc múlva már lép is ki és kiírja, hogy a Windows hibát észlelt ezért leáll. Valami ötlet? Elõre is köszi! Legújabb Nvidia driver is fent van.
arty
Én meg toltam közel 1 órát és igaz :D Elõjön a fedezékbõl, megáll vagy épp leguggol a fedeték feléd esõ oldalára. Nyílt terepen a dögök szintén zsírbuták: egyhelyben forognak, nem ugrik rád, bántóan gagyin helyezkednek, ha vannak 2-3-an. Egy ilyen halmot néztem, ahogy szerencsétlenkedik, kiléptem, többet látni sem akarom, 1:1 ugyan az a gagyi, mint a stalkerben.

totti: az elsõ beszaggatásnál gondoltam rá, h majd egysezr boxon, de aztán az igazi gond az AI lett, az meg - elvileg - kevésbé platformbetegség. annyi jó játék van, ilyenre inkább nem pazarlom :)

Forza.

wedge31
Passz, én nem vettem észre az egész játékban jó ha 30-40 perc játszodik fent nyilt terepen ezért nem is feltünö.

A játék 80%-ban lényegtelen az AI mert nincs hely taktikázni az meg hogy kilog valaki a fedezékböl sajnos nehéz fokozaton a játékosra is igaz elég gyorsan leszednek egy-két lövésböl ha kilogsz valamelyik fedezék mögül.
.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

grebber
Már lentebb leírtam milyen debil az AI.És nem "csõben" hanem a kinti terepen.
Fut felém és gondol egyet bebújik a fedezékbe ,igen bebújt de nem a jó oldalára és full egész testét nem védte semmi és szarrá lõttem.

Totti5
Azért nem csak csõ, sõt abból van a kevesebb benne. Amikor az emberek ellen kellett harcolni akkor több útvonalas nyitottab terek voltak jórészt.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

wedge31
Milyen tény az ami nem igaz én veled ellentétben végigjátszotam és mondom hogy nem igaz.

Milyen intelligenciát akarsz egy csöben ahol csak elöre meg hátra lehet menni ? fedezékböl tüzelnek azzal nincs baj.

A grafhoz meg gép kell ez tény de ez nem hiba mert a látvány nélkül csak egy tucat fps volna.

Totti5
Játszad boxon:)

Hardon is hiányos az AI még ha annyira nem is szembetünõ, de mondjuk egy Haloéhoz képest sík buta. Nincs esze, össze vissza szaladgálnak néha a fedezékben, és nem lõ ki rám, hanem átfut 10szer a másik fedezék mögé csak úgy, és ez a legnagyobb baja, hogy buták használni a fedezéket jól és ez könnyebb fokozaton nagyon kijön, mert Hardon azért ha kinéznek és lõnek rád akkor nagyon hamar meg lehet halni és annyira nem szembetünõ mert nincs is idõ ezzel foglalkozni, de csak a sebzés és a pontosságuk miatt, amúgy katasztrófa volt sokszor és ezt ki is lehetett használni.

arty
szar az AI? igen, szar
skálázhatatlan gépigény? igen

mi ebben a fika?? tényeket irtam le

Forza.

grebber
Pont ez a nagy hibája ha full GD-be full maxon PhysX-el akarod tolni akkor vagy veszel 2db GTX 480-at vagy vársz két évet mire lesz olyan "1 GPU-s' VGA ami tudja futtatni egymagába.

wedge31
Ezért fikázol feleslegesen talán ha végigjátszotad volna...

Nehéz fokozaton semmi gond az AI-val nem is lehet mivel 80%-ban egy alagutban szemböl vagy mögüled jönnek marhára nem lehet taktikázni amit lehet azt maximálisan csinálják.

A grafról meg csak annyit hogy DX11-ben keményen odabasz minden hiba nélkül, persze ahhoz vas is kell.

arty
a stalker folytatások se lettek "olyanok" ;)

ha igazi folytatása is lesz, az elõd (2033) nélkül vszeg kevéssé élvezném - márpedig én ezzel nem fogok játszani a jelenlegi formában, az fix.

Forza.

grebber
Ha valóban megérte nekik ,akkor talán majd a folytatás lesz olyan amit szeretnél! Bár oroszoknál sosem tudni!

arty
az akkor annyira nem is rossz

az oroszok olcsók, azt nem értem a végsõ polírra miért nem marad SOHA idõ? a metronak is még kellett volna 3 hónap (gfx optimalizácio + AI) és egy igazán jó játék lehetett volna

Forza.

arty
szoktak lenni számok, csak általában a warez miatti panaszkodás mellé teszik oda az 50-100k eladott példányt, nem pedig kérkednek a (nemlétezõ) milliós eladásokkal

Forza.

grebber
Írták máshol hogy egy ezzel foglalkozó cég közölte 200.000 ment el belõle boxon akkor a pc-s ennél több.

Totti5
Anglia eladások %oksítva. ( egy heti )

Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction Xbox 360 (89%) PC (12%)
Battlefield: Bad Company 2 (16+) Xbox 360 (50%) PS3 (41%) PC (9%)
Call Of Duty: Modern Warfare 2 (18+) Xbox 360 (72%) PS3 (21%) PC (4%)

Nincs itt semmi hókuszpókusz. Átlagban 90% konzol 10% pc.

Amúgy én sem saccolom a Metrot pár tíz ezernél többre, ami pedig nem sok, és ez nem a gém hibája, hanem a harmatgyenge hyjpé és reklámé, ezért sincsenek számok, bezzeg a COD map packhoz az elsõ napon odanyomták a számot mert millióan vették meg.

grebber
Gyanus??? A nagy büdös lópéniszt az.Csak csira nyomorék konzoloknél közlik a számokat mert arra gizdul mindenki.
PC-n nem is tudom mikro volt utoljára olyan game ahol képesek voltak benyögni számadatot.
Konzolra bezzeg ha a hupikék törpikét átlépte a 500ezres határt már minden oldal lehozza hírbe.
Szerintem simán százezres nagyságrendben fogyott a game!
Ami a szuperlatívuszokba istenített konzolokhoz képest semmi,de mivel örül a kiadó 100% hogy nyereséget hozott ez a "pár" db is.És ez az amit nem értek a sok köcsög tirpák kiadóban miért nem adják ki a szarjaikat pc-re csak nyomorék konzolra.

arty
25.000 PC, 21.000 360? :D

gyanus, h számok nincsenek...

Forza.

Végigvittem... fantasztikus játék volt!
A grafika gyönyörû.
A hangulat magával ragadó.
Egy percig nem tudod letenni a játékot... kíváncsi vagy a folytatásra.
Sajnos csak a rossz végjátékot sikerült megcsinálnom, de megnéztem a jó befejezést is... szenzációs:)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

grebber
PC-n a legsikeresebb a Metro 2033!

Sokan már magukban temetik a PC-s játékipart, ám néha mégis képes kiugró eredményeket elérni ez az iparág is.

A THQ azon kiadó közé tartozik, akik bizony látnak potenciált a számítógépes játékokban és a friss kimutatásaik szerint erre meg is van minden okuk. Itt van mindjárt a Metro 2033, melynek eladásairól pontos számokat nem árultak el, de azt a stúdió vezetõje, Brian Farrell kijelentette, hogy egy nagyon jövedelmezõ címet sikerült megszerezniük.

Az FPS eladásainak kétharmada Európából származik és ennek több mint felét a PC-s verzió tette ki. Vagyis - a Modern Warfare 2-vel ellentétben - a Metro 2033 sikeresebb számítógépeken, mint konzolokon. Épp ezért nem meglepõ, hogy az összes DLC-t megkapják a PC-sek, ahogy egy esetleges folytatást is.

info: SG <#eplus2>

milyen vga-d van?..az abaj, ha erõs kártyád is van, a 2,1 ghz-en ketyegõ proci nem hajtja ki a vga-d<#shakehead>
wedge31
Lineáris ,de több lesz mint hat óra.

JethroHUN
Még vmi, néztem elég nagy a térkép, annak csak az a része bejárható ami végig visz a történeten? nincs szabad mászkálás mint stalkerban? csak tök lineáris fõ küldetés és kész? az kb 5-6 óra.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Mekkora vas kell min? vga nem gond, de a procim 2magos 2.1ghz. az kevés nem? :(

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

IMYke2.0.0.0
5870-est - ha cserélnék.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
5870 ez egyértelmû!

off: aki vga-t cserélne 470gtx-et, 4870 x2-t vagy 5870-et venne?
Dj Tommy
Én most vittem végig a gamet, nagyon jó játék.<#worship>
Kíváncsi leszek, hogy milyen dlc jön ki a játékhoz<#kacsint>

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

Nazgul1980
Ennyire ne legyetek segítõkészek<#pardon1> durvább? milyen értelemben? mert én akármekkora túlerõt szétlövök,de itt nem tudok mit csinálni<#nemtudom>

mflex
Mibõl gondolod, hogy majd a mentés megoldja a problémádat, hiszen ennél jóval durvább részek lesznek...

What about the forests?

Totti5
<#nemtudom>

Nazgul1980
Sziasztok. Sehogy se bírom megcsinálni az Armory elején a menekülést, állandóan beszagatt, gyenge a gépem<#wow3> Nem dobna meg valaki egy közvetlenül e szakasz utána mentéssel? A címem: [email protected] És igen, mindent levettem már a grafikába minimumra, de úgy se<#nemtudom>

arty
admin vagy a gépen?
UAC-ot próbáltad kikapcsolni? (reboot kell neki!)

Forza.

win7, írtam is :) kártya pedig 260gtx.

arty
milyen oprencer, milyen kártya, adminisztrátr vagy-e a gépen, stb...

Forza.

sziasztok!olyan problémám lenne a játékkal, hogy csak akkor hajlandó elindulni ha indítás elõtt törlöm az user.cfg file-t ( win7 alól felhasználók/név/local/appdate/a4games/user.cfg ha jól emlékszem (ne otthon vagyok nem tudom megnézni pontossan) így el tudtam kerülni, hogy kifagyjon az intro után.Tehát így megy, csak az a gondom hogy alapon dx9-ben indítja.Átállítom dx10-re, elmentem, aztán aztmondja a játék, hogy okés, de a dx10-hez ujra kell indítani a játékot.Viszont ugye nem indul ujra, míg nem törlöm ujból a cfg file-t, amit ha törlök megint megkapom az alapbeállításokat (dx9).
Na erre valakinek valami ötlete?:D Lényeg h dx10ben szeretném élvezni a játékot, de nem tudom.

grebber

MANOWAR
197.13 alatt szépen megy. (thx grebber)

MANOWAR
El beszélgetek magammal :( de ahogy a youtube-on néztem kellene, hogy kapjak fegyvereket, valószínûleg a telepített játékommal lesz a probléma mert nem kapok sem fegyvert sem mást. Esetleg ha találkozott valaki hasonló hibával és megoldotta....

MANOWAR
Chapter3 "KHAN" ghosts-nál van a problémám az öreg azt mondja koncentráljak, annyira koncentráltam, hogy megkajáltam közbe<#idiota>,valakinek van mentése nézze már meg pls.

Üdv

A steam en megvettem a játékot és a telepítés után gondom van vele.
Amint elindult kiírta hogy a vga drivert firssítsem.Miután tovább ment kiírta hogy metro 2033 executable leállt.
Frissítettem a legújabb vga diver ra de még mindig ez van.
Olvasgattam a steam-es fórumát és ott is írja más hogy van ilyen gondja.Esetleg valaki tudja a megoldást?

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

MANOWAR
Srácok lopakodva el kell jutnom egy ajtóig ami után egy öreget kell követnem egy ajtóig ami mögött morog valami, az ajtót nem tudom kinyitni a game fegyvert és tájolót nem enged, vissza mentem teljesen hátha kell valami de nem tudom megoldani a dolgot, esetleg valaki?

gameplusz
Lehet nem tolt rá szûrõket és úgy ment 1680-ba 27 fps-sel... :D

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

DarkSector
jah lehet telepitett és már be is ment játszani, és nem nézte hogy van video opció a menüben...akkor nekem is megy faxán ha csak pikk-pakkk felteszem és nem állítok rajta...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"