55
  • dez
    #55
    (Gy.k. attól még nem lesz valami HD, hogy 16:9-es.)
  • dez
    #54
    Erre gondolok:
    "Mi a különbség a széles képformátumú és a normál képformátumú televíziók között?
    A normál képformátumú (4:3) megjelenítést lehetõvé tévõ televíziók a legelterjedtebbek, de kaphatók széles képformátumú (16:9) készülékek is, amelyekkel sokkal élvezhetõbb a vett mûsor. A digitális programok valódi széles képformátumot biztosítanak (HDTV), míg az analóg sugárzásúak nem. A széles képformátumú televíziókészülékeken az analóg sugárzású mûsorok képét a készülék széltében megnyújtja, vagy kétoldalt függõleges csíkkal jeleníti meg.
    A jelenlegi programcsomagban (multiplexben) ún. SDTV adások találhatóak 4:3 képmérataránnyal.
    link

    Ez a legnagyobb LOLLER.
  • dez
    #53
    Csak a lehetőség, sajnos. (Vigyázat az Antenna Hungáriával: néhol a hülyék a 16:9-et nevezik HD-nak! :P)
    Műholdról viszont több német és angol nyelvű HD-s adó jön.
  • dez
    #52
    Viszont közelebbről is nézed, így a látszólagos méret kb. akkora. (Hacsak nem állandóan az első sorban ülsz.)
  • dez
    #51
    Arról nem is beszélve, hogy "értelmesebb" képernyőméreteknél (80-100cm) lehet választani a drága és kisfelbontású plazma (bár ebből is lesz nemsokára HD-s ilyen méretben, de az még drágább lesz); olcsóbb, de kisfelbontású projektoros tévé (CRT, LCD, vagy DLP/DMD), vagy középáras HD-s LCD között. Ha végre jön az OLED és SEP, azok is HD-sak lesznek.
  • Fre576
    #50
    Amerikában a háztartások 70 %(!!!)-a (de lehet több) rendelkezik hdtv vagy hd ready-s tv-vel.+Van hd adás. Japánban még több hdtv van+adás. És most figyelj: Európában 14% (!!!).(Ezt amúgy a neten olvastam)Akkor magyarországon mi van? 1% Max. Akkor ez milyen piacot jelent a Sony-nak vagy a Microsoft-nak?. Semmijet.De nézzük a konzolokat. Eladtak ps2 ből x darabot. Játék meg nem fogy. Hogy lehet ez? Ezért nincs (többek között) magyar nyelvű játék sem. Volt ugye a 24 ,a worms, és most a fifa 2007,de ennyi.
  • Dzson
    #49
    HD TV + fildi digi tuner =
    Van azért már itthon is földi digitális adás HD minőségben...

    Elég a dvd a HD minőségű játékokhoz = 640Kb mindenkinek elég KELL, hogy legyen. Mondjuk szegény X3,6 szenved a HD felbontással amúgy is, jobb, ha ezt nem erőltetik. De nagyfelbontású textúráknak és egyebeknek igenis kevés még a DVD9 is. Természetesen nem a gagyi szarokra gondolok. 2-3 éven belül szerintem is elfogy a DVD piac, mint a VHS piac is tette, és a jövő inkább a BD felé mutogat.
  • Hegyikecske
    #48
    "mar most csorog a nyalam, ha csak ragondolok, hogy milyen lehet egy masfel meteres TV-n nagyfelbontasban vegignezni a sorozatot." >>> kb 5* kisebb mint a moziban?
    Amúgy nemtom mi a jó benne ennyire, régi a film, én még annak idején a premierjén láttam a moziban az első felét, de elég is volt nem hiányzik...
  • BiroAndras
    #47
    "Na meg az az állítás, hogy majd minden háztartásban már hd tv van."

    Néhány kevésbbé elcseszett országban máa tényleg van.
  • muerte2
    #46
    Ha már ott tartunk, hogy mit hova meg kinek szánnak, akkor semmi hasonló terméket sem ide szánnak, többekközött a konzolt magát sem. Nekik abszolút jelentéktelen piac vagyunk, kevés és csóró vásárlóerővel. ez van. A Gamesekről annyit hogy simán megvenném én a dobozos,stb verziót, ha nem kellene 1összegben 16-18K-t kiperkálni érte. A gépet sem 1összegben fizettem. Ilyenkor szokott az jönni, hogy jujj ne vegyen konzolt akinek nincs pénze a szoftverre. Az meg ne vegyen autót akinek nincs pénze 300Huf-os benzinre és ha ukránoktól veszi olcsóbban akkor meg mocsok és ő miatta drága a benzin, mert ha mindenki megvenné a kúton akkor biztos olcsóbb lenne. NA PERSZE!
    A Konzol buherálásán nálam egyébként sem a WAREZ a lényeg számomra, hanem hogy olyan alkalmazásokat futtathassak rajta, amiket gyárilag nem lehettséges. Ha megoldható lenne, hogy ne csak LIVE-ra menjen fel, akkor ugye netre is jó lenne a vas 1kis +szoftverkörítéssel. De pl jó lenne DIVX-eket is nézni rajta. (Ez ugye nem varez, megmondta a BSA jogásza is) MP3 és film sajátrészre való letöltése nem minősül bűncselekménynek, de még szabálysértésnek sem.
  • Mike65
    #45
    de nem értik, nem kell megvenned a hd meghatót, mivel játszani tudsz rajta nélküle is, csak egy olcsó opció/lehetőség ha kell hd-dvd(mivel az asztali lejátszók valószínűleg sokkal drágábbak lesznek), de ha nem kell akkor nem veszed meg és kész
  • zsozsa
    #44
    Trip-nél van a pont! Nem feltétlenül nekünk akarják egyelőre eladni ezeket. Na meg az az állítás, hogy majd minden háztartásban már hd tv van. MegaLol. Értelme sincs. Mit nézne rajta az ember? A fos minőségű tv adást?

    Egyébként meg örülök, hogy nem kellett, még plusz 20-30 rongyot fizetnem azért, hogy hd meghajtó legyen a 360-amban! Így se volt olcsó.. Meg mi a lófüttyöt nézzek rajta???
    Az MS egyébként is kijelentette több ízben is, hogy a játékok a konzol teljes életciklusa alatt dvd alapúak maradnak. Majd legfeljebb nem tömik tele CGI mozikkal a lemezt. Csak egy példa, hogy 9 Giga mennyire lehet elég: sima x-re a HL2. Full játék, szuper grafikával, a teljes pc-s fizikával, plusz hdr effektekkel olyan 2.5 Giga volt. Az igaz, hogy az átvezetők is a játék motorjával készültek, de szerintem ezt senki sem bánta. Szóval sokmindenre elég lesz az a 9 Gb, ha jól bánnak vele.
    Szerintem nem rossz öltet ez: ha kell, mert van min és mit nézned rajta, költsél rá! Ha nincs, hát ne vedd meg dísznek! (Annyira azért nem szép! :) )
  • TrIp
    #43
    emberek fogjátok már fel hogy nem azért kell ez a szutyok HD meghajtó mert arra játékok fognak valaha is megjelenni!!!!! hanem h a válig szebbik felén élők (nem mi), akiknek van rá pénze, elgondolkodjon, h ps3at vesz br-el, vagy xboxot hd-vel!
    nekünk szvsz teljesen mindegy van e hd vagy nincs, mer egy átlag magyar háztartásban nem alaptartozék a hdtv... honnan veszel hd filmet? melyik tv fogható hd-ben? ez fölösleges még ide... gondoljátok végig, és vegyétek azt is figyelembe, h még a sima dvd-ket is legtöbben íratják valakivel, nem eredetiben veszik meg... 2-3 éb múlva vissza lehet térni a témára, sezavtok
  • assdf
    #42
    De kb. annyira off mint hogy az amcsik a terrorveszély miatt nem vesznek xboxot...
  • fourgee
    #41
    Hm... Azért van PC-m, mert szeretem magam összeállítani a dolgokat, és olyan OS-t teszek rá, ami nekem tetszik (meg ami elindul ugye :) ). Ha csak játékra szeretnék egy gépet, akkor azt választanám, amiből max a táp meg a kontroller lóg ki, nem kell plusz dolgokat rákötni hogy teljes legyen. Ha a Microsoft szerint a saját megoldása rugalmasabb, akkor tehettek volna bele cserélhető processzort meg videókártyát, de akkor meg nem konzolról beszélnénk...
  • TrIp
    #40
    tescoba akkor menj ha éhes vagy... mer az ingyé van
  • roliika
    #39
    Tescóban nem egészen ennyi... Ha ezt tudom megveszem...de ígyis megfogom. :) THX !
  • NEXUS6
    #38
    Én aközött, hogy pl a macin nincs warez, meg még is életben tudott maradni, nem vonnék párhuzamot.

    Sokkal többet számítottak az olyanok hogy pl annak idején BG jó időben vett néhány részvényt és ezzel megmentette a céget.

    Szerintem;)
  • dez
    #37
    Ja, mellesleg a konzolwarez vs. megtérülés (játékkészítők, kiadók motivációja, kisebb játékkészítők életbenmaradása, túlzott olcsósításra törekvés a további fejlesztéskor a konzol gyártója részéről, stb.) kérdés túl ritkán is hangzik el.
  • dez
    #36
    Lerágott csont... Nem lerágott csont a jó része annak, ami úgy általában elhangzik? Pl. az a tökéletesen OFF politikai szöveg, amit benyomtál?
  • peba
    #35
    FlatOut 2 @ 576
  • Delac
    #34
    Flatout 2 pont rossz példa, hisz idehaza csupán 2000 forinért hozzá lehet jutni. Külföldön meg kanyar nélkül 30 font. na de mindegy is......... :)
  • zzebi
    #33
    Ezt az egesz terrornyavalya-hatas baromsagot a tomshardware-bol olloztak be?

    Egy atlag amerikai haztartasnak semmi megeroltetest nem okoz megvenni egy 5-600 dollaros konzolt, foleg ha tudja, hogy sok-sok evig nem kell lecserelnie. (Es foleg, ha tudjak a szulok, hogy ezzel befogjak a sipitozo gyerek szajat egy jodarabig.)
  • roliika
    #32
    Személy szerint a filmekkel vagyok úgy, hogy letöltöm, és megnézem. Ez nem illegális cselekmény. Aztán ha jó akkor megnézem moziba, esetleg megveszem EREDETI DVD-n.
    A játékoknál más a helyzet, mert lehet akármilyen jó /pl Flatout 2 /, nem tudom megvenni 18ezerért. És nem is akarom. Külföldön 3-4000 HUF áron vesztegetik legálisan!
    És mint tudjuk a szoftverek szabadárasak.
    Megvenném én 4-5 ezerért, de süljön le a**** ról a bőr aki kint megveszi, és eladja pl hipermarketeknek 15ezerért, esetleg a hipermarketek teszik rá a nagyobb hasznot.
  • Macc
    #31
    Kicsit figyelj legyszi, nem a sikeressegerol beszelek, hanem az eletbenmaradasi eselyeirol!
  • irkab1rka
    #30
    ADjatok már egy ps3at,vagy +őrülök!!
  • assdf
    #29
    Merész feltételezés hogy a warez lenne az oka hogy egy termék sikeres-e vagy nem.
    Egyébként nem soha nem volt sem boxom sem ps-em és nem is tervezek venni, szóval számomra lényegtelen hogy mi lesz a verseny vége.
  • zzebi
    #28
    Tobb megjegyzesem is van:

    Az elso kicsit off topic... Sokan felnek a nextgen dvd szabvanyoktol, merthogy biztosan nagyon dragak lesznek hozzajuk a filmek. Ennek gyokeres ellentetjet bizonyitjak a mar piacon levo filmek. Az amazon.com-on pl majdnem minden Blu-ray es HD-DVD film ara 20 dollar alatt van. Csak egeszen ritka az ennel dragabb lemez. Es itt nem csak az ezer eves filmekrol beszelek, hanem a legujabbakrol is.
    Pedig meg alig van verseny, mivel meg keves film van a piacon. Az ev vegere is legfeljebb 300 BR + HD-DVD film lesz a piacon. Bar jovore mar valoszinuleg joval 1000 folott. Az arak biztosan gyorsan esni kezdenek, amint megno a forgalom.

    A PS3-ban teljesen logikus lepes a nextgen lejatszo. Az eddigi PS gepek is legalabb 10 evig voltak/lesznek a piacon, ugyanez varhato a PS3-tol is. Mar 2-3 ev mulva is szinte eladhatatlan lesz a fejlettebb piacokon a DVD hardver. Kis tulzassal mar ma is ez a helyzet. Egyreszt, mivel mar mindenkinek evek ota van lejatszoja otthon, masreszt lassan minden TV HDTV, amin egyre zavarobb lesz kisfelbontasu musorokat nezni.
    Ezek szerint az XBox360 DVD lejatszoja gyakorlatilag kizarolag adattarolokent funkcional, mivel nehany ev mulva mar senkisem akar majd rajta filmet nezni.
    Ezzel szemben a PS3 ketto_az_egyben: modern lejatszo es jatekgep. Es a vasarlok 5 ev mulva is igy fognak ra tekinteni. Mivel tudjuk, hogy a konzolok igazabol csak nehany ev mulva kezdenek tejelni a gyartonak, ezert ez nagyon kritikus pont.
    Persze az egesz terv bukhat egy hatalmasat, ha a BR elvesziti a formatumhaborut. Bar ez eleg valoszinutlen, latva a HD-DVD lassu meghatralasat es a BR szeles tamogatottsagat.

    A WMV-HD egy vicc. Kb akkora, mint annak idejen az SVCD volt. A studiok tamogatasa nelkul keptelenseg egy ilyen termeket eladni. Barmennyire is nyomul az MS vele, csak ideiglenes megoldas lehet. Az MS most a HD-DVD-re hajt igazan.

    Kivancsi vagyok amugy, hogy mennyire fognak megugrani a BR eladasok, amikor jovore elkezdenek kijonni a Star Wars filmek kizarolag Blu-ray-re (a Fox csak a BR-t tamogatja). Igazabol mar most csorog a nyalam, ha csak ragondolok, hogy milyen lehet egy masfel meteres TV-n nagyfelbontasban vegignezni a sorozatot.
  • Macc
    #27
    Igaz a masodik fele leragott csont, az egeszrol csak azert irtam, mert itt beszelunk epp az XBOX docogeserol, eshat ugye azon a legegyszerubb a warez. Namost alig adnak el xbox-ot, konnyen warezoljak ra azt a keves jatekot... Konnyen elsulyedhet a platform, ami igazabol engem nem is erdekel.

    PS2-nek peldaul nem nagyon artott, ahogy latjuk.
  • assdf
    #26
    Ez a warez hibáztatása mindenért már olyan lerágott csont. Az egész arra a feltételezésre épül, hogyha nem lenne warez akkor megvenné-e a user a játékot tizenx ezer forintért (nem), illetve hogy akkor a kiadók is adnák a játékokat 1-2 ezer forintért (szintén nem).
    Arról a lényegtelen kérdésről nem elfelejtkezve, hogy nyugat-europában ezek a játékok alig kerülnek többe mint itthon, ugyanakkor az itthoni fizetések a meg sem közelitik az ottaniakat, tehát nem a játékárak a magasak hanem a fizetések az alacsonyak. Bár tudjuk, az adók csökkenek, nem lesz gázáremelés és kamatadó sem... best of gyurcsány 2006 első fele (vagy azóta már mást mond? lehet lemaradtam... :DDD)
  • assdf
    #25
    Igen, a tiéd...
  • Macc
    #24
    "A japán piacról annyit, hogy ott akokr sem menne a Box ha 100szor jobb lenne mint a Ps mert nem japán. (Lásd box és ps2 esete)"

    Vagy lasd iPod vs. Walkman

    Sztem sokkal kevesebben vannak azok akik a konzoljukat buheralni akarjak, pont ez lenne az a HW kategoria ahol nem kell buheralnod hogy mukodjon.

    A sok warezolonak meg annyit mondanek, hohu kb olyan ez, mint a haloszobadba hugyozni: egy gyenge piacot tonkretenni azzal, hogy lopod az egyetlen dolgot ami eletben tartja, hosszu tavon te szivod meg.

    Azt sem ertettem, amikor azert fikaztak a PSP-t merthogy az UMD-t nem lehet masolni (igaz mar reg megoldottak), szoval ez olyan mintha a tolvaj azert szidna teged, mert zart raksz az ajtodra:D

    Mellesleg ha nem lenne annyi warez, valoszinuleg a jatekarak sem lennenek olyan magasak. De ez egy ordogi kor, ezen mar ugysem lehet javitani, de lehetoleg rontani sem kellene.
  • Caro
    #23
    Égyébként nem 1920, hanem 1080p/i. Vagy 1920x1080. De nem 1920.
  • Caro
    #22
    "A WMV-HD ugyanis Full-HD-s (1920) filmeket tud egy DVD-re kódolni."
    A H.264 is megcsinálja, csak jobb minőségben.
  • muerte2
    #21
    Nemrég vettem egy BOX360-at, eddig sosem volt konzolom, csak PC-m de ismerőseim köözött anál többnek. Megvettem a BOX-ot, szép a gép, már viszi az írott lemezeket, nézek rajta 720P-s videókat, stb stb és mit mondjak, maximálisan meg vagyok elégedve a géppel annak ellenére, hogy még nincs teljesen feltörve. Amint lesz rá chip és ezáltal zsér dashboard egynéhány +dologgal, onnantól lehet hogy a pc bekerül a sufniba. :D Nem igazán voltam elfogult sosem, most sem vagyok, de attól tartok, hogy a SONY gépe nem lesz annyira "képlékeny" mint a MS-é. Nem csak az olcsó "üzemeltetés" miatt hanem mert sztem sokan szeretik alakítgatni a konzolt (Nem fizikailag) +szoftverek, stb és sztem BOX-on erre több lehetőség lesz, lásd PS2, BOX esete..
    Majd meglátjuk, ellenben ha a PS3 akkora überkirály lesz, majd talán beszerzek egy olyat is. A japán piacról annyit, hogy ott akokr sem menne a Box ha 100szor jobb lenne mint a Ps mert nem japán. (Lásd box és ps2 esete)
  • Szeszmester
    #20
    Sok játék lesz rá.

    A cikkben szereplő emghajtóval csak filmeket lehet nézni, a játékokhoz egyáltalán nem kell.
  • cateran
    #19
    Nem,nem ert volna semmit:) Japanban a PS-Xbox csataban az Xbox (akarmelyik) csak vesztes lehet,meghozza oriasi kulonbseggel!
  • onimusha
    #18
    nemtom engem x360 nem érdekel egyáltalán mert nincs rá elég játék, sima Xem van, arra sincs elég minségi játék, ps2-m volt arra volt, de annak kényelmetlenebb a kontrollerje hiába istenítik meg az egész sokkal "romlékonyabb" szal most maradt a WOW :D:D
  • NEXUS6
    #17
    "Nyilvánvaló hogy még legalább két-három évig veszteséges, de ugyanúgy a Sony-nak is az lesz. A lényeg az hogy az MS próbál végre érdemben megjelenni a konzolpiacon és neki ez az egy év előny mindent megér."

    A különbség csupán annyi, hogy a M$ 2-3 év múlva is veszteséges marad.

    (Amúgy -lásd alant- gyak úgy áll a dolog, mintha a japánoknál ki se adták volna, ez a konzol piac 1/3 része, lehet hogy egy kis várakozás, meg megfelelő marketinges előkészítés többet ért volna, mint az elsietett megjelenés)
  • NEXUS6
    #16
    "Egyesek szerint ugyanakkor előfordulhat egy olyan szituáció is, amelyben egyik fél sem jár jól, mivel sokan drágának, esetleg feleslegesnek tartják majd a következő generációs optikai egységeket. Ebben a pesszimisták szerint a jelenlegi gazdasági helyzet, a terrorveszély miatt aggodalmak is szerepet játszhatnak, amelyek takarékosságra késztethetik a többséget."

    Hö? Mi van?
    Ja biztos a japcsik is biztos a terror veszély miatt nem veszik az X360-at!
    LOL