5806
|SIMBIN |RACE WEB |RACE F.A.Q |RSC NEWS | MSzK |HSW |VirtualR |GP HUNGARY |NOGRIPRACING (MODs, Tracks, Cars)
-
#4114 az is lehet, hogy nem minden pályán egyformán jó az AI, mivel mindegyikhez, külön AIW van, lehet Pau-é el van baszva :P -
Gio #4113 En utoljara meg gp2vel szenvedtem igy, ahhoz volt egy editor, is kb mindent be lehetett loni benne. De ma mar van internet, minek szenvedjek akkor ai-val? Az igaz, hogy a tortbe nincs online jatekra lehetoseg, ezert nem tolom. Megneztem az uj mapokat, meg kiprobaltam a kocsikat. De mindenkeppen megveszem, az tuti. Ai-ra visszaterve... sztem ugyse fogod sose eltalalni a megfelelo nehezsegi szintet. A masik, hogy bizonyos helyzetekben, kanyarokban ugy lelassitanak, hogy vicc. Legalabbis race06ba igy volt. Szoval ha megteheted vedd meg a jatekot, mert eg es fold az elmeny, es most tokmind1, hogy milyen idoket mesz, jokat kuzdeni lehet a kozepmezonybe is. -
#4112 Az Nr2003 AI beállításaihoz sztem ne is akard hasonlítani :) ...az kifejezetten nagyszerű. -
#4111 Most ugy állitottam őket! Lement 4 futam ebből 1-en pont sincs(pau) 1-en van egy 1 és egy 3-dik hely. (Curitiba) Aztán egy 8 és egy 6-dik (zandvoort) És valencia egy 5-dik és 12 . Szóval elég kemény velük menni. Sőt nincs is baj valük túl sok. 96%-on nekem megfelelöek.
Csak van egy két apróbb hiba. Pl az amit pauban csinálnak hogy túl sok balesetet szenvednek.
Azért bátorkodtam megkérdezni erről a véleményt mert van egy játék amit én elég régóta és nagyon jól ismerek (NR2003) ebben már megtanultam az ai-t ugy állitani hogy szinte én mondok meg nekik mindent:D Azt hogy mikor rajtoljon milyen ideális iven menjen. Milyen baleseti arány legyen stb.És azt is hogy ki a reálishoz képest hol végezen.
Na a lényeg a kérdést azért tettem fel mert lehetséges (nem tudom) hogy itt is müködik ez ilyen szinten. De lehet hogy nem.. És azért itt egy páran eléggé vágják ezt a játékot.
Na de nem érdemel ez már ennyi szót. Ugyis mindenkinek unalmas. Lehuztam magam a klotyon:D
üdv. -
#4110 Az AI tényleg egy módon jó, fullos agreszív, és tudásban amit csak elbírsz.. :)
-
#4109 Nemhiszem.
A lényeg szerintem h alapjában az G-motor 2őt nem gép elleni küzdelemre kreálták, vagyis nem túl fejlett ezen része a dolognak, ezért sem lesz tökéletes, és ezért tünik néha gagyinak hülyének a gép ellenfél... -
#4108 De ez nem gond! Csak azt nem értem hogy tulajdonképpen hot hülyének néznek eypáran és nem értem miért. Szerintem nem teszek fel hülye kérdéseket. Biztos vannak olyanok akik szivesen mennek Ai-val is, mivel jelenleg a race 07-tel mással nem tudsz.
Persze tisztában vagyok azzal hogy nem tökéletes az ai- egyetlen játékban sem mivel nem tud az lenni, de tökéletesiteni lehet. Ezért érdeklödöm nálatok mert talán ehhez is értenek egypáran itt.
-
#4107 emlékszem anno az ETCC2003 moddal kurvajókat versenyeztem az AI-val :D...azóta se találkoztam olyan kemény és jó AI-val... -
#4106 Ezzel azt akarta Gio mondani hogy te vagy az aki gép ellen szereti játszani, de itt nagyon nincs más aki ennyire benne van a témában, pl énis csak egyedül körözgetek ha van kedvem, gép ellen 1 kört nem mentem. -
#4105 Aha! THx!. -
#4104 Viselkedést meg hangot. -
#4103 Miért te a warez versioval hogy játszol neten? Vagy megveted? Mivel sajna ezzel a versioval nem lehet. És egyébként gond hogy az ember ai-vel játszik?
tökre ugy tünik nekem mintha hülye lennék hogy offline Ai-ellen megyek.
Nem szabad?
Az meg a másik hogy ez a topik mire van? Arra hogy mindenki leoltsa a másikat vagy arra hogy beszéljünk a játékkal kapcsolatos dolgokról? -
Gio #4102 Sztem itt kb csak te jatszol ai-val:D -
#4101 Én megkersetem, de ez a skint is változtatja? Vagy csak az autó viselkedését? Mert én azt nézegettem hogy csak azt. -
#4100 Pau -ról mi a véleményetek? Az Ai elég érdekes ott nem?:D
Mentem edzést vannak olyan arcok akik kb 20-al mennek (összetörve) a többiek két sorban mögötte és nem előznek.. Ez nálatok is igy van?:D
Kicsit érdekesnek tartom. -
Game Hunter #4099 Koszi szepen!) -
#4098 Na most aztán van szituáció Macau előtt: A SEAT-osok annak örültek, hogy egyik BMW-ben sem lesznek olyan plusz súlyok, amiket a versenyeredmények után osztanak :) Ráadásul nincs pontelőnyük! Épp az utolsó futamon lesznek a BMW-k majdnem a legkönnyebbek. -
#4097 Van dízel Seat játékba ha valakit érdekel. Nogrip racingen meglehet találni. -
#4096 De én voltam! :D Itt megoldotott agondom. Alex tegnapi segitségével most 100%-ig elégedett vagyok. Itt meg nyer más is nem csak BMW. Szóval tényleg most minden rendeben! -
#4095 Gordon! Nem te szórakoztál anno az rFactoros Race modban a BMW-k erősségénel állítgatásával? Megint utólért a probléma, ugye? -
#4094 -
#4093 -
Laceee #4092 Race 07 Offline magyarítás , én kérek elnézést -
#4091 Igen ezt mind értem.. Én se ugy akarom beállitani (ezt nem értették egyesek amikor rittam a 06 miatt) hogy szarra verjem őket. Sőt azt szeretném ha nem is tudnék nyerni. Mert az ugy az igazi. De azért olyan sikerélmény kell hogy ne a full utsó helyől induljak és az egész bajnokság alatt a 18-dik helyért küzdjem mert engem ez nem motivál. Az igen hogy harcolok és keményen küzdök a pont szerző helyek egyikéért.
A rajt pozicio pedig azért fontos mert itt már idegesit az hogy beállitod őket pl 97%-ra nem tudsz szart se elérni időmérön utsó vagy. De vesrenyen meg nem mennek olyan jól ezért 4 kör után a 10-dik vagy ne most ez gáz. Mert 25 dik helyről Wtcc-be te az életbe nem leszel 4 kör után 10 dik.
Ezért jó az hogy lehet állitani , mert igy betudod ugy löni őket hogy versenyen legyen egy 98%-os erös verseny képességekel megáldott Ai, amivel tudsz pontokért küzdeni és Qualon pedig egy olyan hogy egy top 10-es rajthely meglehesen.
Igy egy jó Qual idővel 10 dik helyről rajtolva 13-kör alatt talán egy 5-6 helyre felküzdöd magad. Igy megvan az izgalom megvan a verseny szituáció is és pontot is kapsz magyarul a siker élmény is.
Szóval én valahogy igy állitgatom be őket kb. -
#4090 Minnel kissebb a QualRatio annal lassabban mennek idomeron;) Nem kell tulbonyolitani, latszik a Qual- es a RaceRatio aranyabol;)
Az AIW es az AI beallitasok nagyreszt szubjektivek, hasznalatban sokmindentol fugg az eredmenyesseguk (jatekhasznalat, kontrolerek, segitsegek, palyaismeret, belefektetett ido, "kihasznalt" lehetosegek, stb.). Sajnos mindenre nem lehet kulon-kulon beallitast kesziteni a jatekban, tobb tucat kepernyos lenne az Options:DD Meg igy is vannak egyesek, akik a RACE gombot, vagy az alapveto beallitasokat nem talaljak?!?!
De a legnagyobb gond, a rugalmassag;) Minnel tobbet jatszol, annal jobb vagy. Mivel az idomeron mindig jo helyezest szeretnel elerni, a versenyen meg gyozni akarsz, igy folyamatosan allitgatni kellene ahogy fejlodik az ember;) Erre volt jo pl. a dinamikus AI az NR2003-ban (tobbe kevesbe:D).
Mint mar irtam, ez az AI kerdes engem annyira nem izgat:) Kuzdjenek, elozzenek, aztan jol van:) Indulok hatulrol, hogy legyen boven lehetosegem elozgetni, versenyezni, a gyozelem nem fontos;)) Ha ugy indulnek neki egy futamnak, hogy boven van eselyem nyerni, sot gyoznom kell, akkor mar regen rossz;D -
Djemba #4089 már tudom melyik kocsoval mek a race 08-ban -
#4088 Igenn! Jól gondolotam!
Ha jól látom a filéban akkor a következő a helyzet
van megadva egy sor ami ez:
WorstAdjust=(0.7500) // Used for 70% AI strength option
itt a 0.7500 a 70% -os Ai teljesitménye.
van egy másik :
MidAdjust=(1.0200) // Used for 100% AI strength option
Itt az 1.0200 a 100%-ra vonatkozik.
Van még egy ez gondolom a max amire állitani lehet őket:
BestAdjust=(1.1300) // Used for 120% AI strength option
1.1300 a 120% tehát ez a lehetetlen kategória :D
Na most Ezek az adatok zandvortra vonatkoznak:
itt ez a sor van:
QualRatio=(1.0650) // Used to adjust AI speed in qual compared to base values
ez ha jól sejtem olyan 115% -os Ai qual teljesitményt jelent.
Tehát ha jól gondolom akkor ha ezt leteszem 0.750-re akkor 70%-os Ai qual teljesitményt kapok. Ha lerakom kb 1.0200 ra akkor 100%-ost..
Ugye jól gondolom? Erősitsetek meg benne!:D Egyébként most levettem 1.000-ra és egyből 1:51-es köridőket mennek Zandvoortban, tehát müködni müködik csak tudni szeretném jó e a gondolat..
-
#4087 Rendben thx! És merre állitsam? Arra gondolok hogyha növelni szeretném a tempot akkor pl azt amit linkeltél 1.0200-at felfelé állitsam, ha Csökenteni lefelé állitsam? Jól gondolom?
-
#4086 Az AIW file-okban kell modositani(de a talent file-okban is van ra hivatkozas, de ott a poziciokra):
WorstAdjust=(0.7500)
MidAdjust=(1.0000)
BestAdjust=(1.1000)
QualRatio=(1.0200)
RaceRatio=(1.0500)
Jo munkat:))) -
#4085 Nincs valami megoldás a Qual idők gyengitésére? Arra gondolok hogy ha gy olyan %-ot választok ahol versenyben nehezen verhetőek (97% körül) Akkor qualon olyan időket mennek amit szinte lehetetlenség meg autózni (nekem) pl zandvoortbn 1:49 körüli időket mennek én meg default settel 1:51:900 körüliket és ez ugye a 21-23 -dik helyre elég. De versenyen meg tök jól autózható az ő tempójuk. Szóval ezt a hatalmas különbséget lehet valahogy állitani hogy ne legyen ekkora? Hogy ne 4 seccel menjenek majd gyorsabban mint versenyen. Ugye ez az igaziaknál sem igy van. Elöre is thx! -
#4084 Ezen a palyan nem sok FIA liszensz lehet:) -
#4083 Kemény -
#4082 F3000 video ;) -
#4081 Sajna nem tom. -
#4080 Azt tudom, hogy mi hiányzott csak aztán azzal is volt valami gond... -
#4079 #4070-re senki? -
#4078 Teljesen egyetértek! -
Szabi1991 #4077 Race 07 pályák... -
#4076 Mar akkor rajottem, azert kellett a HAT file;) De az meg sem volt jo, valszeg ujra kellene generalni. Fel kellene tennem a GTR2-ot, de azota sem volt idom vele foglalkozni (massal sem:D). Gondoltam, csak megcsinalja valaki, nekem meg ugy sem surgos most, nem tudom osszerakni a kormanyt meg 1 hetig:DD De lehet hogy hetvegen ranezek;P -
#4075 Alex, nem jöttél rá miért nem jó a pályád? Jó lenne a Nord, de senki nem akarja megcsinálni :))))))