5806
  • pointer4
    Jéé, gondoltam tolok egy kis Nordot, erre mai dátum van mellette :)
    NOGRIP
  • Szeszmester
    Konzolra is vannak jó szimulátorok, mint pl a Forza. Konzolon is van net, film, sorozat és zene. Nem akarlak meggyőzni, csak már sokat változott ez az oldal is.

Évi 120 rongy? Abból egy hetes európai nyaralás is kijön, de ugye mindenki arra költi a pénzét, amire jónak látja. Csak azt nem értem, hogy ennyit hajlandó vagy gépre kiadni, de szerinted nem is szembetűnő a változás.
  • lac coo
    Stability ????
  • benkoszabi
    amugy az igazi wtcc kocsikban sincs TC, ABS, meg Stability ugye?
  • lac coo
    Na olyan meg melyik versenypályán van ? :D
    Éppen az lenne a lényeg, hogy sok-sok néhány centis eltérés legyen a pályán ....
  • Gio
    Zandvoorton 2 perces kor, huuu az nagyon gyenge:/ De meg az ai 1.54es kore is:)
  • bardocz
    Ez a bmw azért mesze van a nagyon erőstől ;) Csak nem rögtön padlógázt kell adni,hanem finoman kell neki adagolni kanyarból kijövet,és mire a kanyar végére érsz akkor legyél csak padlón.
  • benkoszabi
    hát én BMW párti vagyok, csak ugye az hátsókerekes..ami kipörgésgátló nélkül elég nehéz...igy asszem maradok a Seat-nál...mivel az a legkisebb kocsi hosszra...és mint tudjuk, a kisautók jobban viselkednek kanyarokban...az alfa meg a chevi amugy sem győztek meg, de a Seat jó...segitség amugy semmi sincs bekapcsolva...minden OFF-on van...a holland pályán sikerült mennem 2:00:valamennyi-s köröket...na ott pl. Thompson ilyen 1:54-eket ment..amugy ez Practice volt...de nem privát, mert kivi voltam az ellenfelekre....
  • bardocz
    Mindent kapcsolj ki;) csak automata kuplungo ne,de ha g25-öd van akkor azt is ;)
  • symbol
    rohadt erős?
    fokozatosan mindent kikapcsolni. aztán ha nem megy a manuál váltás, ajánlom monzát. ott könnyű ráhangolódni. kitartást. sokkal élvezetesebb így a játék. segítségeket meg igazából az elején kikapcsolnám mind. szokjad csak. javaslom, hogy ne gyorskörökre törekedj, ne is menj így az elején még időmérőn, csak sok sok kört futamon. gyakorlás.

erős az ellenfél? nem olyan erős ám az. én a helyedben az időmérőt kihagynám, aztán a versenyre az ait midig úgy lőném be, hogy az első 6-7ben legyek, és küzdenem kelljen aztért hogy előrébb jussak. a következő versenyt már lehet kicsit feljebb húzott aival is menni. érzésre. a végén meg már zsír leszel. javaslom még setup letöltését, buherálását :) szarul beállított kocsit szarabb is elvezetni. bár nem mindig igaz, mert van hogy "nagyon instabil" autósetuppal lehet csak igazán jó időt menni:)
  • benkoszabi
    offline-ba nyomom
  • gordon 24
    Offline vagy online versio?
  • benkoszabi
    srácok a tökéletes versenyszimuláció érdekében miylen vezetési segitségeket kapcsoljak ki? TC, ABS, Stability mind OFF? meg mégy annyit, hogy az AI-t hogyan lőjjem be, hogy azért életszerűen viselkedjenek az ellenfelek, de ne legyek mindig utolsó? mert ha edzésen megyek egy tökéletes kört (szerintem tökéletes) és az ellen 8 sec-el előttem van..szal én versenyezni szeretnék...nem pedig mindig uccsónak lenni...(amugy az f1 2002 sokkal könnyebb..mármint ha az ellenfél 100%-on van...ott képes vagyok a pole-ból indulni, és dobogón végezni, de itt rohadt erős az ellenfél...)
  • symbol
    oké, tényleg szép a game, de szvsz szerint lehetne sokkal szebb is. aztonban mit tagadjuk, szerintem is a race07 néz ki a legszebben az igazi szimulátorok között. csak durva, hogy pár olyan dolog ami eddig pl a gp4ben is benne volt most került csak bele. esőcseppek úsznak a sisakon, bukosisak nézet. blabla. nem vagyok nagy gp4 fan, de basszus azt is kurvarég adták ki :)

más: a menüje nekem a race-nek annyira nem jön be. kicsit "konzolos" lett. plusz ott nemtudom hogy van, de jó lenne, ha az időmérőn mondjuk lehetne a sorrendet állítani, vizsgálni, részidők alapján is, meg ilyen apróságok. szerintem ezt nem nagy szám megcsinálni, leprogramozni.
  • gordon 24
    Szerintem meg:
    Tökéletes a grafika, a menű, az autok kinézete a törés és minden'
    100%-os program.

Ez nem NFS, itt nem a csinadratta a fontos.
    Az ahogy az autok hogy mozognak, az irányitásuk stb.

Kit érdekel a grafika? az a lényeg hogy ne kocka autokkal kelljen versennyezni, hasonlitson az igazira! És szerintem ebben a játékban ez 100%-os és nem is kell jobb.
  • Alexease
    Eszreveszi a "huplit", csak eleg nagyot kell csinalni;)
  • lac coo
    Ez egy elég régi mtotr, amit megpróbáltak a kor iginyeihez kicsit megfoltozni . Kapott néhány új shadert plussz a Simbin hozzárakta a saját efektjeit ( eső, tükröződés stb ...), aminek az lett az eredménye, hogy jó lassú lett :)))
    Nézzétek meg a nekem minden téren etalonnak számító CRC-t ! Grafika elég jó lazán viszi a jóval több és szebb efekteket és fizikai számításokban is lazán veri az ISI motort. Az hogy kicsit furák a texturák (néhol) nem azt jelenti, hogy nem lehetne sokkal szebb is ( a CRC), csupán ilyen koncepció szerint rajzolták ....

Fizikai motor is elég fura a ISI motorokban, , nagyon sok nélkülözhetetlen dolgot egyszerűen nem tud, pl.: nem lehet az útra "huplikat" modellezni mert semmit nem vesz észre belőle a játék ....
  • gordon 24
    Köszönöm az elismerést:D
  • symbol
    off: ú, készvagyok :D mi van ha kocsmázás után nézek be ide :D sorry midenki :P
  • symbol
    nah jah :D gyerünk jáccani :P
    amúgy sokan nem tehetik meg, de nem is feltétlen kell.
    havi 10-el egy hardcore játokos elvan. mi szimesek képesek vagyunk jópár évig ugyanazzal a géppel és játékkal játszani (mert képesek nem kiadni új, vagy jobb szimet mint az:D) ezért nekünk még annyi sem kell szerintem.

más; szerintem ha már valaki ilyen topicba ír, akkor a race is hobby vagy nem? :p
  • bardocz
    Ma magyarországon nem mindenki tud havi 10ezret gépr félrerakni,ha meg igen,akkor is elkölti másra,inkább költök biciklire,airsoft-ra,meg hobbyra,mint gépre,és ezzel szerintem nagyon sok ember ígyvan.
  • Gio
    baz:DD tenyleg sokat irsz:) menjunk inkabb jatszani:D
  • symbol
    jaja :D jó lenne nagyon :)
    nah de majd kiderül :) mostmár nagyon kiv leszek a gtr evo-ra :) az iracing meg idén jön ki, remélem odateszi magát
  • symbol
    nah tudtam, hogy jön előbb utóbb egy ilyen emberke... vigiket számolgatok igen. és arról beszélek, hogy alegtöben csak pofáznak, hogy nincs zsé, és közben elbaszzák minden szarra. jah tudom, ez ma már lételem. létszükséglet. aham. hát fák.

javi 10 rongy kb és szerintem simán jó géped van. tartom.
    mert az évi 120ezer, amiből végülis komplett konfigcsere is végrehajtható, nemt tudom mit kell itt lökni a pénzed elúszik dumát lökni.

konzol? haggyálmár. jobban megéri? az tuti, de szimulátor oda "soha" nem lesz olyan mint ide, meg küldönben is net, és flm és sorozat meg zene, és számítógépfüggő vagyok, meg fotózom is szal felejtős.

különben egy ps3 le lesz pipálva mint a huzat. a "ps3 fejlesztői is elismerék", hogy nem lett olyan ütős a cucc mint az annak idején szánták. és jaja. pár év, és majd mindenkinek jobb pc-je lehetne mint amit a ps3 tud, ha költene rá.

te meg mit számolgatsz? modellezőguru... nem tökéletes, de azért egy gp2-höz képest ég és föld, és ahogy a forma1ben is... grafikailag nem tud már annyit fejlődni a cucc 10 év alatt mától számítva mint amekkorát fejlődőtt szerintem az elmúlt 10 évben. ennyi. erre értettem, hogy jól állunk.
    néz a halál utána hogy száol meg mit. laikus vagyok bevallom, nem is mondtam hogy hozzáértő pöcs vagyok, csak próbálok objektívan nézni dolgokat.
    és igen, van még hova fejlődni, de az akkor sem lesz már olyan szembetűnő, mint volt az az eltelt pár évben. szvsz.
  • bardocz
    Hát ezaz,nem tudjuk milyen érzés ilyen kocsit vezetni,de a célunk,hogy megtudjuk,amihez az kéne,hogy a fizikát fejlesszék a végletekig,és rengeteg számolást végezzen csak ilyen téren a proci,csúszások,változó útviszonyok,poros ív,útminőség,és még ehez hasonló dolgok legyenek benne,ne az,hogy az autó sínen menyjen,viszont azt higyem a látvány miatt,hogy ottvagyok:) Nekem ez a lényeg csak,a fizika,másoknak meg a grafika,amihez ott vannak az árkád játékok,akik meg a középutat szeretnék,nos ők bajban vannak:D
  • symbol
    hm. ezt értem én, de nemtom. értem én hogy érezni akarod az frankó fizikát meg minden, de komolyan a legtöbbünk szerintem meg nem mondja milyen ilyen autókat valójában ilyen sebességnél vezetni.

hardver: nekem is új gépet kell most sajna vennem (de azért örülök is neki, mert azért lesz haszna is bőven (hiába kitalálták ezt..)) most úgy 130-ba fáj egy gép amivel 1280-ban bőven eljátszol. szinte bármiben. azért ez nem rossz. régen 140ért vettem egy p4est, és bizony akkor voltak már játékok amikk kifogtak rajta még visszavett graffal is. erről beszélek amikor azt állítom, hogy jobban állun most. ma már nem olyan sok szvsz 130 mint anno 140. de ez mindekinek más ugye.

nah de sok sikert a kalapácsoláshoz :D nekem is az kéne most még :D rulzik AGP :D

azért persze hajrá fizika meg esőfizika, meg szemcsésedés, meg tényleg milyen lenne már ha minden apróság benne lenne, de egy idő után azon kapnád magad, hogy ez mind szép és jó, de majd kakit nem ér igazi erőhatások nélkül :D tudom, tudom már arra is van meoldás :)
  • Szeszmester
    Te mit számolgatsz? :)
    Ennek a cigis dolognak semmi értelme.

Havi 10 rongy egy gépre? Aha... Sosem lesz jó géped, a pénzed meg elúszik.

A PS3 nem csak azért erős, mert "sok mag van benne". Ha már pénzt számolgatsz, konzollal árban jobban kijössz, mint a havi 10 ropival.

Mondd azt, hogy h elérünk egy szintet grafikailag, de ez egy butaság, semmi alapja, legalábbis csak az elmúlt 20 évet tekintve. Ne okoskodj, inkább vegyél egy 3D-grafikával foglalkozó könyvet, vagy inkább mást számolgass, ne cigit.

Pl: mennyi idő jut egy képpont kiszámítására 1280*1024 felbontásban, 30 FPS mellett? Ennyi idő alatt kb hány gépi utasítást képes elvégezni a CPU?
    Nézz utána, hogy jelenleg hogy kezelik az árnyékokat, tükröződést, fénytörést!

Ugye ugye, a "már úgyis minden tökéletes" látszat mögött mennyi csalás húzódik meg? Én úgy érzem, hogy van még hova fejlődni...
  • bardocz
    Lehet 33.000 egy fasza vga,csak ahoz a vga-hoz lehet nem fognak jönni új driverek:)
    Nameg nekem pl komplett új gép kell,ebbe az alaplapba egy 8800gt-t max kalapácsal rakok bele.Amúgymeg én még mindig azon vagyok,hogy ne a grafikát,hanem a fiziká fokozzák a végletekik,és az izassza meg a cpu-t,ne az,hogy sok ellenfél van a pályán,meg így kinézet úgy kinézet.
  • symbol
    szóval taposod a belét és le kell fékezned...
    helyesírást elnézni :D lehet fekszem. kösz :)
  • symbol
    más: ti nem vágynátok arra, hogy egy városban gázoljatok át ezerrel ilyen járgányokkal... Nézegetem a grid képeit, és valami eszméletlen hangulata van egy két helyszínnek... :)

gondoljatok bele? egy simbines fizika, egy olyen grafika, utcai helyszínek, vagy még valami, világvége van, lepusztult minden, üres város, összedolf felhőkarcolók... és ti versenyeztek a talált járgányokkal :P

pl szerintem fantasztikus lenne ha gogogo! gáááz, aztán taposod a beléd, de le kell fékeznek mert van ott valami szar akadáj elengeded a máikat, vagy nekirántod a kormányt, megússzátok, kikötő mellett suhantok el, a távolban valami hajó kürtje búúúg mélabúsan, néha hallod, hogy összeomlik valai, kis porfelhőcske is látszik a távolban, a szélvéfő kezd kormosodni :D
    (árkádban nem kell ilyen, mert nem kihívás, uncsi, és pont ez öli meg a szórakoztatást is, mert tudom, hogy hülyének néznek benne)

mai napig nincs ilyen játék szerintem. és ez baj.
  • symbol
    hát ha a gépigény miatt veszed le az árnyékokat akkor megértem, de amúgy nem. szvsz simán ki lehet hozni egy tök jó grafikát tök ótvar gépen is ám.
    más: azért van a felbontás, és a részletek kikapcsolása hogy egy szarabb gépen is elfusson... különben meg nemtom. havi ezret költ valaki cigire (*2*5*30=30.000ft) meg úgy általába szerintem ha az embernek van komoly hobbyja áldozna rá. :) amúgymeg??
    miről beszélünk? ma már 33000 ft egy 8800gt, amivel egy csomó játék 8x 1280*1024-ben simán elfut. és elég hozzá egy 13000 ft-s proci felhúzva. kérem. elérkezett az az idő, amikor megfizethető áron kurvajó kártyákat és játékélményt kapunk. kapnánk.

nah mindegy. nem is tudom hol olvastam, de egy komoly hardcore játékos havi 5-10ezer forint közötti összegből szinten tarthajta a gépét. :)
    és véleményem szerint ez egyre jobb lesz olvasva a teszteket, plusz pár év és mindenkinek 2-4-6-8-12-16 cpu magos rendszere lesz, ami pedig simán ps3 verő, és ugye a ps3-on nagyon odabasz a gt5 grafikailag.

szóval én azt mondom, hogyha elérünk egy szintet grafikailag, nem tudom mi lesz a következő lépés :) gondoljatok bele, kijön egy full fasza minden 3d-s játék, és simán fut a hardveren... a vga és cpu gyártók mivel veszik rá a jónépet, hogy vegyen jobb, újabb kártyát ha már ígyis minden tökéletes..? erre leszek én kíváncsi :D

ui: álmos vagyok mint a huzat, a gondolatok kusza megfogalmazásáért felelősséget ma semmiképp nem vállalok :)
  • bardocz
    Én is minden játéknál az árnyékok kikapcsolását csinálom meg először,aztán butítgatom úgy,hogy jól is nézzen ki:) (nálam már GTL is jól néz ki bőven,szerintem azt a grafikát tartsák,és a fizikát javítsák)
  • Gio
    Kulcsin kulcsin, igen.... egyreszt szerintem a fele effektet eleve kikapcsolod, mert zavaro. Masik, ahhoz gep is kene. Namarmost nem mindenki teheti meg, hogy kb 2 evente vegyen uj gepet, es kozbe vga-t se art cserelni. Szoval nagyon jo ez a jatek ahogy van, amikor full tempoval hataron autozol, ugy sincs idod ilyenekre figyelni, meg eszre se veszed. Nekem peldaul minden low, es off, reszletesseget meg levettem 100rol 50%ra, hogy minnel jobban fusson.
  • symbol
    nem mondjátok :D
    ere rájöttem :D de azé kösz :)
    a probléma ott van, hogy lélekrombolóan csúnya visszajáccáskor'.
    lehet kötöszködni, de én szeretnék ezekből az új géppel majd f*sza kis videókat vágni, mert ezt (is) tanultam meg érdekel is, meg kevés, esztétikailag jóságosnak mondható ilyen cucc van. a legtöbb online futamösszefoglaló pl nagy általánosságban fos. :D már bocs. (kinek nem inge...) mondjuk erről nem csak simbin tehet :)

de szóval azért vágom én hogy azér tjó belül mert szim, de ahhoz képest, hogy egy két fps hány poligonból meg anyámból épül fel, ez a belső nézet még mindig semmi. és itt a probléma. nem kiemelkedően jó, hanem csak a többi külcsinhez képest viszonyítva megfelelő. :)

mondjuk f*szomnak írok én ennyit :D ha végülis egyetértünk:D idiot' :D
  • pointer4
    Viszont visszanézni nem rosz, ha jó a kameraváltás :D
  • bardocz
    Szimulátort senki se akar külső nézetből játszani:)
  • leho94
    Mivel szimulator :)
  • symbol
    megjegyzem viszont a mostani gépemen még nem is megy a race 07 versenyen még közepes graffal sem... oO
    de azt el lehet ismerni, hogy az ég helyenként nagyon szép lett. a kocsik is ténlyeg királyak... de ez a game, meg az össze többi simbin is, főleg és csak belső nézetből "szép".
  • symbol
    hát iegn. arról nem beszélve, hogy az isi valszeg baszik az egészre.
    pedig ki kéne már adni egy új motort. ami igazán elszomorító, az az, hogy nem is látni a kiutat. mert két vonal látszik most:
    arcade játékok kurva jó, élethű grafikával (és ami nekem is fáj, csodálatosnál csodálatosabb törésekkel, visszajátszásokkal, mentésekkel...és sorolhatnánk).. plusz ugye, valami hihetetlen szép belső nézet, pilóta animáció.. oO

mellesleg, ha annyira nagy szimulátorosok lennénk, elég lenne nekünk egy aszfalt, meg pár méteres csúszós bukótér fallal a végén oszt kész.
    ne nézelődjé, mennyé gyorsan az utadra :D

dehát a szimuláció szerintem az, amitkor minden egyes elemet a lehető legvalósághűbben próbálsz visszaadni. és ehhez a külcsin is hozzátartozik. mert pl nem mindegy, hogy hú, szépen süt a nap, hú tükrözödik kicsit az aszfalton, vagy anyád b*zmeg, alig látok ettől a szartól, meg a faszomnak van ilyen kibaszottsötét az alagútban, meg kurva anyát a felhőknek, meg minden, hogy ilyen gyorsan mennek a féktávok nyomait meg baszottúl nehéz belőni az aszfaltnyomokra hagyatkozva, és emiatt már tereptárgyhoz kell mérned. durva.

sajnos ott tartunk, hogy félig meddig joggal mindenki atomisten fizikát vár el... holott szerintem játékélményre egy kényelmes komprumisszum kellene. példa az iracing, agol olyan fák vannak, hogy ihaj. eddig a játékból lopott képeket szidtam, most viszont elismerem... az aszfalt jó lesz, és a pályák is rendben lesznek élsimítással. csak nem a nem 3D-s dolgok zavaróak nagyon. bízom benne, hogy hamarosan történik valami változás.
  • lac coo
    Mit szépítsük: tényleg ronda ! az autók még elé gszépek ( bár ezeken sincs semmi effekt...) de a környezet az valóban elavult.... Fák lapokból, lap kerítések, kocka épületek, alig van árnyék , törés szinte nulla stb ....Tényleg 5-6 éves színvonal .

És összhatásában igenis látszik még 250.-es temponál is ! Itt a jó példa milyen "élethű" egy jó garfika, Race Grid ...