83
  • mrzool
    Barátocskám, te vagy az, aki nem nőtt fel. Az adatlapod szerint műszaki infósnak készülsz, ilyen korra az emberek általában rendelkeznek egy egészséges szkepticismussal és olyan önállóssággal, hogy utánanéznek a dolgoknak, és nem hisznek el mindent.

És igen, akár tetszik, akár nem, BUTA vagy, ha elhiszed a moonhoax érveket. Ugyanis mint leírtam, max. gimis tudással belátható, hogy nem igazak.

Ha vmi nem tetszik, mindezt személyesen is szívesen előadom ha a BME környékén jársz.
  • mrzool
    Ez így nem igaz. Az Apollo 11 videojeleit a Földön 3 obszervatórium fogta, és azokat a szalagokat nem találják, melyekre az eredeti rádiójeleket(!) rögzítették. Egyébként ezeket a jeleket anno továbbították, és magát a videót rögzítették is, most azért keresik magát az "ősjelet", hátha fel tudnák javítani digitálisan a képet.

Egyébként érdemes belegondolni, hogy ugyan miért is kellene a fogadóállomásnak megőriznie a szalagokat - ők továbbították a NASA-nak, task done. Arról nem is beszélve, hogy qrva drágák voltak a 60-as években a tárolóegységek... Nem vágták utánad ingyért a 200-as vinyókat, mint manapság. Nagy eséllyel vmi mást vettek rá, újrafelhasználás rulz.

Másrészt miért tesz úgy mindenki, mintha az Apollo 11 lett volna az egyetlen leszállás? Ott volt utána még öt.

Tehát lehet ezt blikk stílusban is és normálisan is előadni. Aztán höhöhözhetsz.
  • kerob
    Még, ha igazad is volna, akkor sem értem, miért nincs benned annyi igényesség, hogy ne nevezz butának, vagy visszamaradottnak valakit. Nem értem, miért fitogtatod a devianciádat.
    Engem nem érdekel, hogy téged, vagy Vice-t melyik bozótosból szalajtottak, de hogy nem bírtok magatokkal, az biztos.
    Az agresszív emberek sosem nőnek fel.
  • NEXUS6
    Höhöhö!

Most mondták be a rádióban, hogy eltüntek az eredeti felvételek.

No comment.
  • Epikurosz
    Szerintem meg te sem létezel, csak egy chatbot vagy.

Birtoklás, ilyenek:

Azért ezek drága cuccok.
    A Segway, pld. ami ehhez képest kis semmiség, már az is majdnem kétmillió. tudom, mert a múlt héten egy nő mutogatta a Pólus előtt. Amúgy lehet, hogy a biztonságot fizettetik meg veled, azért ilyen drága a Segway, mert azzal biztosan nem halsz meg. :-)
  • vice
    Uh, mrzool megelőzött...
  • vice
    "A Cikkel kapcsolatban még annyit, hogy sohasem járt még ember a holdon, az amerikaiak által készített képek tele vannak ellentmondásokkal."

Istenem... Akkor hadd világosítsalak fel, mielőtt hülyén halsz meg:

azoknak, akik álomvilágban élnek és hisznek a hülyéknek
  • mrzool
    Olvasnivaló a fejlődésben visszamaradottaknak: http://www.badastronomy.com/bad/tv/foxapollo.html
  • mrzool
    Hányszor fogtok még előjönni ezzel a szarral? Általános iskolás fizikatudással cáfolható szinte minden, a többihez meg elég a gimis fizika. Ezek szerint te olyan fiatal vagy, hogy nem tanultad ezeket, vagy egyszerűen csak buta vagy?
  • kerob
    Na mégegyszer :P

link
  • kerob
    http://video.google.com/videoplay?docid=4135126565081757736&q=FOX+moon
  • HJPOWER
    Ez a legnagyobb álmom! Mindig is ki szerettem volna próbálni egy ilyet, esetleg birtokolni is.
    Ha valaki olyan ügyes lenne, hogy nekiáll egy ilyet fejlesztgeteni, ajánlom magamat tesztpilótának!!!!
  • NEXUS6
    A németek terveznek egy hasonlót.

Volt egy csákó aki átrepülte a Csatornát egy szárnnyal a hátán. Gondolom onnan vették az ötletet, a szárnyat kiegészítették ilyen kis hajtóművekkel. Hatótávolság olyan 200 km.

Ideális kommandós behatolós cuccos lesz;)))

LINK
  • mikloss
    Lol nagyon durva az a rakéta cipő a finneknél
  • mrgenya
    övrakétás videó tényleg úgy néz ki, mintha egy sci-fiből szedték volna, közben pedig ez a valóság:) aranyos.
  • echo
    Rocket Shoes Ezt a videt is ott találtam :) Nem teljesen világos, hogy mi a vége. Kicsit egy ejtő ernyőt vagy így ereszkedik le teljesen? Egyébként tuti finnek, vagy legalábbios nagyon magyar hangzású a nyelv amin beszélnek szerintem.
  • Sanyix
    Számít a súly is, mert amíg eléri a pályasebességet az 1,6 km/s-t (ez nem szökési sebesség), ellensúlyozni kell a gravitáció hatását.
  • thunderb81
    Pedig létezett/létezik ilyen!
    66-os videó
  • Kryon
    Pár km-t akatram írni,pár ezer kicsit sok lenne...
  • Kryon
    Na ezen behaltam...
  • Kryon
    Az első szovjet repüléseknek azért lett becsapódás a vége,mert még nem volt kész leszállórendszerük,ezért Ivánnak ki kellett ugrani párezer km magasan ejtőernyővel,mielőtt a kabin becsapódott...

A koldkomp felszínen hagyott részét pedig lefotózták már azóta,direkt azért,hogy végre eloszlassák ezt az "urban legend"-et....
  • duke
    Higyetek sosem jartak a holdon,voltam ott de nem talalkoztam senkivel.
  • neoG
    na,most lesz itt qrva világ...
  • mezeimodell
    Ebbe azért ne menjünk bele. Régen volt már:)

Az a gryphon-os cucc rohadtul tetszik, az egyik házamat eladom egy prototípusért:))))))))
  • Szefmester
    ezeket azért te sem gondolod komolyan...
  • kerob
    Érdekes lehet a találkozó.
    A Cikkel kapcsolatban még annyit, hogy sohasem járt még ember a holdon, az amerikaiak által készített képek tele vannak ellentmondásokkal. Az amerikai holdraszállás csak az akkori "űrverseny" kitalációja, amivel le akarták nyűgözni a szovjeteket. Másrészt Jurij Gagarin sem járt sosem az űrben. Gagarin "repülésének" idejében vagy húsz szovjet ürhajós halt meg azért, mert a visszatérő egység alkalmatlan volt a biztonságos földetérésre, szinte mindíg becsapódás volt a vége.
  • juzosch
    Szerinted akkora üzemanyagtartályt kell vinni, de nem téged fognak megkérdezni, hanem kiszámolják:) És valószínűleg már most is pontosan tudják, hogy mekkora kell, így nem kell találgatniuk.

Egyébként légüres térben sokkal kevesebb üzemanyag kell, mint itt a földön.
  • teddybear
    Ráadásul megint összekeverik a súlyt, a tömeggel.

Igaz, a Holdon lebegni hatodakkora teljesítmény is elég, de a holdi szökési sebességre(kb. 1,6 km/s) való felgyorsuláshoz pont ugyanannyi üzemanyag kell mint a földön elérni az 1,6 km/s sebességet. Mert itt a tömeg ami számít, nem a pillanatnyi súly.
  • Sanyix
    ~1,6 km/s, de szerintem 1km/s-hez is is egy akkora üzemanyagtartály kéne magával vinnie, hogy nagyobb mint az ember :)
  • roliika
    Khmm...ha bírta addíg :)))
  • Epikurosz
    Azért ez annyira megható....

Az embernek az első repülő masinák jutnak eszébe, amelyek t.képpen nem is voltak masinák, hanem madárszárnyakat formázó szerkezetek, amelyek segítségével egy-egy dombtetőről ugrottak le a "pilóták".

Különben az első motoros repülők is kb. ilyen félperces időtartamig tudtak a levegőben maradni.
  • MrTressy
    san andreasban is van
  • Kryon
    Ennyi hullajelölt egy rakáson...
  • csibra
    Batman egy csokker!
  • oneman
    Nem azt mondta Sanyix hogy lehetetlen, hanem ha megtámadja szegény John lábát egy holdpiton és véletlenül jobbra dől 1 fokot indításnál akkor repül el a fenébe
  • DOGMAN
    Höhhe Duke Nukem Jetpack LOLL
  • Caro
    A Holdon ha jól emlékszem 1 km/s körül van a pályasebesség, az simán elérhető.
  • Szeszmester
    Annyira szerintem nem hihetetlen. Meg nem kell gyorsan menni és gondolom menet közben is tudott volna manőverezni. Még mindig jobb, mind a felszínen maradni.
  • Sanyix
    "A Hold alacsony gravitációjában az űrhajósok a rakétaövekkel elérhették volna a holdkörüli pályán várakozó parancsnoki modult."
    LOOOL ez elég hihetetlen :) amúgy én nem vállaltam be volna ilyen akciót holdon, mer véletlenül 0,1 fokkal jobbra vagy balra fordulnak mint kéne, viszlát, koporsó az örökkévalóságba :\
  • Caro
    Valami turbojet szerű megoldás nem működne?