113
  • Ulkesh
    Lehet szerezni mindenféle megpatchelt, buherált Tigert, ami többé kevésbé felmegy egy sima PC-re is, de nem fog teljesen jól működni.

--

Ne is vegyél Mac-et. Ha elégedett vagy a mostani gépeddel, szereted az érzést amit 500.000 virus általi fenyegetettség okoz, szereted a géped teljesitményének negyedét spyware és virusirtó alkalmazásokra pazarolni. Élvezed hallgatni a vinyo tekerését, amikor taszkot váltasz és hátradőlve végignézni, ahogy pixelenként kirajzolja a desktopot mert elfogyott a 2 GB RAM. Szal ha mazohista vagy, akkor használj csak PC-t Windows-al...
  • mrgenya
    aha. akkor nem lesz pc-n macem nekem:)

de kinek való akkor?
  • LaPalma
    egy korai pre-tiger keringett a neten, de elég egyedi volt a hardverigénye és csak korlátozott funkcionalitással rendelkezett. gyakorlatilag semmire sem volt igazán használható

ne vegyél mac-et. neked nem való
  • mrgenya
    és lehet szerezni ilyen OSx szoftvert (Tigrist) neten? meg elmegy ez sima mezei PC-n is? mert lehet, h kipróbálnám, de új Mac-et nem fogok venni...
  • Ulkesh
    Az uj Mac Pro-ban dual core Xeont hasznal..

Valoszinu lesz kulon 64 bites verzio.. Gondolom a 64 bites gephez azt adnak eleve..
  • LaPalma
    ez alapból benne az osx-ben. sőt, ha egy ablakban film megy és azt leteszed a dock-ba, ott tovább nézheted piciben.
  • Cat #27
    vicces az utolsó előtti plakát felirata: vista 2.0 :)
  • BlueGold
    Feltéve, ha az Apple átáll a Conroe procikra jővőre.
  • BlueGold
    Ha jól tudom akkor az Apple Core Duo és Core Solo procikat használ a jelenlegi Intel-es gépeiben.
    Ezek 32 bites procik. A "Leopard"-ból úgy mint a Vistából lesz 32 bites és 64 bites verzió?
  • roberttoth
    Hihetetlen! Nem szidtak, hogy mekkora hülye vagyok!!! Nocsak! Végre talán kezd a fórum (értelmi) színvonala emelkedni! :) Köszönöm az értelmes válaszokat! U.I.: Ez így is maradhatna, mert eléggé durva hangnem uralkodott el az utóbbi időben az SG-n. Ezért is írok be csak ritkán...
  • Caro
    A gond az, hogy a monopolhelyzetével él vissza.
    A beépített programjaival.
    Engem se zavarna a media player, ha a DRM-es WMV3-at más lejátszóval is meg tudnám nézni.
    Ezt a MS nem tehette volna meg, ha nem rak be media playert.
    És ezzel egy csomó extra bevételre is szert tesz.(MMS szerverek pl.)
  • Ulkesh
    "Máskülönben a szokás nagy úr és amig nem kényszerűl az ember addig nem vált (tisztelet a kivételnek)"

Ne haragudj, de ez hulyeseg.. En meg nem lattam olyan Apple felhasznalot, akit kenyszeritettek volna a valtasra :)

"Egyébként én az olyan OSx-es dolgokat amik, windowsra is megjelentek, azokat én felraktam a gépemre! (Object Dock)."

Az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy egyreszt joval butabbak, mint az eredeti amirol koppintottak, masreszt nem integralodik a rendszerbe, nem igazan lehet hasznalni..

"Virual Task Tips a neve és a tálcán látható futó programokra rátolom az egeret akkor megmutatja kicsibe a progi vagy ablak tartalmát."

Itt is kibukik, hogy fogalmad sincs dolgokrol :)
    OSX alatt ha egy alkalmazast lecsuksz a dokkra, akkor alapbol a futo program kepet latod ott :)
  • Ulkesh
    "Hogy van az, hogy a Microsoftot perelik, ha bele van építve a böngésző, vírusírtó, spyellenes cucc, meg ki tudja még, hogy mi, na meg perelik, hogy adja ki a forráskódot."

Egyszerű. A Windows esetén tetszik nem tetszik fel kell telepitened az explorert, a mediaplayert es a tobbi integralt szoftvert, mert az egesz rendszer rajuk epul, nem teheted meg, hogy fel sem rakod es masik szoftvert hasznalsz helyette.
    Az OSX-nel ezek a dolgok csak alkalmazasok, akar fel sem kell telepitened oket, ha ugy dontesz nincs rajuk szukseged, Te dontesz, hogy milyen bongeszot medialejatszot stb. hasznalsz, semmit nem eroltetnek rad.
  • Athlon64
    Az OSx egy esetben veszi át az uralmat a windows felett, ha a windows fejlesztését beszüntetik.
    Máskülönben a szokás nagy úr és amig nem kényszerűl az ember addig nem vált (tisztelet a kivételnek)
    Egyébként én az olyan OSx-es dolgokat amik, windowsra is megjelentek, azokat én felraktam a gépemre! (Object Dock).

Viszont az nemtudom, hogy van-e olyan cuccos az OSx-be, mint ami nekem most a legújjab!
    Virual Task Tips a neve és a tálcán látható futó programokra rátolom az egeret akkor megmutatja kicsibe a progi vagy ablak tartalmát.
    Ez azért is jó mert nem kell kinyitni a progi ill. a kis képről hamar megtudom, hogy az e ami nekem kell vagy sem. A másik, hogy látványos is!
    És az egész néhány Kbyte!
  • roberttoth
    Tudna valaki nekem olyan számokat írni, hogy a számítógépeken milyen arányban van Win, Linux és milyen arányú Mac gép van a világban? Érdekelne...
  • roberttoth
    Megnéztem a linket, amit Wittao írt (az apple honlapja). Megjelenés, meg minden hihetetlen jó és nagyon tetszik. Még sose volt MAC gépem, de kipróbálnám.
    De nem ezért írok be a fórumba, hanem hogy megkérdezzem:
    Hogy van az, hogy a Microsoftot perelik, ha bele van építve a böngésző, vírusírtó, spyellenes cucc, meg ki tudja még, hogy mi, na meg perelik, hogy adja ki a forráskódot.

Kérdem én! Miért??? A MAC oprendszere sem ingyenes tudtommal és abba is bele van építve minden! Akkor miért kell a Windowst szivatni? Ha abba is bele lenne minden integrálva, akkor tuti az is jobban "együttműködne", így meg gagyi progik tönkre vágják a stabilitását.
    A MAC OS miért teheti azt meg, amit a windows nem? (A linux tudom miért: mert ingyenes)
  • RedStorm
    Azért mondd már meg nekem melyik Windows kiegészítő amelyik tudja mondjuk az Exposé-t.
    És hát a Unix alapokról ne is beszéljünk. Nem utolsó sorban itt minden flottul megy és működik. Windows-on? Vírus ,spyware? Furcsa lassulás? Nah de hagyjuk mert kezdünk át menni flamebe.
  • Ulkesh
    "Zéró hw innováció, viszonylag olcsón (a márkásokhoz képest)nyújt egy elfogadható szintet enyi."

Azért sorolj fel pár terméket a Mac Pro-val szemben :)

"Az OS meg olyan amilyen, beleintegrálnak egy csomó funkciót, aminek többségét eddig is el lehetett segédprogik formájában érni, ráadásul bármelyik platformon (akár winen is!)"

Van egy kis kulonbseg..
    OSX-en ezek a funkciok mukodnek es egyutmukodnek.

Az egyeb platformokon levo hasonlo megoldasok meg igencsak nyogvenyelos probalkozasok..
  • fflx
    Szerintem az egesznek az atgondoltsag adja a lenyeget.
  • NEXUS6
    A magam részéről nem vagyok hasraesve attól amit az Apple csinál.

Zéró hw innováció, viszonylag olcsón (a márkásokhoz képest)nyújt egy elfogadható szintet enyi.

Az OS meg olyan amilyen, beleintegrálnak egy csomó funkciót, aminek többségét eddig is el lehetett segédprogik formájában érni, ráadásul bármelyik platformon (akár winen is!).
  • Wittao
    Hát igen, elég idétlen megfogalmazás...felkészült cikket olvashattunk.
  • jointeer
    a menő
  • Zenty
    csak intel,de hamarosan szerintem berakják core 2 a többibe.
    Egyébként lenti hozzászolásra szerintem ezt a xenon dual procit ugy a sarki boltba nem veszel.... :D
  • Wittao
    Szerintem pár évig maradnak Intelnél. Olyan gyakran nem váltogatnak (Motorola-PPC-Intel-????PPC????) hááát, nem tartom valószínűnek. Most szerintem örülnek, hogy egy közös architektúrán kell versenyezniük.
  • Super DANTE
    A jövőben várható még valami új Apple mac IBM processzorral, vagy már csak Intel alapú verziók lesznek?
  • Wittao
    Hát jah, az Intel azt csinálja a proci piacon, mint a MS a szoftver piacon. Bár most az Intel beerősített, míg a MS közröhely tárgya.

De mindjárt jön VALAKI (nevét ki sem merem mondani, arra csak a Jóisten és max. Chuck Norris jogosult ) és megmondja a tutit.

W
  • Wittao
    iPodot senki nem várt, ez egy fejlesztői konferencia. Pont ami valószínű volt, azok jelentek meg: MacPro és Leopard néhány újdonsága (vitatható fontossággal rendelkeznek).

Bár a Leoparddal kapcsolatos titkolózást nem tartom véletlennek, kicsit rosszul lehettek Steve-ék, amikor a Vistaban bemutatták a Spotlightot és a Dashboardot valami más néven...Egy kicsit megértem őket.

Az iChat megújítása már időszerű volt, szerintem marha jó dolgokat lehet vele csinálni, érdemes megnéznetek:
    http://www.apple.com/macosx/leopard/ichat.html

A többi asztalkának is itt volt az ideje (linux már legalább 10 éve tudja ezt).
    Szerintem elég jól megoldották a portolást is az x86-ra, miközben szépen a Leopardot is fejlesztgetik. Ez sokkal átütőbb erőt sugároz, mint a Vistával szopó MS.
  • sathinel
    Nem azt mondtam hogy xar csak hogy szerintem nem hiába vesznek egyre többen opteront. Az intelt csak a cég mentalitása miatt sem vennék, de ez az én véleményem(sok helyen már el is vesztette a pert).
  • Wittao
    bocs, benéztem, csak Core mikroarchitektórát említenek, ennél jobb az Opteron (állítólag). Csak akkor a bemutatón elhangzott és ábrázolt opteronnal szembeni teljesítménykülönbséget nem értem...
  • Wittao
    Nézd meg az összehasonlító árakat pl. a Dell gépével. Ez még olcsóbb :)
    És ajánlom még figyelmedbe a Core2 architektúra teljesítménytesztjeit is...Egyébként meg nekem a 4db 2 Ghz-s mag teljesítménye is bőven elegendő lenne. De vannak akik pár százalékon szeretnek lovagolni, hát tessék.
  • sathinel
    ASUS K8N-DRE Dual ATX két opteronnal szerintem jobban muzsikál
  • intrex
    Természetesen én is (mint mindenki) az oprendszer miatt vettem Apple gépet, és ez nem változik ezután sem.
  • sathinel
    Amíg más volt a hardware addig megértettem hogy miért mondják hogy mekkora király, dehát mostmár bármelyik számtek boltban megvásárolhatod ezeket az elkatrészeket. Max az op rendszer lehet újdonság)
    És az össze nagyobb cég IBM, DELL, ...stb Opteron alapokra is épít. Kicsit kezdik elveszíteni a fejlődés fonalát)))