476
Fighterops Repülőgép szimulátor
  • Seaweed
    Tessek pelda! 15500€+afa!!!(18K!!) Es nem viccbol van a shopban! Ezt van aki megveszi!

Volt neki kegy komplett 737 kabinjuk 2 PC-vel 3 monitorral...kiallitasi darab volt az aruhazban (igen ez egy olyan bolt ahol hypermarket meretben csak szimulator, konyv makett...minden ami repules...), es lecsereltek egyben eladtak 1 honap alatt! ha jol remlik valahol 4000€ kornyeken volt az ara!
  • Seaweed
    Azert kulfoldon sok szimulator fan mar regota tolja 4-5 geppel 4-5 monitorral(FS)....gondolnak rajuk. Egyebkent mi magyarok rendesen sereghajtok vagyunk...emlekszem mikor kijott a TrackIR hogy terjedt az IL2-esek koreben...meg esznelkul vettek a kulfoldiek az uj vasakat a szimhez...mi meg lestunk hogy mi van...azthiszem sulyos hiba ha magadbol indulsz ki..nem te..es szerintem nem kozepeuropa a celkozonsege....hanem a penzes nyugati orszagok szimulator fanjai...
    (Csak pl nezz szet miket es menyiert arulnak szimekhez..pl Simware van Aiviation megastore simulatoros reszlege....padlo...van aki 10000$ ad hogy legyen neki otthon Boeing 737NG kabinja fullos...es megveszik! nem all ott honapokig..sot mivel av megastorbe rendszeresen jarok makett ugyben latom hogy jon valami uj panel pl 737 kabinhoz es azonnal elviszik azt az 1-2 db-ot...pedig neha tobb mint 1000€ egy-egy reszegseg ara.....szal nekik keszitik azt a funkciot!)
  • Bucser
    A lényeg az hogy lehetséges. Ez feltételezi azt hogy van annyi eszük, hogy optimalizálnak és képesek erőforrásmegosztani. Pl szívesen szolgálatba állítom a kiöregedő gépemet arra, hogy számolja nekem a weather-t ezért a fő masinán rendesen fut a grafikai engine meg a fizika. vagy éppen fordítva. gondolom nem minden processnek lesz szüksége egy Intel extremee6800as procira:)

Mellesleg asszem az első program ahol számolnak a több core-ra való optimalizálással.
  • Molnibalage
    Hát azért nem Amigán, na de könyörgöm, még kint sincs sokaknak ilyen gépe, nemhogy itthon.

"Az egyes az időjárásmotort fogja futtatni a 2-es gép a fizikai szimulációt a 3-as a megjelenítésért fog felelni a 4-es pedig megjeleníti a kép egy másik részletét."

Aha, biztos van 4 gépem otthon. Szépek és ügyesek, hogymeg tudják csinálni, de kinek van erre pénze?
  • Molnibalage
    Nekem nincs. :(
  • Seaweed
  • Bucser
    A kedvezmény egyszeri:) Viszont ha nyerek TrackIr-t azt eladom:) Az van saját:)
  • Bucser
    Legyen kettő és neked is jut
  • Seaweed
    Jol elore szaladtal...elobb legyen belole valami....en meg mindig felteszek egy sört ra hogy Bucser elobb unja meg a weblapjukon csaszkalast minthogy ez a szim megjelenjen!
  • HardcoresHUN
    Bucser!
    A fighteropsot csak egyszer veheted meg kedvezményesen vagy többször is? Arra gondoltam hogyha rajtad keresztül rendelnénk meg nekünk olcsóbb lenne, nagyon nagyon minimálisat ráteszel és így mindenki jól jár. Te keresel egy kevéspénzt mi meg jóval olcsóbban megkapjuk a játékot. Ha szar az ötlet dobjátok ki:)
  • Bucser
    DirectX 9-10 support. szóval valószínű.

De nem is a low endekre készült már a kezdetek óta. mit hittél Amiga-n el fog menni?
  • Molnibalage
    Bazz azt milyen gép kell majd ehhez? 4GB RAM, meg GF8800 a min követelmény?
  • Gundark
    Itt nem is a "garázsfejlesztőkről" van szó. Lásd Redviper, meg FF. Ha egyszer kész lesz szivesen látom a gépemen. Remélem ez nem duke forever lesz :)
  • Gundark
    Háát. Jó lenne ha jönne, de nem vagyok túl bizakodó. Igaz amit Seaweed mond, itt mindeki csak igérget. Valami konkrét elképzelés a megjelenési dátumot illetően van ?
  • Bucser
    Jahh megújítani a reget 20$-ba kerül.

De ez csak egy év múlva esedékes remélhetőleg addigra kint lesz az 1.0 ami a training fejezet és utána kezdik el a többi rendszer integrálását.

Az engine mind a propelleres mind sugárhajtóműves típusok kezelésére alkalmas lesz. Az kezdeti X-planes tapasztalatok jól jötted, de végül nem azt használják. A grafikai engine DirectX 9 és 10-re épül.
  • 42nd Intruder
    Aztaq.... :O
  • Bucser
    hát először is 25$ kedvezmény a játék árából.

Aztán 35$ kedvezmény egy TrackIR4 Pro árából ha az Area 51-es linken keresztül rendeled.

aztán 10% kedvezmény a Speed and Angels Dvd árából ha szintén innen rendeled meg.

Valamint minden hónapban van sorsolás ahol lehet nyerni 3 dolgot.

Áprilisban lehetett nyerni Flight Simulator X Deluxe editiont. , TrackIR 4 pro-t, valamint egy M$ Windows Vista ultimate editiont.

Márciusban egy TrackIR 4 pro-t, egy Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 egér+ billentyűzet kombot valamint egy Flight Simulator X Deluxe editiont lehetett nyerni.

A 25$ egy éves regisztráció. 2-3 honappal előbb jutsz screenshotokhoz dev bloghoz valamint a fórumban szinte mindenre válaszolnak. nem úgy mint a Normal general forumban.
  • repvez
    köszi elolvastam és nagyon jo lesz ha ez mind megvalosul.Egyébként milyen elönnyel és hátránnyal jár egy area51-es regisztrácio?
    Ugy hallottam hogy ingyen kapják meg az alapjátékot vagy beszámit az árba ez a 25$?Vagy ez csak annyit jelent hogy elöbb olvashatsz olyanrol ami pár honap csuszással ugyis kiraknak publikba?
  • Bucser
    Akkor egy e-mailt dobjál nekem pls:D
  • repvez
    Akkor van egy beépitett emberünk már aki tud infoval szolgálni nekünk :D
    nekem jöhetnek a blogok
  • blash
    Egesz jol allnak egyelore. Loadsharing faszan hangzik, bar me'g nem lattam olyan jatekot, ami tenyleg kihasznalta volna a tobb magos, cpus rendszereket.
  • Bucser
    Na ma este kicsit sok ásványvizet iszogatva előfizettem Area 51 membernek.

Hát amit a 18-as dev diary-ba írnak igen csak érdekes.

mégpedig: Loadsharing. Azaz lanba kötsz pl 4 gépet mind a 4-re felrakod a fighteropsot elindítod beloggolsz velük a saját accodra. Az egyes az időjárásmotort fogja futtatni a 2-es gép a fizikai szimulációt a 3-as a megjelenítésért fog felelni a 4-es pedig megjeleníti a kép egy másik részletét.

Azaz nem csak ugy lehet dual vagy triple head monitormegosztást hazsnálni, hogy egy gépre vannak kötve, hanem a 3 monitor képét 3 gép adja LAN-ba kötve. (természetesen szinkronizálva) Végre látom értelmét a több core-os prociknak (ugyanis ezt is be lehet állítani nekik)

Találtam egy T38 talon engine soundot amin keresztül bemutatták, hogy a hajtóműzaj hogy fog változni a gáz függvényében (leírás alapján ez a zaj az engine által kreált tehát nem csak egy felvett wav-ot játszottak vissza néphülyítésként)

MÁsik a repterek 1/3-ának modellezésével kész vannak asrácok. a lentebbi képen látható reptér nem render hanem ingame kép:)

A repülők most esnek át LOD-oláson. A fegyverek fizikáját most írják, a különböző rendszerek 2/3-ada kész van és most építik be a main engine-be a tesztek és a szimulációk végett.

Egyenlőre ennyi. Majd kérdezgetek úgyis az Area 51 forumban ott már szabadabban válaszolgatnak a dolgokra:)

Aki esetleg igényli a dev blogokat elküldhetem e-mailben. hamarosan jön az áprilisi is.
  • Bucser
    nos nem a készítők fényezik a cuccot hanem a forum olvasói és az Area51-et használók.
  • Seaweed
    printscreen :D

amugy meg mindig nagyon render szaga van....es meg mindig nem gyoztek meg..majd hiszem ha latom...sajna szimvonalon tele vagyunk igergetokkel...nekem nem kellenek! Produktum es majd a hasznaloi eldontik hogy jo e vagy sem...de nekem sose fekudt ez az elore fenyezes...
  • repvez
    A szemetek valahogy levédték a linkelést még gépre menteni se lehet csak akkor miért jelenik meg a mentés ikon.Na mindegy akit érdekel ugy is tudja hol találja meg.
  • repvez
  • repvez
    Megujjult a hivatalos oldal és uj képek is vannak amik már nagyon screenshoot jellegüek, talán már azok is, és elég jol néz ki.
  • Bucser
    Mellette dolgoznak és a szabadidejükben felesztik a progit. A világ minden tájáról vannak fejlesztőik. De kb elolvasod a Fighterops.com-on lévő fórumot és elég sokminden kiderül belőle.

Nincs kiadójuk sem. pont azért, hogy ne kelljen senkihez alkalmazkodniuk.
  • Molnibalage
    Ja, a Lock On topicban emlegetted, hogy ez "garázs project". Ez mit is jelent? (Hányan fejlesztik és ki lesz a kiadó?) Nehogy akkor már van pénzük arra, hogy elmenjenek T-38-cal repkedni..
  • Boconadi
    igaz nem figyeltem. De hogy nem olyan ratyi, nézd meg a többit :)
  • Molnibalage
    Az egy dolog, hogy nem figyel, de szerintem nem is olyan ratyi...
  • Bucser
    MIután nem olvastad el a szöveget a kép alatt gondolom...

Ground texture is taken from google Earth Tiles. Does not represent actual game tiles.
  • Boconadi
    Nézegettem a képeket és azért a mostani képeken a talajnak elég ratyi grafikája van. Persze ezen a képen nem annyira, de a többin látható volt.

• Boconadi
    Eleve németet tanulok. A mi iskolánkban csak 1 nyelvet lehet tanulni. A csekély angol tudásomat tesómnak köszönhetem. A repszimekkel kapcsolatban meg csak a játéknyelven értem hogy mi micsoda :P
  • Molnibalage
    Hát akkor elég nehezen boldogulsz majd a játékkal, ha majd (valaha?) megjelenenik. Angol tudás nélkül egyáltalán hogyan boldogulsz más repszimmel egyáltalán??
  • Boconadi
    ehhh. Bazz, köszi!
  • repvez
    én se tudok nagyon de ez segit nekem:)
    online fordito
    512 karakteres szoveget fordit angolrol magyarra ugy hogy azért ki lehet találni hogy mit akartak mondani.
  • Boconadi
    áá, nem vágom annyira az angolt hogy külföldi fórumokat olvassak. A honlapon meg megnézem a képeket esetleg :-)
  • Bucser
    Olvassa a forumot:)

Neked sem ártana ha nem write onlyban működnél.

mondtuk már.

www.fighterops.com
  • Boconadi
    te honnan tudol ennyi mindent?