476
Fighterops Repülőgép szimulátor
  • Bucser
    nem.

Pacman itt azt írja, hogy majd akkot mennek E3-ra ha legalább egy Betajuk van.
  • repvez
    Itt Pacman meg minha olyat irna hogy a Bétához közelvannak.

We won't be at E3...too early. Whe a company shows up there have have to nock people's socks off. And we aren't quite there yet

It will still be a while before ingame video is shown. Closer to beta is indeed a good estimation.
  • Bucser
    Egy kis reménysugár a sötétben:) 1 napos post:

Bucksot írta egy topickban:

"Basically at this stage pre-alpha builds are progressing, internal builds are becoming more and more regular. Last I heard, the next batch of screenshots are very close, for the next dev diary, I am waiting on a couple more builds and by that time hope to be able to bring you some early sneak peeks at the latest builds in action."
  • Bucser
    Semmi új még. Ha van valami úgyis írok.
  • Molnibalage
    Most már elérhető. Semmi új hír?
  • Bucser
    Na király felkúrták a FighterOps oldalát. Ezért nem elérhető kb 2-3 napja.
  • Bucser
    Gondolom az I.A Air traffic az azt jelenti, hogy lesz rajtad kívül is mozgás a bázison.

U.P.T Training = Undergraduate Pilot training (ugye erre van a Texan)

Bővebbet itt találsz az Air force UPT alatt. (ezt már korábban is említettem, hogy kb az egész USAF traininget be akarják tenni a játékba.)

Az IFF training pedig

"The IFF course is designed to train the techniques of flying fighter aircraft on the AT-38C Talon to students who recently finished initial pilot training. All students are either pilot candidates or weapon system operators, and their next assignment is typically formal training at a front-line fighter unit. "

DX10 kérdés: menni fog DX9-el is és nem az effekteken van a hangsúly hanem azon, hogy Dx10 alá sokkal ooptimalizáltabb kódot lehet írni.
  • Molnibalage
    Az igen!

De nem DX10-es karival is megy majd? Mert az eddigi screenak igen távol esnek tőle...

Mi az a U.P.T és I.A traffic? Az all-world airspace az azt jelentené, hogy nem külün helyszínenként, mint a Falconban, hanem folyamatosan repülhető az egész világ? Ehaj!
  • Bucser
    Igazából egyet emléítettek amire elmennek de semmit nem tudni még konkrétat róla.

OzSimCon octoberben

de egyenlőre semmi sem biztos hogymi hol mikor kerül bemutatásra. Ha van valami info igyis leírom ide. Ez csak egy lehetőség volt. egyenlőre el vannak foglalva a fejlesztéssel.
  • Molnibalage
    Szim kiállítások? Olyan is van? Tudsz mondani párat? Hátha van honlapjuk régebbről, vagy legalább csorgathatnám a nyálam, hogy mire nem jutok el..
  • Bucser
    A Szeptember már rég nincsen kb 10-szer elmondtam:)

Most a tervezett időpont: When its done

első videok szerintem majd a nagy szim kiállítások után következnek mert el akarják vinni oda. Még nekünk sem raktak be videokat.
  • Molnibalage
    Ingame videokról nem zengenek semmit? Jó lenne már látni mozgás közben is. A tervezett megjelenés a szeptember, ha jól emlékszem.
  • Bucser
    Ezek a képek úgy készültek, hogy fogtam magam printscreen kivgás az oldalról, mert máshogy nem lehet.

A korábbi screenek nem ingame screenek voltak. sőt ezek sem azok. Közben a modellek cserélve lettek. Valszeg 1280*1024-ről vannak lescalelve.

Anno betettem ide egy szép nagyot is. (133 HSZ) ott is butítottam valamit rajta de azért megvan.

Ezen bélyeg nagyságú képekről én nem dönteném el hogy szebb-e mint a faclon vagy nem:) majd a végén kiderül:) Bár a falcon reptér örülne neki, ha ilyen változatos lehetne:)

Jahh a reptérmodell körül a talajtextúra nem a végleges hanem Google tile-ra illesztett.
  • Molnibalage
    Mennyire vannak resizolva a képek? Mert a kezdet kezdetén ennél sokkal durvább screeshotok voltak. Többtízezer poligonos gépek, megy hipergyönyörű gépek, csillogó fémfelületekkel. A lenti T-38-asoktól pl.: egyáltalán nem vagyok elájulva. A kifutópályák kb. a Falconban is ilyenek. Persze nekem lényegtelen a grafika, ha tudja kb. ezt amit lent az nekem bőven, de jó nehéz és reális lesz akkor én boldog leszek.

(Na azért visszamentem megnézni a régi screeneket is. Hát a szemetek csúnyán lebutították őket. Régen 200-300k-s képek voltak, most meg 40-50k-ak, hát tényleg ettől ilyen furcsák. VAjon ezt miért csináták...?)
  • Molnibalage
    OK, jó látni, hogy haladnak a fiúk. Az sg motorja meg nem számolja a hozzászólásokat itt, kereséskor rossz értékek ír ki..
  • Seaweed
  • repvez
    Ahogy seaweed mondaná : print screen.
  • Bucser
    nem tudom lementeni a honlapról. Amit fórumba linkelnek dev képeket azokat lementem de ezeket nem tudom.
  • Molnibalage
    Gondolom te nem teheted közzé azokat. Vagy igen? Gnodolom más is kíváncsi rá.
  • Bucser
    Az épületek,powerplantok, kiszolgálókocsik, vegyiipari telepek különböző formái? Mert azok már vagy 1 hete.

Edit: LOL csak most néztem meg:D Area 51-ben totál más screenshotok vannak minden update-nél mint a normal usereknnél (csak ezért kilogoltam:D)
  • Molnibalage
    Új képek vannak a honlapon.
  • Molnibalage
    Köszi! Várom az infokat.
  • Bucser
    igen:) meg lett hírdetve a júniusi prize contest:D

Egyébként a Texan kész van teljesen a Talont újramodellezik ami kívülről 80%-ban kész van. A többi gép közül is pár újramodellezésre kerül mert van bennük jópár hiba. A talonnak a kabinját cisnálják jelenelg a grafikusok. ha van bármi sneak peak szólok.
  • Molnibalage
    Bucser, van bármi új hír a belső körökből?
  • Boconadi
    Boldog születésnapot Molnibalage !
  • Seaweed
    majd meglatjuk....igazabol en mar csak azt hiszem el amit en latok, erzek, tapasztalok....
  • Seaweed
    az kaki....meg a fight gear is....mondom normalis jo szimulatorrol beszelunk nem valami "izerol" ami szimnek akar hasonlitani...Lockon, IL2, Flakon szinvonalat hozza legalabb!
    Nah ha Figterops-t netan kiadnak linuxosban is az lenne am csak a nagy szam! (Mondjuk lenne a linux vonalban spiritusz! hisz ha elosztott megoldasokat (tobbgepes)akarnak hat hol mashol lehetne ezt legjobban /ugy hogy az a legjobban hasznalja ki az eroforrasokat mint hardware mint software reszen/ megcsinalni mint (*nix)linux-on!!!
  • Bucser
    X-plane megy Linuxon.
  • Seaweed
    hogymenne mar?! egyiknek sincs native linuxos "kiadasa"...max windows emulatorral (wine, Cedega) mehetne...de azzal nem szenvedek...annak semmi ertelme nalam.
  • Molnibalage
    A Lonci nem megy Linux alatt? A Falcon sem? Abból amit eddig leszűrtem a sakcok tehetséséből, gondolom csak elkaristol Luinux alatt.
  • Seaweed
    Tudjatok minek orulnek leginkabb ha vegre egy jo szimet kiadnanak linuxra (is!).
  • Bucser
    Óvatosan.

Az engine folyamatosan fog bővülni.

Az initial release-ben ugye a T6-Texan II és a T-38 Talon lesz benne. majd 2.00-ig beleteszik az F-16alapverzióit és a fegyverrendszerek nagy részét.

A Talonban és a T-6-ban minden funkció a valóságot legjobban tükrőző módon fog működni. Az F-16-ról jelenleg nem tudni semmit de valszeg ott is.

A fejlesztők a moddolást támogatják. Azaz elvileg az intial release után kiadják a fejlesztőeszközöket. De ugye a Freefalcon példáján is tudjuk, hogy semmi sem megy 2 nap alatt. A legfontosabb feladatok a Flight modell megcsinálása és az avionikai rendszerek leprogramozása.

Először a gyakorló bázisok lesznek elérhetőek (az USA kiképző bázisai normálisan) és a traininget kell végigcsinálni. Ugyanis más nem lesz benne. a kampány nem kerül be az initial release-be de 2.0 előtt valamelyik update elhozza majd.

A megjelenés pedig mint mondtam: "két hét múlva" Szabadidőben munka mellett csinálják.
  • repvez
    Az egész földön fog játszodni ha minden modul kész lesz hozzá és dinamikus hadjárat is lesz hozzá tehát gondolom bárhol lehet konfliktus.
    Az elején ha jol tudom az edwards környéke lesz amig a kiképzési rész tart.Valamelyik blogba irták hogy a földet gombként fogja ábrázolni a motor igy nagy magasságbol tényleg görbül a horizont és a radarok is ehhez viszonyulnak.
    A rakéták valoszinuleg jobbak lesznek a falconénál mivel a fejlesztök között van pár emberke aki az AMRAAM-okhoz nagyon közeli kapcsolatban van.
  • Molnibalage
    "a repterek 1/3-ának modellezésével kész vannak a srácok."

Ezzel kapcsolatban azt nem lehert tudni, hogy mekkora helyszínen fog játszódni a cucc? A fegyveres konfliktusokat hova tervezik?

Ja, és moddolható lesz? A mai modern cuccok lesznek benne, vagy lesz '80-as évek környezete is?

A játék motorjáról csak pár info kéne, bár gondolom arra nem nagyon válaszlnak. Inkább csak elvi megközelítés miatt érdekelne egy két-helyen, főleg az, hogy miként kezelik a radar problémáját. Mert ugyebár a Falconban az SARH rakéták érzékenységét cask a hordozógép radarja befolyásolja, pedig a valóságban ez nem így van.

Jó lenne tudni azt, hogy idén megjelenik -e vagy sem, mert akkor kezdhetek spórolni. Éppen ma tudtam meg, hogy a buszbérletem ára a 2,5-szeresére fog nőni....
  • Seaweed
    40-50K kozott mozog egy 4-es. 3-as olcsobb az cirka 30-40 kozt mozog...aztan hogy lehet e itthon kapni?! a fene tudja a legtobben kulfoldrol rendelrtuk.
  • Gundark
    Egyébként mennyi egy trackir? Lehet itthon kapni bótba? :) A HOTAS után lehet nyomok egy ilyet :)Ha már lúd legyen kövér . :)
  • Molnibalage
    Hát ezzel azért tudnék vitatkozni. Egy ideig én is nyomtam, de hosszútávon nem lehet kibírni, mert gyakorlatilag az összes szabadidőmet feláldoztam, kivéve a heti 2x1,5 röpiedzésemet. Namármost én ember vagyon és nem robot vagy állat, inkább nem lesz TrackIR-em, de nem fogok a fáradtságba belepusztulni.

Az elmúlt 3 hétben annyi szabadidőm volt, hogy volt benne 2 óra multis repülés, meg 1 hadjárat bevetésem. Ennyit repöltem március vége óta. Röpiedzésre járok, de abból is csak heti egyre futja már. Csütörtök este fél tízkor kezdünk, de ma speicel meccse lesz. Erre vártám egész héten.
  • Seaweed
    Nah jah. Tudom en..nem mindenkinek ujgazdagok a szulei (en is ruhhelem oket..nap mint nap latom en is...apuci 6millas autot vesz a draga kisfianak aki olyan hulye mint a segg..ket ertelmes szot nehez belole kicsikarni....nah de hagyjuk a demografiai problemaim :D)....en se voltam eleresztve iskolas koromban...megertem. De ha valamiben lesz ilyen funkcio mint amirol szo volt hat usse ko en orulok neki.
  • Bucser
    Spec. suli mellett melózva nem gond.
  • Molnibalage
    Most erre mit mondjak? Jó nekik. Én jelenleg egy TrackIR-ért sokmindenra hajlanó lennék, de perpillant még azt sem engedhetem meg magamnak. Majd, ha elkezdek végre melózni.