476
Fighterops Repülőgép szimulátor
  • repvez
    lesz benne de csak mikortol már repülhetövé válnak a harci gépek is.Addig ugyis csak az edwards körül folyik az alapkiképzés.
  • 42nd Intruder
    Dinamikus hadjáratot! :)
  • repvez
    naggyábol igen,de szerintem az lesz ha minden teszten megfeleltél akkor választhatsz hogy melyik gépen akarsz repülni és utánna arra kezdenek el tipus átképezni.De ezt ennél a "játéknál" szinte szo szerint kell érteni,mert az elektromos, hidraulikus és minden rendszere le lesz szimulálva a gépnek, hogy csak akkor tudsz vele érdemben repülni ha megtanulod minden részletét.
    Ugyhogy nem az lesz hogy megvan az elméleti teszt aztán ide nekem az összes gépet.
  • Boconadi
    Azt olvastam (Vagyis a honvédelem.hu-n volt videó, hogy "hogyan lehetek vadászpilóta?"), hogy külföldön, pontosabban kanadában, motoros, majd sugárhajtóműves repülőgépen tesztelik a jövendőbeli pilótákat. Ha átmegy valaki a sugárhajtóműves teszteken, akkor már bármelyik gépbe beleülhet. Itt is ugyan így lesz akkor?
  • Boconadi
    Gondolom milyen atimerőmű kell majd alá..
  • neuro
    egyébként nem lenne rossz, egy americas army-hoz vagy rpg-khez hasonló szimulátor, ahol mondjuk a sok gyakorlás után később jönne a beszürkülés
    valamint az döntené el, hogy milyen géppel repülhetsz és milyen küldetéseket kapsz, hogy mit teljesítettél a teszteken

ha a repszim eddig rétegjáték volt, ezután méginkább az lenne :)
  • repvez
    nem mernék rá mérget venni hogy nem kéne :)
    Amiket a fejlesztöi jegyzetekbe irtak már azon se csodálkoznék.Lehet hogy azzal lehet fejleszteni hogy ki milyen késön fogja elveszteni az eszméletét egy nagy g-s manöverben.
    Állitolag még a fékernyö nyitáshoz is külön fizikai szimuláciot irtak.
  • neuro
    Még a centrifugás 9G-s gyakorlatot is? ;)
  • repvez
    igen mivel az elsö megjelenés alkalmával csak a kiképzö tipusokat lehet repülni T6Texan, T38 és csak a késöbbiekben jönnek a harci gépek.
    Ugyan azokat a szinteket kell majd végigcsinálni mint az igazi amerikai pilotaképzésben.
  • Boconadi
    Sőtt F16D "viper", és a két személyes F18 ra is.

Bocs ha vmit kihagytam.
  • Boconadi
    ebben meg lesz oldva, hogy ketten lehessen ülni egy gépben? Elég sok 2 üléses gép van a képek közt. Gondolok itt pl a Hawk-ra, vagy az F15E -re.
  • Bucser
    menj el az oldalra és nézd meg. A fórum igen aktív és az Area 52 memberek szerint határozottan megéri várni rá.
  • Boconadi
    Erről a játékról mi a hír? Kiadák még valaha?
  • Molnibalage
    Új screenshotok vannak belőle a játék honlapján. Kezdek félni. Nagyon csicsás a grafika. Felesleges. Inkább már valami video vagy leírás jöhetne a konkrét jellemzőkről, meg valami gépigény, hogy ne akkor kapjunk szívrohamot amikor megjeleneik.
  • Bucser
    Nekem meg remélhetőleg az utolsó előtti:D Köv félévben már almavizsga.
  • Molnibalage
    Nekem is most jön. :( Számszerint a 11-dik...
  • Bucser
    Igaz. Bocs.
  • Bucser
    igen csak ronda lesz a scenery:) De nem is az a lényeg:) Majd nekem is újra elő kell szednem magamnak, hogy felrakjam, csak most jön a vizsgaidőszak, így időm nem lesz rá sajna:(
  • Papirzacsi
    Nem lehet, hogy kevered az FSX demóval? Mert az tudott kb 20 percet, az X-plane demók világ életükben csak 6 percig voltak használhatók, utánna letiltotta az irányítást.
  • Molnibalage
    Nekem egy nyúlfarknyi file-t töltött le, ami az install és most nekiállt letölteni 624MB-ot! Ez így működni fog vajon? 8.5-ös veziót ír ki.
  • Bucser
    Na a legujabb verzió az 8.5 beta 5 nél jár. szóval majdnem 9.0 de Major update lesz 9.0-nál.
  • Bucser
    X-plane 8.5 videok

(a legújabb verzió 9-es már) Ingyenesen tölthető egy trial verzió ami egy rösben 20 percet műxik aztán újra kell indítani. Van crackelt verzió is már neten elég sok (nekem is van csak nem tudom hol) meg kapható egy 9 DVDs scenery pack is az egész föld nagyfelbontású bitmapekben:)
  • Bucser
    X-plane

Nincs benne fegyverzet csak polgári műszerek így a vadászgépekkel sem lehet lőni viszont repülni élmény. ráadásul ebben is clickable TrackIR támogatott 3d cockpitek is vannak. (de lehet 2d cockpit is)

Ja és a gépre ható erők kirajzolhatóak.
  • Molnibalage
    X-Plane? Húú, az mi?
  • Bucser
    Az FSX is sokat tud csak sajnos nem több mint egy ráncfelvarrt FS 2k4.

Szerintem Fighterops sem a debut idején fog kurva jól futni bármilyen gépen is. (már az Xplane motorból kifolyólag is bár nagy pozitívuma, hogy az X-plane kihasználja a több mag támogatását.)

Egyébként X-plane repmodellje nagyon jó. Csak a grafika ronda... (már a talajtextúra) és nincs olyan széleskörű community-ja mint az FS-nek hogy teljes scennery-k lennének hozzá. Mindenesetre az Xplane sokkal komolyabb mint az Fs valaha is lesz bár nem szebb az tény (mondjuk a repülők között igazi csemegék vannak mint az Sr71 vagy egyebek. Kipróbálni jó.
  • repvez
    Ha jol tudom akkor csak 100$ lesz az meg annyi mint az FSX és azé annál egy kicsit többet fog tudni
  • Bucser
    Mikorra kijön már nem leszek Magyarországon nagyon valószínűleg és pozitívan gondolkozva még lesz ennyi félretett pénzem is már:D Tudok majd otthoni címre rendelni ősök meg eligazítják a dolgot.
  • Molnibalage
    Ja! A targoncát meg megkapom ajándékba. :)
  • Molnibalage
    Megnézém az a kiadó fejét, ha meglátná, hogy egy ember rendlne monjuk 5 db-ot, főleg Magyarországra. Nézének a fiúk asszem. :)

• Bucser
    Én előre felajánlom, hogy segítek annak akinek kell. de nem egyszerre fogok tudni rendelni. Csak jöjjön ki!!!

2000 oldal doksi. Láttál te már nyomtatásban ennyit?? (ez A4-es doksi nem B5-ös vastag margóval!!) mert kb akkora adag miont 2 KARTON másolópapír.. hogy viszed ki a postáról targoncával???:D
  • Molnibalage
    Én most is fizetnék, csak még nincsen webkártyám...

"Sokadrészt szerintem rohadtul kettős mércével mérsz.. észrevettem, hogy neked majdnem minden szar, ami nem Falcon 4.0"

Szó sincs róla, ez TUTIRA jobb lesz annál, csak az a kérdés, hogy milyen áron. Boltban gondolom ezt sem lehet majd kapni, főleg nem itthon. Hát érdekes lesz megrendelni. Ha majd kijön és lesz rá pénzem, akkor asszem majd segíthetne valaki..

A 2000 oldalas doksi pdf-ben lesz vagy nyomtatásban? Aért 200 dollárbólé elvárnám, hogytömpe ujjam közé vehessem.
  • repvez
    A realisztikussághoz még anyit hogy a fejlesztok között vannak olyanok akik az f22-hoz irták a fly-by wire irányitást és amraam rakéta technikusok is + 2 repülöorvos .
  • Bucser
    Nem helyettesíti a valós oktatást, hanem okatatási segédeszköz. Azt ugye tudod mit jelent? Nem az éles repülés helyett használhatják, hanem a meglévő kötelező repült óra mellett földi gyakorlásra... (tudod az ejtőernyősök is szokták magukat tologatni a földön mikor gyakorolni kis szerelőkocsikon...) ÉS ez pedig azt garantálja, hogy maximális realitásra törekednek.
  • Bucser
    Nem tudom olvastad-e a fejlesztői blogot. Clickable 3d 6dof cockpit. uultra realisztikusság a flight modellben. Ultra realisztikusság a fedélzeti rendszerekben. Fegyver rendszerek nem tudom mennyire fognak működni, mert az első releaseben csakis training gépek lesznek használhatóak a 60 órás training tanfolyamon. Majd következőek lesznek a felfegyverzett kiképző gépek és utána jönnek majd a harci gépek. Itt a kampány onnan kezdődik, hogy besoroznak és beiskoláznak pilótának.

Valamint több mint 2000 oldalnyi dokumentációt akarnak kiadni.

Sokadrészt pedig nem tudom láttad-e de többször repültek Texannal és Talonnal is, mert a légierő meghívta őket. (ezt IMO nm csak maguknak fés a játékosoknak fejlesztik kicsit úgy csinálják mint a BIS a VBS2-t az ausztráloknak vagy a Eagle Dynamics tette az A-10 szimulátorral az NG-nek.)

Meg az Area 51 tagságért fizetni kell. Akik fizettek érte azt mondják, hogy ajándékokat szórólapokat nyomtatott anyagokat kapnak a fejlesztőktől+sorsolások contestek vannak. Szóval nem az Area 51-ből finanszírozzák a fejlesztést (IMO kapnak valahonnan ők kormány pénzt.)

Sokadrészt szerintem rohadtul kettős mércével mérsz.. észrevettem, hogy neked majdnem minden szar, ami nem Falcon 4.0. Ha ez a Játék Falcon 5.0 néven jönne ki tuti, hogy beállnál a legnagyobb pártolók közé sőt még fizetnél is az Area 51 tagságért....
  • Molnibalage
    Hivatalosan??? Hát az érdekes lenne. Fogalmattunk úgy, hogy ezt erősen kételm, de attől még lehet igaz. Akkor nem 200 hanem 2000 dollárba kerülne LEGALÁBB! Aminek a valós repüléshez van köze, azok sajnos mind méregdrágák a különböző papírok és engedélyek miatt. Meg hát EMBERÉLETEK múlnak rajta!

Bocs, hogy lezuhantál, de ez a része bugos volt a proginak... Jó duma lenni mi?
  • repvez
    Hát ha hinni lehet annak amit irtak akkor nem lesz hiány egyikben sem, sem grafikai sem realitás és funkciobeli téren nem lehet majd panaszunk.Hacsak azt vesszuk hogy a progit ha jol tudom hivatalosan is lehet használni repülés oktatásra.
  • Molnibalage
    Vagy nézhetjük úgy is, hogy ami erőforrást fejlesztésben beleölnek a csúcs grafikába és annak optimalizálásába, inkább modelleznék rendesen magát a játkot. A program futása közben is ami CPU időt visz el a progi azt is más számolgatására lehetne fordítnai..
  • Molnibalage
    Nálam a grafika huszadlagos. Az én szememben még a Flanker 2.0 is csodálatos, nekem az bőven elég. A realizmus a kényeg!

Hát milyen gép kell majd ehhez? 2GB RAM alatt el sem fog indulni? Vagy GF8800 512MB-os kari kell majd hozzá hogy low-on elfusson, mikor az félkész játékért kérnek majd 200 dollárt? Ja, és lesz belőle DEMO? Mert, ha nem ki ad érte annyit? Merthogy még az infoért is pénzt kérnek az Area 51-ben. Hát azért ez már szánalmas szerintem....
  • Bucser
    Ha ez a Talon és texan úgy fog kinézni benne ahogy a képeken akkor nem érdekel mikor jön ki:D

Ez valami csodálatosan néz ki.. rmeélem helyben lesz a repülhető terület modellezése is. Ha igen akkor ezzel is 5-6 évet fogok játszani mint az il-2-vel.
  • Molnibalage
    Sakacok, mikorra is van tervezve a megjelenés? Szeptember?
    Még egy normális ingame cuccot sem láttunk...
    Attól tartok ez csúszni fog. :(