66
-
wanek #66 Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, ennek ellenére megpróbálod osztani az észt. Nevetséges. -
#65 Kérdezd meg a rika nevű 576 fórumozót, én is tőle tudom, vagy hazuki1-et, ő történetesen ilyenekkel foglalkozik. -
#64 Akkor hallgass zenét rajtuk :D -
#63 Na erről beszéltem :) megint akadékoskodsz. Amúgy nagyon sok fórumozó tudja miről beszélek, és gondolom te is :D -
#62 Teljesen mindegy mit ad ki, akkor is digitális, áruld már cd-re hogy a rákba rögzítesz analógot (átégeted a az írható felületet? Digital Out-on meg a normális formátumokhoz képesti más kódolás miatt nem megy. -
Morden23 #61 Arra reagáltam, AMIT LEÍRTÁl, nem pedig RÁD. Ha kissebbségi komplexusod van, akkor az egy probléma lehet a későbbiekben. -
#60 Látom nem ismered a SACD-ot eléggé, a SACD lejátszók nem adnak ki digitális jelet, a SACD jelek analógként jönnek ki a dekóderekből. Digital Out kimeneten keresztül pl. nem szól a SACD. -
LaPalma #59 "Magasabb hangok kiadására képes eszközt csak fülhallgatónál láttam."
pl. kutyariasztó, távmérő, vízkőmentesítő ésatöbbi-ésatöbbi. de bármelyiket felteheted akár a füledre is -
sathinel #58 ) hehe ja sokan azt hiszik hogy a CD, DVD jobb minőség az MP3-nál))) Tömörítéstől füg de ja mindkettő digitális. A cégek meg a sok paraszt miatt a mintavételezési sávokat úgy állították be hogy az emberi hallás határát lefelé, és felfelé is kitolták 10-20%-al hogy ne tudjanak pampogni hogy nincsennek meg a hangok(PL sound blaster kártyák). Teljes harmónikus torzítás + zaj 1 kHz-nél = 0,0004% ha meg ezt kihallod akkor nem vagy ember. -
#57 De egyébként olyan igénytelen, mikor egy kocsiban adott egy fejegység és akkor SOK "MAZZAGGAL" megy ki onnan sok drót egy eszköz lóg a kocsiban valahol, vagy tartóban és szól a zene valójában "tőle". Igénytelen... -
#56 Ott a pont, mindegyikőtöket lepipálta - velem együtt - ez a beszólás :) -
wanek #55 Miről beszélsz kispajtás? Vagy talán a tudásodat ez jellemzi a legjobban, amit te írtál: "meteorológus mihály vagyok bázzeg" ?
Szóval "meteorológus mihály" tanulj még "bázzeg", rád fér. LOL! -
#54 Hát az akadékoskodásról, okoskodásról tudás nélkül, inkább te ne beszélj, mert pont te csináltad ezt jópár topikban :) -
wanek #53 "Magasabb hangok kiadására képes eszközt csak fülhallgatónál láttam" - ez csak a tájékozatlanságodat bizonyítja. -
wanek #52 "Olyan hangoknak amit messze nem hallasz egyáltalán, miért hallanád a külömbségét?" - a külömbségét sehogy, a a különbségét viszont igen. Talán olvass el egy szakkönyvet, ha már nem tanultad. Tudás nélkül okoskodni/akadékoskodni nem éppen szerencsés :) -
#51 Olyan hangoknak amit messze nem hallasz egyáltalán, miért hallanád a külömbségét?
Merthogy az emberi hallás korlátja 20 khz, és ez az öregedéssel csökken. Amúgyis az egész szuper hangfalak, erősítőknél már nagy dolog ha 20 khz-t is ki tudják adni. Magasabb hangok kiadására képes eszközt csak fülhallgatónál láttam. -
wanek #50 Az előző a #48-ra ment... -
wanek #49 "Főleg hogy ezek a formátumok főleg az ultrahang rögzítésében jobbak mint az régebbiek, semmi értelmük, mert az ember úgyse hallja ezeket (csak pár hülye beképzeli magának) egyedül a több bit ami igazán hasznos, és hallható is." - az a "pár hülye" lehet, hogy tényleg hall valamit. Na persze nem a pl. 50 kHz-et, hanem mást. Magassugárzó kérdése is, hogy egyáltalán mit és meddig képes leadni. Viszont azon elgondolkodhatnál, hogy 2 nem hallható hang különbségi jele hallható!!! Vagyis, ha lenne egy 100 kHz-es és egy 101 kHz-es hang, egyiket sem hallanád, de az 1 kHz-es különbségi jelet viszont igen.
A magasabb frekvenciákon általában csak a felharmonikusok vannak jelen, de ezek különbségi (és egyben hallható) hangjai számíthatnak a minőségben. -
#48 Egy CD-re ami digitális, és az olvasók is, szerinted hogy raknának analóg anyagot, lol? Ekkora hülyeséget azért ne mondjál. És egy sacd minősége 20 bites 88 khz-s mintavételű PCM hanghoz hasonlítható, a DVD audio 24 bites, és 192 khz mintavételt tud. Szerinted ez rosszabb? Persze tudom neked mindenből az a legjobb amit a sony csinált, de a többi ember szerint nem. Főleg hogy ezek a formátumok főleg az ultrahang rögzítésében jobbak mint az régebbiek, semmi értelmük, mert az ember úgyse hallja ezeket (csak pár hülye beképzeli magának) egyedül a több bit ami igazán hasznos, és hallható is. -
Anakyn #47 Én már olyan menő vagyok, hogy a kocsiban nem hallgatok zenét, a zene hallgat engem! -
#46 Másrészt a Sacd a 4 analóg csatornájával jobb egy kicsivel, mint a DVD A a digitális 8 csatornájával. -
#45 Nem mondtam, hogy besétálsz a boltba és veszel egyet, hanem ki kell építeni őket "utólag beépített rendszerek"...sok cég foglalkozik autóhifivel. De azt hiszem a Spektrumon volt egy műsor, amiben 3D-s mozikat mutattak be, volt amelyikben 2-3 vászonra vetítettek, de a lényeg, hogy 7.1-nél nagyobb volt a csatornák száma. -
wanek #44 Hiába van az embernek csak 2 füle, ennek ellenére nagyon jól meg tudja azzal a kettővel is határozni a hangforrás irányát. Elvileg (de csakis elvileg) 2 hangszóróval is tökéletesen le lehetne képezni egy 2 mikrofonnal rögzített felvételt. De mivel a mikrofonnak is és a hangszórónak is jelentős fázistorzítása van (az elektrinikának is van, de nagyságrendekkel kisebb lehet), így az irányok meghatűrozása nagyon torzul, bizonytalan lesz. Erre persze vannak különböző elektronikai trükkök, de sokkal korrektebb (legalábbis irányhelyesebb) eredmény érhető el többcsatornás rendszerekkel. -
#43 Ugyanmár nem is léteznek normál kereskedelmi forgalomban "16 vagy még ennél is több csatornás rendszerek", nemtom ezt hol álmodtad. A legjobb a dvd audio 7.1-en, az is csak 8 csatorna...(az sacd "gagyi" max 4 csatornájáról ne is beszéljünk), tehát minek létezne 16 csatornás rendszer, ha nincs ami kihasználná?
Amúgy nem embere válogatja, a jó minőség az jó minőség.
Amúgy nemtudom feltűnt e hogy az embernek(jó esetben) hihetetlen módon 2! füle van. Nem 8 nem 6. Ha a zene felvételénél 2 mikrofont jól helyeznek el, mindössze két csatornával olyan lesz a felvett anyag(najó még egy mély csatornára szükség lehet, mert a nem mélynyomók nem tudnak olyan jó mély hangot adni mint a mélynyomók, és ez fordítva is igaz a magasabb hangoknál), mintha ott állna az ember a zenészek között(persze lejátszásnál is megfelelően elhelyezett hangfalakkal, vagy fülhallgatóval). Ugye milyen hihetetlen, hogy a sokcsatornás hangrendszerek igazából parasztvakításra jók(max annyi az előnye, hogy külön lehet a csatornák hangerejét stb. állítani)? -
wanek #42 Nem azért, de egy autó nem éppen tartozik az ideális akusztikájú helyek közé, különösen ha az autó megy is (menetzaj, motorhang, stb). Ezért értelmetlen a sacd és dvdaudio. SACD-t meg ugye nem másol senki sem, dvdaudiót még csak-csak. Eredeti lemezeket pedig autóba tenni vétek. Ha meg már másolt anyagról beszélünk, akkor inkább MP3-ba kell lerakni, mert úgy sok elfér egy lemezen. De ha valakinek eleve csak audioCD-s a szerkezete (nem tud MP3-at), az meg legfeljebb másol 30-50 Ft-os lemezekre magának azt, ami kell. Ha a lemez tönkremegy, legfeljebb ír másik lemezt, a nyers lemez nem drága.
Nagy kapacitás: Árulja már el nekem valaki, hogy mi a bánatnak kellenek gigahegyek egy lejátszóba? A hordozható lejátszók aksiját n+1-szer kell tölteni, hogy egyszer végighallgassa az ember. Autós használatnál lehet tölteni, az oké, de az ember azért ül autóba, hogy utazzon, nem pedig azért, hogy zenét hallgasson. Aki egész nap vezet, az a taxis, és a hivatásos sofőr (kamionos, teherautósöfőr, meg ilyenek). De még ők sem 24h-t vezetnek, de ennyi idő alatt is maximum 24h-nyi zenét tudna meghallgatni. Minek kéne többet magával cipelnie? Mindenki azt hallgatja, ami tetszik neki. Ezt mindenki saját maga el tudja dönteni. Teljesen felesleges olyanokat is cipelni (és tárolni), amit a büdös életben nem hallgatok meg, de egyébként milyen jó, hogy megvan az is... -
#41 Dante azt se felejtsd el, hogy nem minden studió dolgozik egyforma minőségű eszközökkel, ergo egy gyári cd audio lemez minősége is lehet "pocsék" vájtfülűeknek... -
#40 Ezt már embere válogatja, mindenesetre ha komoly rendszer van az autóban, vagy utólag építettek bele egyet, akkor azt már nem illik mp3-mal etetni. A 16 vagy még ennél is több csatornás rendszerek 1 vagy 2 mélyládával és erősítőkkel szépen kiaknázzák egy cd/sacd/audio dvd által nyújtott hangsávokat. De az mp3 attól még csak mp3 marad. -
#39 Nane... egy dvd-re 128 kbiten 58db 80 perces audio cd-nyi anyag fér fel, 4 dvd vs 200 cd? Hát sztem az előbbi. Ráadásul egy a 128kbit elég jó minőségű is lehet, pl vorbis kódolással. Mondjuk 128-as mp3 is van nagyon jó minőségű, csak hát függ attól hogy mivel kódolták, és miről... -
#38 Persze mindjárt itt a hd vagy blue dvd, és a hozzá való pin méretű lejátszó a kocsiba... :) -
fflx #37 100-200 lemez, es esetleg ha utazni indulsz, akkor ezt hova teszed?
Mar nem azert, hogy megbantodj, de szerintem a CD tarak gyors kihalasra vannak itelve. Biztos van egy marha szuk reteg, akinek nem eleg egy 192kbs-os MP3 minosege, de erre a retegre majd raszakosodik egy irdatlan draga termekeket arulo ceg a tobbiek meg kapjak majd pl. az IPOD elokeszitest. A lelemenyesebbje pedig megoldja maganak hazilag de a nagy tobbseg orul, ha keszen van ott neki benne a kocsiban. (tudod mint a windozban a beepitett dolgok)
Egyebkent 200 CD-t masolni, mert ugye nem akarod az erdetiket vinni a kocsiban nyaron, mar onmagaban sem hiszem, hogy megeri. -
#36 Túl is szárnyalja, vannak olyan tárolók, amelyek 100-200 vagy még több lemezt is tárolnak. -
#35 Az jutott eszembe, hogy mostanában lehet kapni olyan autós cd vagy dvd lejátszókat, melyeknek van usb (vagy más) kimenete, és a rádugott usb eszközt igyekszik háttértárként felismerni. Csak az jutott eszembe, hogy a pendriveok egyre nagyobbak, illetve ott vannak a külső mini vinyók usb csatival...
Csak úgy eszembe jutott :) -
#34 Váltóval se közelíti meg azt a mennyiséget amit egy lemezre rá lehet írni mp3-ban. -
#33 Ááá már megint felidegesítettem magam. Annyira fel tud idegesíteni, mikor valaki valakiről gondol valamit - persze 90%-ban rosszul - ezt nyilvánosan leírja mint tényt, és a hibás következtetésével párhuzamosan meg lenézi a másikat... -
#32 És igen morden, kemény vagyok... teccik nem teccik... -
#31 Egyébként visszatérve a swfitre, szerintetek ez ér valamit? http://www.carstyling.hu/frim_action_shower.php?id=300 Csak mert inkább ezt tennék a 2 literes diesel ladámba, mint ipodot :) -
#30 Igazából a lcd tévés hozzászólás csak azért jutott eszembe, mert ha az embernek van mondjuk egy mp3 lejátszós telefonja - legyen az egy csoki lg, vagy egy nokia6230 és magnós lejátszója, akkor vesz egy ilyen hülye vezetékes kazit 1000ftért, egy telefon audio kivezetést 3000ftért, és akkor ott van az mp3 a kocsiban. Csak nem értem azt, hogy ha egy embernek van pénze ilyen ipodra, akkor van neki olyan telefonja is ERGO LOGIKAILAG miért cipelne magával 20 dolgot? :) Már ha nem profi fényképész... csak eszembe jutott a 22. század telefonja, hogy épp vasalok vele ruhát :)
Szóval érted... ez az egész most megint egy ipod marketing, holott egy vezetékes kazival + jack átalakítóval eddig is meglehetett oldani, csak most ez egy hír az ipodról...
Szóval érted... -
#29 Morden én az az ember vagyok, aki utoljára venne renault daciat, swiftet vagy lada-t. Ha csak 100.000ftom lenne kocsira, akkor is inkább vennék egy régi golfot, vagy egy cliot, mintsem ladat. Legyen lerobbant, majd helyre rakom. Most összekevertél valakivel... -
#28 Inkabb a c5 16v 2.0hdi-t egy 2.7 v6 hdi-re. -
Morden23 #27 Ha mindezt bepakolod a kocsiba, és még élvezed is, akkor tényleg te vagy a kemény. Most már csak az 1200-as Ladát, vagy a használtan vett Swift-et kéne lecserélni.