59
  • irkab1rka
    NEm nagyon. Relatív és kész.
  • wanek
    Rosszul tudod. A pingre megy válaszként az echo.
  • sonicXX
    Az. És ha kellően nagy adattömeget kap a gép, és azt kell vissza echo-znia, akkor esetleg amíg ezzel van elfoglalva az OS addig sem foglalkozik például azzal, hogy az IRC szervernek bizonyos időközönként jelentenie kell, hogy ő még onlány.

De nem akarok szakbarbár lenni, én ehhez hülye vagyok, lehet sőt valószínű hogy ez mostani rendszereken már nem működik, régebben még működött.
  • Tetsuo
    Az echo az már pong. :D
  • Tetsuo
    Én meg Tetsuo vagyok, az otaku! :)
  • Rednek
    "ki pingel"
    Ez mit is jelent pontosan?
    Én úgy tudom, hogy a ping egy adott IPcímre küldött csomagok Echo-ja....
  • ThisZip
    "....információcserét ígérve az együttműködésért."
    Hát szerintem lehet, hogy jobb lenne a pénz, mert ha
    egy hacker vmilyen infót akar megszerezni, akkor azt
    meg is szerzi, ezért élnek, hogy hogyan oldjanak meg egy feladatot. Olyan mintha egy játékhoz adnának kódokat, nekem úgy elrontaná a játékélményt. (Persze ha már 36-odszorra viszem végig a játékot, akkor el kell vmivel ütni az időt.....
    )
  • sonicXX
    Hasonló képp az E/2 alkalmazása is nem konkrét embernek szólt.
  • sonicXX
    Elnézést a néhol fellelhető költői többesszámért. Akinek nem inge...
  • sonicXX
    Példák:
    Mai terminológiával élve az internetet, a http és ftp protokollokat (például) white hat hacker-ek fejlesztették ki, majd később tovább, azért hogy például mi, mezei senkik hülyeségeket tudjunk irogatni unalmas perceinkben egy fórumon vagy akárhol a net-en.

Crakerek teszik a magyar ember számára is megfizethetővé (ingyenessé tehát) kedvenc (utált) cindózunkat és egyéb alkalmazásainkat amikért (ki-ki miért) nem akarunk kiadni egy lyukas garast se.

Crackerek DDoS-elik le vagy törik fel drágán vásárolt és fenntartott szerverünket unalmas perceikben.

És black hat hacker-ek írják azokat a vírusokat, amiknek köszönhetően a Symantech és a tobbi társa hülyére keresi magát nagyjából másfél-két évtizede.

De ha beszólogatsz IRC-en, valószínűleg a felsorolt szakembertípusok akármelyike esetleg ki pingel vagy leválaszt a net-ről válaszképp. Esetleg ha olyan szakember az illető, előtte még küld pár vírust a gépeden miattad tátongó biztonsági rések valamelyikén (bármelyikén).
  • sonicXX
    A definíció helyesen:
    Hacker: Magasszintű és kiterjedt (jelen esetben informatikai) jártasságal rendelkező szakember.

Cracker: Programok és egyéb rendszerek be- és feltörésére szakosodott szakember.

White Hat Hacker: Auditot és szakvéleményt nyújt FELKÉRÉSRE, melynek részeként LEGÁLISAN be is törhet a felkérő tulajdonában lévő rendszerbe, a MEGÁLLAPODÁS szerint, vagy fejlesztési programozási munkát végez embertelenül magas fokon az emberiség vagy egy-több közösség ÉRDEKÉBEN, jótékony szándékkal.

Black Hat Hacker: Hacker tudását felhasználva ÖNKÉNYESEN támad(hat) meg rendszereket, vagy ír(hat) vírusokat, placebokat.

Ez így _nagyjából_ korrekt ahogy leírtam - de még mindig pontosabb legalábbis mint az eddig elhangzottak.
  • wanek
    A jó és a rossz megitélése nagyon relatív. Attól függ, hogy melyik oldalról nézzük. A hatóságok számára a cracker is és a hacker is rosszfiú. A felhasználók pedig szeretik őket, mert a tevékenységük által válik olcsóbbá a számítógéppel kapcsolatos világ használta.
  • dez
    Mondjuk én sem csak játszottam.
  • dez
    Persze mi voltunk az az Ödönke meg Pistike, legalábbis az itt jelenlévőkből a 20-25 éven felüliek. Ja, és ma is megy a program-törés, ugyebár. Milyen szemetek is...
  • dez
    Amikor a crackerek még csak programokat törtek, hogy legyen mivel játszani Ödönkének meg Pistikének, akkor is olyan rosszak voltak? Akkor még azokat hívták hackernek, akik ennyire már nem voltak "ott", de az átlagemberhez képest sokat tudtak (de ma már nem számítana olyan nagyon soknak).
  • Déta
    Basic Te tudsz magyarul olvasni? Ott írja, hogy a Hacker a a Cracker meg a . Most kevered itt a... lecsót?
  • Basic
    Az hogy hacker, nem jelenti azt, hogy jófiú. A hacker lehet jó is, meg rossz is.
  • strogg
    Ezen a mia meglepő?
    A félreértést -szokás szerint- a média oktondisága, és már-már büntetendő tudatlansága okozza.

Ugyanis! Jelenleg 2006-ban sem a sajtó, sem a legtöbb magát szakembernek nevezett egyén sincs tisztában a hacker fogalmával.
    Helyesen a címnek így kéne kinéznie, az FBI a hackerek segítségét kéri a Crackerek ellen!

Ugyanis a cracker a rosszfiú. A hacker meg nagyon is jóiú. elég csak arra gondolni, hogy egy hacker írta az apollo program jópár szoftvereit. Van neve, és a NASA alkalmazásában áll. De a tudása alapján hacker az illető.

Erről ennyit.
  • roliika
    Ez a gáz , hogy nincsenek rendes szakembereik...