1913

HASZNÁLD A SPOILER TAG -et, vagy megjelölést!
Más is szeretné megnézni a filmet, anélkül, hogy tisztába legyen előre minden jelenettel, köszi!

• skygt90
    http://www.youtube.com/watch?v=EFNzIBl6W14&feature=related ....láttátok már ezt a videót ? :O
  • tigeroo
    szerintem tökéletesen előkészíti a harmadik részt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    batmanre kentek mindent, mostmár egyedül marad...semmi ál-rajongó nemlesz, csak a yard aki üldözi a bűnözőket és a denevérembert...és amúgyis, vanmég egy csomó boss aki jöhet...
  • tigeroo
    a kompos rész szerintem hozta a film hangulatát, komoly morális kérdést feszegetett, és még jobban összemosta a jó-rossz kontrasztot...
    mert a rabok ültek a seggükön, csak a végén kérte el a fakabáttól(!) a kapcsolót a góré és kidobta...a mintapolgárok meg ölni akartak csakhogy mentsék a saját bőrüket...
  • Sawyer2
    Sokan azt írják hogy előkészíti a 3. részt. Én nem értem, miért készítené elő? Jokert legyőzték, Harvey-t legyőzték. A végén meg a szöveg normális, hiszen mindig védelmezni fogja Gotham-et.
  • Harry Seldon
    Nem tudom észrevetted e, hogy a TDK-ban éppen az egyre jobban szertefoszló Batmani moralításról volt szó - részben. Több ilyen jelenet is van. Joker brutális szétverése pl. Az általad emlegetett elmebeteg, elborult lövöldözés pl.

Teljesen illeszkedik a sztoriba. Sőt, kerekké teszi, drámaivá, megrázóvá.

A kompos jelenet pedig úgy volt jó, ahogy. Lehet hogy te gond nélkül megölsz párszáz embert, hogy a jelentéktelen életedet megmentsd, sokan azonban nem lennének képesek erre, még akkor sem, ha az életük a látszólagos tét. És igen az emberek hisznek a csodákban, a hihetetlen megmenekülésben. És most nyertek.

Egyébként is... Ez itt egy film, nem pedig egy dokumentalista szocio-dráma. Bármelyik filmből ki tudnék ragadni jelenetet, ami nem életszerü 100%-ban, bármelyiket. Nincs olyan film, amiben ez nem fordul elő.

Ebből kövezkezően ez messze nem róható fel hibának.
  • sandor8206
    SPOILER SPOILER SPOILER

A + dolgokat nem említeném mindenki tudja,pár dolog ami zavar!
    A legkeményebb ,nekem első nézésre a nagy akciójelenetnél egyből beugrott egy hiteltelen dolog, pedig esküszöm nem kerestem a hibát, nem tudom nem kötött le vagy mi, de egyből szúrtam ki,és csak nevettem, hogy húúúúúú...mikor batman megy a mocival és szó szerint szétlövi a parkoló kocsikat,hisz abban "tuti"nem ül senki(hisz film)-ja és akkor nem öl ártatlanokat?(ja nem hisz ez egy film).....szóval húúúúúúú, ez mi a f.szt csinál!!De jó nézett ki:-)ez nem hibakaresés,nem tudom egyből ugrott az agyamba.
    A kompos jelenetre visszatérve,itt nálam nem a "Give it to me...give it to me"-vel van baj, az már szükséges rossz(hisz nem robbanhatnak fel:-)), hanem az egész jelenetbe nem kellett volna belemenni,mert csak merő giccsbe tudott fordulni az egész (szavazás,halálos nyugalomban várom,hogy mi lesz stb..simán"megették volna egymást"), és tartom csak az amerikai zászló hiányzik!
    A másik amit Gordon lenyom a végén a dumát
    "Mert Ő az a hős, akit
    Gotham megérdemel.
    Nem pedig akire szüksége van
    Úgyhogy vadászni fogunk rá,...
    Mert Ő el tudja viselni.
    Mert Ő nem egy hős.
    Ő a néma védelmező!
    A figyelmes oltalmazó!
    A Sötét Lovag!" Hát itt elsírtam magam,és nem gyönyörűségtől:-) giccs2
    A másik szerintem a Coleman Reeses rész teljesen felesleges a sztori szempontjából se eleje se vége,így számomra unalmas, ha valaki megtudja magyarázni várom(de ne jöjjenek,a lehet, meg ...3.résszel hol van az ,most a TDK-ról beszélünk)
    Közepes kezdés(plussz-Madátijesztőből az előző film 1ik gonoszából piti nulla drogkereskedőt csinált Nolan:-()Joker beszáll a játékba ,kiemelkedően magas középső rész, a finálékhoz képest gyenge végkifejlet a kompos résszel kezdve,gyenge és vizuálisan nem egy nagy was ist das eksönnel.+Gordon monológ végképp betett.
    Ennyi, képregényfilmek között király, de 10/8 és ez egy szubjektív vélemény ,teljesen megértem ha valakinek 10/10, de nem számomra,sajnos számomra ezek alapvető hibák.

SPOILER OFF

Ja és akkor se jön be ez a Maggie G.......erre a szerepre közepes szintű színésznő is jó lett volna,csak a szemnek élvezhetőbb bringát raktak volna be, nem jött át nekem a "tehetsége" vagy ennek a karakternek mindegy lett volna, hát akkor visszatérek az elejére..."Ja és akkor se jön...."

És mielőtt valaki jönne, igen filmbuzi.hu is fent van-és nem nem másolom be mindenhova
  • sandor8206
    Hatalmas!!!!!!!!!!!!
  • Tatyla
    hát ez kész
  • homeless

sírok:D:D:D
  • Reyes
    Ez hatalmas lett:D
  • REALista
    Úgyan ez minden filmnél meg van nem ezért nem lesz első...
    The Shawshank Redemption 11,086 3.1% 1
  • asd16
    Tegnap este voltam megnézni ezt a REMEKMŰVET, és kijelentem hogy minden pénzt megért hogy lássam ezt a CSODÁT!!!
    Nekem is a szívem szakad meg hogy Ledger nem viszi tovább Joker karakterét, mert nagyon jól játszotta el a szerepét!(Remélem posztomusz Oscart megkapja)
    Már várom a folytatást, a régi-új ellenfeleket!
    Nálam ez a film erre az évezredre megkapja a 10/10et+1et :)
    Még több ilyen jó filmet az embereknek és nem lesz gond!
  • sb1
    Én már nem is írok ide túl sok mindnet, "kollégáim" a lényegeket leírtak csak annyit, hogy moziba soha de soha nem néztem meg egy filmet 2*, ezt pedig alig várom, hogy holnap este újra megnézzem :) !
    Ja, és nagyon sajnálom hogy egy ilyen ilyen tehetséges színésszel lettünk immár fél éve szegényebbek, mint Ledger,ez az alakítása nálam egyszinten van a Keresztapát megformáló Brando-éval, így most már 2 etalonom van .
  • grizzly21
    Tudtommal a toplistaba csak a szakertok szavazati szamitanak, tehat aki csak ugy regisztral es lefikaszavazza az nem er semmit.

Az imdb-t csak azert hoztam fel, mert ez is alatamasztja, hogy nagyon is nagy kaliberu filmrol van szo.

A Batmant osszehasonlitani pedig a Keresztapaval meg a Remeny R.-val teljesen folosleges, mert mas kategoriaju filmek, es szerintem mindegyik tokeletes a maga nemeben. Es ugy altalaban nem lehet kulonbozo filmeket osszehasonlitani amik nagyjabol egy kategoria minosegben, ezert is hulyeseg a toplista...en pl azt nem ertettem soha, hogy a Forrest Gump miert csak 50.korul van, amikor nalam siman top 10...
  • ronihun
    szerintem nem kell leirnom hogy mi a véleményem rola:) sokan leirták már és én is azt gondolom termésetesen 10/10 joker hihetetlen jo volt
    ápolónős jelenet legnagyobb xd
  • desigo
    kint van a filmbuzin is a kritika
    akit érdekel
    katt
  • sandor8206
    ez a lényeg !!!!!!Az egyénnek bejöjjön akármiről is van szó
  • MrSpock
    Ez úhgylenne korrekt,hogymondjuk 100ezerig lehetne mindent adni,de ha mondjuk 8-as átlagot elér a film,utánna már nelehessen,mondjuk 3-asnál roszabbat adni,aki szavaz rá.Mert ugye csak az iylen,nemláttad dobok 1-est rá,és ez mindenfilmre vonatkozna.
    Na de nekem mindegy hanyadik egy film,végülis ha nekem tetszik..és volt rá példa hogy szar film is valamiért tetszett.:-)
  • PrisonMan
    Azért nézd meg a Godfather és a Shawshank Redemption szavazatait is. Ott is van nagyon sok 'divatlehúzó' Pfúj!!! Hogy lehetne egy Godfather 1-es????
    GF: 20,545 6.7% 1
    SR: 11,086 3.1% 1

És akkor a Dark Knight még jól megúszta a 7 ezer kamuszavazóval..
  • sandor8206
    nekem volt szobatársam még anno eljött velünk moziba, ki nem állhatja az olyan filmeket amikben a realizmus halvány szikrája sincs, egy sci-fire csak azért hogy ne unatkozzon bent, a filmen moziban elaludt, szóval ilyen is lehet valószinű nem 7000 szavazat,de akkor meg nem lennénk korrektek ha egyikre lehet a másikra meg nem, amúgy ugyanúgy megy a R.Rabjaira és Gfatherre is az 1-esek.
  • ForzaInter
    általában akik 1-est adnak azoknak a 80%-a nem látta filmet, csak divatból lepontozza, de mivel minden filmre sokan nyomnak egyest így kb reális a top250...
  • MrSpock
    Okés ez egy reális,mert leirod és adsz egy 8-ast.De nem 1-est!Ha ad egy 5-öst az sem baj,hiszneki anyira jött be,de ne írjamár valaki,hogy ez 1-es film.az aztjelenti a legszarabb ami létezhet.
    Itt nem arról van szó hogy a Shawsank jobb film és ezért lepontozom a TDK-t.Adjon rá 10-est,erre meg mondjuk 5-öt,ne csak elvakultságból.
    Most akkor lehetne egy felhivást,hoyg mindneki regeljen az imdb-re és pontozza 1-essel az emlitett filmeket.Vagyunk mondjuk 1millióan akik neteznek,és filmeket néznek,tiz% szavaz 1 ponttal..
    Szóval ne ez legyen már a mérce,hogy a másik film jobb,ezért 1-est adunk az új jólteljesítő filmeknek,nehogy megelőzzék.
  • MrSpock
    Valahogy megszüntetném az ilyen 1 pontokat bizonyos filmeknél.Na ne mondja már azt nekem bárki is,hogy elmegy a TDK-ra és úgy jön ki,hogy 1 pont,szar.Ez röhejes,ezért nemis érdekel az imdb.Jó vanank tényleg 1 pontos filmek,de azért épésszel elgondolva az ember csak akkor ad rá ha tényleg otthagyta,vagy egyszerűen anynira szar,hogy csak na!
    Nem otthonmegnézve camos verziót,amiből nemmmlát semmit,és csak brahiból lefikázza.Mert ha eleve utálja,megsem nézi.én ígyvagyok,ha valamit nemszeretek,akkor nem nézemmeg nem érdekel.De az,hoyg elmegyek moziba rá,akkormár reálisan megpróbálom lepontozni,mégha kicsit csalódás is a film.
  • sandor8206
    nagyon rápörögtetek erre a mesére, direkt a legtöbb helyen"" raktam,én azt mondom képregényfilm a jobbik fajtából.
  • sandor8206
    és arra nem gondolsz hogy egyszerűen akik oda szavaznak, úgy fogják gondolni hogy a reményR.jobb-ennyire egyszerűen.
    amúgy lehet marad az 1. a TDK de megy lefele
    én se nyomtam rá 10/10, csak 8-at, és csak azért mert ÉN ENNYIRE ÉRTÉKELEM
    Bemásolom egy hsz-t miért
    "A kompos rész az a jelenet számomra egy giccs(persze van más is ami nem jön be, de tökéletes film nincs), adnám simán TDK-ra 10/10, de az végett annyit veszít számomra a film értéke,hogy csak na , gyűlölöm az ilyen jeleneteket, már csak az amerikai zászló hiányzott. "
  • ForzaInter
    7,809 3.7% 1

ezek miatt a köcsögök miatt nem marad első
  • tigeroo
    számomra ez a number one film, kész.
    klasszikus született...(lásd még: the godfather, star wars, matrix, lotro...)
  • MrSpock
    Csak azért nem marad első az imdb-n mert ez elfogadhatatlan lenne sok ember számára.Ezért szinte szisztematikusan lepontozzák.Hogy nézne már ki egy Batman ott elől,egy képregényadaptáció.
    Minden idők legjobb filmje,egy mese,egy kis rajzolt füzetecskéből előállított mozi?!Na ne már!!Nem pedig,tényleg,hogy jó film e ,mert a maga nemében az lett,nagyon is.Itt a szerepekre,a megformálásra,a megvalósításra gondolok.persze egészenmás műfaj,mint a Keresztapa,a Shawsank.Mindkettő nagy film ez tény,de iylenkor előjön a kis nosztalgia,és mindjárt jobbnak látja az ember,és e filmeknél nemlehet,sőt illetlenség jobbat gyártani.
  • tigeroo
    ájáj..azért mese, mert denevércuccban van, palástal?
    nc...

pankrátor maszkban , mackóalsóban és golyóálló mellényben harcoljon a bűnözők ellen??
  • sandor8206
    CN-t jobban szeretem
  • ForzaInter
    ha mesét akarsz nézni akkor ott van a minimax...
  • sandor8206
    Ott a másik pont....top250-nél már azonos az átlaga 1-3-nak, csak az egyéniben vezet 1-1 tizeddel,és ha valaki nem tudná miért írom a TDK-ra hogy "mese" ott a válasz a következő helyeken.
  • sandor8206
    amúgy az a legjobb az egészben, hogy leírod magad hogy miért "mese" a Vs. összehasonlításban.
  • homeless
    Nemsokáig lesz már az első helyen. A Shawshank nemsokára elfoglalja méltó helyét.
  • sandor8206
    ott a pont.."Ez egy képregényfilm!!"bár a hihetőbb fajtából, de attól mégis csak az
  • MrSpock
    Ilyen hülyeségen vitatkozni,hogy reális-e vagy sem.Ez egy képregényfilm!!Csak úgy megvalósítva,hogy akár reális is lehetne.Nem úgymint a pókember,vagy esetleg vagy fantasztikus 4-es, sorolhatnám.
    Itt nincsenek földöntúli képességek,csak emberek,akik vagy jók,vagy gonoszak.Az,hogy jelmezben van a kettősséget tükrözi.De nem tud magától repülni,vagy esetleg szuperkülönleges hallása sincs.
  • sandor8206
    imdb hagyjuk
  • sandor8206
    figyelj ha kojak játszaná főszereplőt, akkor azt mondanám, hogy nem "mese".
  • grizzly21
    nagyja fole no?:) Izlesek es pofonok, de ha valami szamit akkor az IMDB TOP 1 az igen
  • grizzly21
    a korites mese, ami mogotte van az nem. Es mellesleg a korites is a realitas keretein belul mozog. Fizikailag lehetseges lenne