1913

HASZNÁLD A SPOILER TAG -et, vagy megjelölést!
Más is szeretné megnézni a filmet, anélkül, hogy tisztába legyen előre minden jelenettel, köszi!

• Helomas
    na jó koporsó nem volt ott,de egy nagy fekete keretes kép volt és el kell hogy szomoritsak mindenkit ..nem fog visszatérni :) Eckhart azt nyilatkozta ,hogy nagyon szivesen dolgozna még együtt Nolan-nal,de ki kell ábránditsak mindenkit,hogy nem csak batmaneket fog gyártani ezentul :)
  • Blacksheep333
    Megemlékezés is lehetett. 2 órán át láthattuk Harvey Dent jellemfejlődését míg TwoFace nem lett belőle és csak 20 percig garázdálkodhatott, szerintem simán vissza fog jönni. Nyilatkozta is Aaron Eckhart, hogy szívesen szerepelne még a 3. részben.
  • sandor8206
    Hol láttál te koporsót, én annál a jelenetnél sehol.
  • Helomas
    Hmm végülis a kibaszott nagy Dent kép meg a koporsó és a multidőben való szép beszéd ...hmm az valóban nem temetés :)
  • sandor8206
    nem volt temetés
  • Helomas
    Na akkor elmondom ,hogy eloszlatsak minden homályt.. :)
    Dent meghalt,volt temetés rész is benne,azért válalt magára mindent,hogy ne legyen bemocskolva Gotham fehér lovagjának neve,mivel ő volt a remény megtestesitője, és mivel a hullák azok adottak valakinek el kellett vinnie a balhét. Ennyi. :) Remélem segitettem.
  • sandor8206
    Fogalmazd meg újra, nem értem mit akarsz leírni.
  • Csak77
    Miért halt volna meg? Basszus, ti milyen filmet néztetek? Mégis miért vállalt mindent magára Batman? Hogy ne kelljen kétarcot megünteni... anyám milyen elméletek vannak itt!
  • VRSDM
    nekem batman logót lövő cumó volt benne :P
  • zaki
    :DDD
  • Rage47
    cini minis figurám
    nagyon lol :D
  • zaki
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jah, nyitva hagyták a kaput, vissza tudnák hozni mind2 karaktert, de ha úgy vesszük Joker győzött, "kihozta" a Kétarcot Dentből...
  • Sawyer2
    De akár az is meglehet, hogy Two-Face meghalt. Mert ha belegondolunk, a "bosszúja" ugyanolyan macska-egér játék lenne mint amilyen Jokerrel volt. Lehet hogy nem akarják újra lejátszani a Dark Knight-ot. És ezért berakták ide, mert a képregényben is elég fontos karakter Dent is meg Two-Face is. Mert itt is megvolt minden jellegzetes vonása: pénzdobálás pl.

Mert végülis a film végén Batman legyőzte Jokert is meg Two-Face-t is. Szóval minden csak azon múlik hogy meghalt-e az eséstől.

• Andrews2007

A kivágott részek egy videóba gyűjtve. (elvileg még több is van)

Lesz itt még talán kihagyott jelenetválasztás/rendezői dvd úgy látszik.

http://www.youtube.com/watch?v=n-Poi0xcjto&feature=related
  • zaki
    Igaz, valszeg csak azért kapta a Kétarc gúnynevet... Amúgy mi értelme volt bevenni a filmbe Madárijesztőt? Azért a pár jelenetért?
  • VRSDM
    vótmá a #1164-ben
  • ProGabe #1176
    ezen található korai Joker concept képek. nem kicsit durvábbak, mint a végleges, ezért is csak linkelem

egy
    kettő
    három
    négy
  • toysoldier
  • VRSDM
    4év után először linkeltem így félre :D
  • toysoldier
    link
  • VRSDM
    a tiszteleletetekre csináltam :)
    batman :D
  • Tatyla
    ma megnéztem én is a délutáni előadásban
    kritikát nem írok aki látta úgy is tudja hogy jó aki meg eztán fogja nem fog csalódni,annyi hogy elültem a seggem és a bal térdem még most is sajog 9/10
  • Sephi
    Szerintem mar mindenkinek illet volna megnezni, szal szerintem fejezzuk be a spoiler hasznalatot, mert mar nem kicsit idegeisto.
  • sandor8206
    Teljesen egyetértek, én is erre gondoltam és plussz a Spoilerben
    és úgymont a 3.részben viszik tovább a jellemfejlődését:-) hogy itt csak végül is egy "bosszúálló" és egyáltalán nem negatív hős ,kit nyír egy korrupt rendőrt aki miatt elvesztette a szerelmét+1 maffiafőnököt és a sofőrjét:-)(jó Gordonnál már bebolondult,de Gordon is "tehet"róla ami történt,amit tett Dent bárki ezt tenné aki teheti, szóval szerintem is bezárják Arkhamba na és ott lesz ideje "átváltozni" az igazi főgonosszá,Batman egyik legnagyobb ellenfelévé,aki nemcsak pár emberen akar bosszútállni hanem az egész városon.

+egy ésszerű indok,Nolan nem csak pár percet fog szánni egy ilyen evilnek(csak hozzáteszem szerintem Venom is jön a Spidi4-ben majd vissza)+így lenne kerek a trilógia, egységet alkotna+ilyen ziccert nem lehet kihagyni, hisz tökéletesen felvezették twoFacet a 3.részre+nem tudom de nekem első nézésre az ugrott be hogy "Harvey"-ról beszélnek Gordon+Batman, szóval én fogadni mernék rá hogy TwoFace is back a 3.részben,de az még odébb van!
  • Blacksheep333
    Szerintem a Kétarc gúnynevet azért kapta, mert a szerencseérméjén mind két oldalán fej állt.
  • zaki
    Kétarcot lehet tényleg visszahozzák a 3. részre, mert itt csak "mellék főgonosz" volt, 3. részben lehetne már a főellenség... Elbúcsúztak tőle a fehér lovag Harvey Dentként, közben meg lehet, hogy beb@szták vmi elmegyógyintézetbe (Arkham), aztán majd megszökik... Amúgy már a sérülései előtt is Kétarcnak csúfolták, mikor kérdezi Gordont, hogy milyen gúnyneveket adtak neki a társai, szóval előtte is lehettek ilyen fura szokásai...
  • Sawyer2
    Szerintem meg Jokert egyáltalán nem kéne visszahozni. Batman legyőzte. Megakadályozta Joker leg ördögibb tervét, vagyis a kompok felrobbantását, és az is bebizonyosodott Joker számára, hogy az emberek nem nyomták meg a gombot, ergo nem olyanok mint ő. Ráadásul a végén még BAtman el is kapta, ezzel Joker teljes mértékben legyőzve. Harvey Dentet győzte le Joker, nem Batmant.

És Two-Face szerintem se halt meg, csupán a film végén egy fél óra jutott neki. Ő azért ennél sokkal gonoszabb, sokkal több dolgot ki lehet hozni belőle.

Szerintem a 3. részben fog kiderülni, hogy Two-Face ölte meg az embereket, és ott fogja őt Batman legyőzni. És esetleg még kapunk még egy gonoszt.
  • saw123
    tegnap megnéztem! nálam 10/8.5 így elsőre. nem tökéletes, de olyat talán nem is lehet csinálni. Joker tényleg ördögi, Batman keményebb mint valaha, a zene a helyén van, a látvánnyal sincs gond, a film vége pedig zseniális. picit a közepén kapkodtak úgy érzem és, de talán többszöri megnézésre jobban összeáll minden. kérdés:

Gordon a sötét lovag jelzőt biztos hogy batmannek szánja? akár Harveyra is utalhat vele. hmm?

• ForzaInter
    :o
    azér ez ütsőbebb lett volna, kicsit horroros:D
  • Pretorian
    Kórház felrobbantása után:
    Gordon: "Keressék tovább. (Dentet) És ne beszéljenek róla. Ha bárki kérdezi, őt is kihoztuk!" - Úgyhogy ez kilőve, kivéve akkor, ha senki nem kérdezett róla. :)
  • Blacksheep333
    Nem tudhatjuk, Two-Face meghalt -e. Azt mondta gordon, hogy Harvey Dent halt meg. Nem mondta, hogy hol úgyhogy gondolom a kórházi robbanás -t fogják mondani, hogy hol és ha jól láttam nem is volt ott a sír amikor Gordon szónokolt. Ahogy már előttem is mondták, mikor Two-Face zuhant lefele, akkor az érme az "életben marad" oldalára esett. Joker -t meg szerintem vissza lehetne hozni, más színésszel. Igaz magas lenne a mérce, de szerintem egy jó színész eltudja játszani. De én úgy oldanám meg, hogy nem a most következő részbe tenném megint bele, 2 ok miatt is. 1: A nézőkben még friss lenne a HL. -ös Joker. 2: A TDK -ba Harvey Dent megrontásán kívül, nem igazán sikerült a terve, így egy picit visszavonul, hogy elkészítse a legördögibb tervét:D Én már amugyse m látnám szivesen Joker -t a 3. részben, más gonoszt akarok. Riddler -t. :)
  • Andrews2007
    Na megnéztem a 2- szor is moziba. És 3 dolog is kiderült számomra, végre szerintem 100%osan.

A kompos vitákhoz térve: Szerintem tuti hogy ha megnyomta volna valamelyik hajó, az robban fel nem a másik, mivel Joker előtte végig hazudott és ezt szerintem a néger fószer rab gondolhatta is, ezért dobta a vízbe a detonátor kapcsolót. Ennek ellenére Joker pedig tesztelhette a morált is hisz azzal hogy mgukat robbantják fel is, Jokerileg a másikat akarták volna ugye. :) Dent pedig 1. azt hittem tudja ki is Batman igazából amikor felfedte magát mint ál Batman (megbeszélték Waynel) de ez a film végén kiderül hogy nem tudta.
    Az eséses rész a végén pedig tényleg túlélhető (Batman és 2arc számára, eleve a megemlékezés is nagyon misztikusan van csak mutatva és keveset), hisz a Racheles eséshez képest kb 4-5 ször kisebb a mélység :) (A Racheles igen, tényleg jó nagy esés volt de ott meg lassító erő segített Batman köpenye által igaz keveset csak.
  • Sawyer2
    Én még abban sem vagyok biztos hogy Harvey meghalt. Eredetileg Jokert hozták volna vissza a 3. részben is, de ugye ez már nem aktuális. Azzal hogy megállították a komp felrobbantásában, valamint hogy eltitkolták HArvey tetteit, valamilyen szinten legyőzték. Viszont itt Kétarcnak elég kevés szerepe volt.
  • homeless
    Hogy mersz rá 8/10-et adni? sg-n?
  • Harry Seldon
    És ezzel agyonvernéd a mítoszt. Nem kell mindig mindent megmagyarázni - hogy egy közhellyel éljek: Néha a kevesebb több.
  • tigeroo
    detto.
    max lehetne valamilyen "flashback" joker gyerekkorába, hogy hogyan is lett ilyen torz személyiséggé
  • [Jakuza]
    Bizony en is igy gondolom "sajnos".
    Latszolag egy konnyu szerep lenne ha belegondolunk. Egy zseni aki elmerult az oruletben es meg maganak is ellentmond es mindig uj torteneteket talal ki arrol, hogy mikent is valt Jokerre, de....
    Itt jon kepbe ez a zsenialis alakitasa, ami nem csak eletre keltette a figurat, hanem azon tul is olyan szint vitt bele, ami felelmetesse, kezzelfoghatova es ijesztove tette a "gonoszt" akinek nem szamit semmi csak az hogy ami korulotte van azt moralisan vagy lelekben tonkretegye, esetleg ha ugy hozza a kiszamithatatlansaga megsemmisitse.
    Ezt pedig ugy adta elo, hogy az a tokeletessel verseng.
    Eppen ezert ha en szinsz lennek, barmennyit is fizetnenek, nem mernem elvalalni a szerepet ezek utan.
  • sandor8206
    Azzal nincs baj, hogy nem 100%realisztikus hisz egyik film se az, csak számomra giccses, de valakinek nem ,mások vagyunk.
    Amúgy ha ezt akarja kifejteni, hogy teljesen bepöccent Batman ok, szerintem csak inkább a látványra mentek a filmesek és nem gondolkoztak, sok ilyen van más filmben is nem rovom fel hibának, csak érdekességként írtam le hogy valahogy egyből az ugrott be a jelenetről és nem az hogy bummm, de nagy robbanás. Tényleg számomra 10/8 de megértem ha valakinek 10/10 mert jó film, de nekem ezek így jöttek le,ilyen a személyiségem.
  • tigeroo
    szerintem jokert már nem kellene visszahozni, heath ledger zseniálisat alakított, megmutatta hogy ő a legnagyobb...

az biztos hogy ezzel a filmmel valami elkezdődött...remélem hogy az eljövendő batman részekkel együtt kultusszá fog válni a batman univerzum...
  • [Jakuza]
    Igen azt el kell ismerni, hogy Nolan zsenialis.
    Ahogy hozzanyult az egeszhez az teljesen elethunek mutatja be a sztorit, poedig egy kepregenyhosrol van szo, tehat a maga nemeben egy sci-fi es megis szinte akar a valosagrol is szolhatna a mindennapos hosokrol es az emberi kettosegekrol. A rendezes annyira profi lett, hogy talan semmi negativumot nem lehet benne felfedezni. Nagyon jol elegyitette a dark es a vilagos jeleneteket, olyannyira hogy neha az ember fellelegez amikor egy kis feny jelenik meg a kamerakban.
    Amikor pedig ismet a dark jelenetek jonnek ismet osszeszorul a gyomra.
    Ket-arc karakterenek felepitese szinten ugyanilyen zsenialis volt, amivel nagyon jo alapot adtak a kovetkezo resz vagy reszek folytatasanak lehetosegehez.
    Azt viszont egyertelmuen csak sajnalhatjuk, hogy Heath Ledger elhunyt, mert sajnos igy nem levezhetjuk legkozelebb ezt a frenetikus alakitast es bizony barkie is legyen ez a szerep az 99%ban bele fog bukni abba a szerepbe, mert ilyen alakitas nem mindennapos es nagyon keves szinesz tudja a karaktert ennyire huen abrazolni.