Sűrűbben jönnek majd a következő Windowsok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1857479,00.asp
http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1860517,00.asp
De 64 bites vindózon sokkal lassabbak a 32 bites programok. Valahol láttam egy tesztet, hogy összehasonlították ugyanazon a gépen a 32-es és 64 bites vindózt. 64 bites vindózon a játékok átlag 30%-al voltak lassabbak, mint a 32-esen, az egyik játék asszem 60%-al lassabb volt, a legjobb esetben 10%-al volt lassabb csak.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Két dolgot emelnék ki.
A sûrûbben jönnek ki a winek, azért kicsit erõs.
Inkább szánják rá az idõt, és legyen jobb.
A vreseny jót tesz a linxunak is, szal hajrá m$, van még nektek is mit ledolgozni bõven....
A másik: Az egyik partner cégünk (nagyvállalat, ahol "szakértõsködünk") 49 éves nõi alkalmazottja telepítette suse 10.1-en a nyomtatót. Nem volt már idõnk befejezni, mert késõ este volt. Másnap délben mire visszamentünk megcsinálta.
Az állam leesett. Nem állítom, hogy ez az általános, de van ilyen is😊)
az én véleményem az, hogy egy jó user frendly linux disztró (suse pl.) legalább annyira egyszerû, (ha nem egyszerûbb) mint az XP.
A nem akarásnak meg platform függetlenül nyögés a vége😊))
De én pl.: nem használok xgl-t, pedig csak két katt lenne.
Vannak még bugjai(firefox lassan scrolloz pl, meg néhány OpenGL-es app se megy rendesen), de ha teljesen jó lesz, akkor sem biztos hogy be fogom kapcsolni.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Már elfelejtetted, hogy milyen volt, ugye? Az MS-fikázás divat, meg a kékhalál mítosz ebbõl a korszakból származik. Nem véletlenül.
Az XP megjelenésekor pedig még a linuxosok is elismerték, hogy hatalmas ugrás a 9x-ekhez képest.
Vicces egy mondat. Szóval nem kell a csilivilli win-en, de linuxon meg az xgl az egy kúl fícsör.
Egyébként, nem érdekes, hogy az xgl-t akkor kezdték el fejleszteni, amikor az MS bejelentette az aero-t?
Ezt pontosan így csinálják. Az, hogy mit hogy jelentenek be már a marketingesek sara.
"Így ( mint a Norton ghost) meggyorsítaná a win reinstallt"
Nincs szükség gyakran reinstall-ra. Ez már nem win9x. Másrészt, ahogy te is íriod, ott a Norton ghost erre a célra.
"És pl csinálnék egy nagy világméretû felmérést is, h mire is van szüksége a júzereknek."
Az MS pl. ebben nagyon jó. Pont ennek a levét isszuk meg, mivel a PC júzerek döntõ többsége nem kocka, mint mi. És mivel õk vannak többségben, elsõsorban az õ igényeiket veszik figyelembe.
Azért vannak már problémái az újabb technológiákkal. Pl. elég kellemetlen, hogy telepítésnél nem látja a SATA vinyókat, és a megfelelõ driver felrakásához floppy drive kell, amit ma már semmire nem használunk, így többnyire vagy nincs, vagy nem mûködik.
"de pl. DX10-es VGA-k még nem is kerültek a piacra"
Épp azért, mert a Vista csúszik.
"Mellesleg felraktam a WInFS elõzetesét és tesztelgettem, de egy nagy átbaszás. Nem is értem miért nevezik filerendszernek, mikor nem is nyúl az NTFS filerendszerhez."
Valóban nem fájlrendszer, nem szabad annak hívni.
Az elnevezése egyébként "Windows Future Storage", aminek a rövidítése ugyanaz, mint a "Windows File System"-é, így sokan félreértették.
"A másik meg hogy a 64-bites Vista ugyanolyan szerencsétlen próbálkozás mint a 64-bites XP"
Nem éppen. Az XP-t akkor adták ki (avlószínûleg az Intel-re vártak), amikor a 64-bit már nem volt újdonság, így gyakorlatilag érdektelensége fulladt.
"tökugyanak az WoW64 emulátor"
Mi más lenne?
"(a 64-bitesek persze futnak és gyorsulnak, de a 32 bites programok lassabbk mint sima XP-n)"
Elvileg nem lehetnének jelentõsen lassabbak, mivel fullos 32-bites utasításkészlete is van a 64-bites prociknak.
"speckó driverigény (nem jó hozzá se a 32-bites Vista, se a 64-bites XP driver, csak a direkte Vista64-hez csináld csomag)"
Természetesen, drivert nem lehet emulálni, így 64-bitesnek kell lennie, és a Vista driver model-je mást, mint az XP-é, így az XP64 driverek se jók rá. Viszont a Vista után nagy az érdeklõdés, íyg gyorsan készülnek a driverek. A fontosabb alkatrészekhez már van legalább béta driver.
/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/
De sokkal egyszerûbb ha már telepítés elõtt kiszeded..fogod az XP vagy Win2k3 telepítõd,beleintegrálod az összes addig kijött frissítést,aztután pedig azt pipálsz ki belõle amit akakrsz..(ésmégcsak agyonhekkelni se köll=P)
/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/
Olvasd el a cikket ha már belinkeled. Amirõl én beszélek nem 14 nap volt és több gép volt de bocsi nem jut eszembe hol olvastam.
És linspire linux sem tudom honnan, de debian szerintem jobb ha védelemrõl van szó.
Jaja. Akkor tanulj ezt-azt az xp-rõl.😊 Kezdetnek ajánlom moonman oldalát.😊
végeredmény: átlagosan 4 perc és fertõzött az xp"
Négy perc jut egy Windows XP-t futtató védtelen PC-nek
A cikk kezdete:"Az AvantGarde vállalat szakemberei különös témát kezdtek el "boncolgatni": vajon mennyi ideig bírja ki egy olyan számítógép, amelyen nincsen sem vírusirtó, sem tûzfal, sem más, a számítógépes kártevõk elleni védelem."
Magyarán ez tûzfal nélküli XP-re vonatkozik, vagy van másik ilyen is? Akkor adhatnál egy linket.
Ja és hogy az átlag felhasználó milyen? Adtál már el embereknek windows-al gépet? folyamatosan hívogatnak hogy ez vagy az nem megy.( és nem bonyolult dolgok csak pl ftp-re nem tud felmenni , vagy nem tud letölteni. ÉS azt mondod hogy feltelepít dolgokat? Sokan csak gép bekapcs és használni akarja, s ha már telepítés kell megkér valakit. És ebbõl van több.
Ha te a winfosos tûzfalra gondoltál akkor érdekes elképzeléseid vannak. Volt egy teszt a neten ahol több xp-s rendszert teszteltek fél éven át.
végeredmény: átlagosan 4 perc és fertõzött az xp. Ha pedig jól konfigurálod, tûzfal, stb, akkor kb egy alap linux szintjén van biztonságban. + a vírusok nagy része el sem indul linux alatt.
Senki sem úgy születik, hogy mindent tud. Mindent meg kell tanulni. De aki egy kezdõt lenéz, az az igazi láma (is).
És persze az is lámaság, aki olyan kijelentést tulajdonít a másiknak, amit az nem is mondott. Itt van egy jó példa, talán ráismersz:
"Ja, persze úgy kollektíve mindenki hülye és láma aki XP-t használ és nem kap be egy vírust se, csak te vagy repülõ..."
eloszor masoljak az Apple-t, aztan meg kikezdik?
undorito rohelyes banda.<#violent>#violent>
De ritka kemény dolog lehet két csomagot felrakni, persze...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Windows alatt meg bonyolult még egy DropMyRights telepítés is, illetve egy fiók létrehozás, mindezekhez programozónak kell lenni...
(Egyébként a dolog nem bonyolult általában, csak fel kell tenni a gcc-t a függõségeivel, meg a kernel-source-ot, ahol van kernel-headers az is elég, utána a driverek szépen feltelepülnek)
Ami érinti a végfelhasználót az általában a videókártya driver, azt meg kell csinálni, anélkül el lehet szinte felejteni a gépet.
Abban azért igaza van, hogy a felhasználóknak szánt disztribúciók jóval biztonságosabbak a lámák számára.
Persze ha valamit elszúr nem biztos hogy fogja tudni hogyan csináljon új felhasználót.
Programozónak kell lenni ahhoz, hogy valaki létrehozzon egy felhasználói fiókot, korlátozott jogokkal?
"A linux-ot egyébként gyorsabban feltelepíted feleannyi gond nélkül".
Az már nem tartozik a gondok közé, ha valamilyen hardver pl. nyomtató, hangkártya stb. nem mûködik? Egy átlagember bizonyára lazán megoldja ezeket akár parancssoról is, míg Windows alatt hatalmas gondot jelent egy DropMyRights telepítés.
"kapsz ingyen officet,tûzfalat, levelezõprogit"
Az ingyen office van Windows alá is, csak telepíteni kell, mert alapból nincs, de mint fentebb is írtam egy átlagembernek ugye nem jelent gondot Linux alá drivert hajkurászni a neten, de Windows-hoz való program keresése és telepítése az megoldhatatlan probléma. Tûzfal pedig van benne és levelezõprogram is.
Egyik "átlagember" ismerõsömnek sincs gondja a korlátozott jogú használattal. Ugyanis ha egy átlagembernek elmondom vagy megmutatom, hogy mit kell csinálni akkor meg is tudja csinálni. Pl. meg tudja tanuni, hogy ha korlátozott jogokkal hasznája a gépet és egy program admin jogot igényel, akkor a runas-al indítja el.
Nem az a láma aki ezt nem tudja, hanem az aki szintén nem tudja, de ha elmondom neki akkor már jobban tud mindent és örülhetek ha nem küld el a ...csába.
Pénteken pl. beírtam ide a már itt is említett DropMyRights-ot, erre alig 2 perc múlva jött a válasz "ezzel most mi a faszomat csináljak" felkiáltással. Már majdnem válaszoltam, de mielõtt elküldtem még benéztem a topic-ba és addigra törölte a hozzászólást. Ha már itt tartunk szerinted mi a faszt kéne csinálni 2 linkkel. Mert 2 perc alatt nem olvasta végig, de talán meg se nyitotta az biztos. Na ez a láma, nem az aki nem ért hozzá...Az meg a másik, hogy ugyanabban a topic-ban már számtalanszor le volt írva a dropmyrigts (a #882-ben pl. valaki elég szájbarágósan le is írta).
http://www.winportal.net
Az meg láma aki ezt nem tudja? hát nem a mikrofos mondta hogy ez azoknak a rendszere akik nem programozók csak otthoni felhasználók? A linux-ot egyébként gyorsabban feltelepíted feleannyi gond nélkül( És van magyar ami elég jó). És ha nem játszol a gépeden sokkal megbízhatóbb szinte vírusmentes rendszert kapsz ingyen officet,tûzfalat, levelezõprogit, ..... .
Akkor most a winfos átlagembereknek vagy meg kell rá tanulni programozni?( rendes rendszert kéne írni nem csillivilli fo.talicska rendszert amit elsõ felinstalálásnál agyon kell hackelni, hogy mûködõképpes legyen.
Aki tudja, hogyan kell a "sallangokat" kiirtani, annak elvileg XP alatt se kellene, hogy gondot jelentsen a jogosultságok beállítása...
"Azt hiszem, hogy te nem vagy birtokában az ismeretek és lehetõségek teljes ismeretével."
Ja, persze úgy kollektíve mindenki hülye és láma aki XP-t használ és nem kap be egy vírust se, csak te vagy repülõ...
http://www.winportal.net
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nekem nem kellene más, csak h fusson a Battlefield 2, ehhez kell DX9c, legyen rajta Mplayer, Firefox.
Ebbõl nem lehet kidobni az explorert?
A régebbi gépemen 6 (HAT !!!!) éve megy a win98se eredeti telepítéssel 😊) Természetesen nem nonstop, 3-4 naponként 10 percre kikapcsolom, és újraindítom.
Igazad van, az xp tényleg stabilan, és biztonságosan fertõzhetõ le egy csomó olyan szarral, ami a win98-cal semmit sem tud tenni... Azt hiszem, hogy te nem vagy birtokában az ismeretek és lehetõségek teljes ismeretével.
Rengeteg felesleget le lehet vakarni a Win98ról, az internet explorert tövetül kigyomlálni,és akár a Win95 régi, szerényebb (nincs gyorsindítás, webes elemek sajátgépbe,stb) de jóval gyorsabb shell-jét is rá lehet rakni, ami még telljesen natívan nem web alapon mûködött, explorer nélkül.
A win98 nem képes ntfs-t kezelni, az usb eszközökhöz driverek kellenek, és alapértelmezésben instabilabb, mint a késõbbi oprendszerek. Viszont lecsupaszítva, vagy ha úgy tetszik "kiherélve" már nagyon stabil, "védett" azoktól a káros programoktól is, amik csak win2k/xp alatt futnak, stb. A win98-hoz nincs eredetiségvizsgálat, valójában minden funkciót meg lehet alatta csinálni, normál felhasználáshoz ideális. Persze sokkal szerényebb gépen is elfut, és szerintem gyorsabb is, mint az xp. Ehhez viszont ki kell herélni, és megfelelõ (nem ms) programokat kell használni.
Az idõ múlásával gondok lesznek, mert az újabb hw összetevõkhöz majd nem adnak drivert, és így a win98-at használók száma csökken, majd végleg megszûnik, hiszen az alaplapok, videokártyák, stb. nem örökéletûek.
Aki játékra (is) használja a gépét, és csak a legújabb játékok kellenek neki, az az xp nélkül nem ússza meg. Késõbb meg majd a vista, meg az utódjai kellenek...
Jaja, egy win98 szépen megállja ma is a helyét. A microsoftnak persze érdeke, hogy egy videólejátszáshoz 1GB ram kelljen...
"Párszor meg lehet hülyíteni az embereket, és elsütni az üres lózungokat, de egyre kevesebb ember veszi be ezeket a maszlagokat."
Hülyék mindig lesznek, akármennyiszer meg lehet játszani. És ez az MS is jól tudja. Az aero sehol sincs az xgl-hez képest, mégis el fogja tudni adni vele a vistát, kell a csilivili a népnek. Aki nem váltana miatta, az a dx10 miatt fog.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Egyébként igazad van, csúszások mindig is voltak. A Win1.0-t már 83-ban bemutatták, hogy "mindjárt kész", de még csúsztak 2 évet. A win98 eredetileg win97 lett volna.
Szerintem jó, ha a Vista csúszik, annál több gép lesz majd képes futtatni.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Úgy látszik, hogy fogy a zseton, ezért akarnak gyakrabban kaszálni. De attól nem lesz jobb egy oprendszer, hogy hamar készül el. Sõt!
Arról meg nem is beszélve, hogy alapfunkciókhoz (office, internet, stb) még xp sem kell, nem hogy vista.
A ms persze igyekszik úgy irányítani a dolgokat, hogy az új sw-ek csak a legújabb oprendszeren fussanak, hátha találnak balekokat, akik emiatt áttérnek. Párszor meg lehet hülyíteni az embereket, és elsütni az üres lózungokat, de egyre kevesebb ember veszi be ezeket a maszlagokat.
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Ahhoz mondjuk épp semmi köze. Kizárólag a pluginek hiánya miatt kell bene lennie a 32bites verziónak is.
Kijön 1 új oprendszer, ünnepelnek, a társaságból marad 1 csoport bugot javítani, peccselni, a többiek pedig szép csendben nekilátnak a fejlesztésnek.
Én már régen kijöttem volna egy PCI kártyával, amin
valamilyen EPROM ba van "égetve" ( csak olvashatóan a win. ( mint a kisebb gépeken, Palm, telefon Win CE) a többi helyre írható lenne a mindenféle driver, progik, registry fájlok stb.
És ez lenne a "C" meghajtó. Az egyéb reg. fájlokról pedig lehetne csinálni egy mentést melyet discre ki lehetne írni. Így ( mint a Norton ghost) meggyorsítaná a win reinstallt, mert csak X Megát kellene discrõl gyorsan visszamásolni és máris mehet tovább. ( Mondjuk egy súlyosabb vírusfertõzés után)
És pl csinálnék egy nagy világméretû felmérést is, h mire is van szüksége a júzereknek.
És máris lehetne több irányba fejleszteni, mert ugye van akinek a csillivilli 3D-s aztalszerkezet tetszik DX11 alatt, van aki inkább az egyszerûbbet, kevés memóriazabáló, jobban konfigolható ( mondjuk Linux szerû ) wint szeretne
Mint én is 😊
Ez a baj, h igazából a felhaszokat sose kérdik. Vagy ha kérdik, már csak azért sem azt teszik bele, amit kértek..
Eddig egyszer sem csúsztak el semmitõl. Mikor a Windows 98 SE megjelent, rá 1 évvel jöt a ME. Szóval nem értem most mit vannak oda, hogy (több mint) 5 évet csúsztak a Vista megjelenésével. Arra kiváncsi vagyok, hogy a Vienna a Vista megjelenése után mennyi idõ után fog megjelenni."
Höhöhö!
WindózNT5-rõl halottál már?
Na most az kb 5 évet csúszott és a végén win2000 lett belõle!
😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!