69
  • wanek
    Nevetséges ez az egész.
    Úgy látszik, hogy fogy a zseton, ezért akarnak gyakrabban kaszálni. De attól nem lesz jobb egy oprendszer, hogy hamar készül el. Sőt!
    Arról meg nem is beszélve, hogy alapfunkciókhoz (office, internet, stb) még xp sem kell, nem hogy vista.
    A ms persze igyekszik úgy irányítani a dolgokat, hogy az új sw-ek csak a legújabb oprendszeren fussanak, hátha találnak balekokat, akik emiatt áttérnek. Párszor meg lehet hülyíteni az embereket, és elsütni az üres lózungokat, de egyre kevesebb ember veszi be ezeket a maszlagokat.
  • bazsiboj
    Ááá, lesz az 2008 is.
  • Déta
    2007-raeki jön? AstalaVista Bill Géc
  • Yv@n
    "mertát miért lenne kompatibilis minden weblappal a 64-bites böngészőjük"

Ahhoz mondjuk épp semmi köze. Kizárólag a pluginek hiánya miatt kell bene lennie a 32bites verziónak is.
  • Dave9214
    mi az a WinFS?
  • asdasd22
    Azt nyujta a MS, amire leginkább szükségük van = leginkább megvennének. semmi mást. És pont ezt kapjuk. Vagyis a tömegek. A többiek le vannak szarva. :)
  • HUmanEmber41st
    Nem kellene bejelenteni semmit.
    Kijön 1 új oprendszer, ünnepelnek, a társaságból marad 1 csoport bugot javítani, peccselni, a többiek pedig szép csendben nekilátnak a fejlesztésnek.
    Én már régen kijöttem volna egy PCI kártyával, amin
    valamilyen EPROM ba van "égetve" ( csak olvashatóan a win. ( mint a kisebb gépeken, Palm, telefon Win CE) a többi helyre írható lenne a mindenféle driver, progik, registry fájlok stb.
    És ez lenne a "C" meghajtó. Az egyéb reg. fájlokról pedig lehetne csinálni egy mentést melyet discre ki lehetne írni. Így ( mint a Norton ghost) meggyorsítaná a win reinstallt, mert csak X Megát kellene discről gyorsan visszamásolni és máris mehet tovább. ( Mondjuk egy súlyosabb vírusfertőzés után)

És pl csinálnék egy nagy világméretű felmérést is, h mire is van szüksége a júzereknek.
    És máris lehetne több irányba fejleszteni, mert ugye van akinek a csillivilli 3D-s aztalszerkezet tetszik DX11 alatt, van aki inkább az egyszerűbbet, kevés memóriazabáló, jobban konfigolható ( mondjuk Linux szerű ) wint szeretne
    Mint én is :)
    Ez a baj, h igazából a felhaszokat sose kérdik. Vagy ha kérdik, már csak azért sem azt teszik bele, amit kértek..
  • NEXUS6
    "Itt milyen csúszásokról beszélnek?
    Eddig egyszer sem csúsztak el semmitől. Mikor a Windows 98 SE megjelent, rá 1 évvel jöt a ME. Szóval nem értem most mit vannak oda, hogy (több mint) 5 évet csúsztak a Vista megjelenésével. Arra kiváncsi vagyok, hogy a Vienna a Vista megjelenése után mennyi idő után fog megjelenni."

Höhöhö!
    WindózNT5-ről halottál már?
    Na most az kb 5 évet csúszott és a végén win2000 lett belőle!
    ;)
  • roliika
    Ritkák a nagy MS esemányek addíg felszed pár kilót és ott rendesen kitombolja magát :D Érthető...japán tárgyalásokon mégsem ugrálhat és üvölthet :DD
  • Zenty
    ez mitől ilyen kövér ha ennyit mozog? :DD
  • bertino
    muhahahaha mekkora lol cikk :DDDDDDDDD
    (mármint maga a téma...)
  • Caro
    Jujj, nehogy válaszolj nekik, mert megesznek ;)
  • Bandee1987
    Steve Ballmer egy idióta fasz, de nagyon bírom
  • roliika
    Srácnak voltak tervei ...
  • janos666 #15
    Tudom.
    Amúgy utálom az AMD-ket, de leégett az Inteles konfigom és nem volt többre pénzem.
  • DjDano
    na idefigyelj a MS-ot állandóan azért támadják hogy már 5 éve tököl a Vista-val... akkor most mi a jó ha 2-3 évente van új opredszer, vagy ha 5 évente?
  • Lazarus
    Amit lelőssz a logódban azt felvásárolta a CPU-d gyártója
  • quentit
    Amit a rolika mondott az tény, nincs itt semmilyen formahozás. Naív vagy te még nagyon...

Persze nem baj hogy a pénzért csinálják, nem is tagatták soha.
  • Visor
    Itt milyen csúszásokról beszélnek?
    Eddig egyszer sem csúsztak el semmitől. Mikor a Windows 98 SE megjelent, rá 1 évvel jöt a ME. Szóval nem értem most mit vannak oda, hogy (több mint) 5 évet csúsztak a Vista megjelenésével. Arra kiváncsi vagyok, hogy a Vienna a Vista megjelenése után mennyi idő után fog megjelenni.
  • janos666 #10
    Szerintem is bőven jó volt ez hogy az XP-t több éven át lehetett használni és nem kellett mindíg mindenből az új oprendszerre való verziót beszerezni. Jó ez még ma is. Talán a mai, vagy inkább közeljövőben érkező apszolut high end gépek azok amik már tényeg kívánják a Vistát, de pl. DX10-es VGA-k még nem is kerültek a piacra, csak a többmagos 64-bites CPU-k (de a vista magában még nem segít rajtuk sokat ha a program nem támogatja ezeket...), tehát szerintem így késéssel együtt is "időben" érkezik az a Vista.

Mellesleg felraktam a WInFS előzetesét és tesztelgettem, de egy nagy átbaszás. Nem is értem miért nevezik filerendszernek, mikor nem is nyúl az NTFS filerendszerhez. Nem kell konvertálni, vagy formázni, semmit a winyóval, csak feltelepül és fut egy program ami egy adatbázist csinál a fileoknak hogy ne fizikálisan rendezd őket almappákba hanem virtuális mappákban helyezgesd el őket, talán egy picit átláthatóbban.
    Magyarul csak röhögök hogy ennyit cikkezne róla, és egyáltalán nem kell sajnálni ha nem lesz benne a Vista első kiadásában, sokmindenre nem jó, de végképp nem szükséges.

A másik meg hogy a 64-bites Vista ugyanolyan szerencsétlen próbálkozás mint a 64-bites XP, tökugyanak az WoW64 emulátor (a 64-bitesek persze futnak és gyorsulnak, de a 32 bites programok lassabbk mint sima XP-n), speckó driverigény (nem jó hozzá se a 32-bites Vista, se a 64-bites XP driver, csak a direkte Vista64-hez csináld csomag), kétféle IE van benne, mertát miért lenne kompatibilis minden weblappal a 64-bites böngészőjük, ha a 32 már az és mellé lehet tenni, egyebek...
  • Gerygrey
    Ezmekkora LOL
  • DjDano
    Irigy vagy nem is kicsit :D
  • roliika
    Vágatlanul.
  • kbupdate
    te is...
  • Caro
    Te is...
  • roliika
    Csak Nektek csak most!
  • totya4
    A gyártók még XP-re se bírnak pl normális drivert írni, ha jut 5 oprendszer egy termék életciklusára, akkor milyen minőségű lesz az egyre jutó driver?
  • DjDano
    megint hozod a formád...
  • rolika
    egyáltalán nem kellene sűrűbben jönnie egy oprendszernek. persze úgy lehet több pénzt kiszedni a user-ektől...