155
  • Cleawer
    no igen ,ez történik ha nem nótpedben írom a szöveget hogy átláthatólegyen.. bocska a hibákért
  • Fenjoy
    No én huzzok vacsorázni:) De egy záró akkord, a végére:) A win fóbiásoknak---nem kötelező használni, szerintem, ezért nem értem a VERGŐDÉST!:) Mindenki használja azt amit akar, de ezért nem utáljon már mást... mert az beteges! Jó étvágyat:)
  • Cleawer
    Veled csak az a baj,hogy nagyon nagyon elfogult vagy az ms felé.eszedbe se jut ,hogy ami az ie 7 ben szaarrá reklámoznak ,pl aaz ff\opera ban annyira alap hogy felesleges reklámozni.Te is beláthatob hogy az Ie 4-5 éves lemaradásban van ,és 1 évig hűdefasza lesz ,és megint 6 évmulva kijön az ie 8 ,ami megint 5 éves lemaradásban lesz.
    Iet utoljára 2 éve használtam,de remélem nem is fogom többet.Egyszerűen nem teccik.ha 10 tabot van megnyitva ,az a ieben elfoglalná a tálcámat,operában + xy mb a memóriában.
    Ha az operám meg fagy (mert elvétve meg tudom csinálni,amikor nincs mem),csak klikk az x re és klikk az operára és ott folytatom ahol abba hagytam.Az Ie semmivel sem gyorsabb,mintha 5 tabbal nyitom meg az operát.

Az Audit ,bömöst ,ne hasonlítsd az ms termékekhez,mert pölö a BMW nem fogja megkérdezni hogy biztosan leszeretnéd állítani ? ,és ezt minden alkatrészre,váltó,ablaktörlő,tv... kivág 80 ablakot hogy nesze szenvedj...Az Audi nem irja ki hogy rakjon be másik lemezt ,és beraksz 3 at és egyik sem teccik neki ,arra nem az a megoldás hogy leállítom a kocsit ,leveszem a gyujtást...

A linuxnak csak az a legnagyobb hátránya hogy nagyon nehezen lehet hozzá drivereket találni.
    És hogy mi teszi a wint piac vezetővé?

az hogy mást nem oktatnak ,és a legtöbb helyen a számítógép=windows

Meg a suzuki is hasonló dolog az autóknál,szar drága ,de "keveset" eszik,nem tudják hogy az a kevés is sok.A legolcsóbb suzuki 2 milla,abból kocsit is lehet venni,csak nem tudnak az emberek arról hogy LEHET,és VAN,mivel nem reklámozzák.Az msnek nem a fejlesztői részlege a hűdefasza ,mert nem mondanám hogy jókat csinálnának,hanem a merketing.Ide egy szerződés oda egy kis kenőpénz és már is 5%al nőnek a részvénynek...
    nem fikázásképp irtam,csak gondolkozz el rajta..
    Uff
  • Fenjoy
    "A microsoft azért adta ki ilyen korán az IE 7-et, mert a Firefoxot már jóval többen használják, a Firefox és az Opera kezdte átvenni a piacot, és mielőtt megint jönnél a hülye szmájliddal meg a winfos fóbiáddal ezt hivatalosan is bejelentették, hogy az elhanyagolták az IE-t ezért lehetséges az hogy egyre inkább csökkent a szerepük ezen a téren."

Őőőőő komoly frusztrációkkal élheted az életed, már csak a szignodból is kifolyólag...de hogy lehet utálni valamit ami még megsem jelent?! Röhögnöm kell:)

Valaki irta, hogy 6 éves az IE6, ez okés, de folyamatos volt az upgradeje az évek alatt, mint a FF nek is, és még egy dolog, ámulatal olvasom azokat a kommenteket, mikor a FF ről jönnek hirek, hogy sulyos hibát találtak javítják, mindenki örül, hogy ez jó dolog van fejlesztés etc. Ez normális dolog. De mikor egy IE hir jön, sok beteg támad fel poraiból. Ezért is irom, mindig, hogy win-fóbia már nagyon elterjedt és beteges, ennyi! Jah és a smile akkor :)
  • Caro
    Ez egyértelműen a kártya hibája, már nálam is volt ez, mondom.
    Lehet, hogy csak az FX széria ilyen mondjuk.
  • mcganyol
    De nem mind1 ki melyiket használja? használja mindenki azt amelyiket ő szereti!
    és ne akarjuk már a másikat meggyőzni arról, hogy ő egy vacakot szeret, úgyse fog sikerülni :)
    Nyílván kipróbáltatok többet és valamelyik mellett döntöttetek. Azért fogadjátok el, hogy másnak a másik a kényelmesebb, jobb, megnyugtatóbb, akármi.
    Örüljünk mind együtt, hogy végre kijött a 7es, mert az ie usereknek ez jó hír, az ie utálóknak meg tökmindegy, ezután sem lesznek rákényszerítve :)
    #42-re: egy gép nem attól "szar" - legalábbis az én értelmezésemben - hogy kevés benne a ram, valamit talán félreértettél. Arra azt mondjuk, hogy kis teljesítményű vagy elavult. Egy gép akkor "szar", ha nem megbízhatóan működik, hardveres vagy szoftveres hibából kifolyólag. Tehát amikor le"szar"ozták a gépedet, szerintem nem arra gondoltak, hogy nem elég magas a processzorod órajele :-) Másrészről, az otthoni felhasználásra tényleg a legkényelmesebb az xp, elhanyagolható kockázattal.
    De azért hidd el oka van annak is, hogy mondjuk egy bankban a rendszergazda nem az "istencsászár" windózápdét gombot nyomogatja, hanem vm egész mást csinál. és nem, nincs neki kisebbségi komlexusa, nem azért csinálja így :)
  • NEXUS6
    Autómatikusan települ az új böngésző! Grat!
    Hát ha ez nem piaci fölénnyel való visszaélés, akkor semmi sem az.

Monnyuk az lesz egy kis pofára esés, ha monnyuk fél év múlva még mindíg az XP júzerek 80%-ának lesz 6-os IE, merhogy ennyi a warezos!;))))
  • nedudu
    Hagyd, felesleges győzködni...
  • Caro
    Egyébként csak a GUI fagy ki, a gép ssh-n keresztül elérhető, és a kikapcsológombra is szépen leáll.
  • Caro
    :)
    Tudtam. (Nekem is FX 5500-m van)
    A beépített nv driver ugyanis egy kalap ****-t nem ér, azzal nekem is szokott fagyni.
    Fel kell rakni a rendes nvidia drivert és utána simán fog menni, vagy vesa/linuxfb-t kell használni az nv helyett.
    A kijelentkezésről aligha a böngésző tehet. De nálam mindig működött.
    Talán nem ártana leirtani azokat a spyware-eket a gépedről :P
  • kbupdate
    szerintem teljesen lényegtelen, de (Abit) nVidia, nem egy mai, FX.

Amúgy nekem is megvan FF 1.0.0-tól kezdve, minden verzión át, 1.5.4-ig. Mindig frissítem. De még mindig benne van az az alapvető hiba, hogy NEM JELENTKEZIK KI AZ ADOTT OLDALRÓL. Tehát be vagyok jelentkeve egyik php-s fórumon (más oldalaknál is elön ez a hiba), és ki akarok jelentkezni. Nyomom, kijelentkezés. És ugyanugy bent vagyok. FF resttart, be van jelentkezve. Kijelentkezés megint, de amikor ujra betölti az oldalt be van jelentkezve. és az az 1.0.0-tól ilyen szar az 154is... Amugy én is csinálok weblapokat "fejlesztek" ha így jobban hangzik, ezért van FSux is a gépen... amugy sose használom.
  • Caro
    Érdekes...
    Ahány gépen én láttam mindenhol gyorsabban renderel az IE-nél.
  • Athlon64
    Na én nekem fent van a FireFox, de mégis IE6-ot használom töbnyire!
    Valahogy ezt megszoktam és eddig nem találkoztam hibásan megjelenített oldallal szöges ellentétben a FireFox-al.
    Na meg egy kicsit lassúnak találom a FireFox-ot
  • Caro
    Videókari milyen?
  • kbupdate
    már voltam ma uszodában...
  • marci14
    az MS szerverparkja asszem elég logikus h a saját oprendszereit használja:))
  • metaljesus
    neked agyadra ment ez a nagy meleg, szerintem menj, kapcsold ki a géped és pihizz egy kicsit
  • kbupdate
    hát, gondolom MS szerverparkja nem tartozik az "igényesebb" szerverparkok közé... :D
  • marci14
    nekem az ie6 tudása kevés volt, a ff meg összességében nem tetszett....a sima mozillával + operával nagyon jol elvok...ie a régi gépeken elönyös, anyám p1én iszonyatlassu mind3 emlitett böngészö, ellenben az ie elfogadhatoan ment..
  • metaljesus
    "Szóval, aki azt állítja, hogy FF jobb, mint az IE 7, az egyszerűen hazudik"
    a cikk: "a végleges verzió debütálását pedig az utolsó negyedévben ígérik"
    bár a béták biztosan hasonlítanak a végleges verzióra, de te épp honnan tudod hogy jobb lesz mint FF, és aki az ellenkezőjét állítja az hazudik?
    egyébként a microsoft új termékei nem verik a konkurens termékeket, mindössze 1.: minden lelkes és tehetséges kezdőt aki egy kicsit is jobbat tudna alkotni megvesznek kilóra; 2.: az emberek lusták, és nem akarnak váltani mert már megszokták azt amilyük van. bár igaz hogy egy otthoni usernek az xp tökéletes, nekem is csak ritkán van vele gondom, de igényesebb szervereken azért hanyagolják az effajta gyártmányt.
  • kbupdate
    jól megmondtad, de miért is?...kbupdate
  • Reyes
    Inkább neked van kissebségi komplexusod bástya...
  • kbupdate
    menőőő, nem updateli a windówst! istenkirály vagy! amugy azért annyira mégse vagy istenfax-ja csávó, mert sp2-d van, sp nélkűl sokkal coolabb lennél, hidd el!

hát sajnos, inkább WUP, mint 100 védelmi eszköz.
  • metaljesus
    nincs most időm végigolvasni minden hozzászólást, ezért sorry ha vkit ismételek, de azzal hogy a májkroszoft bedob egy vadiúj minden eddiginél jobb és biztonságosabb böngészőt, szvsz csak azt ismerik be hogy az eddigi igenis szart sem ér!
    opera 9-es majdnem annyit tud mint IE vagy az összes többi (nálam csak az activex tartalmakkal nem mindig bírkózik meg), és sokkal barátibb a kezelőfelülete, kényelmes, ráadásul ingyenes is.

egyébként semmi szükség xp frissítésekre, sp2-m van, egy jó tűzfal meg vírusírtó, egy-két ad-ware és spy-ware progi és semmi probléma. mondjuk lehet hogy csak én nem használok olyan cuccokat amik igényelnék ezeket az update-eket. egy cégnél előfordulhat hogy más a helyzet.
  • kbupdate
    igen, az aki téged is kezel (kisebb-nagyobb sikerekkel, de inkább kisebb), és mondta, hogy (bár ez orvosi titok), hogy te teljesen abnormális vagy. szóval ne szövegelj nekem.
  • ZoliJ
    most kénytelen leszek vmware-be feltenni xp-t, hogy IE-t használhassak:(
  • nedudu
    Orvos látott már?
  • kbupdate
    A tények magukért beszélnek. A Microsoft új termékei verik az új konkurens termékeket. A Microsoft MINŐSÉGI termékeket csinál. Egyszerűen jobbak. Legyen az Munkaállomás vagy szerver oldali program. A támogatásokról nem is beszélve.

Szóval, aki azt állítja, hogy FF jobb, mint az IE 7, az egyszerűen hazudik, és a kisebbségi komplexus beszél belőle, hogy nem ő alkothatta meg azt a terméket.

(Ez olyan, hogy egy új Audi A8-ast vagy BMW-7est tök mindegy stb. szarozni, és azt mondani: ez a "trabant-kispolszki" hibrid jobb, mert nem BMW/Audi stb... ezt a két kezemmel csináltam (gyk opensource))
  • kbupdate
    ja, mert az isteni linux, nyílvn ilyen isteni usereknek, "fejlettebb rendű" usereknek készült mint te. csak tudnám, akkor hogy mire veritek, hogy szar WIndows szar IE. amikor még azzal se tudtok boldogulni, holott én egyszerű halandónak, tökéletesen stabil IE-vel is. és nincs abnormális viselkedés, holott te be se tudott indítani xp telepítést.
  • kbupdate
    akkor mondd meg hol a hiba: friss Debian install, bejelentkezés, böngésző indítása, ismert oldalak látogatása, amiket XP-vel is látogatok, igaz IEvel. Töltenék le egy filet. Kifagy a GUI, se kép se hang, csak a csíkozódás, XP-ben még nem is láttam ilyet se. Biztos az user hülye. vagy mondd meg mi volt a konkrét oka, beállítás stb. Ha meg ne mtudod megmondani kussolj befelé. Sztem az utóbbi lesz.
  • nedudu
    Hokiság, mert nem az 1 bites júzernek készült? Inkább legyen hoki, mint erre verjed Te is. Maradj szépen a másik világban. Jobb lesz nekem is, neked is...
  • kbupdate
    azért ez mekkora lol. Istenítik az linuxot, hogy az ilyen menő, olyan menő biztonságos stabil stb stb. de ha mégis kiderül hogy egy hokiság az egész, erre az user hülye, holott Windows-zal sosincs gond. érdekes meglátás:D
  • nedudu
    Érdekes az én összes gépem stabilan megy win és linux kombóval, egyik se fagy többet mint a másik, sőt talán évente 1x mindkét rendszerem.
  • kbupdate
    nyílván szar a gép. P4 HT-s, 1GB RAM, Saata hdd.. stb, hogy annyira ne merüljek bele a részletekbe... meg hát ugye az XP évek óta stabilan megy. szar a gép, igen. 113MBot foglal, biztos az user hibája, valószínű. Pláne boot után. aha. meg hát olyan hülye vagyok. nyílván. De az isteni linux az NEM FAGY! az atom stabil. lehet hülye fejemmel beszoptam egy spyware-t vagy vírust:D:D:D ugye?:D lehet igazad lehet.

de egy biztos. nálad szarabb biztos hogy nem vagyok, de a gépem se a tiédnél.
  • nedudu
    Béna bélák ellen nem véd...
  • Bambusz Jóska
    szar a géped. vagy te vagy a szar.
  • kbupdate
    Jah, minap kipróbáltam (újfent! 2-3 év kihagyással) debian "isteni" OS-t, mozillával, 113MB volt foglalt egyből a RAM-ban, mármint csak maga a mozilla "isteni" böngészője... király nem? Persze az is igaz hogy 2 oldal is meg volt nyitva:D:D:D:D

Persze amikor meg le akartam tölteni egy filet ki is fagyott.:D Mármint az egész OS. Szal, mire veritek ti itt magatokat?
  • PoisonBorz #38
    W3 szempontjából a FF-nak is ugyanúgy megvannak a hátulütői, sőt, sőt majd' mindegyik böngészőről elmondható ez, de hagyjuk... (bár kétségtelen, hogy a 6os IE-ben ráadásul hatalmas bugok is vannak ilyen térenÖ

Viszont a 7esben ezek nagy részét kijavították, és többnyire úgy renderel, mint a gecko alapúak... emellett amiért a legtöbben utálták, kijavították. úgyhogy rókának és operának lesz mitől félnie.

• kbupdate
    és én nem azt mondtam te agyalágyult? Amit most az IE7 tud (ami BÉÉÉÉTAAAA), azt MAJD A FF2.0 fogja tudni. tök mindegy béták vagy nem. végeleges verziókról is beszélhetünk.
  • mcganyol
    csak az a baj, hogy nem követi a szabványokat. Pedig azt nem véletlenül találják ám ki, meg nem véletlenül bővitik. És nem olyan hülye emberek csinálják :) Mégis a redmondi óriás nagy ívben tesz rá és ez a baj. nincs baj az ie 5-el 6-al, akinek az tetszik, azt akarja futtatni a gépén hát tegye. Csak webfejlesztőként el se hiszitek mekkora szopás bizonyos, másképp támogatott dolgokat megoldani, h legalább kb ugyanúgy nézzen ki.
    és mondom megint, nem a fícsör listáról van itt szó, vagy a sebességről (ff köztudottan memory leakes), hanem hogy a legváratlanabb helyen a legidiótább hibák jönnek ki explórer alatt, ha szabvány szerint igyekszel elkészíteni egy lapot. Simán lehet h ie5,6 és 7 alatt teljesen máshogy néz ki ugyanaz a lap...(és most szándékosan nem kevertem ide a többi böngészőt!) :-/
    mindegy a 7est még nem láttam (bétát sem) nem fejlesztettem rá, úgyhogy nem ítélkezek. de ha az eddigi lapjaimba is bele kell írnom egy olyan sort, hogy "if ie7 then" mert a júzerek panaszkodnak h a qrva jó és új böngészőjükön "szétcsúszik" a lap akkor tökön szúrom magam. És hiába mondom nekik, h ez nem az én hibám, hanem a mikrofos hülyesége, használjanak _szabványokat támogató_ böngészőt (ízlés szerint, nem csak ff létezik!) azzal fognak jönni, hogy win-fóbiás vagyok :)
    mindegy én még bízom benne, h valamennyire legalább igyekeztek szabványosra csinálni, bár már hivatalosan is nyilatkoztak róla, hogy szartak a szabványra sok helyütt. De én még hiszek a csodákban.