48
-
Inquisitor #48 Voodoo Graphics October 1996
Voodoo2 January 1998
http://en.wikipedia.org/wiki/3dfx
Quake II, released on December 6, 1997
http://en.wikipedia.org/wiki/Quake_II
Igazad van, de szerintem nem montd ellent a dolog. Kb. egyidőben jött ki a Voodoo2-vel, és tutira tesztelték sample V2 kártyákon.
Amúgy vicces, nem is tudtam, hogy az X360-as Quake4-hez járt a Quake2 is :) -
#47 Többprocesszoros gépen csinálták, tesztelték.
Pár éve hirdették és adták el a tesztgépet, de nem találom az oldalt.
Az idő, 1997 decembere, ha jól írták -
Inquisitor #46 "mikor a Quake 2 kijött, akkor a Voodoo-vel egyidőben futott" Mondom Voodoo2 ... -
Inquisitor #45 ???
A Quake 1 már ment a Voodoo1-en, mikor a Quake 2 kijött, akkor a Voodoo-vel egyidőben futott, akkor volt a vita, hogy szebb e a TNT2-n.
Igaz a GLQuake eredetileg a Rendition chipek miatt készült el, más tészta, hogy Voodoo-n sokkal jobban ment. Virge meg nem tudom miként jön képbe, amikor a Virge kijött, akkor még Windows 3.11 alatt mutatták be a "sok" játékkal ami futott rajta. -
#44 Mégcsak találgatták a Woodoo-t is.
Az S3 Virge 1-2-4 Megás korszaka ez, illetve még az se.
Nem a piacrahozatalát mondtam, hanem hogy milyen gépen csinálták, tesztelték.
Az ATI Rage 4 megájával nem tudta megszólaltatni a gamét, Utánna jött a képbe az Nvidia, aki kiütötte az S3-t.( KO )
A Matroxok is zsengék maradtak. -
Inquisitor #43 Ez így nem igaz, SGI gépeken fejlesztettek az OpenGL miatt azért volt sok proci,de nem azért mert nem bírta volna semelyik videokártya. Annak fényében plána fura, hogy ment Voodoo1-en is a Q2. Persze gyorsabban, szebben és nagyobb felbontásban ment SGI-n :) -
#42 Engem egy darabig nem, a mostabni videókarimmal elleszek egy darabig.
X800Extrém, bőven elég mindenre. -
#41 Nekünk jobb lenne, de a hardvergyártók nem, mert nehezebben tudnák vásárlásra kényszeríteni a felhasználót. -
#40 A Quake II olyan géppel készült, amibe 16db proci volt, mivel olyan videókari csak fejlesztés alatt volt, ami megtudja hajtani.
Mivel külön slot van a hőkivezetésnek, jobb lesz a ház hűtése is. Majd finomítanak ezen is...
-
#39 nekem küldhetnének egy ilyen video karit...nagyon megkösszöném!!! -
endale #38 Nem értek hozzá, csak kérdezem:
Most hogy elkezdődik a "kinek van több mag a prociban" verseny, nem lenne jobb, ha lenne egy csomó mag, nem lenne külön videokártya, és a feladatnak megfelelően x mag számolgatná a grafikát, y db a fizikát, z meg a többit. -
#37 Hte nem tom de ha veszek ijet akkor aszem hazat is kell cserljem mert fer el :P jah es 1 levegoztetot ennek a coolernek :P -
dez #36 Mármint mik hova férnének el? -
Mice #35 szerintem egy darabig még biztos nem. már most is mekkora batár nagy alaplapokat gyártanak. hova férnének el? nem csak a chip az ami helyet foglal a kártyán.. -
#34 Hajrá ATI :) -
#33 Minek is? -
#32 illetve 1Gb memória, bocsesz -
#31 és hol van az 1db memória?
erre alapon járna.
az átalakítót is adják hozzá ennyi pénzé -
gyuri12 #30 szép kis kütyü :-) -
#29 ezer éve így van és gyárilag adnak átalakítót, már a 6800-sokon isa csak DVI volt. -
mcganyol #28 ha ilyen árkategóriájú vidkártyát veszel (vagy rögtön kettőt crossfire miatt:) ), akkor nyugodtan vehetsz digitális bemenettel rendelkező monitort is, hiszen csak a legalacsonyabb kategóriájú monitorokból spórolják ki ezt a csatit. azokon pedig a képminőség/felbontás/válaszidő általában elmarad az ebből a kártyá(k)ból kihozhatótól :) -
#27 Tegyük fel, hogy kb így fognak az árak startolni. Namármost, ha tavaszra vagy nyárra lesz Vistánk akkor már 350-400EU körük tudunk szerezni egy X2000XT-t XD.
Sohasem értettem miért éri meg az a plusz 50$ 3-5% sebességnövelésre egy top karinak, aki olyan vizekbe evezik az meg úgy is overclockol, én is, pedik csak a 300-350 kategóriákat keresem, és egy overclockolt top XT karival nincs az a játék ami gyakorlatilag gondok okozna akármilyen beállítással kiváló felbontás mellett. Plusz azt a 50$ elbírja lőni egy kiváló grafhûtésre is amitől nem csak halhabb, hanem hûvösebb is lesz a kari, ami következtében tovább lehet tolatni a kapacitását felfelé...
"azért felette csak nem?"
csak nem lesz arcuk :) 600$ legyen elég start árnak akármilyen vad is lesz. -
#26 És ez miért gond? -
Inquisitor #25 Na jah, de az R600 elsőgenerációs DX10 kártya lesz, kijövetelekor atomdrágán, mondjuk 500-600USD között (azért felette csak nem?), és ahhoz képest KELL lennie olcsóbb kártyának, ezért tartom reálisnak a 400USD-t, aztán lehet tévedek.
De mondjuk hasraütök és odaírom a listára:
X2000Pro - 499USD
X2000XT - 549USD
X2000XTX - 599USD -
Caro #24 A folyékony nitrogén az "ólcsóér" van, a folyékony hélium, na az már drágább valamivel. -
#23 400 dollar?? bazz.. az x850xt-t 700 ert vettem! igaz a legnagyobb amcsi pc bolt is ugy rendelte canadabol vagy honnan mert naluk se volt meg:D -
#22 "...Addig kitolhatják az R600-at ha akarják. De ha karácsonyi szezonra hozzák ki (november) akkor sincs gáz. Igazából ráérnének a Vista/DX10 eljöveteléig is..."
Hát, igazábol őszre igérték, és nekünk NAGYON jó lenne ha addig is esnének az árak, bármikor is akarják kitolni a Vistát, szóval csak semmi halogatás, adják csak ki sebesen. xD
"Valószinüleg azért jön ilyen késön az összes új kártya, mert szintén októberben tolják ki ezerrel a Nintendo Wii-t, és ahhoz több GPU-t fognak gyártani, mint a sima kártyákhoz összesen."
Még az is lehet, hogy van hozzá köze, de szerintem csak símán így akarták alakítani a dolgokat. A gyárással símán számolhattak, ha esetleg kapacitás gondjaik lehettek, akkor ott a többi HW gyártó akikre mindíg is számíthattak. Biztosan, hogy nyereségesen is megtudták volna oldani, ha ez lett volna a gond. Nem buták ott sem az emberek :) -
Inquisitor #21 Hivatalosan az egész X1650/1950 széria csak szeptember/októberben jön. Addig kitolhatják az R600-at ha akarják. De ha karácsonyi szezonra hozzák ki (november) akkor sincs gáz. Igazából ráérnének a Vista/DX10 eljöveteléig is, lehet ez lesz a vége, ha a G80 tényleg ccsak tupirozott G70 lesz ... Meglátjuk.
Valószinüleg azért jön ilyen késön az összes új kártya, mert szintén októberben tolják ki ezerrel a Nintendo Wii-t, és ahhoz több GPU-t fognak gyártani, mint a sima kártyákhoz összesen. -
#20 és akkor az egész rendszert a memóriákkal együtt folyékony nitrogénnel hûtenéd :DD.
Nem ez a 2 rendszer nagyon eltér egymástól, és üzletpolikai szempontból is jó megoldás így, szal biztos hogy marad. -
Inquisitor #19 Átnézve az AMD-ATI féle bemutatót, arról hogyan képzelik a jövőt, semmi ilyesmi nem lesz. Lesznek szórakoztató elektronikai cuccok, meg bizonyos fajta HTPC-k, amihez fognak ilyet fejleszteni. Amúgy nem újdonság, régen volt alaplapra integrált Cyrix MX proci, beépített VGA-val és hangkarival. -
#18 X1900GT szint az gagyi, dehát így már világos.
"Az X1950XTX árának oka (ha tényleg közelít a valósághoz, mert nem biztos!), az az lehetne, hogy nemsokára kijön még is az R600?"
Nem lenne sok értelme amíg ki nem jönne a király. Aki minden verziónál cserélni szokott (és mások is esetleg) az ezzel is megtenné és azokon ugyanúgy sokat hasítanának. Talán maximum ha pár hét mulva lesz R600asunk, ami azért igen érdekes fordulat lenne, mert ugye még az x1950 is csak hír formájában van. Forgalomban csak hamarosan lehet csak kapni.
-
saba30 #17 Az utolsó bekezdéshez már az TheInquirer-nek vannak erősen spekulatív elképzelései. Lehet a graf kártyáknak lealkonyul, és beteszik őket a procba, érdekes lenne. -
#16 ugyanmár, mintha ez volna a legnagyobb problémád, mûxik és kész :). és mind a 2 strapabíró, attól még hogy deformálódik nem lesz semmi baja. Max kitámasztod ha zavar vagy mittomén :) nekem az sokkal fontosabb faktor, hogy meg legyen oldva a probléma és mûködjön monitor csere nélkül. -
Inquisitor #15 Az X1950pro kártya az RV570-es magra épül, ami papír forma szerint elvileg hozza az X1900GT sebességét (csak ugye több okból is olcsóbb előállítani, plusz kisebb hűtés lesz rajta!), szóval ott van értelme az olcsóságnak. Gondolj bele, annyiba fog kerülni mint most az X1800GTO, de még annál is olcsóbb előállítási költséggel.
Az X1900XT kártyák árát az magyarázza, hogy ki akarják szorni, minnél elöbb az olcsóbb 80nm-es chipekkel akarnak mindent kiadni.
Az X1950XTX árának oka (ha tényleg közelít a valósághoz, mert nem biztos!), az az lehetne, hogy nemsokára kijön még is az R600? -
Inquisitor #14 Lehet ám kapni DVI-D-sub kábelt is, nem csak átalakítót. -
#13 X1950XTX 399 méghozzá USD-ben, mint a pillanatnyi legerősebb high end kártya induló ára? Kicsit nem túl alacsony ez... enyhén? Azonkívül fogalmam sincs akkor mit tudtak (esetleg vissza) fejleszteni az X1950-es szériákban ha már a pro változata 50USD vel olcsóbb lesz mint az előző top (X1900XT)...
Vagy pedig az árak vannak nagyon fura logikával találgatva. -
Akuma #12 Tényleg, átalakító... :) Bár már most is lehajlik kicsit a monitor kábel bumszlijától... mégha meghosszabbítom egy átalakítóval, akkor az hosszútávon tartós deformálódáshoz vezet szerintem. -
#11 Többnyire jár hozzájuk átalakító. -
Inquisitor #10 Azért mondjuk az X1650XT se lesz elhanyagolható kártya, ha tényleg olyan árakon jön, mint pedzegetik. És akkor ha minden kötél szakad, kitolnak pár dual-GPU-s szörnyet, akár középkategóriában is. -
Inquisitor #9 A HKEPC-en lévő, igaz találgatós, tehát nem végleges bevezetési árak:
X1950XTX - 399USD
X1900XT - 512MB - 299USD
X1900XT - 256MB - 249USD
X1950pro - 512MB - 249USD
X1950pro - 256MB - 199USD