Izrael kontra Libanon - a háború másik oldala
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én személyes véleményem szerint Izrael (tudatosan) aránytalanul reagált a túszejtésre.
De Ti mit tennétek az Izreal állam helyében? Mindennaposak a merényletek, a rakétatámadások.
Hogyan lehetne ezt megszüntetni? Most komolyan...
Ez csak válasz volt arra hogy igenis a Hezbollah helyes így és nem kell Hezb Allah-ot írnom.
Izraelt 48-as megalakulása után rögtön lerohanták az arabok (Egyiptom, Szíria, Irak, Jordánia, és Libanon).Ezt végül visszaverte a zsidó állam.
Ebbe Egyiptom nem nyugodott bele és gerillákat küldött át a határon, amire kisebb-nagyobb ellencsapásokkal válaszolt Izrael. Egyiptom lezáratta a Szuezi csatornát, és államosította azt. Erre Anglia, Fr.o. (a csatorna korábbi üzemeltetõ tulajdonosai) és Izrael titkos megállapodást kötöttek, arról, hogy utóbbi lerohanhatja E.-t. Miután ez megtörtént jöttek az angol és francia csapatok, hogy "semleges félként" fenntartsák a rendet.
67-es "hatnapos háború" azért tört ki, mert a E. és Szíria masszívan átcsoportosította erõit az I-i határhoz, valamint tengeri blokád alá vették I-t +támogatták az I-be betörõ Fedayeen csoportokat.
A 73-as Yom Kippur háborúban megint az Arabok rohanták volna le I-t, amit jól elb@szt@k.
Tehát ha megnézed mindig is Izraelt támadták az arabok (hogy miért az más kérdés). Sosem Izrael támadta meg õket.
Nahát, nahát! Hát nem puszta véletlenbõl, vagy vallási fanatizmusból alapították? Jéééé.
Ha jól tévedek egyszer egy Hitler nevû arc is hivatkozott az Élettér-re, amire neki meg a népének szüksége van, menten le is gyalult pár országot ezen ürüggyel.
"Emlékszem mekkora balhé volt, amikro valaki felvette, hogy lelõnek egy védtelen 12 éves srácot."
Pedig nem lett. Abból se.
Szerintem van az az alkoholmennyiség...
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
No a magyarok nem bevándorlók voltak,hanem "népvándorlók"nem 10-20 ezren jöttek lopni ,hanem 2-300000ren hontfoglalni.
Elég sok hülye van itt, ezzel egyetértek ,csak Te is ,(lehet én is) abból a halmazból pislogunk kifele,jó pár ezer,millió(?) emberrel egyetemben.
köhm államadósság:politika és "faj"történet ,és egy csipetnyi történelem.Nem megyek bele ,de kiket irtottak a nácik annó?(zsidõkat) és a kiket utáltak a kommunisták?(nácik)A kommunisták kikben bízhattak meg,mint vezetõ?( hogy ne legyen semmmilyen másik ellen csopotosulás?párt,szervezet)( a zsidók).
Még a 70-80 as években felvett több milliárdos kölcsönök is ide jönnek,hogy fejlesszék a magyar nehézipart,meg fenttartsák a jólétet ,és nem azt fejlesztették ami van.Mellesleg az amerikai (zsidó) nagytõkések a II.Vh-s deportációkat megszüntethették volna,csak nem akarták...
Az elmult 100év sajna politika és nem történelem ,ezért megy a ködösítés...
© Inquisitor :Az elképzelhetõ h a germánok indoeurópai népcsoport(,mindenesetre ugy tudtam hogy volt jópár törzs,északról, és azok csinálgatták a történelmet)de az akkor volt amikor a lopásért ,"munkakerülésért"(nem is volt akkor ilyesmi,nemdolgozott éhenhalt) keményen büntiztek,ja és nem élõsködtek egy nagyobb népen ,hanem harcoltak.
Borsodot meg haggyátok békén addig még ittlakunk😊
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Pedig nem egy olyan felvétel volt még régrõl se, ahol palesztin területen lelöttek civileket. Emlékszem mekkora balhé volt, amikro valaki felvette, hogy lelõnek egy védtelen 12 éves srácot.
Másrészt a szétlõt menekülõ buszok vagy a lebombázott menekült tábor az smafu?
Ahogy a belinkelt videón is elhangzik, hogy sok lakóépületet úgy bombáztak le, hogy már elõtte evakuálták onnan a jónépet, amirõl nagyon valószínû, hogy az izraeli hírszerzés v. katonaság már tudott.
Sok olyan képet láttam ahol egy forgalmas útkeresztezõdés közepén éktelenkedik egy precíziós bomba nyoma, aminek semmi értelme, kivéve, hogy a közlekedést galyravágja és elképszti az embert. Elképeszti, mert a kráter közepétõl 20 méteres sugárban már 4-5 emeletes lakóházak vannak. Olyan ez mint Tell Vilmos mutatványa, csak most más gyerekének a fejérõl lövik le az almát...
Nem tudom mond e neked VALAMIT, hogy a Germánok Indoeuropai népcsoport? 😊
Attól nem félek, hogy az USA betenné a lábát a körzetbe. Másrészt te tényleg elhiszed, hogy full lakótelepeket és egész várost elözönlötték az eleddig pusztában taktikázó gerillák?
Istenem mennyi hülye él ebben az országban! Csak úgy vibrál a gyûlölet bennetek a zsidók ellen.
Hát az ilyen bemberek miatt tart ott az országunk ahol tart. Több milliárd Ft-os államadóság és az országot már majdnem eladták.
Egyet mondjatok meg nekem, ha ennyira a sziveteken van a sok Libanoni sorsa miért nem küldök nekik pénzt, cuccokat vagy mentek ki harcolni??!?? Jaaa, hogy arról már nem volt szó...
Elegem van ebbõl a zsidózásból meg a sok fagyûlölõ beszédbõl, hányok tõle. Miért nem lehet úgy nézni hogy azok is humanoidok, mint mindenki ezen a földön.
A Terminátor 2-ben a t800-as szavait idézve: "véretekben van az önpusztítás".
Ez megint feltételezné, hogy a Hezbollah lokális libanoni szervezet, ami ugye nem igaz.
Azért az USA reguláris hadereje nem sokat tud csinálni a ténylegesen civileket fedezékként használó Hezbollahhal szemben ( Irakban is többen haltak meg merénylet közben, mint amikor a reguláris egységek ellen harcoltak.)
Talán megoldás lenne, ha végig kutatnák az összes házat a Libanoni rendõrség és katonaság segítségével, így próbálván lefegyverezni a "terroristákat". Persze ezt is ki lehet játszani, de legalább történne valami..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Zsidók vs nácik:
Valahol olvasam (de nem 100% a szöveghûség)és teljesen igaznak tartom:
Régebben az volt az antiszemita aki nem szerette a zsidókat.
Most az akit nem szeretnek a zsidók.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
😊
a szerbeknek semmi keresnivalójuk az unióban
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
csak más megvilágításba hozta számomra a "szerb helyzetet" az a beszélgetés...
Gondolom ez a pici földrajzi kérdés már nem állhat a megegyezés útjába. Hajrá!
Helyes ez lenne:
A Hezbollahot at kell telepiteni izraelbe, vezetoit pedig az izraeli vezetok melle, majd elkialtani hogy Terrorista, es az Angolok es Amcsik egyuttesen szepen kiirtjak terrorista cimszo alatt az egesz harci barmot.
Majd az Amcsi vezetoseg rajonne: jeeee, mar nem kell penzt mosnunk azert, hogy fenntartsunk az allampolgaraink penzebol egy plusz allamot, vagyis: jeeee de sok penzunk van
Az Angol vezetoseg es az amcsi vezetoseg pedig a kovetkezoket konstatalna:
* nah vegre nem ugral egy a mi verunkbol es veritekunkbol letrehozott csoportosulas, aki meg piocakent rank telepedett, es azt hitte mindent megtehet es mindenhol dirigalhat
* mennyi plusz szabad idonk van foglalkozni valos problemakkal, nem kell mar utazgatni egy valaha nem is letezo orszagba, amely amugyis csak folyton problemakat generalt es az ures igereteik reven tunkeppen csak kart okoztak nekunk ido es egyebb mas vonatkozasban
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
legalább mind odaköltözne
mint a szerbek tették 1996-ban!
A Hezbollah koltozzon at izraelbe, s akkor bombazzak sajat magukat az izraeliek.
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Ez tök igaz, de ha minden igaz, ha nagyon akartak volna, akkor se tehettek volna sokkal többet.
itt gáz lesz.....
volt egy Lázo nevû szakács kollégám aki elmesélte az akkori szerb helyzetet:
" nálunk az albánok betelepültek, bemenekültek az ország egy adott részébe.. egy idõ után olyan sokan lettek, hogy az ott élõ szerbek, kissebségbe szorultak. ezután ök vérszemet kaptak és nem békés úton autonómiát akrtak kikényszeríteni, Jugoszláviából. na akkor képzeld el, hogy az 500-600éve betelepült cigányok a mondjuk Borsodban már annyian vannak, hogy autonómiát akarnak maguknak, majd kivállni."
ezen elgondolkoztam és azon is hogy miképp született meg az új modern Jeruzsálem.
hogy ki hová születik, azt sajnos nem maga határozza meg. most egy teljesen új nemzedék van már életben azon a vidéken, akik örökölték a gyûlöletet, ami még mesterkélten szítva is van. nem tudnak ezen túllépni? sajnos nem elég inteligensek hozzá... én is hõbörgök Trianonért, de se Romániát, se Franciországot nem rohanom le, egy nyakba akasztott TNT-s táskával.
én ezért nem szeretem az OTT ÉLÕ arabokat se a másik félt.
Nem tudom a magyaroknak hogyan esne az, ha egypár sokdeci célzóvízzel betájolt (példa kedvéért) britt vadász lemészárolna egy romániai határvadász századot, és utána a románok sz@rrá bombáznák egész mo-t? Mondván azt hogy mo-ról jött a támadás? Biztosan sokan örülnének neki...
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius